⬅ חזרה לאינדקס

עמלת חליפין

🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2023 08:40
אני מכיר את העמלה, מודע לה, אבל היום, כשנכנסתי לאתר הבנק ורכשתי מטח לקראת נסיעה עם חיוב מעו"ש שקלים, וחוייבתי עמלת חליפין של12.5 ש"ח חשבתי לעצמי - איפה חבר הכנסת שירים את הכפפה לבטל את העמלות האכזריות האלו שבהן אנחנו יוזמים את הפעולה, אנחנו עושים אותה בעצמנו, והתשלום לבנק הוא לכל היותר על זמן המיחשוב.

אז צריך הרגולטור לבוא ולקבוע שבפעולות כאלו, תהיה עמלה קבועה בכל הנושאים - נניח 5 ש"ח. כי הבנק השקיע במיחשוב, בנה מערכות, משלם חשמל וכול' - אבל בכל הפעולות האלו שאנחנו עושים - העלות לבנק היא בעצם זהה! אז למה שכל פעולה כזו תתומחר בצורה אחרת???!!!

ובמילים אחרות - עמלת חליפין על רכישת $500 - על מה ולמה 12.5 ש"ח??? הרי הרגולטור אשם - הוא זה שאישר את העמלה הזו!
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2023 09:50
חכה ותשמע כמה עמלה נוספת גבו ממך בגין הפרש שערים...
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2023 10:42
"הרגולטור אשם" או "איפה החבר כנסת שירים את הכפפה" זה לא בדיוק הגישה הרווחת שראיתי בפורום. עם כמה שהרגולטור יכול להשתדל, תמיד עסקים ימצאו דרכים לנסות לעשוק אותך אם רוצים. השאלה שהייתי רואה זה אולי "מה האלטרנטיבות שלי להמרת מט"ח כדי שלא אצטרך לשלם את העמלה המופרכת הזאת?".

דרך אגב מבחינתי בארה"ב זה יותר גרוע - שם הם עוד יותר נותנים לעסקים לעשוק או לרמות אותך בכל מיני דרכים יצירתיות וחוקיות (לדוגמא פרסום מחיר חלקי שלא כולל עמלות מחורטטות למיניהם שמוסיפים ברגע האחרון בקופה, לא כולל מיסים וכו'). כמובן אם רק רצית להוציא קצת עצבים הכל בסדר ואני מסכים איתך...
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2023 18:35
אני בניגוד לפות"ש לא חושב שחייב להגביל לעמלה קבועה (הרבה עמלות הן אחוז מהסכום, לדוגמה עמלת קניה של ני"ע), אין בעיה שהבנק יחליט שתהיה עמלה קבועה (הוא כנראה לא) אבל אני כן רוצה להעלות סוגיה אחרת בהקשר של עמלות מט"ח.

אמנם לרוב אני נגד התערבויות של המדינה, אך במקרה של חוסר שקיפות וחוסר יכולת להשוות בצורה קלה בין אפשרויות אני כן נוטה להתערבות. אני מאוד אוהב את המודל תשלום בכרטיסי אשראי בארץ. השער הוא היציג תמיד, והעמלה היא אחוז קבוע. אפשר להשוות בקלות בין עמלות של כרטיסי אשראי שונים ותחושתי זה גם מגביר את התחרות. כאשר מדובר בהמרת מט"ח דרך הבנק, יש גם עמלת חליפין וגם "הפרשי שער" שקשה מאוד לחשב והם גם לא קבועים וגם ההנחות שמקבלים הופכות את זה עוד יותר קשה להשוואה בין החלופות. למה לא לקבוע שההמרה תהיה תמיד בשער היציג וכל בנק יקח עמלת חליפין כראות עיניו?
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2023 16:49
הבנקים (שיש להם לובי חזק בכנסת) יתנגדו לזה. הסיבוך הזה מאפשר להם לגבות עמלות גבוהות יותר בלי שהלקוח יבין את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2023 17:34
ולפי מה יקבעו את השער היציג בשיטה שלך?
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2023 17:39
לפי מחיר השוק.

העמלה של הבנק (בין אם היא באחוזים או בערך קבוע) יכולה להופיע בתור תשלום נפרד.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2023 17:40
איך מחיר השוק? אמרו שמחיר השוק יהיה לפי השער היציג.

אי אפשר להגיד מצד אחד מחיר השוק הוא השער היציג, ומצד שני השער היציג הוא מחיר השוק.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2023 17:43
לא הבנתי אותך.

@sagilevi מתרעם על חוסר השקיפות של הבנקים ובתי ההשקעות,

בכך שבניגוד לסוגים אחרים של רכישה (כמו רכישת מניות למשל) - הם לא מספרים לך מה הערך האמיתי של העסקה עצמה, ומהי עלות העמלה.

ההצעה היא שהעסקה תתבצע במחיר השוק (איך שקובעים אותו כיום), והעמלה של הבנק תהיה בצורה שקופה ובנפרד.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2023 17:44
מרווח שוק יש גם במניות,

ואם מניות נסחרות בבורסות שונות אז יש מרווחים שונים בכל בורסה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2023 17:54
זה נכון אבל בכל מקום בעולם בו תקנה את המניות המרווח שוק יהיה זהה, במט"ח כל מקום יתן לך מרווח משלו, יתרה מכך, אתה יכול להתמקח על המרווח הזה וכל אחד יקבל מרווח אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2023 17:58
צודק, אבל עדיין זה לא נותן פיתרון לשאלה איך יקבעו שער יציג בשיטה שהוצעה?

הציעו "השער יהיה היציג והעמלה תהיה קבועה"
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2023 18:00
לא "קובעים שער יציג", זה שער היסטורי שמחושב בעזרת נוסחה מסוימת ע"י בנק ישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2023 18:03
היסטורי?

היום השער היציג נקבע על ידי דגימה אקראית של השערים בבנקים השונים.

אם שער השוק יהיה לפי היציג, אז השער שיהיה בדגימה הוא גם יהיה לפי היציג.

בכל מקרה יש כאן לולאה.

מסכים שצריך לפשט את השיטה אולי לחייב הקטן מרווחים או משהו, אבל לא השיטה שהוצעה למעלה
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2023 18:07
אוקיי, אז אתה רוצה להחשיב את הבנק בשוק החליפין כמו עושה שוק בשוק המניות,

ולדעתך הפרשי השערים הם כמו ask-bid spread.

אחלה, אז שיציגו את ערכי הask והbid (כמו במניות),

ויתנו ללקוח להחליט אם הוא מעוניין או לא.

כרגע יש שוק שאינו אחיד ואינו שקוף.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2023 18:23
כן, השער היציג הוא היסטורי, הוא לא השער כרגע.

מסכים, העיקר שתהיה שקיפות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2023 19:51
נראה לי שקצת ברחנו מהפואנטה.

שהרי למה הבנקים גובים עמלות? כי יש להם עלויות.

צריך להחליט שכאשר הפעולה ממוכנת, העלות לפעולה זהה - בין אם קניית ני"ע, או הפקדת פיקדון, או המרת מט"ח, או כל ביצוע של פעולה ממוכנת אחרת בחשבון באינטרנט. למשל, לגבי הפקדת פיקדון הבנק לא לוקח עמלה. למה? הפעולה עולה לו פחות מאשר רכישת מט"ח? איני יודע, אולי כן, אולי לא. שהבנק יסביר, אבל התשובה הרבה יותר פשוטה - על הפקדה לפיקדון אין עמלה בגלל הנחיות בנק ישראל!!