⬅ חזרה לאינדקס

נעילת הפסדים באגח

🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2023 17:42
שלום רב,

התיק שלי מורכב מתשעים אחוזים בחלק המנייתי (מחולק לשלוש ניירות ערך שונים המושקעים במדדים)

ועשרה אחוזים בKTF אגח צמודות 2-5

כבר תקופה ארוכה שאני לא רואה באגח הזה צורך, וכרגע הוא בירידה של 400₪.

חשבתי למכור את האגח ואת הכסף שמושקע בו להעביר לMS ACWI מאחר ויש בו סכום נחמד, אני חושב שזה יכול לתת עוד ״פוש״ קטן ולהשתמש בכסף הזה בצורה נבונה יותר.

האם זאת החלטה נכונה לנעול הפסד מצד אחד כדי להשתמש בכסף לתשואה עתידית אחרת

או שכדאי להשאיר חלק אגחי בתיק ההשקעות?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2023 17:51
"לנעול הפסד" זה רק עניין פסיכולוגי. את השוק לא מעניין מתי נכנסת ומה התשואה שעשית.

יש עניין של מגן מס שחבל לאבד, את זה אפשר לסדר אם מוכרים במקביל נייר אחר ברווח מקביל להפסד.
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2023 21:12
בשרשור אחר כתבת על תיק של 240 אלף. כלומר הפסד של 0.16%. בקירוב טוב אפס.

אחוז האג"ח הוא שאלה של סיבולת סיכון. הגדלת החלק המנייתי תביא ליותר תשואה (בתוחלת) וגם יותר סיכון. זה מתאים לך? אני לא יודע.

בכל אופן אין לזה קשר לשאלה האם האג"ח נתן

עד עכשיו פלוס אפס או מינוס אפס.

אין פה הפסד. זה סכום זניח ביחס לתיק שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2023 21:04
אשמח להסבר בנוגע למגן מס.

למכור ברווח אני גם יכול יש לי כמה וכמה ניירות שהם ברווח, השאלה אם יש צורך .

יפה, לא יודע אם אתה זוכר או שבדקת אבל מעריך את המאמץ.

אתה צודק התיק כיום באזור ה250 וההפסד עומד על 2 אחוז, עדין מדובר ב20K +- שלא מנוצל עד תומו.

אני לא דואג מה"הפסד" שיהיה או לא יהיה, יותר מפריע לי שהכסף לא מנוצל כמו שצריך.

זאת החשיבה מאחורי למכור את האגח.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2023 21:07
תתחיל בחיפוש בפורום, אם יישארו שאלות אז אענה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2023 13:41
חיפוש זריז בפורום. לפני שאני כותב הודעה שמזלזלת בהפסד של מאות שקלים נזכרתי שיש אנשים שעבורם זה סכום משמעותי, ורציתי לבדוק אם זה המצב.

כותרת השרשור מדברת על נעילת הפסד לכן התייחסתי בעיקר לזה.

מסכים שהכסף צריך לעבוד בשבילך ואין טעם להחזיק נכס שלא עושה את זה. אבל התפקיד של אג"ח הוא לא לעבוד בייצור תשואה אלא בצמצום סיכון - לתת לך בטחון שגם במקרה של מפולת בבורסה ההפסד יהיה אולי כואב אבל לא הרסני. אם אין לך צורך בזה - מסכים שנכון להעביר למניות.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2023 19:38
תודה רבה.

איך אדע אם יש לי "צורך" בזה?

אני עוד צעיר וכמו שאני רואה שלא מעט מציעים פה דווקא בגיל צעיר כדאי נתח כמה שיותר גדול על מניות ואני בהחלט מבין את הרציונאל הזה.

מאידך, לשים את כל הביצים בסל אחד שנקרא "מניות" גם לא הכי חכם שיש לא משנה מתי, במיוחד בהתחשב בעובדה שאין לי נכסים אחרים כמו נדלן/ סחורות/ זהב וכו' שאמורים לאזן את התיק אז כביכול האגח היה אמור לתת את החלק הזה, השאלה אם הוא באמת נותן במתכונת הנוכחית.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2023 19:41
מכיוון שלכל משבר יש אופי אחר, אף אחד לא יודע אם במשבר הבא האג"ח יהיה אנטיקורלטיבי למניות.

מה שבטוח זה שהוא יהיה פחות תנודתי ולכן ימתן לך את הנפילות בתיק.

מצד שני התשואה שלך לאורך שנים רבות תהיה נמוכה יותר.

זה טוב או לא? לשיקולך.