⬅ חזרה לאינדקס

הייטק ומקצוע נוסף

🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2024 21:43
בתור הייטקיסט שמרוויח הרבה, אני חושב אולי אם כדאי להיות עצמאי בנוסף מכמה סיבות :

1. לגדר את הסיכון שאם תפוטר תיהיה משענת נוספת.

2. שתיהיה הכנסה בתור עצמאי שיש לה הרבה יתרונות.

האם כדאי ללמוד ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני ? איזה מקצוע מחוץ להייטק אפשר ללמוד בנוסף שיכול לייצר הכנסה לא רעה בתור עצמאי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2024 22:16
לפחות לעניין ייועץ פנסיוני, זה דורש רישיון שמחייב מעבר של מספר מבחני הסמכה ולאחריהם התמחות של חצי שנה, כך שלא יהיה קל לשלב זאת עם משרה מלאה כשכיר. מעבר לכך, רוב האנשים אינם פונים ליועץ פנסיוני בתשלום אלא נעזרים בסוכן הביטוח שלהם כי זה יעני חינם (הסוכן מקבל את העמלה מהיצרן). אלו שכבר מחפשים יועץ בלתי תלוי בתשלום, יחפשו מישהו מנוסה ופחות מישהו שעוסק בכך על הדרך.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 09:43
אני חושבת שלא קיבלת מענה רחב כאן כי הצבת כאן קריטריונים שלא ממש מתקיימים בו זמנית.

ניקח לדוגמה עבודה כעצמאי בהעברת שיעורים פרטיים לתלמידי תיכון:

- ההכנסה מזה לא תתקרב להכנסה שלך כשכיר

- גם אם אתה שולט בחומר, התלמידים יעדיפו מישהו מוכר יותר ומנוסה

ניקח לדוגמה עבודה כעצמאי, נגיד שאתה חובב צילום אירועים:

- אותו דבר לגבי ההכנסה

- אותו הדבר לגבי השם, הניסיון

ואני מנייה שאתה כבר עם ציוד מקצועי ועברת כמה קורסים כחובב

בקיצור, בהינתן הקריטריונים טרם פיצחתי את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 11:44
אתה הולך לשלם 50% מס הכנסה על ההכנסות מהמקצוע הנוסף.

בעיני זה לא משתלם. עדיף תבלה את הזמן הפנוי שיש לך עם האישה/הילדים/חברים/הכלב/הנטפליקס.

מבחינת גידור סיכונים מפני פיטורים:

כמו שאמרה @פטל ואוכמניות, אנשים ממילא לא ירצו לקבל שירות מחובבן שלא שולט בחומר.

אז עדיף שתלמד, תקרא ספרים, תעשה קורסים, אולי אפילו תואר נוסף. עדיף לך שתנצל את הזמן עכשיו שיש לך הכנסה כדי לפתח כישרון שבעוד 4-5 שנים מהיום תוכל להיות מקצוען בו, במקום לנסות להרים עסק ולצפות שהוא יתחיל להראות רווחים מחר על הבוקר.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 11:52
לא מסכים.

בתור שטודנט הייתי תולה שלטים על עמודים ליד תיכונים בבאר שבע ומביא עבודה.

צריך את הכמה הראשונים ואז זה כדור שלג אם אתה טוב. בוא תלמד גם את אחותי בכיתה ח' וכאלה...

גם אני חשבתי להוסיף הכנסה משיעורים פרטיים (בתור הייטקיסט) לאחר חשיפה ראשונית לפורום.

זה עבר לי, וכעת אני משקיע את הזמן בלהתגלש בגינה עם הילדות, יותר כיף.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 12:08
לפי 182 שעות עבודה בחודש, שכיר שמרוויח 40,000 ש"ח עושה 219ש"ח לשעה (ללא תוספות לפנסיה וכו').

אני מכיר מורים פרטיים שעושים 200 שקל לשעה, אז זה לא מאוד מאוד רחוק ולפעמים מורה פרטי יכול להרוויח מאוד מאוד טוב.

לא מדבר על יתרונות/חסרונות של שום דבר חוץ מהשכר השעתי. כמובן שזה עבודות מאוד שונות עם תנאים מאוד שונים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 12:12
רישיון יועץ מס, כרוך ב־4 מבחנים, ולאחר מכן בשנה התמחות אצל רואה חשבון.

לא תוכל לעשות את ההתמחות במקביל לעבודה אחרת סדירה
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 13:57
משהו שצריך להוסיף לחישוב זה את היכולת ללמד כמה תלמידים במקביל. לוקח זמן להגיע למסה כזו של תלמידים אבל אם אתה טוב מספיק ויכול להיות עם 2-3 תלמידים בו זמנית תוכל לגבות פחות פר תלמיד ועדיין להרוויח המון פר שעה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 16:58
מורה פרטי לא יכול לדחוס 182 שעות בחודש אלא אם ימצא תלמידים שרוצים ללמוד גם בלילות ובשבתות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 17:31
ולמה להתעלם מתוספות לפנסיה/קה"ש?
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 18:20
או ממע"מ
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 20:19
אבל הוא גם התעלם ממס הכנסה אולי
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 20:42
אלא אם הוא יכניס מעט ויצליח להביא הוצאות מוכרות (שאולי הוא בלי קשר מוציא)