⬅ חזרה לאינדקס

האם למכור VTI בשביל VT?

🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2023 22:00
היי לכולם.

אני מושקע ב VTI מספר שנים והייתי רוצה להשקיע בפיזור יותר עולמי אז כמובן ש VT עולה לראש.

אני תוהה מה הצד הנכון ביותר - האם למכור VTI ולקנות VT בשביל הפיזור העולמי (ולשלם מס בגלל הרווחים מ VTI) או פשוט לקנות VT ולהשאיר את ההשקעה ב VTI?

מה אתם הייתם עושים?

קצת רקע:

בן 30, משכורת מעל 10 נטו, מעוניין בהשקעה ארוכת טווח (15+ שנים). אם חסר מידע אני אשלים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2023 22:04
פשוט לשנות מעתה והלאה, חבל לשלם מיסים סתם.

אם ממש בוער בעצמותייך הפיזור, תשלים את "שאר העולם" או מה שחסר לך באחוזים הרלוונטיים (לדוגמא, על כל 100K בVTI תוסיף 40K ב-ETF אחר) ואחרי זה תעבור לVT.

לא מייעץ ולא ממליץ
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2023 22:09
למה לא לקנות VXUS עד שהוא יאזן את VTI ובהמשך להחליט אם להמשיך לקנות שילוב של VTI ו VXUS או להתחיל לקנות VT?
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2023 22:20
מה זה אומר "אחרי זה תעבור ל VT"? הכוונה היא כיצד בפועל עוברים ל VT?

בעיקרון כי אני לא רוצה להתעסק עם איזונים של התיק ואני תוהה.. אם להתחיל לקנות VT אז אני לא כל כך מפוזר עקב ההשקעה ב VTI נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2023 22:45
"אחרי זה תעבור לVT" - אחרי שתגיד לפיזור הולם מבחינתך על הסכום שקיים בVTI

אבל זה בדיוק מה שאתה עושה, אתה לא מרוצה מהפיזור הקיים לכן אתה משנה את הרכב התיק (תקרא לזה איזון או שינוי, או הקצאה מחדש או מה שבא לך)

אפשרות ראשונה - מה שהיה היה, מעכשיו והלאה אני משנה את ההשקעה --> מעכשיו קונה רק VT

אפשרות שנייה - אני רוצה לתקן את מה שהיה --> אני קונה VXUS עד שהמשקל היחסי שלו ביחס להשקעה שלי בVTI זהה למשקל שלו בVT (בתכל'ס, מייצר את VT מVTI ו-VXUS) ואחרי הנקודה הזו קונה רק VT

למכור הכל ולקנות מחדש שוות ערך לאפשרות השנייה רק שעולה לך (כנראה) הרבה כסף

לא מייעץ ולא ממליץ
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2023 00:38
אחרי זה - אחרי שתקנה מספיק VXUS (או נייר דומה) כדי לאזן את VTI.

אל תתעסק.

תאזן פעם אחת ליחס כלשהו (שקרוב מספיק לטעמך) ואח"כ תעזוב את VTI ו VXUS (כלומר תתעלם מהם ותפסיק לקנות אותם) ותקנה רק VT.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2023 07:01
כנראה יש נקודה שאני לא הכי מבין.

נגיד ואיזנתי כך שהתיק מורכב מ 60 אחוז VTI ו 40 אחוז VXUS. לשם הדוגמא נגיד VXUS נוצח משמעותית.

1. האם לא צריך לאזן ולקנות עוד VXUS כדי לשמור על האחוזים?

2. מה VT יעשו אם נגיד ובמקרה המתואר למעלה יקרה?

תודה על התשובות של כולכם!
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2023 07:33
לא. השינוי שקרה יצר איזון חדש בין שתי הקרנות, ובדיוק אותו שינוי קרה בVT. כלומר האיזון נשמר
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2023 08:54
VXUS הונפק ב-49 נקודות, בפיק היה 66, על איזה תשואה כבודו בונה אם נכנס היום? (כיום ב-57)
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2023 14:08
הממ.. אבל אם VXUS צנח אז כבר אין איזון של 60-40 בזמן שב VT הם בטח מאזנים אקטיבית כך שישאר האיזון לא?

שאלה נוספת - תוך כדי קריאה היום אני מבין שבמקרה מוות חס וחלילה תיק עם VTI או VT ימוסה ב 40% על כספים שמושקעים בארצות הברית בגלל מס ירושה.

הדבר הזה מעלה בי חששות עקב מקרה מוות לאחרונה של בן משפחה ז"ל.

תחת ההנחה שלא בא לי שהיורשים יתעסקו עם מיסוי מסובך ולא רצוי, מה אתם הייתם עושים על מנת להגדיל את החשיפה לשוק העולמי ללא מס ירושה מסובך בהנחה והתיק כרגע מורכב רק מ VTI?

אני חשבתי במקום לקנות VT אז לקנות קרן אירית עולמית כלשהי ולהשאיר את מה שקיים ב VTI ולהפסיק שם השקעה חודשית.

כבודו לא נכנס ל VXUS.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2023 15:26
נכון.

המצב של 60-40 זה לא תורה מסיני. זה פשוט היחס הנוכחי בין VXUS לבין VTI. אם היחס ישתנה אז היחס בVT ישתנה בהתאם.

לא.

נשמע פתרון טוב.

אתה יכול גם לקנות קצת יחידות של VXUS כדי לאזן את VTI אם אתה רוצה. ואתה יכול גם לא.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2023 17:24
אתה קודם צריך להבהיר לעצמך: למה אני רוצה לפזר? מה זה אומר לפזר? האם לפיזור גאוגרפי יש משמעות? אפל נסחרת בארה"ב אבל מוכרת בכל העולם, מה זה אומר?

לעניות דעתי מילת המפתח היא קורלציה. בין VTI ל-VXUS יש קורלציה של 0.83. האם זה מספיק בשבילך? הטכניקה איך לממש "פיזור", תבוא אחרי שבררת לעצמך תשובה לשאלות האלו.