⬅ חזרה לאינדקס

כלל 4% - דיבידנדים

🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 15:13
יש לי עוד זמן עד לפרישה (המוקדמת), אבל כבר עכשיו מעניין אותי:

הבנתי שכלל ה-4% אומר כי ברוב המצבים שנבדקו, משיכה של 4% בשנה מהתיק לא תביא לאיפוס שלו לאחר 30 שנה.

באחוזי משיכה נמוכים יותר הסיכון לאיפוס יורד עד כדי לא קיים.

אני מבין את הסכנה - השוק עשוי לרדת, ואז נמשוך כסף ולא יהיה מספיק כסף שיעלה בחזרה, עד שהתיק יתאפס.

אז השאלה שלי - האם בפרישה כדאי לשלב יותר קרנות שממוקדות בדיבידנדים, כך שאין צורך במכירה מהתיק?

התיק ירוויח פחות (ויהיו קצת יותר מיסים, 25% במקום 25% ריאלי), אבל הסיכון ירד משמעותית.

אני מפספס משהו? ואם זה אכן מומלץ, האם כדאי להיערך לכך מראש? (כי פחות כדאי למכור הכל בפרישה ואז לקנות בנפרד, עקב תשלומי המיסים).
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 15:18
איך בדיוק?
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 15:22
- דיבידנד יכול להיפסק/לרדת

- הרבה יותר קשה להגיע לדיבידנדים של 4% מהתיק אחרי מס'. צריך בגדול 5.5% דיבידנדים.

בגדול הכי כדאי לעשות מה שמרגיש לך בנוח ובכללי גם עדיף להיות ממש עשיר.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 15:24
25% על דיבידנד.

לעומת מס שולי עד 25% על רווח הון ריאלי.
אין הבדל מהותי בין השניים.

חלוקת דיבידנד זהה למכירה כפויה של חלק מהאחזקה, למעט עניין המיסוי.

זה לא עניין של ריאלי מול נומינלי אלא של 25% מסך הכסף מול 25% מהרווח בלבד.
כי לא נוגעים בקרן, אז אין מכירה כשהתיק יורד ואין סיבה שהוא יתאפס (אלא אם כל המניות שבהן הקרן משקיעה יתאפסו).

נכון, צריך יותר כסף בשביל זה. אותי אפשר לשלב את זה ביחד עם מכירה אבל באחוז קטן יותר. עדיין הפגיעה בקרן קטנה וזה מוריד את הסיכון.

**הכוונה שלי היא לחיות מהתיק עשרות שנים, לכן חשוב לי שהוא יישמר
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 15:29
זה שאתה לא נוגע לא אומר שלא נוגעים.

הדיבידנד מגיע מאיפשהו, הוא לא בא מהאוויר. כל חלוקת דיבידנד מורידה את שווי החברה בדיוק בגובה הדיבדנד שחולק.

לא.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 15:29
אז אין סיבה בכלל לרצות לקבל שום דיבידנד. תודה רבה.

לא ידעתי שזה עד 25% בהתאם למס השולי.

זה אומר שבפרישה מעבודה המס יהיה הרבה יותר נמוך.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 15:31
יש לזה אפקט פסיכולוגי מאוד גדול, והאפקט הזה מניע הרבה מאוד אנשים בעולם.

כמובן שיש לך סיבה לרצות לקבל דיבידנד בחלק מהמקרים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 15:33
החל מגיל 60 זה לפי המס השולי עד 25%

עד אז זה עדיין 25%
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 15:36
בדיוק.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 15:40
את האפקט הפסיכולוגי אני מבין אבל אני משתדל להימנע ממנו. מה שמעניין אותי זה מיקסום תשואה והבטחת שרידות התיק לשנים רבות.

באילו מצבים אני ארצה לקבל דיבידנד?

אני בונה על הרבה שנות פרישה לפני כן, אבל טוב לדעת.

אולי אפשר גם להגדיר את עצמי כסוחר בשנות הפרישה ואז לשלם מס שולי על הרווחים הריאליים? זה יכול לעבוד?
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 15:46
בעיקרון אין מצב סביר כזה.

דוגמה שנתקלתי לאחרונה: יש ארצות שמאפשרות להגר אליהן אם אתה מראה שיש לך תזרים קבוע ויציב.

הכנסות מדיבידנדים יכולות לעמוד בקריטריון הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 15:50
מעניין מאוד, אילו מדינות למשל?
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 15:51
נדמה לי שקפריסין למשל. תבדוק גם את יוון או פורטוגל.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 15:58
תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 16:02
אבל זה לא כזה להיט.

כדי שהדיבידנד יעמוד בסף שלהן אתה צריך תיק של 5M או משהו כזה.

אם הגעת לתיק כזה אז כנראה אתה גם יכול לקבל תושבות ע"י קניית נכס למשל.

בקיצור, זה בטח לא טיעון בעד תיק דיבידנדים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 16:05
למדינות שציינת אני אוכל לעבור עם האזרחות, חשבתי שאולי יש מקלט מס או מדינה מעניינת אחרת. אז זה בהחלט פחות רלוונטי :)
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 16:59
כשאתה משקיע באמצעות חברה בבעלותך בחברות ישראליות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 19:37
בדקת את זה? איך אתה יודע? לטעמי אתה מערבב שני מתודולוגיות לא קשורות. "כלל" ה-"% 4" הוא אמפירי, מדדו משהו תחת תנאים מסוימים, וקיבלו תוצאה. אתה שואל מה יקרה אם אני אשנה את אסטרטגיית ההשקעה? תגדיר

ותמדוד, תתחיל מאפס בלי הנחות. אבל לערבב תיאוריה אמפירית כללית באסטרטגית השקעות זה מים ושמן.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 20:47
ב RSU קבלת דיבידנד מייצרת חבות מס נמוכה יותר מאשר מכירת מניות בהיקף דומה (אלא אם יש לך הכנסה מאוד נמוכה).
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 22:27
אז אם נערבב אותם נקבל אמולסיה הומוגנית? נשמע טוב!
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 23:19
הבנתי כבר שהדיבידנד בא על חשבון הקרן, עם מיסוי פחות טוב, אז אין בזה שום יתרון.

העליתי השערה ופסלתי אותה, אבל נחמד לחשוב ביחד עם משתתפי הפורום והידע הרב שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 23:41
חלוקת דיבידנד תמיד תביא לתשלום מס גבוהה יותר ממכירה שתניב אותה כמות רווח

אז לא ברור לי מתי תרצה לקבל דיבידנד..

אולי אם לא יהיה לך חשק פעם ברבעון ללחוץ על 2 לחיצות בעכבר של מכירה
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 23:54
חלוקת דיבידנד תמיד תביא לתשלום מס גבוהה יותר ממכירה שתניב אותה כמות רווח

אז לא ברור לי מתי תרצה לקבל דיבידנד..

אולי אם לא יהיה לך חשק פעם ברבעון ללחוץ על 2 לחיצות בעכבר של מכירה

כשגוח מס ג
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2023 11:08
מיקוד ופיזור שונה.

לקרן כמו schd יש מיקוד שונה. פחות טכנולוגיה ויותר חברות מבוססות ויציבות שנבחרות לפי המדד הספציפי של חלוקת דיבידנדים.

יותר מס, אם בכלל, אבל מוסיף פיזור לחברות יותר יציבות לאורך זמן.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2023 11:57
אם אין הכנסה ממשכורת, נקודות הזיכוי יכולות לשמש גם לזיכוי מרווחי הון (קראתי שלא כולן אבל לא בטוח שזה נכון)
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2023 16:45
השאלה אם אפשר לטעון שכל רווחי ההון שלי הם משלח יד, ואז לבקש מיסוי לפי מס שולי (שמשתלם יותר אחרי הפרישה)
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2023 18:04
אפשר לטעון הכל. כדאי לבדוק לפני כן השלכות בישראל במס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2023 23:26
המשקיעה החליפה חלק משמעותי מתיק המניות שלה למניות דיבידנד. למה? כי תנאי חייה השתנו וכרגע, חשוב לה לדעת שיש לה תזרים כספי גם במידה וערך המניות יורד.

ג.נ. גם אני בשלב של החלפת חלק מהתיק שלי למניות דיבידנדים.

למה? כי הבנתי שקרן השתלמות יכולה להיות מקלט מס נאה לדיבידנדים המתקבלים ואפשרות השקעתם מחדש.

כי בשלב הזה של החיים, הגמישות שיש לי מתזרים קבוע (רבעוני) עולה על היתרונות בחיסכון המס ממכירת מניות.

האם זה הכי כלכלי, לא. האם זה הכי מתאים למטרות שלי, לאופי שלי ולגיל שלי? כן.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2023 09:22
אני יכולה להבין את ההיבט הפסיכולוגי של דיבידנדים, ולמה מבחינה פסיכולוגית אתה מרגיש שזה יותר מתאים למטרות שלך ולאופי שלך.

וזה מספיק טוב בשביל להחליט להחזיק אותם.

יחד עם זאת האם לא מפריע לך שיש ״אופי״ שונה למניות שמחלקות דיבידנדים? ובכך שאתה מחזיק אותן (או מדד רלוונטי כמו SCHD) אתה מייצר לעצמך חשיפה, יחסית מאוד גדולה, שהיא מוגבלת ביחס לכל השוק? (מספיק להיכנס לחברות ש- SCHD מחזיקה ולראות את ההבדל יחסית ל- S&P500).

אני מבינה שזה רק חלק מהתיק, וזה נותן אולי תחושה של פיזור, אבל בשביל לקבל דיבידנדים בסכום שישנה משהו בתקציב שלך, ושיאפשר ״גמישות״, אני מניחה שהחלק הזה אמור להיות משמעותי… ומה שונה הבחירה ב- SCHD מכל ״הימור״ על קרן שעוקבת אחר סקטורים ספציפיים בשוק (נניח כמו נאסד״ק, אם הולכים לכיוון ההפוך כמעט).
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2023 09:46
זה טיעון פסיכולוגי. לא כלכלי. התיק שלה כנראה הפך להיות פחות יעיל.

זה נכון למניות לא אמריקאיות. בחברות אמריקאיות ניקוי המס על דיבידנדים במקור ע"י ארהב.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2023 23:43
@קפיצת הדרך, קודם כל, מה ש- @סולידי כתב.

לגבי תזרים. כתבתי על זה קצת ביומן שלי... מכאן לכאן, הסתכלתי על מבנה ההכנסות וכרגע, הכנסה פאסיבית (כולל נדל"ן) מהווה שליש מההוצאות החדשיות שלנו. אנחנו לא משתמשים בכסף הז אלא, משקיעים אותו מחדש. אבל, בתקופת החיים בנוכחית, במידה וארצה להחליף מקום עבודה או להפחית שעות, לתקופה מסויימת או לתמיד, הסכומים הללו בהחלט משמעותיים (אציין שבן זוגי מרותה ממקום העבודה שלו ומהיקף המשרה ולא יצמצם).

אז כן, החזקה של מניות ספצפיות גורמת לי לדפיקות לב וכשזה קורה, אני חושב על בני המשפחה הקרובים, להם אין אפילו שקל פנוי להשקעה כי הכל בובז ונרגע.

וכמובן, יש בתיק חלק סולידי משמעותי שמהווה סוג של "קרן חירום" במקרה הצורך.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2023 23:50
הבעיה היא לא רק עם מניות אמריקאיות, הבעיה היא עם כמעט כל המניות בעולם למעט מניות ישראליות ואולי מניות מכמה מדינות בודדות שלא גובות מס דיבידנד מזרים.

ברוב המדינות גובים מס כלשהו מזרים (וספציפית מישראלים). לפעמים זה פחות מ25% ולפעמים זה יכול להיות גם יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2023 07:35
כן, כתבתי שההיבט הפסיכולוגי מובן.

אני רואה שביומן המסע שלך כתבת שכ- 1/3 מתיק ההשקעות שלך מושקע ב- SCHD וכ- 10% בקרן ריט.

אם ההשקעה בנדל״ן היא רק דרך קרנות ריט, ואין לך השקעה נוספת בנדל״ן פיזי (שמייצר הכנסה פסיבית) אז ״שליש מתיק ההשקעות״ הוא בהחלט חלק משמעותי (גם אם מדובר על תיק השקעות ללא הפנסיה).

וכאן אני חוזרת לשאלה -

האם לא מפריע לך ש- 1/3 מכל התיק שלך מושקע רק בסוג מאוד מסויים של מניות אמריקאיות (כאשר חלק מאוד נרחב מהשוק האמריקאי בכלל לא נמצא בו) במקום במדד רחב יותר שכולל את רוב רובו של השוק האמריקאי (בהנחה שהחלטת שהשוק האמריקאי מפוזר מספיק עבורך) או במדד רחב עוד יותר של כל השוק העולמי?

מעבר לכך - בהנחה שבעתיד החלק הזה (של מניות דיבידנדים) יגדל עוד יותר כי אתם ממשיכים להשקיע בחלק הזה, ובמיוחד אם החלק הזה יגדל תוך השקעה במניות דיבידנדים ישראליות (שהם חלקיק קטנטן מהשוק העולמי), הרי שתחושת הביטחון של הדיבידנדים באה על חשבון ויתור מאוד משמעותי של פיזור.

האם מבחינה *פסיכולוגית* (שכאמור זה השיקול העיקרי לבחירה במניות דיבידנדים) לא מפריע לך חוסר הפיזור הזה בחלק כל כך גדול מתיק ההשקעות שלך?
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2023 20:01
במחשבה שניה ולאור השאלה שלך, נדל"ן, לא כולל 4 קירות שאנחנו גרים בהם, זה רבע מהנכסים ורבע מההכנסה השוטפת. הנדל"ן הז לא נרכש אלא (לצערנו הרב) ניתן בירושה.

ולא, זה לא מפריע לי. מדד SCHD מפוזר, מבחינתי מספיק, ומניות ישראליות יש לי באחוז מוגבל ורק בקרן ההשתלמות שם אני ממקסמת את הטבות המס.