⬅ חזרה לאינדקס

קרן השתלמות שמשתחררת לי (נושא- הלוואה)

🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2024 09:41
אהלן לחברי הפורום,

אני עצמאי וצפויה להשתחרר לי קרן השתלמות ממש עכשיו, כשהקמתי את העסק לקחתי לצורך ההקמה הלוואה ובשנתיים האחרונות כבר תכננתי לסגור את ההלוואה כשהקרן תפתח לי.

היום אני יודע שדבר זה אינו מומלץ, כדאי להשאיר את הכסף בהשתלמות לטווח ארוך אבל מצד שני יש לי הלוואה לעוד 3 שנים שהקרן של ההלוואה ע"ס 110 אש"ח בריבית של 7.25% שנתית, אפקטיבי מעט יותר, בקרן יש לי 130 אש"ח.

לא לוקח ליעוץ אני אבנה לי תרחישים לבד עוד כמה ימים וארכה מה הכי משתלם אבל רציתי באמת להבין מה בפועל צריך להיות הכי כדאי בהתאם לניסיון שלכם פה:

1. למשוך את הקרן, לסגור את ההלואה.

2. לקחת הלוואה בעירבון על הקרן שהיא יותר זולה עד כמה שהבנתי (עוד לא בדקתי מול מור), ואגב, כמה בדרך כלל הלוואה נותנים ביחס לקרן..?

3. להשאיר את ההלוואה (ההחזר לא כבד עליי) ולהשאיר את ההשתלמות שנתנה לי תשואה ממוצעת של 12.5% לאורך כל ה6 שנים האחרונות (40% כללי, 30 אסאנדפי, 30% מניות בארץ, אם אני לא טועה שיניתי לרכיבים האלו לפני שנתיים+-).

בנוסף אשמח שתתנו לי עוד נקודות שאצטרך להסתכל עליהם כשאני אחשב את הכל.

תודה לעוזרים !
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2024 00:05
קרן השתלמות לדעתי לא סוגרים אלא משאירים לטווח ארוך, כדאי לשקול לדעתי את נושא ההלוואה ופשוט להוזיל את הריבית של ההלוואה הקיימת בהלוואה נורמלית יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2024 00:08
זה:
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2024 00:19
תמיד אפשר לסמוך עליך שתכתוב הודעות מפורטות, אשר מסבירות את מכלול השיקולים בצורה כל כל רהוטה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2024 10:17
חשבתי על זה.. הכל תלוי בריבית שאקבל מהם. תודה
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2024 10:25
לא ברור כלל שזה מה שיהיה בשנים הקרובות. ולאחר מס אתה מקבל בערך את ריבית ההלוואה שלך, כלומר אתה צועד במקום.

כרגיל @אורי ג. צודק.

עריכה: פספסתי שמדובר בקרן השתלמות ולכן שיקול המס אינו תקף (בינתיים... לך תדע מה יהיה עם הממשלה שלנו)

אני עדיין בדעה שהתשואה שתקבל במניות היא לא שונה בהרבה מהריבית שאתה משלם על ההלוואה. וזה במקרה הטוב שלא הייתה מפולת/מיתון.
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2024 10:42
לאן לשלוח הצעת מחיר?
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2024 21:45
תודה רבה לכולם.
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2024 23:01
אני באמת שואל.. לא עדיף לו לקחת הלוואה מהקרן בריבית של 4,5 אחוז ובכך לסגור את ההלוואה? גם אם ישיג 6% ממוצע שנתי ב3 שנים הקרובות שזה כלום (בהתחשב בזמן של ההלוואה), זה עדיין אמור לצאת לו יותר משתלם, לא?

איפה אני טועה? או שזה לא אמור להיות שאלה של נכון או לא נכון אלא הכל שאלה של סיכון/הימור שהוא מוכן לקחת בגלל שזה לטווח זמן קצר של 3 שנים ..?

ואגב טווח זמן, אם למשל ההלוואה הייתה פרוסה לטווח זמן ארוך של 8 שנים, לדעתכם עדיין עדיף לפתוח את הקרן ולסגור עם הכסף את ההלוואה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2024 23:33
כדאי שתתעדכן בריביות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2024 00:28
כבר בדקתי מולם, פריים מינוס 0.5%, זאת אומרת 5.5% שנתי.

הריבית נוחה אבל הבעיה שמאשרים לי לקחת הלוואה עד לשווי של 40% מהקרן, אלא אם כן אעבור למסלולים לא מנייתים וזה לא בא בחשבון מבחינתי כי כל הקטע זו התשואה ששוק המניות יכול לייצר.

ככל הנראה אסגור את הקרן וכך אסגור את ההלוואה, אבל אני רוצה לחשוב על זה עם עצמי עוד כמה ימים למציאת פתרונות נוספים.

תודה רבה