⬅ חזרה לאינדקס

מסלקה פנסיונית וקה״ש IRA

🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2023 21:48
האם הדו״ח מהמסלקה הפנסיונית יציג נתונים הקשורים גם בקה״ש בניהול עצמי (ira)?

מעוניין להרשם כדי לקבל דו״ח של הפקדות מהמעסיק (גם במוצרי הפנסיה האחרים, על הדרך).

ציטוט מתוך אתר המסלקה:

״

חוק המסלקה הפנסיונית קובע כי המסלקה תעביר מידע אך ורק על מוצרים פנסיוניים, כאשר עיקר המוצרים המוגדרים כמוצרים פנסיוניים הם :

• מוצרי ביטוח – ביטוחי מנהלים על כל סוגיהם, כל מוצר ביטוח המספק או כולל בתוכו כיסוי למקרה מוות (לרבות ביטוחי חיים במסגרת משכנתא) או למקרה של חוסר יכולת לעבוד בנסיבות רפואיות (אובדן כושר השתכרות)

• קרנות פנסיה – כל סוגי קרנות הפנסיה הקיימות לרבות קרנות "ותיקות", "חדשות – מסובסדות", ו"חדשות כלליות"

• קופות תגמולים – כל קופות התגמולים הקיימות לרבות קופות תגמולים משתתפות, קופות תגמולים להשקעה, קופות בניהול אישי (IRA), וקופות גמל לילדים

• קרנות השתלמות – כל קרנות ההשתלמות

בהתאם להוראות החוק, המסלקה הפנסיונית לא מקבלת ולא מעבירה מידע על מוצרים מתחום ביטוחי בריאות וסיעוד, ביטוחים "אלמנטריים" (דירות, רכוש, רכב וכד') ומוצרי חסכון בלבד המנוהלים בחברות הביטוח (הנקראים גם "מוצרי "פרט")

״

האם קרנות השתלמות בניהול אישי נכללות או הן מוצר פרט כפי שמופיע מעלה?
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2023 22:00
רשום לך "כל קרנות ההשתלמות"
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2023 22:17
אם זה היה לי ברור לא הייתי שואל.מאחר ואני לא עוסק או בקיא בכל המינוחים בתחום זה גם בהחלט יכול ליפול להגדרה של
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2023 22:21
אני יודע שהראל ira לא מופיעים

לכן שאלתי

לדעת אם יש חוקיות ו/או חריגים..
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2023 22:51
אתה יכול לשלם על דו"ח חד פעמי, זה משהו כמו 20 ש"ח, ותראה אם הקרן מופיעה לך.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2023 23:09
אבל קה"ש זה קה"ש. זה לא "מוצר חיסכון בלבד" ולא "מוצר פרט".

זה כמו שאתה לא צריך להיות בקיא בכל המינוחים כדי לדעת שקה"ש זה לא "פקדון בבנק" או "חשבון עו"ש"

אגב, משעשע אותי שבקופות גמל הם פירטו שזה כולל IRA ובקה"ש הם רק רשמו "כל קרנות ההשתלמות".

אם הם לא מופיעים אצלך זאת תקלה. הם אמורים להופיע.

תפנה לגורמים המתאימים בתלונה אם זה חשוב לך.

יש חוקיות: כל הקה"ש אמורות להופיע.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2023 00:25
מה זה?

לי אישית מופיעות בדוח המסלקה כל קרנות הIRA - גם קופות גמל וגם קרנות השתלמות