⬅ חזרה לאינדקס

מדעי המחשב או הנדסת חשמל - מתלבטת מאוד!

🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2024 13:26
היי, אשמח לעזרתכם. ממש מתלבטת..

עד עכשיו חשבתי על מדעי המחשב בשילוב דו חוגי כלשהו (נניח, מדעי המוח\ביואינפורמטיקה - כדי לגוון את התואר ואולי לפתוח לי אופציות נוספות)

מנטייה ראשונית (ולא מבוססת, כי לא באמת התנסיתי) מרגיש לי שכנראה מדעי המחשב זה יותר העולם שלי. אני אוהבת יותר תיאוריה, מאשר העולם הפיזי. למשל - איך בנוי המחשב, או רכיבים חומרתיים - מרגיש לי פחות אני...

בכללי, רק מכותרות של תפקידים - נראה לי שהכיוונים שלי זה פיתוח, דאטא סיינס, או בכל ניהול מוצר (אבל זה הכי לא מבוסס, רק מאינטואיציה ראשונית שלא אומרת הרבה)

לאחרונה התחלתי לחשוב גם על הנדסת חשמל, בעיקר כי הבנתי שהוא פותח המון דלתות - כלומר שלמהנדס חשמל, אם אני מבינה נכון, נפתחות אותן דלתות כמו בוגר מדעי המחשב, אבל לא להיפך. ואז אולי משתלם ללמוד את זה יותר, בתור צעירה שלא באמת יודעת מה יתאים לה לעסוק בהמשך החיים, ורוצה למקסם את האופציות שלה. זה מצטרף לחשש שלי שאולי התואר במדעי המחשב "צר" מדי ולא פותח הרבה דלתות מלבד תכנות, ואני לא יודעת אם אני רוצה להיות מתכנתת כל חיי...

אשמח לרעיונות\תובנות שלכם בנושא - איך לבחור?

ואיך אני יכולה אולי, "להתנסות" במה זה הנדסת חשמל? ולהבין אם מתאים לי יותר ממדעי המחשב? מרגיש לי שזה תחום ענק, שאני לא מכירה.

ומה דעתכם על המסלול של "הנדסת מחשבים" בטכניון? (מעין קומבינציה ביניהם)

ושאלה ספציפית יותר למי שיודע -

איך הנדסת חשמל נחשבת באוניברסיטה העברית? ומה ההבדל בין הנדסת חשמל ומדעי המחשב, לבין הנדסת חשמל ופיזיקה יישומית?
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2024 14:50
זה מגוון אבל לא באמת פותח עוד הרבה אופציות.

זה בהחלט הכיוון.

זה נכון. מהנדסי חשמל יכולים להיות מתכנתים אבל יש עוד כמה תפקידים שיותר קל להתקבל אליהם למהנדסי חשמל.

תלמדי איזה מהם שמעניין אותך יותר. מקסימום תשלימי מהשני אח"כ אם תביני שהוא גם מעניין אותך.

זה הנדסת חשמל עם התמחות במחשבים. לא יותר מדי מיוחד, סתם שם מפוצץ.

בהנדסת חשמל לומדים גם פיזיקה בסיסית, מתמטיקה יותר יישומית ופחות תיאורטית. הנדסת חשמל היא 4 שנים ומדעי המחשב זה בדרכ 3 שנים.

זה נחשב סבבה. בגדול הייתי אומר שבוגר של כל אחד מהם ב3 האוניברסיטאות הראשיות בארץ יקבל יחס די דומה בראיונות עבודה וכו', וגם יוכל להמשיך לתואר שני במוסד מקביל עם ציון טוב במוסד הראשון שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2024 15:51
פגשתי לא מעט אנשי חומרה בוגרי מדמ"ח. הכיוון השני פחות נפוץ.

תמיד עולה השיקול של "אפשרויות נוספות" אבל בסוף השאלה האמיתית היא מה מעניין אותך.

בגדול, יש הרבה פחות משרות למהנדסי חשמל מאשר בתוכנה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2024 17:28
לא חייבים לבחור, יש גם מסלול משולב של הנדסת חשמל + מדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב, ככה אפשר להשאיר את כל האפשרויות פתוחות
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2024 18:58
פחות נפוץ אנשי תוכנה בוגרי הנדסת חשמל?

מה

מלא מהנדסי החשמל שסיימו לימודים בשנות האלפיים הלכו לעבוד בתוכנה ונשארו בתחום. רוב האנשים בגילאי 40+ שעבדו איתי בחברות האחרונות היו כאלה.

לפני 15 שנה היה הרבה יותר קשה למצוא עבודה שהיא פרופר הנדסת חשמל מאשר היום שנכנסו כבר הרבה חברות מחו"ל לארץ בתחום הצ'יפים וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2024 19:24
מסכים. הנדסת חשמל מאפשר לטעום ממגוון יותר גדול של נושאים.

למי שבדיוק באמצע, הנדסת מחשבים זה באמת מסלול מצוין. אני למדתי הנדסת מחשבים וזה אפשר לי לעבוד במנעד מאד רחב של נושאים במהלך הקריירה. גם קרוב לחומרה וגם מדמח
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2024 11:15
ישר לחצתי על ״מעקב״, מעניין אישי, כי הבת שלי תהיה בעוד שנה באותה נקודה. שני הבנים בחרו, הנדסת חשמל (כמוני). הקטן מהם הוסיף מתימטיקה.

אני עובד בפיתוח מעבדים, קבוצת ארכיטקטורה באחת החברות הגדולות. מהנדסי חשמל שאני מכיר, מאות רבות מן הסתם, כמעט כולם לא נוגעים בשום דבר חוץ ממקלדת ועכבר. שלב הארכיטקטורה נעשה על מסמכים וסימולציות, שלב ה design מתבצע בשפת מחשב שנוצרה לתיאור חומרה (מתארת מצבים ומעברים), שאותה כלים אוטומטיים מסנתזים. יש עבודה ידנית גם, בד״כ לא מהנדסים.

אפילו שלב ה debug (או וריפיקציה) נעשה ברמות גבוהות יותר. הדברים המורכבים ביותר נפתרים בשיחות וידאו, כשהפרטים מוצגים על מסכים, לצוותים אינטרדיסציפלינריים, לפעמים לילה לילה עד שמוצאים. ברור שיש צוות פיזית במעבדה, אבל תתפלאי כמה הוא קטן יחסית לכמות האנשים הכוללת.

לא מגיעים למוצר עם 100,000,000,000 טרנזיסטורים ע״י הלחמה של נגדים על מטריצה. אנחנו לא בשנות ה 70. בקיצור, שלא תחשבי שאם אין לך גישה טכנית, לפרק ולהרכיב דברים, זה ימנע ממך משהו. ממש ממש לא.

החברות הגדולות מושכות את כל ה STEM במידה שווה. זה לא ממש משנה אם את ממדעי המחשב, מהנדסת חשמל, או תואר במתימטיקה פיסיקה. כל אלה יקבלו הזדמנות לראיון לתפקיד כלשהו. ועדיין, למהנדסי חשמל יש יתרון מובהק בהגעה לתפקידי המפתח בחברות חומרה. ממה שאני מכיר, אצלנו כמעט כולם מהנדסי חשמל, אבל האמת היא שאני לא יודע. בתחום של סימולציה יש אנשים שלמדו מדעי מחשב. לא יודע אם זה ״פחות״ מלעבוד על קוד ״אמיתי״ (=משהו שבסוף מגדיר או רץ על המוצר הסופי), אבל זה מעניין לא פחות, וכנראה יותר בדרגים ההתחלתיים.

אני אישית מאוד אוהב לתכנת, אבל צריך לזכור שגם מתכנתת טובה וגם מהנדסת טובה צריכות להבין לעומק את המערכת שהן בונות, ואת כל המערכות מסביב. ואז השאלה נהיית יותר ההבנה שלך והעניין שלך במערכת, ופחות בטכניקה של התכנות עצמו.

אני מבין שאני מתאר דרגים יותר גבוהים ממה שאת תגיעי כבוגרת טרייה, אז כמובן שתקשיבי לתגובות נוספות, יותר רלוונטיות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2024 13:57
תודה רבה! תשובה נהדרת ואינפורמטיבית מאוד!

יש לך רעיונות איך אני יכולה לדעת על עצמי מה מתאים לי יותר? בינתיים נראה שבאמת קצת קשה להבין לפני שעובדים בזה ממש.

נניח, מה תמליץ לבת שלך בבוא העת? (והמון בהצלחה לה ;) )
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2024 15:06
@hermi אם את הולכת לטכניון אל תחליטי. כלומר תבחרי פורמאלית מסלול, עדיף את זה עם דרישות הכניסה הגבוהות יותר.

בבחירת הקורסים תעברי על ההמלצות משני המסלולים ותרכיבי מסלול משלך.

תגלי שכמעט כל הקורסים בשנה הראשונה הם אותם קורסים, ואפילו אפשר להרכיב סמסטרים נוספים שיספקו דרישות משני המסלולים. אחרי שיהיה לך יותר ניסיון במסלול תישארי או תחליפי - זה רק עדכון נתונים במזכירות.

"תואר" הוא צירוף של אוסף קורסים, לא מסלול מונוליטי עם מסלול יחיד שלא ניתן לפירוק.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2024 15:50
אני אישית למדתי חשמל, בלי שום התמחות במחשבים, ועדיין עובד בתור מתכנת. מה שכן, הייתי צריך לעשות כמה השלמות באופן עצמאי אחרי שגיליתי כמה פערים יש לי במהלך מספר ראיונות, כי לא באמת תכנתתי (חוץ מקורס מבוא שולי) אי פעם לפני זה. אבל יש שטוענים שתואר בחשמל הוא יותר קשה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2024 21:46
לבת אין נטיה טבעית ברורה, היא תצטרך למצוא את דרכה.

אני לא יודע לענות. בעיה. זה לא עוד הרבה.

צורת הלמידה שלה איטית ויסודית. כעקרון זה בעיה, קצב החומר רצחני, בעיקר בהנדסה, במדעי המחשב יותר איטי ופחות שנים. אולי זה יתרון משמעותי למדעי המחשב.

מבחינה חברתית, אם יהיו חברות שהיא מכירה באחד המסלולים ולא בשני, זה יתרון מובהק. אותו דבר בדיוק לגבי אחד הבנים, פחות לגבי השני (שסיים). זה מקל את התהליך, אם אפשר בחבורה.

אולי מה שאפשר לקחת מזה, זה שאני לא רואה בזה החלטה חשובה. ענו נכון שיש חפיפה בקורסים, ושאפשר להחליף מסלולים, אם תתברר שיש עדיפות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2024 16:54
בגדול, זה קורה בחברות גדולות שיש להן את האפשרות למעבר תפקידים כמו אינטל אפל אנבידיה וכו.גם כמו שרשמו לפני, התוכנה בחברות הגדולות קרובה לחומרה ואז גם יש יותר קרבה לשפות מכונה. לא מכיר הרבה חברות שמחפשות אנשי תוכנה ומגייסות בוגרי חשמל טריים שלא לקחו קורסים חשובים במדמ"ח.

מאוד מתחבר להמלצה הזאת אבל עדיין תצטרכי לבחור בין חשמל לתוכנה.

מניח שאנו עובדים באותו תחום. בעבר היו תקופות עם מחסור בכח אדם שגייסו בוגרי כימיה ופיזיקה למגוון תפקידים ואפילו בוגרי מכללות עם 80 בשיא ההייפ, תחת ההנחה שניתן יהיה להשלים להם את הידע הרלוונטי. השנתיים .האחרונות היו קשוחות יחסית לעובדים. מתחילים להרגיש את ההאצה בגיוס אבל עדיין מגייסים מצטייני תוכנה לתפקידי פיתוח ומצטייני חשמל לארכיטקטורה ודיזיין.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 17:46
סתם להוסיף מידע:

מהנדסי חשמל עובדים בעוד תחומים מלבד תוכנה וחומרת מחשב.

תחומים כמו עיבוד אותות ותקשורת, מיקרוגלים ומכ"מים, פיתוח חומרים מיוחדים ויישומים של מכניקת קוונטים (אומרים שאנחנו במהפיכה הקוונטית השניה), מכשור רפואי ואפילו זרם חזק.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2024 17:24
לדעתי הנדסת חשמל זה תואר שיכולים להתמחות בו בהמון תתי תחומים כמו שהזכירו קודם ולכן לדעתי כדאי לבחור באפשרות הזו

הבחירה בתחומי ההתמחות היותר ספציפיים קורים בין השנה השנייה לשלישית כך שצוברים מעט ניסיון כבר בתואר ומבינים ולאיזה עולם תוכן יותר מתחברים

ניתן לבחור התמחויות החל מזרם חזק אופטיקה ועד למקצועות שקשורים באלגוריתמיקה וML

בנוסף, מי אמר שהAI יחסל את כל המתכנתים בקרוב??
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2024 00:35
@hermi מה החלטת בסוף?
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2024 11:09
לא תביני מה זה עד שלא תטעמי מזה. מדעי המחשב זה ממש ממש לא רק תכנות, בטח לא היום.

חוץ מזה, זאת דיכוטומיה שקרית - את יכולה לבחור בגם וגם (דו חוגי למשל).