⬅ חזרה לאינדקס

בעל דירה שמתמהמה בתיקון מזגן

🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2023 14:29
בת הזוג שלי מתגוררת בדירה שכורה. לפני שבוע וחצי אחד המזגנים התחיל לטפטף בתוך הדירה ולא מקרר לעיתים. היא דיווחה לבעל הדירה (לפני שבוע וחצי) שאמר שהטכנאי עסוק ויקח זמן עד שיגיע (״הטכנאי לא עובר באיזור בזמן הקרוב״ - ציטוט)

לפני יומיים היא הזכירה לו ואמרה שתדבר עם טכנאי מטעמה. הוא אמר שהוא לא ישלם על תיקון אם לא יבוא טכנאי מטעמו. בחוזה יש סעיף שהשוכר מתחייה לדווח למשכיר על כל ליקוי בדירה והמשכיר מתחייב לתקן ליקויים בזמן סביר.

נשאלת השאלה מהו ״זמן סביר״? שבוע וחצי המזגן מקרטע ובעל הדירה מתמהמה עם הטיפול.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2023 14:39
אני הזמנתי באותו יום טכנאי, להשכיר דירה זה לא רק עסק
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2023 19:17
עכשיו זו תקופת שיא הלחץ של טכנאי המזגנים.

אפשר אולי לבקש לקבל תאריך מדויק שיבוא.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2023 19:37
להבא מומלץ בחוזה שיהיה כתוב שליקויים שלא מאפשרים מגורים בדירה מצריכים תיקון מיידי (ההגדרה לרוב 48 או 72 שעות).

לא יודע כמה זמן היא גרה שם ומה טיב היחסים, אני הייתי עושה על זה בלאגן רציני, אפילו מערב עורך דין אפילו (אני לא באמת יודע מה הסטטוס החוקי של דבר כזה) אבל זה לא שפוי לגור בלי מזגן על פי כל אמת מידה סבירה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2023 21:28
מזגן לא עובד בשבוע הנוראי הזה אומר שהחדר(ים) אותם המזגן אמור לקרר לא ראויים למגורים.

אם אני לא טועה יש לה את הזכות לתקן על חשבונה ולתבוע את התשלום פלוס פיצוי יחסי על הזמן בו חלק מהדירה לא היה ראוי למגורים.

תירוצים. בתור בעל דירה אני דאגתי לפני כמה ימים לטכנאי מזגן שיבוא תוך יומיים על מזגן שבסך הכל מרעיש.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2023 22:12
צודק. אבל מזל שיש מזגן בכל חדר. אחרת באמת אי אפשר היה לגור שם.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2023 23:17
גם לי קרה, אותו מקרה, הבעל דירה אמר שבגלל שמאוד חם, המזגן מרגיש כאילו לא מחמם.

עברתי לחדר אחר עם מזגן, בסוף התברר שהייתה דליפה של גז, אז המזגן בכלל לא קירר.

משכירים הם לא אמזון ואי אפשר להשאיר עליהם דירוג בגוגל מפס, אז מנסים לחסוך כל שקל על השוכר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2023 00:10
אם הוא לא מתקן לי מזגן תוך 72 שעות אני מתקן על חשבוני ומקזז לו משכר הדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2023 07:03
זה לשון החוק.. כמובן שאם מזגן אחד מתוך כמה לא עובד בדירה זה "דחוף" תלוי בעיני רשם תביעות קטנות.

על אף האמור בסעיף 7, המשכיר יתקן על חשבונו כל ליקוי או פגם אחר בדירה המושכרת שאינו כאמור בסעיף קטן (א) ואינו קל ערך, בתוך זמן סביר ולא יאוחר מ-30 ימים מיום שקיבל דרישה לכך מאת השוכר, ואם היה פגם שתיקונו דחוף – יתקן המשכיר את הפגם בתוך זמן סביר ולא יאוחר משלושה ימים מיום שקיבל דרישה כאמור; לעניין זה, "פגם שתיקונו דחוף" – פגם שאינו מאפשר מגורים בדירה באופן סביר; אין בהוראות סעיף קטן זה כדי לגרוע מהוראות סעיף 9(ג).

(ג) לא תיקן המשכיר ליקוי או פגם, לפי דרישת השוכר, בתוך התקופה האמורה בסעיף קטן (ב), יחולו הוראות סעיף 9(א) ו-(ב), בשינויים המחויבים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2023 07:38
שיביא טכנאי מטעמו, יש יותר מטכנאי אחד בעולם ואם הטכנאי שלו עסוק שיחפש טכנאי אחר מטעמו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2023 14:37
במקרה הזה מדובר במזגן אחד מתוך כמה מזגנים בדירה, אז השאלה היא באמת כמה זה דחוף לך. אולי זה חדר שאתה לא משתמש בו ואתה יכול להרשות לעצמך לחכות שבוע שבועיים לתיקון ולא שווה בגלל זה לעצבן את בעל הדירה.

אם זה דחוף, או אם עוברים שבוע שבועיים ועדיין בעל הדירה מתעכב, אז הייתי מבקש הצעות מחיר מכמה טכנאים שמוכנים להגיע בתוך זמן סביר, ומעביר אותן לבעל הדירה. אם הוא היה מתעלם אז הייתי מזמין את הטכנאי שנתן את ההצעה הנמוכה ביותר, ואז מתחיל לבקש מבעל הדירה להחזיר לי את הכסף. אם הוא היה מסרב אז הייתי שוקל בזהירות את האפשרות לקזז את זה משכר הדירה, כפי שהחוק מחייב.

אבל צריך להבין שזה לא פשוט, אם לדוגמה נתת צ'קים מראש אז כדי לקזז אתה צריך לבטל צ'ק.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2023 15:03
הנושא סודר בסוף. היתה סתימה בצינור הניקוז, כמו שחשדתי.

לי פשוט היה מוזר שבעל הדירה מתעכב עם זה כי אני רגיל שבעלת הדירה שלי מתקנת כל תקלה כזו תוך מקסימום יומיים.