⬅ חזרה לאינדקס

שאלה בנושא קופת גמל

🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 17:18
אהלן

יש לי כרגע קופת גמל שהוריי פתחו לי כשנולדתי. כרגע יש שם סכום שקרוב ל100K אבל כבר מלפני הרבה שנים הוריי הפסיקו להפקיד כספים לקופה באופן קבוע וכבר כמעט למעלה מעשור לא הוזרם לקופה שום כסף. דמי הניהול מהחיסכון המצטבר עומדים על 1.05%.

השאלה שלי באופן תאורטי כמובן היא אם ניתן להעביר את הכסף ששוכב בקופת גמל שלא נותן תשואה כמעט למקום טוב יותר שבו הכסף יוכל לעשות דברים טובים יותר או שעדיף שיישאר שם?
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 20:51
ערב טוב , קופות הגמל שפתחו בעבר בבנקים ומאוחר יותר עברו לחברות הביטוח/בתי ההשקעות הם יופי של דבר. לרוב הוניות וצוברות ריבית דריבית. ראיתי כמה שבשנים מוקדמות שמו שם כמה לירות והיום זה לא מעט כסף.

המילה "עדיף" "כדאי" "מומלץ" גובלת בייעוץ שאותו לא ניתן לקבל פה. אני כן יאמר ששווה לבחון חברות מנהלות נוספות,מסלולי השקעה, תשואות , דמי ניהול ,כמות חברים בקופה ועוד ועוד. אישית אם הייתה לי אחת כזאת לא הייתי פודה אותה אלה אם כן הייתי ממש חייב. (לא מייעץ)
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 21:22
באופן תיאורטי קיימים בתי השקעות שייתנו לך דמי ניהול נמוכים ב-50% ללא כל מיקוח (IBI - במסלולים הפאסיביים, 0.5% מהצבירה), ויאפשרו לך להיצמד למדד שבו קיימת אפשרות יותר מתיאורטית לרווח (כמו הצמדה למדד ה-S&P 500).

אפילו בהנחת תשואה אפס - חסכת חצי מההוצאה על דמי הניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 22:15
די בקלות יחסית, אני בטוח שהכסף שלך ישמח לבית חדש במקום שבו "רוצחים" אותו פחות
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 22:24
שווה לבדוק האם חלים על הכספים שהופקדו שם כללי מס רווחי הון עם האחוז הנוראי שמשלמים היום.

לדעתי יש סיכוי שתהיו מופתעים וכלל אין מס רווחי הון, או שהוא ממש פיצפון.

אם זה המצב, צריך לעשות סימלוציה של גובה דמי הניהול לעומת ההטבה בגין מס רווחי ההון, קיים סיכוי שלא משתלם לעבור...
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 22:32
צריך למכור במעבר בין קופות?

אני אשאיר את השאלה שלי למרות שלא באמת הבנתי למה שאלתי על "למכור"

כנראה צריך עוד פרטים על אופי הקופה והאם שולמו מיסים כלשהם במקור
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 22:33
ניתן לנייד קופת גמל לגוף אחר בלי שיפגע הפטור ממס רווח הון (קופת גמל ישנה). הייתי במקרה דומה לפני שibi הציעו זאת ולפני שהייתה פה קבוצה של 0.22% בהלמן והחלטתי לפדות אותה כי חשבתי שהפטור ממס לא שווה את הדמי ניהול ואת חוסר השקיפות. כיום המצב שונה...
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 23:08
על פי מה שאני מכיר הקופות שהופקדו בהם כספים בזמנו עד 2008 כעצמאי נזילות ופטורות. ללא מס רווחי הון.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 23:56
בהתחשב בעובדה שהיא נפתחה כשהוא נולד (לפי פות"ש) או שיש כאן ילד בן 9 ששואל שאלות בפורום (כל הכבוד, באמת) או שהוא פטור ממס ויכול לדלג לאן שהוא רוצה עם הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2017 12:17
שלום לחברי הפורום היקרים!

מחדש את השרשור ושואל שוב מכיוון שלא קיבלתי תשובה חד משמעית וכתוצאה מכך לא נקטתי בשום צעד לבינתיים.

לא מבקש ייעוץ או כל דבר שדומה. אני כרגע מאוד מבולבל בכל הנוגע לפתיחת תיק השקעות בניהול עצמאי. שאלתי היא איך קופת הגמל שיש לי כרגע אמורה להשתלב אם בכלל במסגרת תיק ההשקעות הכולל שלי?

בנוסף יש לי קרן השתלמות שיש בה 12K וסכום נחמד בעו"ש ששוכב לו סתם. בנוסף לאשתי יש גם סכום לא מבוטל בבנק אחר ששוכב לו שם ובכל חודש המשכורת שלה נכנסת לשם ואנחנו לא נוגעים בחשבון שלה. מהי המלצתכם לבנייה של תיק השקעות סולידי? קראתי את רוב הבלוג בנושא של השקעות ויצאתי עם באלגן אחד שלם בראש. לא יודע היכן להתחיל...

אשמח לעזרתכם ומילתכם הטובה.

אחלה של יום!
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2017 14:16
תגדיר לעצמך את התיק שאתה רוצה שיהי לך ולאשתך

(אחוז מניות, אחוז אגח, אחוז זהב, אחוז סחורות , אחוז מזומן (או חודשי משכורת) - זה דוגמא)

תגדיר באגח ובמניות איזה תת חלוקה של אפיקים אתה רוצה

מיות - חול, ארץ , קטנות גדולות צמיחה

אגח - ממשלתי קונצרני מקומי זר

אחר כך כנראה שעדיף לשים בקרה״ש את (חלק) מהאפיק המנייתי, ובסכומים האלא תוכל להחליט האם לרכוש קרן השתלמות מדדים או מנוהלת

תחפש ״גלריית תיקים״ בפורום, וקרן השתלמות

מעבר לזה מדובר ביעוץ שהוא אסור, אתה צריך להגדיר את טווח ההשקעה שלך וזה ישפיע לך (באופן גס) על מרכיבי הסיכון בתיק, ככל שטווח המימוש רחוק יותר ניתן תאורטית (עד כדי סיבולת הפסד) להשקיע באפיקים שיש להם תוחלת רווח גבוה עם תנודתיות גבוהה