⬅ חזרה לאינדקס

דמי ניהול נמוכים מול קרן מחקה S&P

🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 21:47
מה כדאי יותר-

- קרן השתלמות+ קופת גמל בדמי ניהול נמוכים (0.3-0.35, מסלול רופאים בבנק יהב וארם תגמולים) במסלול מנייתי (לפי שנה קודמת 55% חשיפה לת"א ולקרן העולמית)

או לחלופין-

- קרנות השתלמות וקופות גמל מחקות S&P בהראל אך דמי הניהול שלהן גבוהים יותר- 0.55.

שאלה נוספת- פנסיה בהראל בתנאים של 0.9% מההפקדה, 0.19% מהצבירה- משתלם או יש על מה לעבוד?

בת 30 אם זה משנה...

תודה רבה לעונים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2023 10:26
אני לא בטוח בכך, ארם מציעים מסלול מנייתי? נדמה לי שאם קופת הגמל שלך בארם תגמולים, אז את במסלול של "ארם עד 50" (שאינו בחשיפה מנייתי מלאה).

בנוגע לקרן ההשתלמות, מדובר במסלול אקטיבי לגמרי ובהשוואה לביצועים של קרנות השתלמות אקטיביות אחרות בשלוש השנים האחרונות, נדמה שהתשואה שלה די מפגרת מאחור.

בהנחה שאת מעוניינת בחשיפה ל-S&P 500, דמי הניהול שהוצעו לך בהראל הם סבירים, בייחוד אם הצבירה שלך לא משמעותית. עם זאת, יש חברות שמציעות דמי ניהול קצת יותר נמוכים וייתכן שתוכלי להגיע להצעה טובה יותר (או פשוט לנייד בהמשך כשהצבירה עולה).

פנסיה היא מוצר שונה מקופת גמל והיא כוללת רכיבים ביטוחים ומגנוני הבטחת תשואה (תוך חשיפה נמוכה יותר למניות). קרן פנסיה היא ברירת המחדל של חוסכים בישראל ונדמה לי שההמלצה עבור רוב האנשים היא לחסוך באמצעותה. דמי הניהול שהוצעו לך בפנסיה הם בסדר גמור.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2023 11:36
מהות הנכסים קודמת לדמי הניהול.