⬅ חזרה לאינדקס

House hacking עם הבית הראשון שלנו בצפון - מקניה למכירה בשנתיים

🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2023 14:56
תודה על השיתוף! בהחלט מעורר השראה.

שאלה שתמיד עולה לי בנוגע ל״דירת מקפצה״ או כפי שאתה מכנה house hacking, אסביר:

נתחיל עם ההנחה (הלא ריאלית, אבל תכף נסיר אותה) שכל מחירי הדירות בארץ עולים באותה מידה. לכן, עליית הערך של הדירה שנקנתה ב2 מיליון ונמכרה ב3 מיליון עם רווח של 50%, שווה לעליית ערך (באחוזים) של הדירה הבאה שנרכוש. למעשה בצורה ריאלית איננו מרוויחים על עליית ערך בנדלן.

דוגמא:

תחילת תקופה

מחיר בית א׳ 2 מיליון

מחיר בית ב’ 1.3 מיליון

לאחר תקופה מסוימת עם עליית ריבית של 50%

מחיר

סוף תקופה

מחיר בית א׳ 3 מיליון

מחיר בית ב׳ 2 מיליון

למעשה המעבר שאתה מציין מהווה ירידה ברמת הדיור.

הסיבה היחידה (למיטב הבנתי) שהנ״ל לא נכון, היא ההנחה הלא סבירה שכל הבתים עולים באותו אחוז. אז במידה ונבטל את ההנחה, נראה שאנחנו בעצם מרוויחים רק במידה ועליית הערך באחוזים של הבית שלנו גבוה יותר מעליית ערך של כלל השוק (או של הדירה הבאה). וכשאנחנו קונים דירה למגורים בתקווה לעליית ערך למעשה אנחנו צריכים לחזות לא עליית ערך אלא עליית ערך מעבר לעלייה של השוק כולו (מקביל למדד אלפא במניות)
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2023 21:12
קודם כל תודה על השיתוף.

אני אחזק את דבריו של @lavi, הסיבה שהרווחתם היא בגלל ששנמכתם דיור.

כל עוד אתם לא מתכוונים לחזור לשכירות, אתם נעים פחות או יותר עם התנודות של השוק. גם אני למדתי את זה על בשרי בדירה הראשונה שמכרתי. ואז פעלתי כדי לשנות את זה.

לכן house hacking אמיתי הוא לרכוש 2 נכסים ומעלה כדי שתוכל להכפיל (או יותר) את תנודות השוק.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2023 00:41
וואו

כל הכבוד

@האסקי

ותודה על השיתוף

ותודה גם לך @הנועזת
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2023 00:47
אני אמשיך את הדוגמא, ברשותך

רק עם מימון.

תחילת התקופה -

רכישה של בית א' ב75% מימון:

הון עצמי - 500k, משכנתא - 1.5M

בסוף התקופה מתקבל 3M.

רק לצורך הפשטות - 1.5M להחזר המשכנתא

(ברור שתלוי במשך התקופה וכו')

נשאר 1.5M ביד.

עכשיו אתה יכולה לקנות דירה עד 6M ב25% מימון

כל עוד אתה יכול לעמוד בהחזר החדשי.

זה המקרה הקלאסי

אצל @האסקי נשמע שבחרו לצמצם חשיפה / "להוציא" כסף החוצה מהבלוקים
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2023 01:23
@chen15 תודה על ההסבר והמשך הדוגמא, אני מקבל את זה שברגע שיש מימון אתה מקבל את כל הרווח מהדירה למרות שההון שלך נמוך משמעותית.

אבל אני חושב שזה חלק מהותי מהעניין. אם לפני כן לקחתי משכנתא עם החזר כלשהו למה שפתאום אוכל לקחת משכנתא עם החזר גבוה פי כמה?

אז אולי עניין עליית הערך של דירת מגורים, נכון רק עבור מצב שבו יש יכולת תזרימית גבוהה והון עצמי נמוך?
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2023 21:10
נקודה שאולי כדאי להדגיש, מה גם שבכדי לקבל 4 מיליון שח משכנתא אתה צריך להראות הכנסות נטו של לכל הפחות 40,000 ש״ח בחודש (אחרי החזר הלוואות).

לדעתי האישית למי שיש סכום טוב ויכול לקבל משכנתא סבירה - המצב יהיה הרבה יותר טוב לרוכשים במהלך 2024. לצערנו המלחמה תגדיל משמעותית את בור התקציב הקיים בלאו הכי עם הממשלה הנוכחית מה שאומר שהאינפלציה תעלה, דירוג האשראי של ישראל ירד והריבית תהיה חייבת לעלות עוד מהמצב הנוכחי כדי איכשהו לתמוך בשקל לפני אינפלציית הייבוא תחריב את הצריכה המקומית. או אז תהיינה הזדמנויות לא מעטות ולזה אולי כדאי להיערך.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2024 14:59
מנסה להבין למה.

2 נכסים שעולים 2 מיליון, או נכס אחד שעולה 4 מיליון.

בהנחה שכל הדירות עולות באותו אחוז, זה בדיוק אותה עליית ערך. מה אני מפספס

@chen15 @nullius
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2024 19:27
אני מניח שהוא מתכוון למינוף יותר גבוה, אולי אפשר למנף יותר בקלות באמצעות משכנתא שתי דירות קטנות מאשר דירה אחת גדולה באותו שווי.

מעניין כמה שווים עכשיו הבתים בשומרה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2024 20:12
דווקא להיפך, על דירה יחידה אפשר לקבל מינוף של 75%. על דירה נוספת מגבלת המינוף היא 50%, אלא אם מצהירים על כוונה למכור את הראשונה ואז ניתן 70%, אבל אז גם אי אפשר להחשיב את ההכנסה משכירות לצורך חישוב ההכנסה הפנויה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2024 20:18
1. כי ההנחה שלך שהשוק מתנהג בצורה מתמטית היא לא בהכרח מה שקורה במציאות. לפעמים עליית ערך (אבסולוטית) של נכס של 2 מיליון זהה לנכס של 4 מיליון ש"ח.

2. בהנחה שאתה יכול לגור בדירה של 2 מיליון ש"ח או 4 מיליון ש"ח. אם אתה בוחר לגור בדירה של 2 מיליון ש"ח אתה מקבל שכירות על ה-2 מיליון ש"ח הנוספים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2024 15:23
יפה מאוד. אני גם חושב שזאת טעות כעיקרון לקנות דירה למגורים נכון לשנה+ האחרונות. אבל הנסיון שלך מוכיח שמי שקצת יצירתי יכול לעשות עסקאות טובות בכל מצב
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2024 20:12
אבל יכול לקרות גם בדיוק הדבר ההפוך והדירה הגדולה תקבל עליית ערך גדולה יותר. ברור שהכל אפשרי. אפשר גם לגור אצל ההורים ולקבל שכירות מ2 הנכסים.

לא בא לעקוץ, מנסה ללמוד למה כדאי לי לקנות 2 דירות במקום אחת.