⬅ חזרה לאינדקס

רילוקיישן ומיסים

🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 14:00
לפני כחודש וחצי ביצעתי רילוקיישן לאירופה.

לאט לאט אני מגיע לעניין סידור המיסים. אני רוצה להבין מה אני חייב ולמי.

1. הייתה לי הכנסה בישראל

2. ההכנסה העיקרית שלי תהיה מאירופה

3. לפני המעבר הייתי מובטל, וכלן אני חייב ביטוח לאומי, למרות שבאתר שלהם מצויין שאין לי חוב. ידוע לי שיום אחד הוא יגיע. יש דרך לשלם את זה מראש?

4. אני ממשיך לשלם קופת חולים.

5. יש לי מניות אצל נאמן ישראלי דרך אחד ממקומות העבודה הקודמים. יש לי מניות ב IB אמריקאי.

בלאגן גדול. אשמח לטיפים כללים מבחינת מה אני חייב ולמי (נאמר לי שכנראה אצטרך להגיש דוח שנתי בישראל).

בבקשה אל תמליצו לי לנתק תושבות. אני כרגע בויזה זמנית. אשקול ניתוק תושבות בעוד שנה פלוס מינוס.

האם ניתן להסתדר בלי רואה חשבון או שעדיף למצוא אחד? האם יש רואי חשבון שרק נותנים יעוץ במקום לעשות הכל בשבילי?

אשמח גם להמלצה לרואה חשבון שמבין בדברים האלה. מישהו שעבדתם איתו ישירות ולא "חבר של חבר המליץ לי". אפשר גם בפרטי.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 14:11
ככל שלא תנתק תושבות תהיה חייב בכל המיסים בישראל, רשימה חלקית:

- תשלום קופת חולים

- תשלום על הכנסה מחו״ל כשתהיה

- תשלום ביטוח לאומי ודמי בריאות למי שאינו עובד

- תשלום מיסים על רווחי הון

להיות תושב בשתי מדינות זה לא יעיל כלכלית. ניתן לנתק תושבות במסודר ולחדש אותה בחזרה, יש לזה יתרונות וחסרונות.

שים לב שבמשך הזמן, ביטוח לאומי יכול להחליט על ניתטק תושבות גם מבלי שתבקש.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 14:14
תודה.

אני משלם מס במדינה שאליה עברתי, ולהבתי יש אמנת מס בינה לבין ישראל. האם זה אומר שאני חייב לשלם מס גם בישראל? נשמע מגוכח

האם אני מבין נכון שאתה מציע לנתק תושבות בכל זאת? מה היתרונות והחסרונות?
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 14:17
זה כבר בתוך דמי בריאות.

אין כל חובה להיות עם זהב או פלטינום.

לא זה אומר שאתה צריך להגיש דוח מס בישראל, וככל שהאמנה מאפשרת תקבל זיכוי מס זר בגין המסים ששילמת בחו"ל.

אם חבות המס בישראל עולה על חבות המס בחו"ל תצטרך להשלים.

זו שאלה די מורכבת, וכוללת החלטות נפרדות לניתוק מס הכנסה וניתוק ביטוח לאומי.

אם העזיבה היא לטווח ארוך זה תומך בניתוק תושבות. אם לטווח קצר, ממש תלוי מקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 14:23
@FIYaacov

הבנתי. יש אפשרות למלא את הטופס השנתי לבד או שזה מורכב? מה סדר גודל של עלויות אצל רואה חשבון?

לגבי הניתוק, בגדול אני לא מתכוון לחזור (חוץ מביקורים של המשפחה, אבל זה פחות מ 180 יום בשנה). אבל, הויזה כרגע תלוי במעסיק. ולכן כל העסק הוא דיי זעיר.

שאלה נוספת. יש אפשרות לנתק מס הכנסה בלי לנתק ביטוח לאומי על מנת להישאר בעל יכולת לקבל טיפול רפואי בישראל (בכל זאת, להבנתי ישראל אחת מהמובילות בעולם בתחום הרפואה)? כמובן מדובר ברפואה דחופה חלילה ולא טיפולי שיניים או ביקור שגרתי אצל רופא עור.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 14:30
ביטוח לאומי ינתק אותך כשהם ירצו. אם אני זוכר נכון אז אוטומטית אחרי 5 שנים, אבל יכול להיות לפני.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 14:31
אוקי. בעיה אחת נפתרה. אשלם להם את ה 160 ש"ח שלהם בחודש עד אז.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 14:32
בשביל זה אתה צריך להישאר תושב ישראל על כל המשתמע מכך, כולל בהיבטי מס הכנסה (ואז על פי האמנה, ודיווח)
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 14:33
אכן, ככל שהמערכת נהיית יותר אוטומטית זה הולך ומתקצר ועד לפי הגדרת תושב ישראל ומרכז חיים. אז ביטוח לאומי עשוי לנתק גם תוך שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 14:37
2023 אתה בכל מקרה תושב ישראל, ולכן חייב דוח שנתי (בעילה של הכנסות זרות)

בקשר ל־2024, במידה ולא תשהה בארץ 30 יום מתוכה, ותנתק קשרים, אז יש לך עד הגשת הדוח של 2024 לבקש ניתוק תושבות עבורה
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 14:38
תקרא גם על חידוש תושבות, דהיינו תושב חוזר. ניתן לשלם במועד החזרה כמה אלפים ו״לקנות״ את שירותי מערכת הבריאות הציבורית בחזרה, או להמתין תקופת אכשרה.

אני תושבת חוץ, ניתקתי תושבות מראש עוד לפני יום המעבר לאחר ששקלתי את היתרונות והחסרונות והתרחישים. בקיצור, הבנתי שבמקרה של טיפול רפואי דחוף אעדיף לשמור על מקום העבודה שלי ואובדן כושר על פני לטפל בישראל. חלילה אם ממש נחוץ, אחזור לישראל ואקנה את הגישה לשירותי הבריאות. שנהיה בריאים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 14:39
משכורת אחרונה בישראל נכנסה בדצמבר. מתחילת השנה אני לא נמצא בארץ.

אפשר TLDR של השלכות על ניתוק תושבות?
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 14:40
לא ציינת אם יש לך נכס בבעלות בישראל, ואם תקנה נכס במדינה הזרה ואז תרצה למכור בישראל תהיה חשוף למס שבח
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 14:48
אין נכנסים פרט למניות אצל נאמן.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 15:34
תמיד אפשר, אבל בשנה של ניתוק תושבות זה יותר מורכב ממצב רגיל ששכיר מגיש עם קצת השקעות, או אפילו יותר מורכב מעוסק פטור.

רואה חשבון עשוי לקחת 1500-5000 על טיפול בניתוק תושבות כולל הדוח האחרון.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 15:43
@masterdk אני יכולה לקשר אותך עם מישהי מתאימה לזה. מוזמן לפנות בפרטי
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 16:01
שים לב שניתוק תושבות מביטוח לאומי זה סהכ מילוי טופס. לעומת זאת ניתוק תושבות מס זה רק בדיעבד. ז״א שכשתחזור לארץ מס הכנסה יסתכל על כל מיני פרמטרים (מבחן מרכז החיים) ויחליט האם בשנים הקודמות היית תושב ישראל או לא. ככל שתנתק קשר עם ישראל כך יעלה הסיכוי שתוגדר לא תושב.

ז״א שכדי שיגדירו אותך כלא תושב אתה צריך לנתק תשלומי קופת חולים, לנתק ביטוח לאומי, יש שיגידו לנתק גם מנוי לעיתונים וכאלה. מעבר לכך ככל שאתה תשהה זמן רב יותר בחו״ל כך גם גדל הסיכוי שתוגדר לא תושב.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2024 11:11
שלום,

שאלה 1: מהו הטופס ( מספר טופס ?) שממלאים בבטיטוח לאומי והאם ניתן לשלוח אותו במייל למקום ספיציפי או באיזור האישי ?

שאלה 2: האם במקביל למה שכתב לעיל, בהיבט מס הכנסה כן רצוי לכתוב מכתב שבו אתה מציין שהינך עובר לגור למדינה אחרת עם ילדיך למרכז חיים שם כולל, מגורים ( שכירות / בית ), בתי ספר, עבודה לבני הזוג ונושאים נוספים ?

שאלה 3: בנוסף רציתי לשאול, מה היתרונות בלמשוך כספי פיצויים ללא מס ( כסף נזיל ) בהינתן ואני לא זקוק לו כרגע אל מול השארתם בקרן הפנסיה עד הפנסיה (כולל צבירת צשואה לאורך שנים 60 ? 67 ?...).

שאלה 4: האם במעבר במהלך השנה נכון לנסות לפנות לקבל החזר מס על פדיון ימי חופשה ומשכורת אחרונה שיגבו במס הכנסה גבוה כאשר בחודשים העוקבים נראה שלא נעבוד - כמה מורכב זה כשעושים זאת מחול ?

שאלה 5: מה ההסתכלות מבחינת דירה בבעלות בארץ אל מול רכש בהמשך בדירה בחול ללא מכירתה ? מס שבח שכיום לא קיים לפי דירה יחידה.

תודה,