⬅ חזרה לאינדקס

שאלות על אחזקת אג"חים ואירועי מס בחשבון דולרי במיטב דש

🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2024 20:37
היי. יש לי חשבון דולרי במיטב דש, אליו אני מעביר דולרים כמה פעמים בשנה ועושה מספר קטן של פעולות (לרוב ללא מכירה).

1. יש לי אחוז קטן מהתיק כאחזקה באג"ח - ספציפית, הסימולים BND ו-BSV. מבחינת ערך במערכת, ה-P&L של האחזקות האלו שלילי מאוד, אני מניח כיוון שמאז שקניתי אותם הריבית עלתה. בכל מקרה, ההכנסות כאן אמורות להיות מהתשלום של התעודות (אני מניח שאלו ה-Cash updates שאני רואה מדי פעם במערכת). אבל האם יש דרך לראות כמה תשלומים קיבלתי על האחזקות האלו מאז שקניתי והאם בסך הכל אני ברווח או הפסד? האם בכלל כדאי להחזיק אג"ח בסביבת ריבית כזאת, ואיזה אלטרנטיבה יש לי כחלק ה"סולידי" של התיק אם לא תעודות מהסוג הזה (מתוך הנחה שאני לא רוצה להעביר את הכסף חזרה לבנק ולהשקיע בפיקדון/קרן כספית, אלא להשאיר אותו בחשבון הדולרי).

2. אם אני מוכן לוותר על החלק של האג"ח, אבל עדיין רוצה לגדר את ההשקעה בשוק המניות, מה האפשרויות שלי? זה לא חייב להיות סופר סולידי, אבל משהו שלא מושפע מתנודות של שוק המניות (בהנחה שכל מדד מבוסס מניות, גם אם עולמי, יצנח יחד עם המדדים האמריקאים).

3. יש לי אחזקה במניה ספציפית (Amazon) שהגעתי למסקנה שאין טעם להחזיק אותה, כיוון שעדיף גם אותה לאחד עם ה-ETFs, שהם מרבית התיק. אם אני מוכר את הפוזיציה וקונה מיד פוזיציה אחרת (נניח QQQ) - האם זה נחשב אירוע מס אפילו שלא הוצאתי את הכסף מחשבון ההשקעות? איך אני אמור להצהיר על זה (אני מניח שבתיאום מס עם הסיכום השנתי שאקבל ממיטב). האם כדאי לחבר את מכירת מניות אמאזון עם מכירת האג"חים כדי להתקזז על ההפסד של תעודות הסל? שוב, אני לא מתכוון להוציא בכל מקרה אף דולר מהחשבון, אלא להשאיר את הכסף בחשבון הדולרי ועם רובו לקנות מיד פוזיציות חדשות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2024 20:41
כל מכירה של נייר ערך בחשבון השקעה פרטי היא אירוע מס. בחשבון השקעה בבית השקעות בארץ ינכו לך את המס במקור בעת המכירה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2024 20:46
מה קורה אם יש לי פוזיציה בהפסד - האם הם יקזזו אותה באופן אוטומטי?
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2024 20:52
אני לא מכיר אופציה ראוייה חוץ מנדל"ן (כלומר בטח יש אבל זו הפופולרית ביותר)

מתקזז אוטומטית מול רווחים באותה שנה קלנדרית
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2024 20:59
מצרף כדוגמא פעולה שעשיתי לפני שנה וחצי - מכירה של פוזיציה רווחית בנטפליקס ברווח של 2730$, וכניסה מידית לאמאזון. אם לוקחים את סכום הכסף בחשבון לפני ומוסיפים את ההכנסה מהמכירה מינוס ההוצאה בקניה (1141 + 11211 - 12075 = 277) - כלומר, קוזזו לי 16 דולר (277 - 261), שהם מן הסתם העמלות על הפעולות, אבל איפה קורה ניכוי המס במקור כאן?

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2024 21:01
נדל"ן כדירה ממש או נדל"ן כתעודות סל? יש לי דירה שבה אני מתגורר, רק שאני לא כל כך מעוניין להמשיך להשקיע בנדל"ן בישראל או להיכנס להרפתקה של נדל"ן בחו"ל. האם תעודות סל של נדל"ן בארה"ב נחשבות לגידור טוב לשוק המניות?
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2024 21:01
כל עוד יש לך אותה, אז אין שום קיזוז.

רק אחרי שאתה מוכר, יש הפסד הון נומינלי, שמקוזז מרווח הון ריאלי.

ואם יש לך רווח בחשבון אחד והפסד בחשבון אחר, אז רק דוח שנתי מקזז בינהם
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2024 21:04
אלו שתי פוזיציות שונות באותו החשבון (החשבון הדולרי שבמיטב ד"ש) - אחת רווחית ואחת הפסדית
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2024 21:05
לא, תראה מה קרה ב- 2008. רק דירה פיסית.

וגם לי יש רתיעה מאחזקת דירות - אז אג"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2024 21:05
החישוב מתבצע רק במכירה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2024 21:09
הבעיה היא שלכאורה האג"חים האלו משלמים היום הרבה פחות מקרן כספית או פיקדון בבנק (ובממשק של מיטב ד"ש, כמו שכתבתי, אני לא כל כך מצליח להבין כמה הם מכניסים בכלל). אפשר להתייחס כמובן לסיכון של אג"ח אמריקאי כנמוך בהרבה מפיקדון ישראלי, אבל זה עדיין הפסד ריאלי עם האינפלציה הקיימת
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2024 21:11
גילית את החוק מספר אחד בהשקעות, תשואה באה עם סיכון.

לגבי אג"ח מול קרן כספית - אם הריבית תרד אז קרן כספית תפסיק לייצר תשואה בעוד שאג"ח ארוך יעלה.

כמובן שייתכן גם התרחיש ההפוך. לכן מקובל לפזר על מח"מים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2024 21:14
אז תשקיע בכספית אמריקאית, SGOV, BIL וכדומה