⬅ חזרה לאינדקס

פיקוח על איכות הבנייה

🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2023 11:10
אנחנו גרים בשכירות כבר המון שנים, בדירה הנוכחית - כ-4 שנים עד כה. מדובר בבניין חדש שאוכלס בדיוק כשחתמנו על חוזה השכירות, היינו בין הדיירים הראשונים. הבניין הינו קטן (פחות מ-15 דירות), נבנה במסגרת קבוצת רכישה, לכאורה היה אמור להיות בסטנדרט גבוה. אני יכולה להגיד, שאיכות הבנייה והתשתיות במצב מזעזע: רטיבות בקירות במספר מקומות, נזילות בצנרת וחלודה שבוודאות אינה קשורה לאיכות המים בשכונה, נקודות חשמל שלא עבדו מאז ומתמיד, מערכת קולטים משותפת שהתחילה לעשות בעיות כשנה אחרי האיכלוס, ועד ועוד.

עכשיו השאלה: אנחנו מתכננים לקנות דירה (למגורים), ושוקלים קניית דירה בפרוייקט "על נייר". האם לרוכש הדירה יש בכלל דרך "לפקח" על איכות הבנייה, בעצמו או באמצעות מומחים מטעמו שיבקרו באתר הבנייה? מה החוק אומר על זה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2023 08:52
החוק אומר שהקבלן צריך לעמוד בכל תקני הבניה, למסור אותה תקינה וראויה למגורים ולטפל בליקויים שמתגלים במהלך תקופת הבדק ותקופת האחריות. אין לרוכש זכות להביא פיקוח משלו על עבודת הקבלן בדיוק כמו שאין לו זכות להכניס רופא מטעמו לחדר ניתוח שיפקח על הרופא שמנתח אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2023 10:40
אפשר (לדעתי זה חובה) לבדוק עבודות קודמות של קבוצת רכישה, קבלן\קבלנים המבצעים וגם חברת המפקחת.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2023 11:30
אני לא יודעת אם אפשר לפקח בזמן הבנייה עצמה אבל חד משמעית אפשר לעשות בדיקה עצמאית במהלך שלבים שונים של הבנייה ובסיום הבנייה, ואז להביא לידיעת הקבלן את הליקויים והוא כמובן יהיה מחוייב לתקן אותם. כדאי לעשות את זה עם איש מקצוע שמוציא דוח מסודר. אבל זה פרטני לדירה שלך, לא לבעיות מערכתיות כמו שאתה מתאר בצנרת ובקולטנים וכו.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2023 12:27
המציאות לא תמיד פועלת לפי החוק/תקן,

מה שגם הניסוח "למסור אותה תקינה וראויה למגורים ולטפל בליקויים שמתגלים במהלך תקופת הבדק ותקופת האחריות." מאוד באוויר ולא מוגדר טוב.

אני מאמין שכן יש צורך לפקח על הנעשה אבל אני לא יודע אם יש דרך חוקית/מעשית לעשות את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2023 14:53
חוקית אין. אף קבלן לא ייתן לדייר או למי מטעמו להסתובב באתר הבניה.

מעשית, כשהדירה שלנו הייתה בבניה היינו מגיעים לאתר בסופי שבוע. יותר מפעם אחת מצאנו טעויות בביצוע ועדכנו את המפקח מטעם הקבלן.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2023 18:20
לא תמיד נותנים להיכנס ולפעמים יש שמירה ולפעמים פועלים שנשארו באתר לא נותנים להיכנס. גם הרבה פעמים שמים חלקי בניה גדולים בכניסה.

ראיתי לא מזמן שימוש במזל"ט כדי לצלם דירה עוד לפני ששמו חלונות. בן אדם הפעיל כמה פעמים מזל"ט , בדק צילום ועמד קרוב לאתר בניה.

ראיתי שיש שומר באתר והוא ראה הכל. כנראה גם אופציה, לא יודע עד כמה חוקית
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2023 22:25
אם פיקוח בנייה חשוב לך אז אולי תתענייני בפינוי בינוי שנמצא בשלב מתקדם, שם ההסכם כולל מפקח בנייה מטעם בעלי הדירות שאמור לבקר באתר ולהכין דוחות פיקוח.