⬅ חזרה לאינדקס

הלוואה או מכירת ני"ע

🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2024 10:04
שלום לכולם,

אני זקוק לסכום כסף לא מבוטל עבור כמה צרכים. חלקם הוצאות עבור השקעות שאני מחויב אליהן (התקדמות בשני פרוייקטי נדל"ן שאני מושקע בהם), וחלקם עבור צריכה גבוהה מתוכננת (ריהוט דירה שכורה למגורים).

אני זקוק לכ- 200,000 ₪.

האפשרויות העיקריות העומדות בפני:

1. מכירת ני"ע מתוך תיק בשווי של כ- 800,000 ₪. רוב מוחלט של הניירות ברווח מיעוטן בהפסד.

2. לקיחת הלוואה: מעריך שאוכל לקבל ריבית של בין פריים פלוס חצי לפלוס 1 לתקופה של לפחות 10 שנים. אני יכול לעמוד גם בהחזר הלוואה בתקופה של 4 שנים.

איך הייתם ניגשים לקבלת החלטה במקרה הזה? מבחינת כדאיות כלכלית גרידא.

אשמח גם להתייחסות בתוך האפשרויות.

אם אפשרות 1 – אז איך הייתם מחליטים מה למכור.

אם אפשרות 2 – איך להחליט לאיזו תקופה לקחת את ההלוואה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2024 23:10
אם היה לך תיק השקעות של 600K ולא היית צריך 200K, האם היית לוקח הלוואה של 200K ומשקיע אותם בתיק? (אין תשובה נכונה, רוב האנשים כנראה היו אומרים שלא שווה להם הסיכון)

כל מה שבהפסד ואז את מה שברווח בשביל להשתמש במגן המס. הרעיון הוא למכור כמה שפחות יחידות מהתיק בשביל לגייס את הכסף הדרוש, ואז צריך למזער את מס רווחי ההון שמשלמים.

אחרי שקנית את מה שקנית, ההלוואה "מממנת" את תיק ההשקעות. כתלות בריבית וברצון שלך למינוף...
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2024 23:38
אתה שואל אם לקחת הלוואה כדי להחזיק מניות.

גוגל: המשקיעה הלוואה לצורך השקעה
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2024 12:02
זה לא אותו דבר. במקרה דנן יש לי תשואה צבורה שמשיאה תשואה בעצמה ("ריבית דריבית" השחוק), כך ששאלת הכדאיות היא שונה. התשובה לשאלה שלך מבחינתי היא "לא". אבל המקרה שלי שונה.

שאלתי אתמול את ChatGPT, נתתי לו כמה הנחות יסוד, והוא ביצע חישוב שמבחינתי מניח את הדעת, ויצא שעדיף לקחת הלוואה.

זאת התשובה שלו, למי שמתעניין:
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2024 12:42
עד כדי דחיית מס, זה אותו דבר. ללא מס, מה זה משנה מה המקור של הכסף?

רשמת שיש ניירות בהפסד, לכן ניתן להקטין את חבות המס.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2024 12:45
השאלה היא לגבי השורה הראשונה שלו

בסוף אם ההשקעה תעשה תשואה טובה מהריבית - הרווחת

אם לא - הפסדת

אם הריבית תעלה והבורסה תרד - הפסדת פעמיים

אם הריבית תרד והבורסה תעלה - הרווחת פעמיים

ובכל מקרה התשובה היא

כי זה סוג של הימור - האם ההשקעות יעשו יותר מהריבית
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2024 12:53
כל מה שכתוב לך פה - קשקוש.

אפשר להסביר את זה בשורה - אם אתה מניח שהריבית על הלוואה היא 7% והתשואה בשוק ההון היא 8%, תמיד יהיה לך כדאי לקחת הלוואה. עם קשר או בלי קשר לרווחים בני"ע שאתה מחזיק. יצא שכדאי לך גם הלוואה של מיליון שקל ולהשקיע אותם בשוק ההון.

כמו בכל בעיה המערבת קבלת החלטות, צריך להסתכל על מספר תרחישים ולהבין אם נוכל להסתדר עם כולם:

1. שוק ההון יורד ב 10% בשנתיים. מה היית בוחר?

2. האם אתה צופה למכור את הני"ע בשנים הקרובות בלאו הכי? התשובה צריכה להשתנות אם מדובר במחקי מדד מול החזקה ישירה של מניות.

3. כמה ההכנסה שלך יציבה? האם יש סיכון תזרימי?

4. מהו הסכום המקסימלי שתוכל לקבל תוך מכירת ני"ע עם אפס מס? כלומר, ני"ע ברווח מקוזזים עם אלו שבהפסד.

5. האם יש לך התחייבויות נוספות? משכנתאות?

על קצת המזלג...
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2024 13:11
הסכום שבהפסד הוא זניח מאד, אולי 10% מהסכום.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2024 13:13
רק שההסבר לא נכון כי מס.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2024 13:15
1. אני (ורוב האנשים בעולם) מתבססים על הערכות וציפיות. אם הייתי יודע את העתיד, אז הבחירה הייתה קלה.

2. לא מתכנן למכור

3. סיכון תזרימי נמוך.

4. מעט, בערך 10% מהסכום הדרוש.

5. כן, אבל כל סיפור החיים הפיננסי שלי לא רלוונטי לשאלה שהצגתי
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2024 14:15
רוב האנשים בעולם, וגם אתה, צריכים להיערך למספר תרחישים. לא רק לתרחיש הממוצע והצפוי, אלא גם לתרחיש רע.

אם היית אומר שיש לך מלבד הנתונים הנ"ל יש לך עוד חמישה מליון בהלוואות או לחילופין עוד חמישה מליון בנכסים, התשובה הייתה משתנה. אם היית אומר שיש לך תזרים חיובי פנוי של 30k בחודש, התשובה היית משתנה.

אלו נתונים חשובים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2024 14:22
כמובן שמיסוי יכול להפוך את התוצאה, כתלות בטווח ההשקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2025 00:36
איתי! עדיין רלוונטי? האם שקלת לנצל מכירת אופציות כנגד רכיבים מתיק המניות שלך? עבור רוב המשקיעים זה רעיון מלחיץ ובצדק, אבל זה כלי שמשתמשים בו די הרבה כדי לגייס מזומנים ויכול להיות אלטרנטיבה תחרותית ללקיחת הלוואות או מימוש, בין השאר משיקולי מס. יכול לשאול את ChatGPT על Covered call position.

ואם אתה רוצה הסבר מפורט, בשמחה.