⬅ חזרה לאינדקס

האם כדאי למחזר את המשכנתא?

🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2024 22:34
לפני קצת יותר משנתיים לקחתי משכנתא עם התמהיל הבא:

1. 450,000 ש״ח - ריבית קבועה 2.4%

2. 400,000 ש״ח - צמוד פריים, עומד היום על 5.2%

3. 250,000 ש״ח - צמוד מדד בריבית שנתית 1.34%

הרכיב השלישי (צמוד המדד) רק הולך ותופח, ולמרות שאני משלם החזרים כבר מעל שנתיים - החוב עומד על יותר מהסכום המקורי שלקחתי.

בהינתן זה, האם כדאי לבצע מחזור משכנתא?

ובהינתן ואני יכול כלכלית, האם כדאי להגדיל את ההחזר החודשי ברכיב #3 (צמוד מדד) כדי לזרז את החזר הרכיב הזה שמרגיש לי שרק הולך ותופח?

תודה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2024 22:38
הריביות שלך מצוינות.

כן.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2024 23:09
כן

הסיבה שהוא תפח - כי המדד + ריבית מוכלים על כל הקרו שכרגע נשארת.

ולכן זה תפח.

אז כן - מומלץ לקצר טווח (מה שיגדיל את התשלום החודשי).

בנוסף להגדלה - תוכל להגדיל עוד ואז להאריך בטווח את סעיף 1 - למקסימום זמן בריבית הזאת (ואז זה יקטין את התשלום החודשי).
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2024 23:12
אי אפשר, זה דורש מחזור בריבית חדשה וגבוהה הרבה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2024 19:19
תודה רבה על התשובות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2024 14:21
אהלן נמרוד,

עונה כיועץ משכנתא.

אם זה קבועה לא צמודה, זו ריבית מצוינת. אני מאמין לעצמי שזו משכנתא למשך שנים קצר מאוד?

זו ריבית טובה, יחד עם זאת, אני מניח שזו הלוואה שנלקחה במקור ל30 שנה?

זו גם ריבית מצוינת, שתתעדכן ותקפוץ למעלה בנקודת עידכון הריבית הבאה. האם גם היא נלקחה לתקופה של 30 שנה?

אם ההנחות שלי נכונות (אם ההנחות לא נכונות, אנא סלח לי, אני רוצה להעביר נקודה), ויש לך קל"צ קצר ופריים/משתנה צמודה ארוכים, זה מקרה נפוץ של ריביות פצצה, ותמהיל לא טוב. בתמהיל הזה, ההלוואות הכי מסוכנות (פריים/משתנה צמודה) הן הלוואות הכי ארוכות, שמוקצה להן סכום הכסף הקטן ביותר, וכתוצאה מכך, הקרן שלהן בקושי יורדת או יורדת לאט מאוד.

את ההלוואה הכי טובה והכי יציבה (קל"צ) אתה מחזיר הכי הרבה כסף.

זה שקול לכך שמישהו מלווה לך כסף בהלוואה טובה ובהלוואה רעה, ואתה מתעקש לשלם לו דווקא את ההלוואה הטובה.

לגבי זה שהקרן רק טופחת, זה המאפיינים של הלוואה צמודת מדד. בניגוד לדעה הרווחת כאן בפורום, זו לא הלוואה גרועה. יש לה סיכון, יש לה חסרונות וצריך לדעת איך לעבוד איתה.

האם כדאי למחזר את הרכיב הזה? כן, כנראה שכן,במיוחד שבעידכון הריבית הבא, הריבית שם תהיה לא אטרקטיבית.

האם כדאי לעלות בהחזר החודשי? זו שאלה מצוינת, ואיננו מסוגלים לענות עליה, כי אנחנו לא יודעים איך אתה סוגר את החודש או מה אתה עושה בכסף הפנוי שלך.

בהצלחה

אייל ריטברג