⬅ חזרה לאינדקס

דירה כלואה כיוון אוויר אחד

🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2023 00:11
היי לפני שנתיים קניתי דירת 4 חדרים במחיר למשתכן במרכז הארץ באזור ביקוש.

במחיר שמגלם הנחה של 800-מיליון ש"ח ממחיר השוק של היום ( לפני ירידת מחירים).

אבל הדירה הזו כלואה עם כיוון אוויר אחד, אמנם בקומה גבוהה ופונה לנוף פתוח ויפיפיה אז אוויר יש,

כל הדירות 4 חדרים בפרוייקט כלואות ( בין שתי דירות אחרות) אתם חושבים שעשיתי טעות?
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2023 00:28
היי,

התחתנו לפני 7 שנים

בן.ת הזוג שלי משאירים באופן קבוע כוס קפה על השידה שליד המיטה

האם אתם חושבים שעשיתי טעות?

אמ"לק: תסתכל על המכלול

כיווני אויר חשובים בדירה

אבל הם פרמטר אחד

בסוף מה שמשנה זה:

כמה עלה לך

בכמה אתה משכיר

כמה תמכור
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2023 00:29
הדירה מצויינת , למצוא שוכר לא תהיה בעיה יש ביקוש מטורף באזור.

אבל זה בדיוק השאלה האם זה שזה כיוון אוויר אחד ידפוק אותי במכירה?
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2023 00:45
היום מכרתי רכב, הראשון שהגיע היה מקצועי ומבין, בדק כל חלק ומכלול וביקש הנחה משמעותית במחיר בהתאם, כמעט שהשתכנעתי אך סירבתי. היום התקשר מישהו וכבר בטלפון אמר שהוא בא לקנות עכשיו, לא בדק כלום, עשה נסיעה קצרה והתרשם שהרכב טוב וקנה במחיר שרציתי(שזה באמת מחיר הוגן - לא ניסיתי לעשות קופה)

הכל תלוי בסבלנות שלך ועל מי אתה נופל, לא כולם יודעים לבדוק כיווני אוויר, לחלק מספיק שזה קרוב להורים. צריך ללמוד את השוק, להבין כמה היא שווה בהשוואה להיצע בשוק ולחכות שיגיע זה שיסכים. בכל מקרה קניתה אותה בהנחה אז הרווח שלך די מובטח גם אם תהיה חייב למכור אותה מהר ותוריד קצת במחיר
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2023 00:46
אין ספק שדירה עם כיוון אוויר אחד טובה פחות מדירה עם שני כיווני אוויר, Ceteris paribus.

הזכרת את המספר 800k. האם זוהי ההנחה ביחס לדירה *שלך*? אם כן, קיבלת הנחה משמעותית. אני גם לא מבין איך כיוון האוויר "ידפוק אותך במכירה", היות ואתה מוכר *את הדירה שלך*.

אם המספר 800k מבוסס על השוואה לדירות ארבעה חדרים בפרויקטים אחרים מחוץ למחיר למשתכן, אבל כאלו עם יותר מכיוון אחד - אז ייתכן וההערכה שלך שגויה.

סתם הערה: לא ייתכן כי זהו גובה ההנחה ביחס גם 1. למחיר של היום, וגם 2. לפני ירידת המחירים, כי הירידה החלה לפני מספר חודשים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2023 00:52
ברור שזה משווה לדירה עם שני כיווני אוויר.

אין הרבה דירות בארץ עם כיווני אוויר אחד לדעתי. זה יותר הדירות חדשות של השנים האחרונות.

מה החסרון בכיוון אוויר אחד? אני ביררתי המון לפני הרכישה ונאמר לי שזה לא באמת שאין אוויר בדירה.........יש אוויר בדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2023 10:03
(כשאתה מצטט מישהו בפורום, מומלץ לתייג אותו באמצעות הקשה על @ וכתיבת שמו, ככה תקפוץ לו התראה.)

אם ככה, לא קיבלת הנחה של 800k. מסכים? כדי להבין כמה שווה הדירה שלך ומה גובה ההנחה שקיבתת, צריך להסתכל על דירות עם מאפיינים דומים. אם אין כאלה, כל מספר פוגע.

בלי להכיר את המאפיינים, ב 99% מהמקרים עדית עסקה מעולה, אפילו אם 800k זה לא המספר. בכל מקרה, הייתי מציע לך להתמקד בעתיד ולא בעבר. מה זה משנה "אם עשית טעות"? מה התוכנית שלך קדימה?

גילוי נאות: אנחנו שכרנו דירה עם כיוון אוויר יחיד כמעט 5 שנים, והיינו מאוד מרוצים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2023 15:38
@Therealdeal סליחה! לא שמתי לב.! כעת תייגתי!

מסכים מאד.

תכלס מחירי השוק הם מיליון מעל למה שקניתי אז קיצצתי לי 200 אלף ש"ח...על הכלא של כיוון אווויר אחד....הייתי אצל שמאי וגם אדריכלית לפני הקנייה שילמתם להם אלפי שח...התיעצתי אצל מתווך גם...הם כולם טוענים שאין הבדל במחירים ...שיש היום הרבה דירות עם כיוון אווןיר אחד. אבל לי ברור שזה ישנה לישראלי הממוצע שירצה לקנות הדירה עוד כמה שנים. למרות שכל הדירות כמו שלי בפרוייקט הם עם כיוון אוויר אחד.

למה אני שואל? כי אני יכול לבטל את העסקה ולשלם פיצויים 2% מהעסקה.

תוכל לספר לי טיפה איך זה לגור בכיוון אוויר אחד? כאלו מה ההבדל? באמת מנסה להבדיל....קראתי בגוגל בעברית ובאנגלית ולא מצליח להבין. הדירה בקומה מאד גבוהה וכשהייתי שם היה מלא אוויר במרפסת ובכלל בדירה הדירה מול נוף פתוח. לא מבין את הקטע את ההבדל בין 2 כיוונים מבחינת תחושה בדירה....תודה לך!!!
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2023 10:30
ההבדל כשיש כמה כיווני אוויר זה זרימת האוויר בדירה. פעם גרתי בדירה ישנה עם 3 כיווני אוויר והייתי יכול להיות לפעמים בקיץ בצהריים בלי מזגן מרוב שהבריזה היתה חזקה. כשיש 2 כיווני אוויר מנוגדים האוויר ממש זורם דרך הדירה שלך.

אבל.... בתכלס ברוב הדירות החדשות היום עם 2 כיווני אוויר גם ככה לכל חלל בדירה יש רק כיוון אוויר אחד (לסלון כיוון אוויר אחד, לכל אחד מהחדרים כיוון אוויר אחד וכו') אז לא באמת יורגש הבדל מדירה עם כיוון אוויר אחד. אם הכיוון אוויר הבודד הזה טוב מבחינת נוף זה יכול להיות יותר טוב אפילו מדירה עם 2 כיווני אוויר שהכיוון השני זה בניין אחר שנמצא 5 מטר ממנה ואין פרטיות בחדרים..

אצלי בבניין יש דירות עם כיוון אוויר אחד - שפונה לבניין הצמוד. מרפסת מול מרפסת. במצב כזה לדעתי יש פגיעה במחיר אבל זה לא המצב אצלך. ואגב עדיין לא פגיעה שמתקרבת למיליון ש"ח. הקבלן מכר אותה במחיר שלא משקף פגיעה... אולי לקח לו יותר זמן מכל הדירות האחרות אבל בסוף הגיע מישהו שזה הדירה שהתאימה לו והיה מוכן לשלם את המחיר.

לא רואה שום סיבה לבטל. זכית פה בעסקה מעולה.