⬅ חזרה לאינדקס

נספח א' (ייפוי כוח לקבלת מידע מהמסלקה הפנסיונית)

🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2017 22:06
שלום,

לאחרונה התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש והתקשרתי לנציג של מגדל שביקש ממני לחתום על נספח א' (ייפוי כוח לקבלת מידע מהמסלקה הפנסיונית) , לפני שיתן לי הצעה לקרן פנסיה.

אני לא ממש מחבב את הרעיון שמישהו יקבל את כל המידע עלי בעניין החסכונות.

1. האם זה דבר מקובל (לחתום על נספח א') או שרצוי להמנע?

2. האם הנציג יכול לסרב לתת לי הצעה לקרן פנסיה במידה ולא אחתום לו?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2017 22:14
זה מקובל. הבקשה שלו אינה חריגה. אבל הוא יכול לתת הצעה גם בלי לחטט לך במסלקה.

הנציג יכול לסרב. רוב הסיכויים שהוא לא יעשה את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2017 22:39
המטרה שהוא יוכל לראות מה קיים אצלך ולהתאים למצבך האישי\פינננסי הנוכחי.

גם אם מטרתו היא למכור לך ביטוחים וכיסויים נצל את העניין על מנת לקבל מושג על חסכונותיך וביטוחיך (בקש מהסוכן העתק)
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2017 23:00
בעולם של היום יש אתר אינטרנט עם אזור אישי לכל חברה + הר הכסף/ביטוח אדם סביר יכול לדעת ולמצוא מה קיים לו.

אתה לא חייב כלום , תלוי מה המטרה שלך בהתקשרות עם אותה חברה? לקבל הצעה בדמי ניהול טובים יותר? אולי זה יעזור.

מעבר לזה הוא גם לא יכול לעשות כלום עם דוח מסלקה חוץ מלקבל תמונה מה קיים (ד"א זה עולה לו כסף כל הזמנה כזו).

לסיכום לא חייב כלום, אם המטרה שלך להגיע במשא ומתן עם אותה חברה לגובה דמי ניהול מסוימים אולי זה יעזור.

לגבי שאלה 2 , יכולים לא לתת הצעה "טובה" וגם אתה תסרב להמשיך התקשרות. אני מעריך שיש אינטרס ל2 הצדדים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2017 00:11
זה מאוד מקובל, אף סוכן היום לא מדבר איתך בלי מסלקה. (וזה גם עולה להם כמה עשרות שקלים כל בקשה)

להיפך, זה לא חפירה, אני חושב שהוא מחויב רגולטורית לבדוק מה מצבך המדויק ולהתאים את ההצעה שלו.

הרי בן אדם מן היישוב לא יודע מימינו ומשמאלו מה יש לו בפנסיה, ונוצר מצב שכל מעסיק פותח קרן חדשה, נהיה בלגן, איבוד וותק ועוד.

כיום כל הצעה/פעולה/תכנית שנותן בעל רישיון פנסיוני חייבת לכלול מסמך הנמקה שבו הוא מסביר את הרציונל של ההצעה שלו.

ייתכן שהוא רשאי לתת לך הצעה גם בלי מידע מהמסלקה אבל גם אם כן זה מצב בדיעבד והוא יאלץ גם לציין זאת בהנמקה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2017 08:57
מצטרפת למה שכתבו לך קודמי, ואופציה נוספת היא שאתה עצמך תפנה למסלקה הפנסיונית ותוציא את המידע (אגרה של 40 ש"ח), ואת התוצאות תתן לסוכן.

הוא יתקשה מאד לתת לך הצעה טובה ומנומקת אם אין לו תמונה כוללת של מצב החסכון הפנסיוני שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2017 15:15
מדובר קודם כל באינטרס אישי שלך שהצעת הסוכן תינתן על סמך מידע עדכני מהמסלקה. כל הצעה חדשה, מבחינת דמי ניהול או תנאים, צריכה להיות זהה או יותר טובה מהתנאים שיש לך כיום. אם ידחפו לך הצעה שהיא יותר גרועה, מדובר ברשלנות של הסוכן/חברת הביטוח ותוכל בדיעבד לתבוע אותם על נזקים. ברגע שאתה לא מסכים שההצעה החדשה תתבסס על מידע מהמסלקה, אתה בעצם מסיר אחריות מהסוכן כי הוא נותן לך הצעה "על עיוור" או על סמך תשובות כלליות שתיתן לו. אם תגלה בדיעבד שהסכמת להצעה בגלל דמי ניהול יותר נמוכים אך נדפקת הרבה יותר בתנאים אחרים, תוכל להאשים רק את עצמך.

לא ייעוץ משפטי ולא המלצה וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2017 12:16
אילו תנאים, פרט לדמי ניהול, כדאי לבדוק בקרנות הפנסיה?
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2017 13:17
בהנחה שאנחנו לא מדברים על יועץ פנסיוני פרטי בתשלום שאין לו בעיה להפגש איתך על כוס קפה בארומה ולדבר איתך פנסיה היפותטית ברומו של אוויר תמורת 1000 ש"ח לשעה, אלא על יועץ פנסיוני מטעם שנפגש איתך בחינם וללא התחייבות מצדך,

מטרתו בפגישה היא להכנס כגורם מייעץ ולהנות מעמלות ההפצה/לגייס אותך למוצרי הבית.

לשם כך הוא זקוק לנתונים העדכניים אודותיך ואודות המעסיק (אם יש), למלא להחתים ולשלוח, וגם לבדוק תחילה אם היתרות שלך מעניינת אותו בכלל ואם מותר לו לייעץ על הקופות/קרנות/ביטוחים שאתה מחזיק. שלא תכלה את זמנו לריק. הנתונים הללו מגיעים מהמסלקה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2017 14:17
באופן אישי אותי מעניינים רק דמי הניהול. וזה לא שלא ניסיתי להתעמק בפרמטרים אחרים. אבל אחרי זמן מה הגעתי למסקנה שמדובר ברעשי רקע שאין טעם להתחשב בהם, כי סה"כ המבנה והתנאים של קרנות הפנסיה הם מאוד דומים. ולגבי ההבדלים הקיימים, לא מצאתי דרך לכמת אותם לכדי מספרים כדי לשקלל אותם מול דמי ניהול יותר גבוהים/נמוכים.

כמעט תמיד הסוכנים ידברו איתך על "איזון אקטוארי" ובעיקר כמה שהוא גבוה אצל המתחרים. הם תמיד יציגו לך נתוני עבר של המתחרים ו"יראו" כמה היית נפגע מכך. לא שאני מזלזל בדבר אך אף סוכן לא ייתן לך "ביטוח" שקרן הפנסיה שהוא מייצג, לא תגלח לך אחוזים נכבדים מהכספים, כי בעתיד הם אלה שיצטרכו להפעיל את מנגנון האיזון. לא להם וכמובן שגם לא לך יש שליטה על כך, כך שאני לא רואה איך ניתן להתחשב בנתון הזה.

מה שכן, פעם מלכתחילה הייתי אומר לסוכן ביטוח שלא יבלבל לי את המוח עם סיפורים, כי מה שמעניין אותי אלה הם רק דמי הניהול. היום דווקא כן נותן להם לדבר ובעיקר שואל הרבה שאלות והסברים על מושגים שאני לא כל כך מבין. בסוף רק דמי הניהול יקבעו עבורי, אבל על הדרך אני שומע ריכולים על בעיות בקרנות אחרות, מתרשם ממקצועיות הסוכנים, מתעניין במוצרים אחרים (לדוגמה ביטוח אבדן כושר עבודה בתנאים יותר טובים) וכו'.

אחרי שתעשה שיחות כאלה עם 3-4 סוכנים שונים, תשמע שוב ושוב את אותם המושגים, "לכלוכים" על המתחרים, תבין הרבה יותר טוב את עולם "הפנסיה" ותוכל בעצמך להפריד בין העיקר לטפל. והכי חשוב, הכל בחינם, אז תפיק מכך את המירב. גם אם בעתיד תחליט לפנות ליועץ פנסיוני בתשלום, תהיה בעמדה הרבה יותר טובה, לדעת מה לבקש ממנו ואיך להתייחס להמלצות שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2017 12:15
שלום לחברי הפורום,

בבעלותי מספר קרנות פנסיה.

בכוונתי לאחד אותם לקרן אחת.

כאשר פניתי לסוכנת של כלל ביטוח אליה אני מעוניין להעביר את הכספים - היא דרשה יפוי כוח למסלקה הפנסיונית, וטענה שלא תוכל לנייד ללא יפוי כוח זה.

מכיוון שאני יודע בדיוק מה אני רוצה להעביר ובאיזה דמי ניהול,

ומכיוון שאין לי רצון לחשוף בפני הסוכנת חשבונות אחרים שבבעלותי לא ברורה לי דרשיתה זאת.

האם חייבים לתת לסוכנת את ההרשאה למסלקה?

אני יודע שיש החרגות בטופס יפוי הכוח , ובכל זאת - לא ברורה לי ההתעקשות על המסלקה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2017 13:07
אין חובה כזאת
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2017 14:09
בהתקשרות שלך עם הסוכנת יש עניין להנמקה ורגולציה לראות את כל ה"תמונה" של הלקוח. דוח מסלקה מספק את המידע.

ד"א עולה לכל חברה כסף להזמין אותו זה לא משהו שהחברות מקבלות חינם.

מקובל לבקש דוח מסלקה ולדעתי היום כמעט גורף כולם עושים את זה. עם דוח מסלקה לא ניתן לעשות כלום בחשבונות שלך זה נטו מידע מה קיים. אם נניח הגעת לדבר על פנסיה ומדברים איתך גם על השתלמות ויש לך כבר הטבות וכו במוצר אתה יכול לומר שאתה מעוניין רק בפנסיה
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2017 14:59
תשאל אותה אם מספיק שאתה תנפיק את הדוח ותשלח לה. (תצטרך לייצא ל CSV וכד' באתר המסלקה)

בהזמנת דוח מסלקה אתה יכול לבחור לצמצם את החתך לחברה מסוימת / מוצר ספציפי. (וגם יותר זול).

אם תסרב ייתכן שלא תוכל לקבל שירות, אאל"ט הדרישה שלה היא רגולטורית.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2017 18:23
מצטרף ל 2-3 המגיבים שציינו שזו דרישה רגולטורית.

לא מזמן שאלתי מכרה שעוסקת בתחום בדיוק את השאלה שאתה שואל והבנתי ממנה שבלי דוח מסלקה אסור להם לספק לך ייעוץ / שיווק.
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2019 13:15
מנצל"ש - האם למישהו יש קישור שמאמת שמדובר בדרישה רגולטורית (ולאילו צרכים) או קישור שמפריך את הצורך במתן הרשאה למסלקה?