⬅ חזרה לאינדקס

איך להעריך עלות הנכס לפני מכירה

🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2024 21:59
יש לי דירה בישוב קטן שקניתי לפני 8 שנים שאני מעוניין למכור ויש כבר 2 שפנו אליי בנושא. אני לא מצליח להחליט על מחיר שכדאי לבקש. הנכס לא הכי "סטנדרטי" לכן קשה להעריך עלות שלו לפי עסקאות באיזור (אין ממש כאלה).

קניתי במחיר X אבל מאז הנכס נרשם בטאבו, ועבר זמן, ואין לי מושג כמה עליית ערך להצמיד.

האם כדאי להביא שמאי שיעזור לי? אני מעוניין לקבל מחיר שמתעלם בממצב הבטחוני הנוכחי באיזור, שאלה אם אפשר לבקש כזה דבר משמאי (אני לא לחוץ למכור והאם לא אקבל מחיר של מצב "שגרה" אעדיף לחכות).
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2024 10:18
תמיד אפשר להביא שמאי.

אני אישית מאוד אוהב לבסס מחיר על בסיס data, כניסה לנתוני מכירת דירות של רשות המיסים תעזור לך למצוא סדר גודל של מחיר לנכס דומה באזור דומה שנמכר לאחרונה. כמובן שכל נכס והייחודיות שלו, וכל תקופה והאתגרים שלה (מלחמה, ריביות גבוהות וכו׳).
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2024 14:47
מחשבון מחירי דיור יד 2

יכול לתת כיון
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2024 15:18
כמעט בלתי אפשרי לתת הערכה במקרים כמו שאתה מתאר.

צריך להבין מה נמכר ביישובים שכנים לאחרונה ומה האלטרנטיבות כרגע בשוק עבור מי שרוצה לרכוש בית דומה באזור היום.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2024 16:30
אז אל תחשוב על זה אפילו בשנים הקרובות, אלא אם אתה מוכן למכור במחיר הקרן או בהפסד.

אני מדברת מניסיון, היה לנו בית בגבול לבנון. לאחר מלחמת לבנון השניה, אף אחד לא קנה או מכר במשך עשור כמעט. היה צריך לחכות שאנשים "ישכחו" מה קרה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 17:58
פרסמי ביד2 ולפי הטלפונים תחושים את הדופק ותדעי את המחיר. אם המון מתקשרים ורציניים כנראה נמוך,,,,,אם קרוב ל0 טלפונים אז הגזמת במחיר...
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 18:03
מנצל"ש, הדירה שלי עומדת לפני תוספות בנייה (שנעצרו בגלל המלחמה)

האם אפשר לבקש משמאי הערכה לשווי הדירה לאחר ההשבחה הפוטנציאלית? או שאפשר לקבל רק הערכה למצב הקיים?
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 18:23
היי,

לפי המקרה שתיארת אני לא בטוח שגם השמאי יכול לתת הערכת מחיר,

ההערכת מחיר הכי ראלית לעת הנוכחית היא הצעות רכישה שתקבל מרוכשים פוטנציאליים,

תצטרך להעריך בעצמך ולהוציא את הנכס למכירה כדי להבין את רמת הביקוש ומה מחיר הכנס כיום, והאם נכון לך למכור עכשיו.

בהצלחה !