⬅ חזרה לאינדקס

רכישת אג״ח דרך מערכת המסחר Viewtrade

🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2023 01:55
רציתי לברר אם מישהו נתקל גם בבעיה במערכת המסחר של Viewtrade: בעת חיפוש של אג״ח ארה״ב (באופן ספציפי Treasury Bills) לא מופיע אף מידע ככה שלא ניתן לראות כלום לגביו או לבצע כל פעולה אפשרית של קנייה/מכירה. מוצגת כותרת בלבד עם ה- cusip ותאריך ה- maturity וזאת בנוגע לאג״ח שנמצא ב- Upcoming Auctions. בנוגע לאג״ח קונצרני או אג״ח ארה״ב שחלף מועד ההנפקה שלו המערכת רושמת ש- ״לא נמצא הפריט״ ואין אף מידע כלל. לדוגמה בדקתי לאחרונה את האג״ח של פייזר - ISIN: US717081EQ23

וגם אג״ח של Jefferies - ISIN: US527288BE32

עכשיו בשניהם הוא מביא לי תוצאה של לא נמצא דבר ולא משנה באיזו צורה חיפשתי (cusip/ISIN/name).

**ברור שניתן להתקשר לחדר מסחר ולדבר איתם אבל זה גם לא מתאים להיות תלוי בהם כל הזמן בשביל זה וגם חשוב לי לדעת אם זו בעייה שנמצאת רק אצלי או שאתם גם חוויתם משהו כזה?

אם מישהו קנה Treasury Bills בהנפקה או אג״ח קונצרני אמריקאי ב- otc דרך Viewtrade והכל הלך לו חלק אשמח אם ישתף את התהליך :)

תודה מראש לכל העונים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2023 04:16
אי אפשר.

בגדול אג"ח אמריקאי הוא לא באמת סחיר, זה מוצר OTC בדומה למט"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2023 11:37
לפי מה שאמרו לי כשדיברתי איתם בטלפון כן יש אפשרות לקנות בהנפקה (כעיקרון אמרו שאפשר להציע competitive וגם noncompetitive) אבל הבעיה להבנתי היא הממשק שלא נותן את האופציה לעשות את זה. ובאופן כללי גם אג״ח קונצרני שמנסים לקנות ב- OTC לא מביא אף תוצאה ככה שלא לא משנה אם זה T-Bills או קונצרני בסופו של דבר Viewtrade לא מוצאת אותם.

יש לך ניסיון עם העיניין הזה במערכת ?
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2023 12:20
אפשר לקנות הכל אבל דרך חדר מסחר, לא דרך VIEWTRADE.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2023 12:28
אוקיי... הייתי מצפה ממערכת מסחר עולמית כמו Viewtrade שתאפשר לפחות לקנות מוצר בנאלי כמו אג״ח קונצרני ב- OTC. וזאת עוד בהתחשב ששניים מבתי ההשקעות היותר נחשבים בארץ (IBI ו- מיטב) משתמשים בה.

נשמע לי טרחה רבה להתקשר כל פעם שאתה רוצה לקנות ולמכור אג״ח קונצרני/ארה״ב
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2023 15:24
תשקול להחשף דרך קרנות סל (ETFים), אז כן אפשר דרך הVIEWTRADE, אא"כ אתה רוצה קרנות איריות ואז עוד הפעם חייבים דרך חדר המסחר.

בברוקר IB אגב אפשר לקנות מה שאתה רוצה לבד.

אה ועוד משהו:

לאג"ח בחו"ל ישירות יש מינימומים גבוהים, בIB זה 2,000$, לא יודע כמה זה בברוקרים בארץ אבל סביר להניח שיותר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2023 15:34
החברות הללו גם משתמשות בספארק. זה לא אומר שספארק זאת מערכת טובה...

זאת גם טרחה להתקשר כל פעם שרוצים לקנות משהו בבורסה שאינה בארה"ב או בישראל. ועדיין כמעט בכל בתי ההשקעות בארץ צריך להתקשר.