⬅ חזרה לאינדקס

השכרת דירה למתמודד נפש

🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2023 10:41
מדובר על דירת 4 חדרים שמושכרת כרגע ל-2 דיירים (סטודנטים) ב-1200 ש״ח לדייר.

המתמודד נפש חולה במחלה שנקראת סכיזופרניה שבגללה הוא במעקב פסיכיאטרי ונוטל כדורים. הוא די עצמאי הוא מנהל את חשבון הבנק שלו בעצמו ואפילו מתחיל בקרוב ללמוד לתואר באוניברסיטה כך שגם הוא יהיה סטודנט בקרוב.

כרגע הוא עובד כמה שעות בשבוע במפעל מוגן בשכר נמוך שיוצא לו בסביבות 500 ש״ח בחודש ובנוסף מקבל 4000 ש״ח קצבה מביטוח לאומי + 1000 ש״ח סיוע בשכר דירה.

עובד סוציאלי מגיע אליו פעם בשבוע הביתה לעזור לו ולוודא שהוא מתקלח/אוכל/מנקה את הבית.

האם הייתם משכירים את הבית שלכם למתמודד נפש? יש לדעתכם סכנה מוגברת שהוא לא ישלם/יפגע בנכס/יפגע בדיירים האחרים?
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2023 11:13
עם כל הצער שבדבר, בשום פנים ואופן לא.

אתה לוקח פה סיכון נוסף ולא מפוצה בקבלת תשואה גבוהה יותר. רק לפני יומיים הצית את עצמו בדירה שלו חולה סכיזופרניה.

אני מכיר אמא לילד שחולה במחלה הזו, זה נורא, ממש!

הילד כבר עבר שלוש ניסיונות התאבדות, יוצא ונכנס ממוסדות, זה פירק את המשפחה. באמת, אתה לא צריך את זה כבעל דירה, גם עבור שכר דירה כפול ממה שאתה מקבל,חפש הרפתקאה אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2023 11:29
העובדה שאתה בכלל שואל ולפי מחיר השכירות מדובר באיזור שלא קל להשכיר בו, אני הייתי מסכים להשכיר לו אבל רק במידה ויש לו ערב טוב, ובודק כמו שצריך.

יש גם יתרונות בהשכרה לאדם כזה, אני לא חושב שהוא עובר דירה כל שנה\שנתיים כמו סטודנטים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2023 11:32
זו דירת שותפים או דירה מחולקת?
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2023 11:32
כמו כן

יש לו הכנסה מובטחת שכנראה מספיקה לו (קצבאות)

לפחות עד שביטוח לאומי ייעלם מחיינו
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2023 12:22
לא יקרה בקרוב
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2023 12:27
זה לא PC להגיד את זה אבל לדעתי קיימת סכנה מוגברת.

ממקור ראשון נתקלתי ב-2 תופעות (לא אותו מקרה):

1. הזנחה קיצונית של הדירה.

2. חוסר רצון לעזוב את הדירה בסיום תקופת ההשכרה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2023 13:51
דירת שותפים עם מקלחת ושירותים בכל חדר, וסלון ומטבח משותפים
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2023 13:52
סליחה שאני מעלה את זה, אבל מה עם ערבות הדדית?

אם כולנו נדאג רק לכסף, איך אנחנו בתור חברה?

הייתי עושה חוזה מאוד קשוח, מחתים 2 ערבים עם כיסים עמוקים כולל בטחונות מספקים גם למקרה שלא יפנה או כל צרה אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2023 14:17
דילמה, מצד אחד צריך להיזהר מנושא אפליה ומצד שני זכות הקניין של בעל הבית.

רצוי לתשאל מדוע עזב את הדירה הקודמת ולדבר עם בעל הבית הקודם.

אם זו דירת שותפים, יש מצב שהדיירים האחרים יעזבו כי הם יהיו נתונים 24/7 לקפריזות של הדייר החדש..

סליחה על שהתגובה שלי לא כל כך PC, אבל במקרה הזה המצב שיש דיירים בדירה שהם יצטרכו להתמודד עם הדייר החדש ולא אתה..

אולי אפשר להתנות את השכירות ב 3 חודשי ניסיון..
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2023 14:18
כן אבל.

הכי קל לצקצק מהצד על סיפורים ששומעים על התנגדות תושבים לפתיחת הוסטל לבעלי מוגבלות, ופתאום כשזה מגיע לפתחנו להתנהג ככה גם כן.

אני חושב שזה הכרח מוסרי, לאנשים כאלו יש מספיק קושי בחיים ואסור לנו כחברה לדחוק אותם לשוליים, עם זאת, גם אין צורך לפגוע באינטרס האישי שלך או לזרוק כסף לפח, יש לך זכויות כבעל בית.הייתי דואג לחוזה כמו שצריך, ולערבים ובטחונות, ומשכיר לו.

עריכה: הבנתי עכשיו שזו דירת שני שותפים, אני חושב שיש גם לשותף שנשאר בדירה זכות וטו כי הוא בסוף גר איתו ולא הייתי רוצה שינחיתו עליי כשוכר את זה. אם מתמודד הנפש רוצה להשכיר לבד זה דבר אחר ואין מניעה בעיניי, בכפוף למה שרשמתי מקודם.