⬅ חזרה לאינדקס

האם אפשר לשלם יתרת אשראי לפני סוף החודש?

🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2023 20:32
היי,

כמו שאתם יודעים, בכרטיס אמריקאי אפשר לשלם לפני סגירת הסטייטמנט ולסגור אותו על אחוז ליוטיליזיישן נמוך. האם אפשר לעשות זאת עם כרטיס בנקאי/חוץ בנקאי ישראלי?

אם לא, אי אפשר להשתמש ברוב המסגרת כי לא נרצה ניצול גבוה שיפגע לנו בדירוג. לא ככה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2023 20:34
כן, רק שבארץ לוקחים על זה עמלה.

לא.

אני לא מכיר שום DP שאומר שאחוז ניצול מהמסגרת משפיע על הציון הישראלי כמו שהוא משפיע באמריקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2023 00:21
אין לי מושג מה זה dp אבל הנתון הנ״ל מצוין בדף הראשון בדוח שלי ולכן נראה שהוא משנה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2023 00:29
data point

זה שהוא מופיע בדו"ח לא אומר שהוא משפיע על הציון ובטח שלא אומר כלום על רמת ההשפעה.

כרגע אין מספיק DP כדי לדעת איך בדיוק בנוי הציון הישראלי. ויותר מזה, נראה שלכל חברת דירוג יש שיטה שונה לבנות את הציון.

מה שכן, ממה שאני מכיר בינתיים נראה שאחוז הניצול מהמסגרת של כרטיסי האשראי משפיע בציון הישראלי הרבה הרבה פחות ממה שהוא משפיע באמריקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2023 00:34
הבנתי, תודה רבה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2023 01:34
I've never done it myself, but here's what I'm getting on my Max card.

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2023 03:44
בארץ, אם אתה באופן קבוע בתת-ניצול של המסגרת - יצמצמו לך אותה. אלו הנחיות של בנק ישראל. זה קרה לי וזה ההסבר שניתן לי מהבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2023 09:02
התחיל בבנקים ועם הזמן הגיע ל-חוץ בנקאי.

דרשו לצמצם את תיק האשראי הצרכני
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2023 21:26
חוק של הכנסת, לא הנחיה של בנק ישראל.

והסעיף הזה בחוק יתבטל ב־1/2/24
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2023 09:32
שני חידודים ששווה לתת, אין לי מקור לספק ואני מפציר בכם לוודא אבל אני סבור מאוד שזה נכון:

1) פגיעה בדירוג תקרה רק עם ניצול מעל 25% של מסגרת העו״ש, כרטיסי אשראי לא משפיעים על הדירוג בכלל (לעתים, אפילו במקרה של חריגה במסגרת אין השפעה). זה עלול להשתנות, אך זה המצב הקיים.

2) צמצומי מסגרות אשראי בבנקים זה דבר שהפסיק בשנה האחרונה, החוק או התקנה או מה שזה לא היה התבטל, אין חשש להחזיק מסגרת גבוהה ולא לנצל אותה, גם בחברות האשראי לא ממהרים לקצץ מסגרות מנסיוני, אני מחזיק מסגרת גבוהה במיוחד בכמה כרטיסים ולא מנצל אפילו שליש ממנה..

אין בעיני שום סיבה לבצע פרעון מוקדם, תהנה מהאשראי שאתה מקבל במדינת ישראל היפה בחינם ותכנן נכון את הוצאותיך.

אפשר תמיד להחזיק כרטיס דביט לחירום או להגדיל מסגרת אם יש חשש שהמסגרת לא תספיק נגיד במקרה של טיול לחו״ל.
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2023 09:44
מהנסיון שלי זה מאוד תלוי בחברה.

כאל מעולם לא צמצמה לי מסגרת, ישראכרט לעומת זאת מצמצמת כל הזמן (ועושה את זה כבר המון שנים).

זה ניצול מאוד גבוה, לא פלא שלא צמצמו לך מסגרת.

הצמצום הוא אם השימוש נמוך משמעותית.

או להוציא כרטיס נוסף