⬅ חזרה לאינדקס

מפחד להיכנס בדולר גבוה

🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 17:00
מזה זמן אני מתכנן להיכנס לשוק עם תיק פשוט של קרן אחת או שתיים. מאז התכנון ועד שקיבלתי את הכסף, הדולר טס והוא עכשיו על 3.7. גם לפני הבלגאן הנוכחי היה לי חשש להיכנס ככ חזק לדולר, שסה"כ היה במגמה ארוכת טווח של היחלשות מול השקל. אבל עכשיו במיוחד, אם הדברים יחזרו למסלול רגוע זה יכול להיות מכה מיידית של מעל 5% + חזרה אפשרית למגמה הארוכה של המשך היחלשות.

מצד שני, לא עף על הקרנות המגודרות שגם יקרות ומוגבלות בהרבה.

מה הייתם עושים?
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 17:15
ואם תהיה הסלמה בחקיקה? אתה לא רואה את הדולר טס ל- 4 ?

אחד מהדברים שצריך להתרגל אליו בשוק ההון הוא שאין לנו שליטה על העתיד ועל ארועים שיקרו בו.

רוצה לצמצם את הסיכון? תכניס רק חצי מהכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 17:21
כולם יסבירו פה כמה זה לא משנה

ואני מאמין בלב שלם שזה דבר שלא ניתן לחזות ולא בשליטתי (ובדרך כלל העליה בדולר הגיעה עם ירידה בשוק המניות שקיזזה אותה אז ראיתי בזה משחק סכום 0 בו אני תמיד קונה במחיר הוגן)

ועדיין רעדה לי היד ללחוץ על הפקודת קניה לפני כמה ימים.

העיקר שלחצתי

גם אם ירד, זה לא תהיה הפעם הראשונה שאני קונה בסכום גבוה בשיא אבל בטווח הארוך זה לא משנה.

צריך לקשור את עצמך לתורן הספינה ולהמשיך עם החיים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 17:22
במידה ומדובר בהשקעה ארוכת טווח - זה זניח.

סביר שאם העניינם ירגעו אז הדולר יירד - יכול להיות גם לירידה ל 3.2,3.3 שזה כ 10%-15%, האם זה יקרה ומתי?אף אחד לא יודע

בהשקעה מנייתית לטווח אורך צפי הרווח הוא מאות אחוזים במצטבר.

לא ייעוץ
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 17:23
זה נכון כאשר ארה"ב היא היוזמת. למשל כאשר הם מדפיסים דולרים אז ערך הדולר יורד ובמקביל המניות עולות.

אבל כאשר ממשלת ישראל היא זו שמשמידה את ערך השקל, השקלים שלך פשוט יקנו פחות מניות אם תחכה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 17:24
לדעתי אתה צריך להניח נפילה של 50% גלובלית בתיק שלידה תנודה בשער הדולר-שקל תהיה זניחה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 17:26
בדיוק הסיבה שרעדה ליד היד

הכל כל כך וולטילי שקשה לדעת אם זה בגלל תרחישי אימה או ספקולנטים, שני הצדדים לדעתי גורמים לתנודות שמקשות להרגיש בטוח בטווח הקצר.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 17:38
היה לי סיפור דומה כשהדולר היה ב3.1 והשוק היה בשיא כל הזמנים. פשוט נכנסתי במנות (סוג של DCA) על פני שנה+ במקום להכניס את כל הכסף במכה וזה מאזן את התנודות. אין לנו יכולות לחזות את השוק או שערי המטבעות ומה שהיה בעבר לא ניתן לשנות.

* אין באמור להיות המלצה לפעולה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 17:42
אם אתה משקיע לטווח ארוך 10+ שנים ומבצע אסטרטגיית DCA זה לא משנה. ואם אתה לא, אז אני הייתי רועד, גם בלי קשר לשער הנוכחי של הדולר.

ולהזכירך:

“Nobody rings a bell at the top or the bottom of a market”
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 17:47
במידה ויהיה בתיק פחות כסף בגלל התחזקות של השקל אולי לא בהתאמה אבל לדעתי גם הרבה מהקניות שלנו יהיו זולות יותר. חוץ מזה לדעתי תזמון מטח הוא כמו תזמון שוק. אנחנו נמצאים באשליה שאנחנו חכמים בצורה מסוימת ממחיר של משהו כשברוב המוחלט של המקרים אנחנו לא. ואם תהייה התחזקות בשקל והדבר שבו אנחנו משקיעים ישיג תשואה דולרית של עשרים אחוז באותו זמן. יש כל כך הרבה תרחישים כשאני משקיע אני מנסה כמה שיותר להסתכל על המצב כאילו אין לי תחזיות לגבי העתיד. לדעתי זו דווקא הזדמנות מצוינת בשבילך לתרגל את הרעיון של השקעה נגד תחושת הבטן. גם אם בסוף השקל יתחזק ואתה תפסיד מזה שקלים- יתכן שזה יהיה שווה את העובדה שהרגלת את עצמך לקנות גם כשזה נוגד את המחשבה. יתכן שככה יהיה לך יותר נוח לקנות במשבר הבא. ונגיד תשקיע ובעוד עשר שנים מסיבה כלשהי הדולר יטוס לארבע שקלים האם תמכור את המניות כי תכף תהייה ירידה? אני יודע שזה נשמע קצת נחרץ אבל באמת מנסה לעזור
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 18:04
למה זה מעניין אותך בהשקעה של 20+ שנים?

שום דבר לא מעניין אותי פרט לדברים שהם בשליטתי: עמלות וסוג הנייר שאני קונה.

אני הדוגמא המושלמת לקוף.

מעביר, ממיר, קונה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 18:51
מה זה אומר דולר גבוה? ביחס למה? כפי שכתבו כאן, מדובר על השקעה לטווח ארוך ואתה צריך להסתכל על שינוי השער בטווחים האלה. צריך להביט קדימה (ולהבין את הסיכונים) במקום להתעסק בעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 20:27
כל ניסיון לתזמן את השוק, הוא בדיוק הדבר הזה- זה בדרך כלל נכשל. שער הדולר הוא כמו שוק המניות. הוא נע ונד. כמו שאמרו לך, הדולר יכול לרדת, והדולר יכול גם להגיע ל 6 שקלים (סתם מספר רנדומלי), אם החקיקה תמשיך. אם חיכית מאז שהדולר הגיע לרמות הנוכחות כדי להשקיע, הפסדת הרבה כסף בשוק המניות שעלה בנתיים. יכולת גם להרוויח.

תתרגל לעובדה שאתה יכול להפסיד כשאתה מנסה להרוויח.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 21:09
באיזשהו שלב במהלך חייו של התיק אתה תהיה מופסד ותראה מינוס 10% או יותר, זה יקרה בוודאות כי שוק המניות לא מטפס בלינאריות. מה זה משנה אם זה יקרה חודש אחרי שהפקדת כסף או אחרי 5 שנים ? למשקיע פאסיבי ירידה היא הזדמנות לקנות בזול ולדעתי ככל שזה יקרה יותר מוקדם יותר טוב
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 21:17
אתם כולכם צודקים וכותבים דברי טעם ... החשש שלי נובע בעיקר שאני הולך לקנות בסכום גדול בבת אחת... רועדת לי היד כמו שכתבו כאן. לקנות ניירות ישראלים הרבה פחות מלחיץ כי זה רק סיכון השוק ולא סיכון מטבע
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 21:18
משלב בין חשוף למנוטרל מטח. זה מה שעשיתי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 21:32
אין הבדל, אם השקל ייחלש תוכל לקנות גם פחות ניירות ישראלים.

דוגמה פשוטה: המנייה של טבע נסחרת גם בארץ בשקלים וגם בארה"ב בדולרים. אתה חושב שאם תתזמן את שער הדולר אז תוכל לקנות את המנייה יותר בזול?

מניות זה מבלבל. אבל תחשוב שאתה רוצה לקנות גוש זהב. זה משנה אם תקנה אותו בישראל או בחו"ל? הרי זה יעלה לך אותו דבר (לא משנה באיזה מטבע).
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 21:40
ב-12 נדע יותר טוב אם יש סיכוי טוב שחוזרים להידברות, אבל זה אירוע בינארי.

האמירות של גנץ והעליות של הבנקים בימים האחרונים מרמזים לדעתי על ההימור של השוק.

אבל כמובן זה לא אומר שום דבר ואין בזה שום המלצה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 22:31
מתחילת ההשקעה? ממש לא בהכרח.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 23:02
בסוף זה חשש פסיכולוגי כי העדיפות היא להכניס הכל בפעם אחת. עם זאת גם אני חששתי בהתחלה אז נכנסתי בחלקים והפקדתי כל 3 חודשים בערך סכום מכובד.

לגבי מטח, גם זה הוכרח שלאורך זמן חסר משמעות. כמשקיע צריך לשנות צורת מחשבה, מה שמעניין זה כח קנייה ולא המספר האבסולוטי. אם השקל יתחזק או יחלש מול הדולר זה לא משנה כי הייבוא יעלה/ירד בהתאם ובסוף תוכל לקנות אותו דבר לא משנה מה המספר שמוצג לך במסך

יש תקופה בהיסטוריה שלאורך 20 שנה הגרף תמיד בעליה, ברצף כל שנה?
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 23:11
מי דיבר על כל שנה?

חוץ מזה, גם כל חודש/שבוע/יום לא, אבל מה המשמעות של המדידה במשך כל פרק זמן שרירותי?

אם אנשים רואים שהתיק שלהם עדיין ברווח מאז שהתחילו להשקיע, אז גם אם היו ירידות בתקופה האחרונה, הם הרבה פעמים לוקחים את זה פחות קשה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 23:41
אז תעשה בצ'אנקים.

אם אני לא טועה זה לא יעיל סטטיסטית אבל הפסיכולוגיה יותר חשובה.

לא ממליץ, לא מייעץ ולא יודע
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 23:42
ויכול להיות גם הפוך. אם מישהו היה יודע מה תהיה המגמה בעתיד, הוא היה יכול להפוך למולטי מיליונר בלי לקנות מניות בכלל.

הסיכון במנוטרל מטח גדול לאין שיעור מהסיכון בהשקעה שאינה מנוטרלת. אין גבול להחלשות האפשרית של השקל (והיו דברים מעולם). הכיוון ההפוך של התחזקות בלתי מוגבלת אינו סביר.

לא הכל בחיים זה ייבוא. ההוצאה הכי גדולה בדרך כלל היא דיור ושם אין בדרך כלל קורלציה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2023 00:03
אז קונים במנות ( dollar cost average) וכך בסוף התהליך קנית במחיר דולרי ממוצע. לא יקר מידי ולא זול מידי.

בכל מקרה בראיה לעוד עשור ויותר קדימה (אם זה אופק ההשקעה שלך) זה אמור להיות פרט שולי יחסית
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2023 02:32
אני חושב שזה פחד פסיכולוגי לא רציונלי.

אתה חושב שלמשקיע בעולם עם 100 אלף דולר צריך להמיר אותם לשקלים ישראלים במקום להשקיע באפיק ההשקעה ארוך הטווח שהוא מעוניין בו? (נניח מניות).

אתה במרחק של המרת מט"ח אחת מלהיות המשקיע הזה.