⬅ חזרה לאינדקס

ערבות בחוזה שכירות

🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 13:05
שאלה לחברים שכאן, אשמח מאד לעזרתכם. האם יש צורך הכרחי בערבים בחתימה על חוזה שכירות ? האם אפשר לקבל מצב בו לשוכר אין ערבים לחוזה? מה ההבדל בין חוזה שכירות עם ערבים וחוזה שכירות ללא ערבים?

תודה רבה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 15:37
אתה שואל על פרקטיקה או על תאוריה? לא יודעת מה התיאוריה (או החוק?)

בפרקטיקה אנחנו חתומים על דירה ללא ערבות מאדם נוסף. בחודש הראשון למגורינו בדירה פדה בעל הדירה צ'קים בגובה שני חודשי שכירות כערובה בשבילו (הכוונה לצ'ק הראשון והאחרון של תקופת השכירות).

פעם ביקש ממני בעל דירה צ'ק ביטחון על סכום דמיוני, ופעם ביקשו ערבות.

כמו כן לא יודעת אם אתה שואל מהצד של השוכר או המשכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 16:06
ערבות על חוזה שכירות נותן לך עוד אדם לתבוע אותו. זה חשוב אבל ישנם אמצעי ביטחון אחרים. ערבות בנקאית, תשלום חודש נוסף בהתחלה, צ'ק ביטחון על סכום גבוה.

אף אחד מהדברים הללו לא נותן לך 100% אבל הם חשובים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 16:28
עבור המשכיר? לשוכר בודאי שאין צורך הכרחי.

כן.

החוק לא דורש ערבות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 19:56
תודה לכולם על התשובות.

נניח שאני מעוניין להבטיח שהשוכר יתפנה בזמן. בהתראת זמן הוגנת. האם ערבים הם הדרך הטובה ביותר להבטיח את זה, או שיש אופציות טובות יותר?
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 20:29
אתה רוצה למצוא שוכר שיסכים לכך שיש אפשרות שכל יום אומרים לו שמחר הוא צריך להתפנות,ומצד שני אתה רוצה להבטיח שהשוכר יהיה ממושמע ולא יעשה בעיות.

טיפוס השוכר שיסכים לתנאי הזה לא עולה באותו קנה עם טיפוס שוכר איכותי ורציני. כשמישהו לא רוצה להתפנות, גם כשיש לך חוזה וכל הארסנל המשפטי, הוא לא יתפנה. זה ייקח שנה+ במקרה הטוב. אולי כדאי לכוון לקבוצת שוכרים שונה, כדי שהסיכון של 'בעייתיות' יהיה מראש נמוך, מאשר לדאוג לסעיפים משפטיים שברגע האמת לא ישפיעו
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 21:10
אוקיי. ברור. אני ארחיב מעט. מדובר בסיטואציה בה מישהו פלש לשטח של אבא שלי. 2 אפשרויות עומדות לפניי. לפנות להליך משפטי טרם אותו פולש חתם על איזשהוא מסמך. ( הוא מאד תלוי בשטח ועושה קולות של אדם שמעוניין לחתום על חוזה. למרות שזה טרם קרה) אני רוצה לפנות אותו בכל מקרה מהשטח. השאלה אם מבחינה משפטית עדיף לי קודם להחתים על חוזה שמבטיח פינוי באמצעות סנקציות כלשהן ,או שחבל על הזמן וכדאי לפנות להליך גם בלי חתימה של אותו אדם. האם יש הבדל מהותי בהליך משפטי מול פולש, לעומת מי שמחזיק בחוזה ולא רוצה להתפנות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 21:13
אני מתייעץ עם חברי הפורום כי לצערי הרב אני לא בטוח שעורך הדין עימו אני מתייעץ פועל אך ורק לטובתי.

כמו שאמרו חכמים 99 אחוז מהע"וד מוציאים שם רע על כל השאר.כאן אפשר לקבל חוות דעת שהן נטולות אינטרס.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 21:35
אני אכתוב לך קצת מנסיוני, לא עם החוק אלא עם השוק

משכירים וערבייהם (ככה?) הם טובים כאשר ניתן לבדוק זריז באתר בנק ישראל אם הם לא "מוגבלים\חמורים"

במגוון בעלי הדירות שעברתי בתור צעיר, אחד רצה לבדוק גם ר"פ (רישום פלילי), אחד רצה צק ערבות (כמו מזומן) עד חצי שנה, הרוב דורשים צ'ק ביטחון על 2-3 חודשים, במידה וירצו לפדות - תמיד יוכלו, במידה ותבטל (את הצ'ק) יהיה להם תיק עטוף יפה להוצאה לפועל, כמובן שניתן להתגונן בעלויות שונות

כמו כן בכל חוזה יש בדרך כלל סעיף "דמי איחור" על אי יציאה בזמן עבור כל יום,

אם קיים חוזה, אתה רק צריך לאסוף עדויות על הסעיפים שאותם הוא הפר ולתבוע על סכום כלשהו (שיבוא מהחישוב כמובן)

אם לא קיים חוזה, כנראה שהחוק הישראלי "יאט" את התהליך עד לתת-ביצוע

מה שבטוח, אל תחשוב לרגע לערב "גורמים אפורים שמפנים פולשים ללא ניירת", הנזק המשפטי (לאחר מעשה) עלול לעלות על התועלת
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 21:35
בתור אדם פולש איזה סיבה יש לי לחתום איתך על משהו שנותן לך כוח ולגיטימציה להפסיק את החגיגה שלי?

הוא מושך אותך, אתה נאיבי מדי.

תתחיל כבר עכשיו בתהליכים המשפטיים. יש גם את האופציה של לשכור אנשים מפחידים/מסוממים שיסתובבו צמוד לבית ויציקו לו, כדי שאולי הוא ייטה יותר מהר לכיוון הלהתפנות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 21:58
לא הבנתי.

אם היום בערב מישהוא יפלוש לבית שלי, אני לא חותם איתו על חוזה וגם לא פונה לבית משפט - אני מטלפן למשטרה.

תסביר מה אתה מתכוון "פלש"?
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 21:59
לא הבנתי? אתה רוצה לחתום על חוזה? עם פולש?
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 22:02
יש הבדל עצום!

האם הפלישה טרייה? כמה זמן הוא כבר בשטח? יש הוכחות לזה? האם היה חוזה קודם עם אדם זה? למה נראה לך שתחתמי משהו עם פולש והנייר הזה יהיה שווה יותר מנייר טואלט?
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 22:03
בספק רב שהמשטרה תעשה משהו...
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 22:04
כן. אולי זה ישפר את מצבי בבית המשפט. זה מה שאני מנסה לברר.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 22:05
כי אולי יש הבדל בין מישהו שאין איתו שום הסכם, ואדם שיש איתו לפחות איזשהוא מסמך. אולי יהיה יותר קל להתמודד בבית המשפט מול מי שחתם על משהו.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 22:07
ממש ממש לא, בדיוק להפך.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 22:09
כבר כמה חודשים. הוכחות למה? אבא שלי קצת מעופף, אז יכול להיות שהיה חוזה אבל הוא לא בדיוק יודע איפה הוא.
סתם מסקרנות, כמה זמן (בערך) לוקח להעיף פולש מדירה (בהינתן הוכחות) מרגע הפלישה ועד רגע הפינוי? האם בתי המשפט פוסקים פיצוי הולם על חודשי השכירות האבודים?

@אורי ג.
וואלק. טוב לדעת.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 22:15
המשטרה לא עוסקת בנושאים האלו כי אין לה כלים לבדוק בשטח את נושא הבעלות.

את הפיצויים ניתן לגבות כמו כל פסק דין. אם לא משלמים פונים להוצל"פ ויש טיפוסים שיודעים לחיות כך שלא ניתן יהיה לגבות מהם כלום.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 22:40
זה מה שהיה חסר לי להבנה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 22:54
זה לא כזה פשוט, זה שאלה של מי בדיוק הפולש, אם הוא היה שם ברשות בעבר, מתי פלש וכו' וכו'

בדרך כלל למי שפולש אין מאיפה להפרע אז לא ממש יעזור לך פסק דין כזה או אחר.

לא מדויק, זה מאד תלוי.

אולי במקום שנשחק בניחושים ודיוני סרק, תספר את כל הסיפור?
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 22:59
שוטר נקרא לשטח וכל צד טוען לבעלות. אתה חושב שיש לו כלים לבחון את המסמכים ולקבל החלטה בשטח בקשר לזכויות הקנייניות?
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 23:04
כל מקרה לגופו. אם פורץ אליך אדם הבייתה והוא טוען שהבית הזה שלו עכשיו, אתה חושב שהמשטרה לא תעשה כלום? תעשה גם תעשה...
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 23:09
צודק. עניתי לשאלה שבשרשור.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 23:34
אבל פלישה ופריצה הן עבירות שונות (פלישה אינה בהכרח אלימה וגם היא לרוב ממושכת יותר בעוד פריצה היא אלימה (לפחות כלפי המנעול\חלון) ולרוב למטרת שוד) ובעלות עונש שונה והתייחסות שונה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 23:43
אתה הולך לעבודה בבוקר, אני פורץ לך הבייתה, ומחליף מנעול. אתה חוזר הבייתה ואני מגרש אותך, קורא למשטרה וטוען בתוקף שאתה מנסה לפרוץ לביתי ושזה הבית שלי. למי אתה חושב שהם יעזרו? החוק הוא לא תמיד שחור ולבן, גם למשטרה יש שיקול דעת, גם בפלישות, גם בפריצות וגם בלהגדיר דברים בתור סכסוך אזרחי (הכל מנסיון).