⬅ חזרה לאינדקס

דעתכן.ם על הרכב תיק ראשוני

🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2024 21:38
שלום לכולכן.ם

אני מתחילה להשקיע עם סכום ראשוני די צנוע של $1000 ומתכוונת להוסיף עוד $1000 כל חודש+drip של הדיבידנדים (אסטרטגיית DGI). מכיוון שלא מדובר בסכום התחלתי גבוה ואני רוצה פיזור יחסית רחב (ובהמשך להוסיף לתיק מניות וקרנות נוספות) חשבתי על ההרכב הבא: VTI: 4 מניות

SCH D: מניה אחת

O: מניה אחת

NEE: מניה אחת

אשמח לדעתכם.ן (יודעת שלא ממליצים ומייעצים

תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2024 21:39
גוגל: המשקיעה מייק
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2024 21:43
הקונצנזוס בפורום, שהשקעה במניות דיבידנדים והשקעתם מחדש היא אסטרטגיה לא טובה ולא יעילה במיוחד.

חפשי בפורום על מניות דיבידנדים ויוסבר לך שם למה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2024 22:19
זה סבבה שאתם לא בעד אסטרטגיית דיבידנדים, אבל בסופו של דבר הכי חשוב זה אסטרטגיה שאפשר להתמיד בה לטווח ארוך.. בהינתן שהיא ישבה, קראה והפנימה, אם DGI זה מה שנותן לה לישון בשקט ולהתמיד - עבורה זה עדיף על פני הכל.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2024 00:05
דבר ראשון הייתי מסתכל על אחוזים ולא על מספר מניות, במיוחד לא בסכומים כאלה, זה קצת מגוחך לדבר בסכומים של $70 לפוזיציה.

דבר שני אני הייתי מנסה שלא להתפזר ביותר מדי פקודות קניה כשההפקדה החודשית היא $1000, חבל על העמלות. גג 1 בחודש. גם דריפ - יקח עוד הרבה זמן עד שיהיה רלוונטי בסכומים כאלה.

בנוגע לחלוקה בתיק - מרגיש לי שאין פה מספיק מידע איך התיק אמור להיראות בסוף מבחינת אחוזים + איזה פוזיציות נוספות את מתכננת לפתוח
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2024 03:34
אם בDGI עסקינן אז למה להסתבך? SCHD + SCHY ויללה בלאגן!

לגבי האם DGI יעיל - לא הוא לא יעיל מס בעליל. זה דימום מס עצבני בישראל בגלל 25% מס דיבידנד.

במקור השיטה מגיע מארה"ב ושם (חוץ מרפובליקה סוציאליסטית של קליפורניה) דיבידנד ממוסה בצורה אחרת לגמרי ומטיבה מאוד מבחינת מס כאשר לא עובדים או שיש הכנסה נמוכה.

אבל DGI מאפשר להפריד בין תקבולים מפעילות עסקית (דיבידנד) ובין העלייה בערך החברה שמטושטשת מאוד בטווח הקצר והבינוני.

ג"נ: בלונג SCHD וSCHY (וגם בVTI :) בלונג כבר כמעט 15 שנה)
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2024 05:10
VTI מאפשר חשיפה לכל השוק האמריקאי.

SCHD מאפשר חשיפה למניות דיבידנד עם value tilt מסויים, שנבחרו אקטיבית על ידי צוות.

O הוא מניית reit אחת, עם בחירות מסויימות משלה באיזה נדלן להשקיע.

(על NEE אין מה לדבר, הוא חברה אחת מיני רבות).

אלה המונחים בהם צריך לדבר, והשאלה מה רוצים מהתיק. מומלץ שיהיה גיוון, והשאלה איזה סוג של גיוון היא לבחירתך.

אמרת שאת רוצה DGI - זה סבבה. אפשר לשקול גם את DGRW \DGRO שיותר מתמקד בגידול דיבידנד.

אמרת שאת רוצה גיוון רחב - VTI זה סבבה, אבל זה לא כלל עולמי כמו VT.

O - זאת רק מניה אחת, עם פורטפוליו מסויים של השקעות נדל"ן. לא מאוד מפוזר, אבל כמובן לגיטימי. כנ"ל NEE, שאפילו פחות "מפוזרת" (אין גיוון מסוים בנכסי נדל"ן שונים כמו O)