⬅ חזרה לאינדקס

צריך הכוונה ועזרה - נמצא במירוץ העכברים

🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 14:25
שלום לכולם,

הרבה זמן אני מנסה לפתור את המצב בעצמי, אבל ללא הצלחה.

אז ככה, אני בן 40, נשוי +2. הכנסה משפחתית בסביבות 22K ש"ח.

המינוס המשפחתי גבוה מאד - בסביבות 70K ש"ח בשני חשבונות. אחרונה התחלתי להשתמש בכלי של רייזאפ שעושה שכל וסדר בכל המספרים והבלאגנים שיש לי. רק בחודשיים האחרונים אני מתחיל לאזן את התזרים החודשי. אבל זה ממש לא עוזר למצב הנוכחי כי המינוס לא יקטן בשנים הקרובות.

אני לקוח של בנק לאומי ואני ממש לא מרוצה מהתנאים שלהם לאחרונה. אולי אני מצפה ליותר מדי, אבל ניסיתי לבדוק אופציה להוזיל החזר של הלוואה שיש לי (החזר חודשי של 2,200 ש"ח עד 2027), אבל ההצעות שנתנה לי הבנקאית ממש מזלזלות.

התחלתי לבדוק הצעות בבנקים אחרים, תנאים, עמלות, ריביות, הלוואות, וכו'... אשמח להמלצות על בנקים שאתם לקוחות שלהם ושאתם מאוד מרוצים מהתנאים שאתם מקבלים שם למרות עליית הפריים השנה.

בנוסף, האם מישהו מנוי על רייזאפ? האם הכלי עושה שכל? האם זה באמת עוזר כמו שזה מתיימר להיות? אם לא, יש כלים אחרים שאתם ממליצים עליהם?

אני אשמח לדעות והכוונות מהמומחים של הפורום כדי לצאת ממרוץ העכברים הארור הזה.

אודה לכל טיפ.

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 15:59
חסרים לא מעט פרטים כדי לעזור לך לחשוב. ה 22K זה ברוטו או נטו?

מה סכום ההוצאות החודשי שלכם? ממה הוא מורכב?

מלבד המינוס שיש לכם, האם יש לכם חסכונות/קרנות השתלמות וכו'?
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 16:13
אתה לא צריך שום כלי לניהול הוצאות/הכנסות.

מה שאתה צריך לעשות זה לסגור את הארנק לשנה, לחסוך גרוש לגרוש ולסגור את ההלוואות.

מה ההכנסה נטו ומה ההוצאות?
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 16:19
אם אין הוצאות חריגות או משהו כזה זה רק עניין של כמה מאמץ אתה מוכן להשקיע

תיאורטית אתה יכול לסגור את המינוס בחצי שנה של עוצר
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 16:35
אכן המידע הכי בסיסי שנחוץ וזו לא האפליקציה שתעשה לך ניסים ונפלאות, זה להבין את מלוא התמונה וההוצאות הגדולות. ואז נמשיך.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 17:16
22K זה הנטו

יש הוצאות קבועות של 12K (כולל ההלוואות)

הוצאות משתנות בממוצע 5-6K

יש הפקדות לחיסכון שלנו ההורים ולילדים - לבינתיים צמצמתי את זה ל- 2K בחודש.

יש קרנות השתלמות דרך העבודה - אבל עוד לא נזילות... בדקתי אופציה להלוואה דרכם, אבל אלטשולר כבר לא מאפשרים.

יש בלתמים כל רבעון עם הריבית על המינוס.

הלוואי שזה היה כזה פשוט...

תגדיר עוצר? האם זאת מילה נרדפת למה שאמר יוסי למעלה?
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 17:25
אפשר להמתין עם חיסכון לילדים לשנתיים...
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 17:31
בחישוב כלכלי נטו עדיף לכם למשוך את החסכונות שמניבים מן הסתם במסלול סולידי כ5% שנתי ולסגור את המינוס שאתם משלמים עליו באזור ה15%,

מצד שני אולי דווקא המינוס יגרום לכם להתאפס על עצמכם.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 17:49
החסכונות דווקא במסלול מנייתי - סיכון גבוה.

דרך לחשוב על זה.. ואני רואה שעם רייזאפ, זה עוזר לי לדעת בכל רגע נתון כמה אני יכול לנצל באותו חודש וכמה אני שם בצד כל חודש... מעדיף את פתרון רייזאפ כי הוא מפשט את ההתנהלות.

עכשיו, לעניין הבנקים שדיברתי על זה בהתחלה. אני מאוד מאוכזב מבנק לאומי וחושב להחליף לבנק אחר. איזה בנק עדיף במקרה שלי? על מה אני צריך להסתכל?

עם ריבית הפריים הגבוהה בימנו (וכנראה תעלה עוד), איזה ריבית נחשבת טובה בימנו, וכמובן ריבית שאפשר להשיג אותה (ולא אשלייה)? פריים - 0.5% או אפשר להשיג יותר נמוך?
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 18:22
במסלול מנייתי גם כן בתוחלת תעשה פחות מאשר הריבית על המינוס, בנוסף הריבית על המינוס ודאית ותשואת המניות לא.

לא הייתי בונה על זה. דירוג האשראי שלך חשוף, ולכן אף בנק כנראה לא ישוש לתת לך הלוואה בריבית נמוכה.

אם זו הדרך שתעזור לך לשנות פרדיגמה לך על זה

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 18:28
שלום,

השאלה הכי חשובה: האם ההוצאות כל חודש גדולות יותר או קטנות יותר מההכנסה?

אם ההוצאות קטנות יותר - אתה בדרך הנכונה לסגור את המינוס. אם לא - זה מצב חירום, תמפה את ההוצאות ותתחיל להקטין אותן, אין דרך אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 18:38
תעשה בדיקה בכל הבנקים מי מוכן לתת לך הלוואה ללא ריבית אם תעביר לשם את המשכורת. אם תמצא כזה, גם אם לא על כל הסכום, לפחות תחסוך קצת בריבית.

במקביל תחליט עם האשה על תקופה בה אתם סוגרים את החוב בכל מחיר. זה אומר להגדיר שלמשל בכל חודש אתם מוציאים לא יותר מ-10,000 שח והיתרה כולה לכיסוי החוב.

עם הרבה רצון וחיסכון בהוצאות תוכלו לסגור את ההלוואה תוך חצי שנה ועד פסח הקרוב תצאו לחירות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 18:43
בדקת לקיחת הלוואה כנגד קרן ההשתלמות וקופות הגמל?
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 19:03
תחליט. קודם אתה אומר שלא צריך שום כלי ולאחר מכן אתה מעוניין להתחיל לחשב הוצאות והכנסות...
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2023 10:01
יש תנודות... אבל הספינה מתחילה להתייצב.

אבל מה שמטריד אותי הוא שכדי לסגור את המינוס הגבוה, עם שארית של 1K ש"ח בתזרים החודשי, ייקח לי שנים לסגור את זה.

בדקתי כבר... העניין שאלטשולר שחם, איפה שנמצאת קרן ההשתלמות, כבר לא נותנים הלוואות...

אני מתחיל סבב בדיקות בכל הבנקים... אבל השאלה אם יש בנקים שכדאי לי להתמקד בהם... בנקים שאתם יודעים שיש להם תנאים מצויינים לעובדי הייטק ותנאי הלוואה טובים. הבסיס הוא שהבנק לא יסתכם לטובתי, אלא רק לטובתו, אבל בכל זאת רוצה לדעת לאיזה כיוון ללכת ואצל מי כדאי להתעקש על תנאים...
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2023 10:09
זה המקום שבו אתה אמור למקד את תשומת הלב שלך. לחפש בנק אחר או הלוואה זולה זה נחמד אבל הדגש שלך צריך להיות על הגדלת הכנסות והקטנת הוצאות אם אתה רוצה לסגור את החוב בהקדם. כל השאר זה רעש שגורם לך להרגיש כאילו המצב שלך משתפר גם אם אתה עומד במקום.
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2023 11:16
רק תשים לב שלפעמים צריך להיכנס לאפליקציה ולהעביר סכומים לסעיפים אחרים כדי לקבל תמונה אמיתית.

למשל, הבן שלי גילה שכל התשלומים לוולט נכנסו לסעיף מסעדות, אבל הם קונים דרך וולט גם חיתולים ואבקת חלב וגם קניות מזון לבית וזה מעוות את התמונה.

בזה תתעסק רק בשלב האחרון, זה הטפל ולא העיקר. מבחינתם אתה כנראה לקוח בדרגת סיכון גבוהה ולכן התנאים לא טובים.

יותר חשוב שכל המשפחה תתגייס לכיסוי כל החובות כמה שיותר מהר ע"י צמצום דרסטי של ההוצאות הלא הכרחיות לתקופה מסוימת.

החיים יהיו הרבה יותר רגועים כשתגיעו למצב שאין חובות וכל חודש אתם מוציאים פחות מההכנסות וחוסכים לעתיד. לא לקנות בהלוואה מוצרי צריכה כמו רכב למשל (או חופשה יקרה, או שיפוץ בבית), אלא לחסוך נקודתית למטרה המבוקשת. זה דורש שינוי הרגלים של שניכם ואולי גם של ילדיכם - לא פשוט אבל משנה חיים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2023 11:31
וזה אפשרי לתכנן דבר כזה במצב שלי? כלומר, אם אני מתכנן לעשות שיפוץ כללי בבית במהלך השנה הבאה (מתכננים את זה כבר שנתיים ודוחים את זה כל פעם), שלדעתי זה יצריך השקעה של 100-150K ש"ח, מבלי לקחת הלוואה ולהשתמש בחסכונות הילדים (אין חסכונות למטרה זאת כי כרגע אין יכלות לחסוך למטרה זאת), איך זה ייתכן?

לסגור את הברז לגמרי זה לא אפשרי... בכל זאת, צריך לנהל תא משפחתי עם כל ההוצאות שיש לו.

אנחנו מתחילים לצמצם הוצאות, ומתחילים לכוון לתזרים מאוזן ואפילו חיובי. וכדי לכסות את כל החובות בהקדם, המטרה הזאת תהיה רחוקה אם מסתמכים רק על צמצום הוצאות. אני שואף יותר להגדיל הכנסות... ציינתם פה הלוואות ללא ריבית... אבל גם הגדלת הכנסות מעבודה נוספת זאת אפשרות.

ולכן, אם אני עובד במשרה מלאה ורוצה לחפש עבודה נוספת, אם זו עבודה מהבית, עבודה בסופ"ש, מה האפשרויות בשוק?
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2023 11:38
למה הדבר דומה?

הבית שלך עולה באש, אומרים לך להגדיל את זרימת המים בשביל לכבות אותו.

אתה שואל, אם זה אפשרי במצבך כי אתה צריך להדליק עוד כמה מדורות בקרוב.

בעיניי עד שתראה בפועל שנה שלמה שההכנסות גבוהות מההוצאות בצורה קבועה, אין מה לדבר על הלוואה נוספת.

הסיבה שאני מציין שנה, זה כדי לשים לב לכל ההוצאות החד פעמיות שיש במהלך השנה.

בנוסף שנה זה סוג של הוכחה לעצמך שאתה עומד במה שהגדרת.

זה מאוד תלוי כמה אתה ליברלי במה נחשב הוצאה הכרחית.

לדעתי במצבך לעשות מיפוי ולסווג את כל ההוצאות למה באמת הכרחי ומה לא.
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2023 11:40
אז תדחה בעוד שנתיים שלוש, השמיים לא יפלו.

אתה תיכנס לבור שלא תצא ממנו עשרות שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2023 13:36
מצויין. קודם עוצרים את כל ההוצאות עד לאיזון, ושנה של יציבות. אם תצליח להגדיל הכנסות, זה יקרה קודם. אם לא, לפחות לא תתרסק.
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2023 13:40
למה שתתכננו דבר כזה אם הבית שלכם לא מתפרק לחתיכות ואתם בתוך כדור שלג כלכלי שאין לו סוף? השלב הראשון הוא יציאה מהבור, השלב השני הוא התאמת ההוצאות להכנסות, השלב השלישי הוא יצירת חסכון לשיפוץ הבית. אתם אנשים בוגרים, יש לכם אחריות על ילדים - אי אפשר לחיות בלה לה לנד לנצח.

מה עם אשתך? תתגייסו ביחד למשימה של הגדלת הכנסות וסגירת החובות.

איזה ידע יש לכל אחד מכם? אפשר לאפות עוגות ביתיות ולמכור לשכנים, אפשר לתת שיעורים פרטיים אחה"צ, אפשר לנקות חדרי מדרגות ביחד (בעיר/שכונה אחרת למקרה שזה נחשב פאדיחה בשבילכם), אפשר למנף את המקצועות שלכם...
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2023 14:30
תודה רבה לכולם על התגובות ועל ההכוונות.

החכמתי מאוד ואני אשים לי למטרה לאזן את המצב עד סוף 2024.
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2023 19:37
נשמע שאתה מסתכל לא נכון על חלק מההוצאות. כמו שנכתב שיפוץ הוא מותרות.

עם חסכון שמניב 2% או 6-7 לטווח ארוך )עם סיכון( לעומת חוב שתופח ב15% כדאי קודם לתעדף את סגירת החוב.

אני מציע לך לעבור על פירוט האשראי ולהבין איפה אפשר להתחיל לחתוך בבשר החי

אם תמצא שם חופשות לחו"ל, מסעדות שף, מותגי יוקרה ושדרוגים של טלפונים תדע שיש לך עוד איפה לחסוך.
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2023 19:39
תעשה לעצמך מאזן נכון להיום.

כל הנכסים בבעלותך לפי שווי להיום. כל ההלוואות ,המינוסים ,היתרות בבנק נכון להיום.

תראה בדיוק איפה אתה עומד. אתה יכול גם להעלות לכאן אם תרצה .
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2023 20:59
אפילו גם סתם כבלים של הוט/יס וסיגריות.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2023 13:25
אני לא חושב שזה טריוויאלי להפסיק לעשן
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2023 13:55
מכל הדברים שצוינו כאן, זה הכי חשוב.

ולא מסיבות כלכליות.

אבל עם הסיבה הכלכלית היא זו שמניעה, אז סבבה.

אגב, זה גם יוריד את הפרמיות בביטוחים למיניהם.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2023 15:22
זה גם אחד הדברים שיותר קשה לעשות, דין סיגריות לא כדין חופשה לאילת
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2023 15:26
הכי קשה והכי משתלם.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2023 15:57
אז לא להמליץ לעשות את זה?
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2023 18:24
לא להניח שזה קל
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2023 19:42
איפה הנחתי דבר כזה? כל התהליך שהוא עושה לא קל.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2023 21:30
נשמע לי שאתה מתעסק בטפל ולא בעיקר. בנק ייתן לך הלוואה כזו או אחרת, זה לא העיקר. העיקר הוא סגירת המינוס וחיים בטווח האפשרויות שלך. כל עוד לא תשכיל לעשות את זה, חייך הכלכליים יהיו קשים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2023 18:35
תהיו רגועים חברים - אני לא מעשן...

אני מנסה לחשוב מה הכי כדאי ואיך הכי מהיר אפשר לסגור את החוב המשפחתי הזה.

מנתונים של חודש אחרון - ספטמבר

סה"כ הכנסות משפחתיות (נטו): כ- 22,500 ש"ח

סה"כ הוצאות קבועות שאין מנוס מהם: כ-13,000 ש"ח (כולל החזר הלוואה של 2,400 ש"ח)

בנוסף, אני משלם כל רבעון כ-1,800 ש"ח ריבית על החריגה... יש חיסכון משפחתי חודשי של 2,500 ש"ח... ועוד הוצאות משתנות של כ- 7,000 ש"ח (סופר, רכב, פארם, פנאי, אוכל בחוץ, ועוד... פנאי ואוכל בחוץ הסתכם ב- 3,000 ש"ח שחלק מזה אפשר באמת לחסוך).

פנאי ואוכל בחוץ בוודאות אני יכול להוריד ל- 2,000 ש"ח, ועם עוד מאמץ וחניקה של הילדים שלי, אני יכול להוריד ל- 1,500 ש"ח (יש לילדים חוגים ובילויים משפחתיים סולידיים בשבתות שרובם לפי הנחות מועדונים).

כמו שאתם רואים, התזרים החודשי מאוזן בממוצע... כך שאני לא רואה איך אני מוריד את המינוס בשנתיים הקרובות.

אמנם שמתי לי למטרה, מטרה שאפתנית אפשר להגיד, להוריד את המינוס עד סוף 2024 (אפילו אם זה בחצי), אבל בשביל זה אני צריך כל חודש להיות בתזרים חיובי של לפחות 2,000 ש"ח - וזה אני חושב משימה קשה.

מה אתם הייתם עושים? מה הייתם משנים בהתנהלות הכלכלית המשפחתית כדי לצאת מהבור הזה?

אני רוצה שתהיו ריאלים ומציאותיים - אנחנו משפחה של זוג + 2 ילדים... ואני לא רוצה לחסוך על חשבון חיי החברה והחוגים של הילדים שלי. זה המינימום שאני יכול לעשות למענם.

מחכה לשמוע מכם

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2023 18:55
לא ברור אם זה חיסכון שאתה מפקיד כל חודש, או הסכום שנשאר אחרי כל ההוצאות.

איך שאני רואה את זה יש לך 3 אופציות:

1. להגדיל הכנסות ע״י שינוי עיסוק/מעבר מעסיק שישלם לך יותר.

2. צמצום הוצאות, גם אם לא נוח, כמו מעבר דירה כדי לוותר על רכב וכו.

3. הכנסה צדדית נוספת, מעבודה נוספת עד עסק עצמאי קטן.

תהיה חייב לצאת מאזור הנוחות שלך ולנקוט בצעדים אקטיבים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2023 00:26
לא הבנתי את מה שכתבת. יש הוצאות שאין מנוס מהם ואז בנפרד יש סופר? כי מה, אפשר לוותר על ההוצאה הזאת?

אם אתה רוצה חשיבה איתנו, תן פירוט ברור של ספטמבר לפי סעיפי ההוצאות.

ולדעתי הבעיה הגדולה היא תפיסת העולם שלך/שלכם

המינימום שאתה יכול לעשות למענם זה לחנך אותם להתנהלות פיננסית נבונה דרך דוגמא אישית.

זאת למשל התנהלות פיננסית לא נבונה, ויש עוד דוגמאות. משהו בחשיבה שלך צריך להשתנות לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2023 11:59
מפקיד כל חודש - וזה מתחלק לחיסכון לילדים, חיסכון שהאישה מפקידה, וחיסכון שאני מפקיד (כולם גמל להשקעה)

לא, החלוקה של הוצאות קבועות והוצאות משתנות... סופר זה לא בסכום קבוע - זאת הכוונה.

תוכלי לפרט יותר? אני רוצה להפסיק את תשלומי הריביות האלה... אז אני מנסה להבין איך לצמצם את המינוס או להוריד אותו לגמרי.

על איזה חשבה שגויה את מדברת?
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2023 12:21
אתה רוצה לפתור בעיה או שרוצה לפרוק?

אם אתה רוצה לפתור בעיה תעשה טבלה מסודרת של כל ההוצאות החודשיות שלך בטבלה, ותעלה לפה, לא חובה על השקל. אם ההוצאה משתנה מדי חודש אז ממוצע חודשי.

טבלה נוספת: כלל הנכסים בעלי ערך משמעותי.

טבלה נוספת: כלל החובות שלך כולל משכנתאות, עדיף עם הריבית בגינם.
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2023 12:38
על הלוואות אתה משלם ריבית שהיא גבוהה יותר מהתשואה שאתה מקבל מאותן השקעות.

יותר נכון לא לחסוך ולא ללוות ,מאשר ללוות ולחסוך באותו הזמן.
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2023 13:12
כן, חד משמעית משנה את הההתנהלות הכלכלית משפחתית

אין יותר אוכל בחוץ.

בילוי בסופ"ש - טיולים ברגל (מנוי מטמון שנתי אולי כן), אוכל בטיול מהבית (מקסימום קרטיב בסוף המסלול)

ללכת ללונה פארק או איזה שהיא אטרקציה שהיא ב50 אחוז הנה מארגון כזה או אחר זה לא התנהלות כלכלית נכונה ( שילמת 250 שקל כניסה במקום 500 זה עדין 1000 שקל מיותרים בחודש)

לא לחסוך כרגע בכלל, פשוט לסגור הלוואות בריביות מטורפות (מינוס זה ההלוואה עם הריבית הכי יקרה שיכולה להיות)

נניח תוריד את הפנאי והחוץ ל500 שקל (מאוד ראלי אנחנו משפחה עם 3 שזה מה שיוצא לנו בחודש)

+ 2500 שלא תחסוך - זה סה"כ 5 בחודש

תוך שנה וקצת סגרת את כל המינוס

שתסיים עוד שנה יהיה לך 5 אלף בחודש אתה לא צריך + 1800 ריבית שאתה לא תשלם > תחסוך את הכל

ואז אתה בעצם חוסך פי 3 ממה שחסכת עד עכשיו

תן לזה קצת לשקוע ותבין כמה זה מהותי

בלי קשר מניח שאם תעלה את כל הטבלת הוצאות שלך עם כל הסעיפים וסכומים תוכל בעזרת חברי הפורם פה לחסוך לפחות עוד 10-30 אחוז מההוצאות האלו בלי מאמץ גדול

(מועדונים מסוימים, הנחות, החלפת ספקים, ביטול ביטוחים מיותרים וכו וכו)

22K זה הכנסה מאוד יפה, ובהחלט מספיקה למשפחה עם 2 ילדים

רוב המשפחות בישראל מרוויחות פחות משמעותית
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2023 20:21
בנוסף למה ש-A42 כתב...

יש לך 2,500 שח שאתה שם כרגע בחסכון בחודש ומקבל עליהם (נהיה לארג') 10% בשנה, אתה משלם עליהם בינתיים כ-15% ריבית שנתית.

אז כן, אתה ה-2,500 שח בחודש יופנו ל"חסכון" במינוס ועמלות.

אם אכן תצליח לחסוך 5,000 שח בחודש (חסכון ו"הוצאות משתנות"), כל רבעון אתה תראה ירידה בריבית שאתה משלם על המינוס - מה שגם יאיץ את החסכון.

1,800 * 4 = 7,200 חסכון בשנה.

השאלה היא כמה סכום הלוואה כרגע?
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2023 10:24
70,000 ש"ח עם פריסה עד ינואר 2027
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2023 10:28
מעניין...

אני אתחיל ע"י זה שאני ואישתי נגדיר יעד שנוכל לעמוד בו ונבנה את שלבי ההגעה אליו... גם אם זה לא יהיה קשוח כמו הדוגמא למעלה של תוך שנה, אבל צריך להגדיר יעד ומטרה.

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2023 10:46
לפני הגדרת יעדים ומטרה, לדעתי להפסיק מיד את ההפקדה לחסכונות כדי לסגור הלוואות.

למעשה זו הגדרת יעדים בעדיפות ראשונה.

חיסכון זה לא הגביע הקדוש כשאתה בבור תקציבי.

תרוויח גם הפרשי הריביות בין החיסכון להלוואה...
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2023 14:02
אני תמיד מסתכל על סגירת מינוס בתור תוכנית חסכון של 15% שנתי.

מצד שני, אם גם המינוס הוא 70k וגם ההלוואות הן 70,000...

על ההלוואות אתה משלם 2,200 בחודש

ועל המינוס 1,800 כל 3 חודשים.

מצמצם את המינוס וכל 3~4 חודשים, מגלח את הסכום "שנחסך" במסגרת מההלוואות.

הסכום שיתפנה יכנס שוב למסגרת ויצמצם את המינוס.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2023 16:03
לדעתי זה אותם 70K

הוא מתייחס להלוואה כמינוס

(מקווה שלא טועה)

בלי קשר להכל, בכלל המלחמה עכשיו הבנקים נותנים הרבה הטבות לתושבי הדרום / מילואים

הלוואות ללא ריבית , גרייס של 3 חודשים בחינם וכו

וגם לכל השאר הטבות של הלוואות בריבית פריים ראיתי

יש מצב טוב שאם תבקש היום הלוואה של 70K לכסות על המינוס או למחזר בגלל המצב יסכימו יותר בקלות

אבל שוב זה לא החלק החשוב, החלק החשוב זה לשנות את התזרים החודשי לחיובי, ולסגור הלוואות בכל מחר

המצב יחמיר בחודשים הקרובים לדעתי (אינפלציה תעלה בחסות המלחמה, הדולר יעלה או ישאר גבוה, ריביות יעלו, יהיה יותר קשה לגייס כספים לחברות ולפיכך התנאים במשק לא ישתפרו), וכל המצב הזה רק גורם לנו לרצות לפצות את עצמנו או את הילדים יותר כי המצב גם ככה קשה (להזמין אוכל, משחקים לילדים, וכו)

זה הזמן להדק את החגורות לכולנו
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2023 16:42
לפי הפוסט הפותח הוא חייב 140K לבנק.

70,000 במינוס כ-15%? החזר של 1,800 שח ברבעון.

70,000 בהלוואות, החזר של 2,200 שח חודשי.

אם יצליח לצמצם את המינוס ב-7,000 שח ההחזר הרבעוני יקטן ב-180 שח (ההוצאה השנתית קטנה ב-720 שח) ואז יעביר את ה-7,000 שח להלוואה, ההחזר החודשי יתכווץ ב-220 בחודש (ההוצאה השנתית קטנה ב-2,640 שח )

וחוזר חלילה.