⬅ חזרה לאינדקס

איך לבצע מימוש מהיר של דירה במחיר השוק?

🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2024 17:51
יש לי דירה ואני מתכנן למכור אותה בקרוב, ומעוניין לבצע מימוש מהיר (למכור תוך בערך חודש וחצי מרגע שאוציא אותה לשוק).

מעולם לא מכרתי דירה, אז אשמח לשמוע על הנסיון של אנשים איך למצוא קונה ולסגור את העסקה בסד הזמנים הנ״ל וכמובן למכור אותה במחיר השוק.

בדירה יש שוכר, והדירה נמצאת בprime location בתוך אחת מערי הלווין של יישובי המרכז.

כמו כן, אני לא בטוח מה מחיר השוק שלה כיום. איך הייתם ממליצים למצוא מה המחיר ההוגן?
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2024 18:06
לא מומחה נדל״ן אבל נראה לי שבשביל זה יש שמאי, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2024 18:10
תשקול תיווך.

מצד אחד זה יעלה לך 2.5% יותר (גם לקונה)

מצד שני יש להם גישה להרבה יותר קונים, מה שיכול להאיץ את העסקה. תחשוב איפה אתה רוצה להיות ביחס מחיר-מהירות.

מתווך אמין גם יוכל לתת לך מידע נוסף על מחירים באזור.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2024 18:31
נראה לי שההגדרה מבחינתי של מחיר שוק זה בכמה ניתן למכור לקונה מיד. כמו שאם מישהו מוכר מניה ב10% מתחת למחיר של השנייה הקודמת אז הנכס ירד ב10%, ואם מישהו פתאום יקנה בשנייה הבאה 10% מעל אז זה יעלה 10%, שינויים במחירים הם תכופים ואין איזו נוסחת קסם ואין לנו יכולת לדעת את העתיד. בנדלן במיוחד שלא כל הדירות זהות אז הערכות שווי הם "הערכות". אם אתה צריך לחכות לקונים, זה דומה למניה שאתה צריך לחכות לנזילות למכור אותה ואם אתה מוכר אותה ישר אז אתה מקבל פחות, כלומר מחיר השוק שלה באותו רגע היה פחות ועלה בעקבות הגעת קונים.

מוכר שממהר למכור את הדירה שלו יפסיד/ירוויח אחוזים מסוימים כתלות במצב השוק בעתיד (אם השוק יעלה פתאומית הוא יפסיד כי מכר הפחות ואם השוק יפול אז ירוויח). השוק בשנים האחרונות בעיקר עלה אז אנשים הרוויחו מלחכות במכירה. אם אתה שואל איך מוכרים דירה מהר מבלי להתפשר במחיר, אז אין לזה תשובה חוץ מלקוות שיגיע הקונה הנכון בזמן הנכון.

* לא המלצה או ייעוץ
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 14:02
אתה יכול לבדוק היסטוריית עסקאות מהחודשים האחרונים של דירות דומות הקרובות לדירתך. זה לא מדע מדויק כי כל דירה היא אחרת ברמת השיפוץ, כיווני אוויר, קומה, עיצוב ועוד, אבל זה יכול לתת לך הערכה מקורבת של השווי.

קח בחשבון שהשוק כיום די קפוא, אז מה שלפני שנתיים היית מוכר בשבוע יכול לקחת לך כיום כמה חודשים טובים למכור. אם אתה מגביל את עצמך לחודש וחצי, אתה עשוי לגלות שאין לך קונים, או שתצטרך לרדת הרבה במחיר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 14:42
למה שתעשה את זה? אם יש לך רק חודש למכור ככהנ תיאלץ להתפשר במחיר.

יכול לעשות שמאות תקן 19 אצל שמאי מוכר מהאיזור, ולסגור עם השמאי שהוא יעשה הסבה לטובת הבנק של הקונה, זה יקל על הקונה, יוריד את אי הודאות שלו לגבי השווי ההוגן והמימון שיקבל ויזרז את העסקה.