⬅ חזרה לאינדקס

קניית דירה ראשונה למגורים בזמן המלחמה

🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2023 10:06
שלום,

תקופה ארוכה שהתעניינתי בקניית דירה ראשונה למגורים, דחיתי את החיפוש/קניה בעקבות ההפיכה המשפטית.

בגדול מחפש דירה עם ממ"ד באיזור גוש דן, חדשה (יכול לחכות למסירה) או יד 2 (דירה עד גיל 20) שקרובה לרכבת הקלה (עד 2 ק"מ הליכה).

כרגע אני מושקע 100% במניות, התיק השקלי מורכב מ ACWI ALL WORLD עם תשואה של 15%, לצורך קניית הדירה אצטרך למכור את כל התיק (ואף לקחת משכנתא של 300K או למכור מניות נוספות שיש לי ב ESPP שתכננתי למכור לקראת פרישה או בשנה שאני לא עובד בה).

כמובן שאף אחד לא יודע את העתיד, כלומר, מה יקרה למחירי הדיור בישראל או למדינה עצמה (מבחינת מיסוי, המשך הלחימה, עיכובי בנייה בגלל מחסור בפועלי בניין וכו') בשנה הקרובה.

מעוניין לשמוע דעות, לגבי קניית דירה בישראל בתקופה הזו בפרט. בעיקר לגבי מכירת תיק מניות עולמי לצורך קנית דירה (למגורים) בישראל שנמצאת בסבבי לחימה כל מספר שנים.

לא שואל בפורום נדל"ן כי חצי קשור.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2023 10:12
לא הבנתי אם אתה מעוניין לקנות דירה בקרוב מה השיקולים שלך להיות מושקע לטווח רחוק (מדד מניות)

לגבי סבבי לחימה כמו מניות, המצב בעבר לא בהכרח מצביע על המצב בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2023 10:12
אני חושב שמדובר בהזדמנות מכיוון שמחירי הדירות הם "דביקים" ועדיין לא הפנימו את הפיחות בשקל.

זאת בהנחה שאתה חושב שכדאי לקנות ולהחזיק דירה בישראל. אני למשל מתכוון למכור את הדירה שלי בשנה הבאה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2023 11:10
יכולה להיות דווקא אסטרטגיה מאד רווחית אם כי מסוכנת כמובן.

מצד אחד יש יותר גמישות ולחץ מצד המוכרים והקבלנים בעיקר

מצד שני הדולר גבוה במיוחד והמדדים גבוהים גם כן.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2023 11:49
אני נוטה לחשוב שהמלחמה מקטינה את הביקוש, אם אכן כך טוב להיות בצד הרוכש.

זה כבר אינדיבידואלי.

אני באופן אישי לא מרגיש בנוח עם מכירה של כל התיק לטובת דירה, הייתי מעדיף (וכך עשיתי) להגדיל משכנתא על מנת לא לצאת משוק ההון.

אבל זה ניהול הסיכונים האישי שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2023 14:04
איך הפיחות בשקל משפיע על מחירי הדירות?
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2023 15:39
בטווח הארוך מחירי הדירות אמורים לעלות בהתאם לפיחות השקל.

קח דוגמה פשוטה: לפני 20-30 שנה השקל לא היה מטבע יציב, ואז מחירי הדירות היו נקובים בדולרים.

כל מי שרצה למכור דירה פרסם את המחיר שלה בדולרים.

זאת אומרת שעל כל פיחות של השקל ביחס לדולר, מחירי הדירות עלו בשקלים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2023 17:26
אני לא נביא אבל אני צופה עלייה עתידית של המחירים.

1.בעקבות המלחמה האטה משמעותית בקצב הבנייה, מה שיגרום להעמקת המחסור בדירות.

2. נהירה מאסיבית של משפחות מאיזור גבול הצפון העוטף והדרום לאיזור גדרה-חדרה/ איזורים הנחשבים לבטוחים יותר.

3. ביקוש גובר לדירות עם ממ"ד.
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2023 21:37
אתה צודק, התכנון המקורי שלי היה להחזיק ACWI ALL WORLD לפחות עד תחילת 2027 (תכננתי להחזיק לפחות 5 שנים).

מנסה להבין האם נוצרה הזדמנות לקנות נדל"ן (ואם באמת יש הזדמנות האם היא כדאית), כמו שהייתה נפילת מחירי נדל"ן בתקופת הקורונה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2023 21:43
1. מסכים

2. לא מסכים, בגלל שלא כל תושב פריפריה יכול להרשות לעצמו לקנות דירה במיקום מרכזי יותר, בנוסף, אנשים נוטים לשכוח מלחמות, בעקבות השקט הזמני שנוצר אחריהם.

3. מסכים (אבל זה טיעון שאומר בעצם, שמחירי דירות שיש להם ממ"ד צפוי לעלות ולא כלל הדירות).

נקודה שלא העלת זה שיש אנשים (בעלי אזרחות זרה או בעלי מקצוע מבוקש) שבאפשרותם להגר ולעזוב למדינה בטוחה יותר כך שהביקוש לדירות יכול לרדת (ויגרור הורדה של מחירי הדירות).

מכיוון שמדובר באחוז קטן של אנשים, אני לא חושב שישפיע על הביקוש/היצע של הדירות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2023 05:42
הי,

השקעה בדירה למגורים היא לטווח ארוך, לכן המצב הנקודתי כרגע הוא לא רלוונטי ואולי אפילו יאפשר לך לקבל הנחה ויעבוד לטובתך.

בהסתכלות רחבה יותר וסיכונים עתידיים אפשריים (כמו מזרח תיכון גרעיני, משבר פנימי תרבותי פוליטי) לדעתי ישראל היא כמו מניה יחסית מסוכנת, לכן אני חושב

שמומלץ להחזיק בישראל רק עד 25% מההון המשפחתי כולל דירת מגורים וכדאי לדאוג להכנסות פסיביות משווקים נוספים.