⬅ חזרה לאינדקס

מהו הסכום בעו"ש שנחשב בבנק כסכום לא נמוך?

🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 01:25
ברצוני לדעת מאיזה סכום, בעו"ש, ניתן לבקש העברה לקטגוריה או לקבוצה שהיא לא ברירת המחדל החשבון הרגיל "לקוח רגיל". כל בנק קורא לזה בשם אחר: פרימיום/vip/וכו'.

מישהו התנסה עם זה?
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 09:08
הבנקים מייחסים יותר חשיבות לגובה המשכורת והוצאות בכרטיסי אשראי בנקאיים. משכורת נטו מעל 12 וכ.אשראי מעל 3 יכניסו אותך לקטגורית פרימיום (אבל לא בנקאות פרטית).

אם אתה מתעקש על סכום בעו"ש אז זה סד"ג של כמה מאות אלפים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 09:17
מה המטרה?
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 17:49
ומהם הסכומים לקטגוריה של בנקאות פרטית?
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 18:35
אם אתה מצליח לקבל פטור מעמלות ודמי מסחר נמוכים, מה זה משנה לך אם אתה נחשב ללקוח "רגיל" או "פרימיום"?
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 19:00
אין לי מושג מבחינת עוש, אבל מבחינת תיק השקעות מעל 500,000₪ אתה כבר לא לקוח רגיל זה בטוח. יבואו אלייך בהטבות אם רק תבקש להקטין עמלות וכדומה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 20:00
מצטרף לשאלה מהי המטרה?

קח בחשבון שאם אתה לא במינוס, לא נוטל הלוואה כלשהי, לא מנהל חשבון השקעות בבנק, הבנק לא מרוויח עליך כמעט בכלל. הבנק רוצה להרוויח כסף. אם אתה מנהל תיק השקעות בבנק, יכול מאוד להיות שעדיף להתמקח על עמלות שוק ההון ולא להצטרף למועדון פרימיום כזה או אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 20:18
"בנקאות פרטית" (כל בנק קורא לזה בשם אחר) התורים יותר קצרים וכורסאות ההמתנה יותר נוחות.

אגף נפרד, פחות המוני, יותר נוח-למשל כורסאות במקום כסאות פשוטים בהמתנה), פקידים יותר מנוסים, תורים יותר קצרים

מאיזה סכום זוכים ליחס הזה? וכיצד להתחיל להתניע אם הסכום בכלל רלוונטי?
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 20:21
אם אתה מגיע פיזית לבנק אתה עושה משהו לא נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 20:21
כמה פעמים כבר יוצא לך להגיע פיזית לבנק? לרוב זה בערך פעם באף פעם.

וגם, יש הרבה סניפים שאין איזה תור מיוחד ללקוחות פרימיום ואין הרבה עומס של אנשים (אז תעמוד 10 דק' במקום 2 דק').

בכל מקרה, אם אתה מתעקש, אני זוכר פעם מזמן כשהייתי צעיר אוטומטית שייכו אותי ללקוח פרימיום בלאומי רק כי היה לי איזה 100K ש"ח שוכבים בעו"ש (כן הייתי טיפש וצעיר :lol: )
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 20:22
הבנק החליט לשים אותי בבנקאות פרטית, כאשר היה לי סדר גודל של 100k בעו"ש.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 21:03
שמו אתכם אוטומטית? בלי פנייה יזומה שלכם? כנראה האלגוריתם לא אחיד. @סתם_אחד @1337justme

לא מובן לי האי אחידות. הייתי בטוח שמסכום מסוים יש נוהל אחיד. מצד שני, היגיון של בנק - מה האינטרס של הבנק לשדרג מיוזמתו לקוח מרגיל לפרימיום?

כמו שבנק לא יוזיל לבד עמלות עד שלא יקבל פנייה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 21:37
כדי שכשחבר יספר לו שכדאי לעבור בנק כדי לשלם פחות עמלות, הוא יסרב בגלל הכורסאות הנוחות והפקידים המנוסים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 21:50
זה כבר מסקרן, אחד התחביבים שלי הוא להגיע לבנק ואני בקושי מגיע אליו.

מה יש לך לחפש שם?

בתור אני בקושי מחכה (אם בכלל), והכיסאות לכולם זהים לחלוטין, גם במזרחי וגם בדיסקונט לפחות.

אגב אני לא בבנקאות פרטית.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 22:27
שם אוט', לא ברור לי למה.

ועוד אני לקוח עם אזרחות כפולה אמריקאית, כזה שעושה לבנק כאב ראש!

אני באמת לא מבין עד היום למה.

גם אם בפעמים הבודדות שהגעתי לסניף בעשור האחרון באמת לא צריך להמתין בתור עם כולם, השירות בקומה נפרדת, כורסאות נוחות - בסוף מה שחשוב זה השורה התחתונה והיא לא תשתנה רק כי הבנק הגדיר שאני זכאי לשבת על כורסא קצת יותר נוחה מאשר הכסא שכל השאר יושבים עליו.

מה שכן, הוגדר לי בנקאי שמטפל בחשבון ויש לי את הטלפון הקווי שלו בסניף, והם אשכרה עונים.

למי שצריך, זה יכול בהחלט לשמש יתרון.

האם זה שווה להשאיר בעוש 100k? לדעתי לא.

במקרה שלי מדובר בבנק הפועלים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 22:43
אני מבין שזה לא מפריע לך, אבל לא מוזר מבחינתך? לו היה אלגוריתם, אתה לא חושב שהיית אמור להיות בבנקאות פרטית? על זה התחיל הדיון. ניסיתי להבין איך עובדת הלוגיה שלהם. מאיזה סכום "קופצים" בסטטוס.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 23:03
אותי לא עניין אף פעם עד שלאחרונה היתה לי התעסקות עם הבנק בעניין מסוים שהצריכה כמה שיחות והבנתי שבנקאות פרטית עדיפה במקרים האלה. אחרת, זה כל פעם להשאיר הודעה, לחכות שיחזרו ואם חוזרים בזמן לא מתאים אז זה כבר עובר ליום למחרת וכו'. לא must אבל כשפתאום צריך אז זה הרבה יותר נוח.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 23:37
לא חושב. אני לא עובד בקריטריון כלשהו של "אנשים מיוחסים".

אולי בחובות לבנק :)

אין מיילים?
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 00:06
לא הייתי בבנק לפחות 10 שנים.

לקוח vip אמיתי זה לקוח עם מיליונים רבים ועדיף עם מחזורים חודשיים של כמה מיליונים והרבה פעמים גם בעל שם\קשרים.

אז באמת מקבלים יחס vip אמיתי שמתבטא בדבר היחידי שבאמת מעניין: כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 01:03
אם יש לך סכום כסף בעוש שמקפיץ אותך לדירוג של ויאיפי אתה עושה משהו לא נכון.

סכום גדול לא אמור להיות שם
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 09:52
לפעמים מיילים מגיעים למוקד מרכזי, הם מחזירים שיחה בה שואלים במה מדובר (למרות שהכל כתוב), ואז אומרים שיעבירו את הפנייה לסניף. מהסניף שוב מתקשרים, ואם מפספסים את השיחה, צריך להתחיל הכל מחדש.

מנסיון מהעבר הלא רחוק של בת הזוג באחד הבנקים הגדולים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 10:41
זה אחד היתרונות של בנקאות פרטית. יש לי את המייל של הבנקאית, מעולם לא ראיתי אותה אבל התכתבנו וזה יעיל מבחינתי פחות או יותר (העדפתי את קודמתה).

אם אתה לא בבנקאות פרטית האופציות שיש הן לגשת לסניף או לשלוח פניה דרך האתר שמגיעה לאיזשהו מוקד שעל רוב הדברים עונים שלא בסמכותם ויש לפנות לסניף.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 10:53
מהנסיון שלי בנקאי פרטי היה חסרון. במקרה שלי בנקאים אחרים לא רצו לטפל בי כי הייתי משויך לבנקאית מסוימת, גם כשהם היו פנויים ואצלה היה תור.

לפני קרוב לעשר שנים עברתי ללאומי ישיר ומאז לא ראיתי סניף.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 12:20
לא יודע על מה אתה מדבר.

אצלי בבית אין תור למחשב, הכסא מאוד נוח וזה ממש לא המוני.

כל זה בלי להיות מוגדר כלקוח יוקרה
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 12:23
יש בנקים שיותר טובים בניהול פניות אונליין ואחרים שפחות טובים.

תעבור לבנק שטוב בזה (יש מספיק כאלה) ולא תצטרך שטויות של "לקוח מועדף"
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 12:25
אלא אם כן אתה בחשבון דיגיטלי, ואז אין באמת סניף אלא הכל זה המוקד.

ככה אתה לא תלוי במצב האישי של פקיד כזה או אחר. אם במקרה הפקיד הפרטי שלך בחופש או חולה או לא נמצא בעבודה מכל סיבה אחרת, אתה תקוע עד שהוא חוזר.

כשיש מוקד אין בעיה כזאת
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 14:22
זה לא קרה לי, מישהו אחר מהבנקאות הפרטית טיפל בי כשהבנקאית שלי לא היתה זמינה אפילו כשהגעתי לסניף בעיר אחרת והייתי צריכה משהו הם התקשרו לבנקאית שלי לאישור של פעולה וכשלא ענתה דיברו עם מנהל הסניף שלי, כך או כך מעולם לא הייתי צריכה להמתין לה, אבל אולי זה באמת תלוי בנק.

יש פעולות שדורשות נוכחות פיזית. הכל אני עושה אונליין מלבד הפקדה של המחאות מט״ח שאותן לא ניתן להפקיד באפליקציה, אבל אולי זה השתנה ולא שמתי לב.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 15:15
אבל זה קרה למישהו אחר פה בשרשור (אולי לא בדיוק מה שתיארתי, אבל מצב דומה).

כשלבנק אין נוכחות פיזית אין שום פעולה שדורשת נוכחות פיסית.

בשביל הפקדה של המחאה לא צריך בנקאי פרטי. אפילו לא באמת צריך פקיד.

לא יודע אם אפשר באפליקציה, אבל במקסימום אתה שם את זה במעטפה הזאת של הפקדות צקים וזורק לתיבה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 16:25
לא המחאות מט״ח
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 16:32
לא ברור לי מה הקטע של לצטט חצי הודעה כדי לצאת צודק בפרוש כתבתי:
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 18:03
זה לא מדויק.

אני בבנקאות עסקית בדיסקונט וגם בנקאות רגילה (VIP?) ואין בעיה לשלוח מיילים רגילים.

במזרחי כל אחד יכול לשלוח מייל לבנקאי שלו דרך האתר.

אפשר אבל לא מט"חי, בשביל זה באמת צריך להגיע.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 18:06
האמת שמראש אני לא מבין למה להחזיק מטבע מחוץ למדינה שלו. אבל אני מבין שאני יוצא דופן בכמות חשבונות הבנק שיש לי...

מעניין מה עושים במקרה כזה בבנקים נטולי סניפים. הם פשוט לא תומכים בצק מט"ח?
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 18:11
רק 1/0 כאלה לא?

לדעתי הם פשוט לא תומכים בזה. יש מצב שגם בנק יהב לא.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 18:16
עקרונית גם פפר/טוטאל דיגיטל וכו' הם חסרי סניף פיסי. אם כי לכמה דברים הם משתמשים בסניפים פיסים של בנק האם.

יכול להיות, אבל לא נראה לי שזה הפתרון ארוך הטווח שלהם.

אני מניח שאם אין להם כרגע פתרון כלשהו הם עובדים על אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 18:23
אני זוכר לפני יותר מ-20 שנה, הגעתי לסניף (כי ביקרתי את הורי באזור) וביקשתי יעוץ בהשקעות.

הפקידה אמרה לי בפשטות ש-"כשיהיה לך 300K יפנו אלייך".

עניתי לה ש"כשיהיו לי 300K, כנראה שלא יהיה לכם למי לפנות".
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 19:07
אני לא לקוח פרטי והיה לי את המייל/מספר של מנהלת הסניף בדיסקונט (הסניף הכי גדול בארץ שלהם), עברתי מהם להבינלאומי וגם שם יש לי את המספר והמייל של מנהל הסניף.

האם יצא לי להשתמש בזה? לא.

למה קיבלתי את זה? שאלה טובה, סתם כי אולי אני ליצן בדיבורים בפעם היחידה שהייתי בסניף.
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2024 14:32
היו לי מאות אלפי שקלים בעו״ש, ביום בהיר אחד הגעתי לבנק ואמרו לי שמעבירים אותי לבנקאות פרטית.

אחרי שהעברתי את הכסף לחברת השקעות העיפו אותי משם.

לא חושב שזה רלוונטי ב 2024 עם כל הדיגיטליזיה שהתחום עובר.