⬅ חזרה לאינדקס

התנהלות פיננסית ברילוקיישן

🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2024 12:33
שלום חברים !

נשויים טריים, לקראת מעבר לגרמניה עבור לימודים שלי ועבודה של אשתי, מתכננים לחזור לארץ בסוף הלימודים (לאחר שנתיים)

אני מקבל משכורת מחברה בארץ (בש"ח) ואשתי תעבוד אצל מעסיק מקומי.

כמה שאלות בנושא-

1. כיצד נכון להתנהל בהיבט עמלות המרה במצב בו ארוויח בש"ח אבל אתנהל באירו ?

2. האם יכול להיות יתרון או ערך בלהמשיך להתנהל עם כרטיס אשראי ישראלי בתקופה זו ?

3. אשמח לנקודות נוספות למחשבה בהיבט התנהלות כלכלית שיכולות להיות רלוונטית לי..

תודה רבה !!
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2024 12:35
אתה צריך לשקול את היבטי המיסוי אם תישאר תושב ישראל לעומת אם תנתק את התושבות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2024 13:05
כשתגורו שם, אני מניח שאתה תעבוד מרחוק. המעסיק שלך יסכים לשכור אותך כעובד בחו"ל? או לשלם לך בתמורה לקבלה?

אם כן, זה נשמע עדיף בהרבה על פני לקבל משכורת בארץ ולהתנהל בחו"ל, מהרבה בחינות (גם למעסיק אגב)
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2024 13:08
תודה.

הכוונה לחזור לארץ בסוף התקופה, לכן לא ננתק תושבות כרגע.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2024 14:09
כיוון שזאת חברה ממשלתית, הגמישות היא (סביר להניח) אפסית ביחס למעבר לתשלום מול קבלה.

אני מציע לך לבדוק את ההשלכות המיסויות מבחינת גרמניה - יכול להיות שיהיו כאלה (כלומר שתהיה חייב במס בשתי המדינות על חלק מהדברים). כנראה שאין כפל מס, אבל אולי יש מבנה מיסים שונה (למשל תשלום חובה למקבילה שם של ביטוח לאומי, וכו')

בכל מקרה, אם יש לכם אפשרות לנתק תושבות, זה כנראה מאוד כדאי, גם אם אתם מתכננים לחזור בסוף התקופה..
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2024 20:45
+1

כדאי לפחות להתייעץ כדי לא ליפול בבורות כואבים בכיס
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2024 21:55
אני חושב שהשאלות שאתה שואל, הן אינן השאלות החשובות ביותר. הם שאלות מסדר שני או שלישי. לכן התגובות שקיבלת לא תואמות לשאלותיך.

לדוגמא שאלת המיסוי, תעלה לך פי כמה וכמה מאשר עמלות המרה משקל לאירו.

אם אתם בטוחים שתחזרו אחרי שנתיים, קח בחשבון שיש סיכוי טוב שגם אם תרצה לא תוכל לנתק תושבות לצורך מס (ניתוק תושבות ביטוח לאומי כן אפשרי). לכן, כנראה שאתה תשלם את המס הגבוה בין ישראל וגרמניה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2024 22:58
מבחינת עמלות הכי זול יהיה לפתוח בנק מקומי, להמיר שקלים ליורו בIB (חפש בפורום אם לא מכיר) ולשלוח לעצמך לחשבון הגרמני.

אם לא להשתמש בIB אז יש חברות בארץ שנותנות שירותי מטבע, ממירות שקל ליורו ואז שולחות לחשבון בנק בחו"ל למשל קוברסי שהשתמשתי בהם לפני שפתחתי חשבון בIB.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2024 09:01
כרטיס אשראי ישראלי זה אולי לא הכי זול, אבל הכי פשוט. רק כדאי לשים לב:

1. רוב הכרטיסים לוקחים עמלת המרה בסביבות 3%, אבל אין בעיה להשיג כרטיס בעמלה 1%. יש גם פחות, אבל לדעתי רק בהסדרים מיוחדים (אולי בעבודה שלך).

2. לפעמים עמלת ההמרה על מזומן גבוהה יותר.

3. לפעמים מקבלים הטבה של דחיית חיוב (שוטף+60) - זה נראה טוב אבל בקלות מוביל לחריגה מהמסגרת (מה שגיליתי בדרך הקשה).

אפשרויות אחרות שווה לשקול אם הן מורידות את העלות מתחת 1%.

אם מחזיקים שם תיק השקעות זאת בהחלט האופציה הכי זולה.

הם עלולים לסגור חשבון שמשמש להעברות בלבד.