⬅ חזרה לאינדקס

רכישת גג לצורך בניית דירה נוספת

🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 23:39
שלום וברכה

קיבלתי הצעה לרכישת גג מדירה על מנת לבנות בגג דירה נוספת.

הדירה עצמה היא חצי מדו, והדירה נמכרת עם היתר בנייה, ועם הסכמה לבנייה מהשכן (שגר בחצי השני).

השאלה שלי:

1. האם יש מושג כבר בהיתר בנייה - שההיתר יהיה על מנת לבנות במקום דירת מגורים נוספת, ולא הרחבה של דירה קיימת.

2. האם יש אפשרות לרכוש גג לבד, שכן אני רוצה להבין איך אני מבטח את עצמי ברכישת הגג ובתהליך הבנייה.

3. האם שכן שנתן הסכמה, יכול פתאום לחזור בו לאחר תחילת הבנייה

4. אשמח לשמוע על מה צריך לשים לב בתהליך שכזה.

(אני מנסה לחשוב על כל הבלתמי"ם)
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 23:47
אתה צריך אדריכל, קונסטרוקטור ועורך דין.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 23:52
תודה. אבל זה ברור.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2023 15:52
זה כתוב בהיתר בניה.

אם אתה לא יודע לקרוא אותו אז תצטרך להעזר באדריכל.

זה מצריך חוזה מאוד מורכב כי צריך לציין בו את זכויות הבניה בהיתר ועוד מגוון תנאים שקשורים לבניה, שזה תהליך לא פשוט.

הוא לא יכול לחזור מההסכמה אבל יכול לתבוע בבית משפט שמה שהובטח לו שיבנה שונה ממה שנבנה בפועל. יש כבר תקדימים בנידון.

עסקה מאוד מורכבת שתלויה בך ובבחור שאתה רוכש ממנו.

הייתי מקשיב לעצתו של @אורי ג. ומצטייד בבעלי מקצוע הטובים ביותר באזור בו אתה בונה. אני לא יודע אם זה היה מכוון אבל הסדר שהוא רשם הוא הסדר הנכון.

אדריכל צריך לבדוק שמה שהמוכר טוען שיש לו ביד הוא אמיתי ותואם את מה שהעירייה מאשרת באזור זה. אם הוא פוסק שלא, אין טעם לעבור הלאה לשאר בעלי המקצוע.

לאחר הבדיקה של האדריכל צריך שקונסטרוקטור יבדוק שהמבנה יכול לשאת את הבניה החדשה. יכול להיות שיידרשו חיזוקים לקירות/תקרות/ביסוס מיוחד. מי יישא בעלויות האלה? מכיוון שהם רלוונטיים גם לבית שלך וגם לבית מתחתיך. אם השינויים האלה ישנו את החיצוניות של הבית מתחתיך, איך הוא יקבל את זה? האם הוא יתנגד לזה?

כל זה בהנחה ויש תכניות מסודרות לבית הקיים. אם אין אז זה בכלל סרט רע כי צריך לבצע קידוחי ניסיון ועוד מגוון בדיקות בעלות לא נמוכה, רק כדי שהקונסטרוקטור יוכל לתת חוות דעת.

אם הקונסטרוקטור אומר לך שצריך לחזק את היסודות, זה פרויקט שיכול לעלות מאות אלפי שקלים ויכול להעלות את מחיר הבניה לסכומים שלא דמיינת. ואז אין טעם להמשיך לבעל מקצוע הבא.

נניח וקבלת אישור משניהם. צריך שעורך הדין יתקשר עם האדריכל והקונסטרוקטור ויכניס הערות בהמלצתם לחוזה כדי לאפשר לך מספיק מרווח מחיה לתמרן בבניה, שזה פרויקט מאוד לא קל בפני עצמו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2023 22:54
למיטב ידיעתי לא ניתן לרכוש גג לבד והוא חייב להיות מוצמד ברכישה לחלק קיים בבניין