⬅ חזרה לאינדקס

תואר במתמטיקה

🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2017 00:38
תוהה לאחרונו על קנקנו של תואר במתמיטקה. או תואר דו-חוגי של מתמטיקה ופיזיקה. אלו נושאים שמעניינים אותי, אבל אני לא יודע כמה עבודה יש לאחר שמסיימים. לאו דווקא בהיי טק, אבל כן עבודה שהיא לא עבודה של מורה בבית ספר (בלי לזלזל חלילה).

אני מניח שמתמטיקה משולב עם מדעי המחשב עדיף מהבחינה הזאת, אבל זה לאו דווקא מה שאני רוצה.

מישהו יודע יותר?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2017 17:49
לדעתי אם זה מה שאתה רוצה ללמוד אין סיבה שלא תלמד את זה.

אם תהיה טוב בלימודים ותאהב את זה תוכל להתפתח להמון כיוונים שונים, באקדמיה או בתעשייה.

בקיצור תלמד מה שאתה רוצה. ומתמטיקה זאץ בחירה מעולה
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2017 17:53
התואר אכן לא מאד שימושי בשוק העבודה.

מלבד הייטק יש דרישה לבוגרים מתמטיקה גם בשוק ההון אבל לא מדובר במספר גדול של תפקידים. התואר כן נותן בסיס אקדמי שיקל עליך בהסבה לתחומים שונים בהם נדרשת חשיבה כמותית.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2017 17:59
מדעי המחשב צריך להיקרא "מתמטיקה שימושית" זה יבהיר יותר טוב מה לומדים שם.

מבחינת נושאים אין ספק שזה מעניין... מבחינת תעסוקה זה קצת בעייתי... מורה... להוכיח את עצמך בהייטק... או אקדמיה... ואח"כ יפתחו לך עוד אופציות...

אל תשכח MBA ...
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2017 18:16
זה תואר מאוד קשה, כלומר שלוש-ארבע שנים של 16 שעות ביום לימודים. אם עניין הוא מטרתך אז העומס הרב ימחק את העניין. כמובן שזה תואר מתאים למי שממשיך באקמיה באחד מהחוגים הללו.

רוב החברים שלי שסיימו מתמטיקה המשיכו לתואר שני ושלישי, אלה שלא, עובדים בתכנות. חברים שלי שסיימו תואר ראשון בפיזיקה עובדים בתכנות, אלא שסיימו תואר שני עובדים רובם בתכנות וכמה בתור פיזיקאים, אלא שסיימו תואר שלישי עובדים בתור פיזיקאים.

חבר שעומד לסיים דוקטורט במתמטיקה, בדיוק לומד בבית קצת תכנות...
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2017 18:17
1. לא הייתי פוסל גם הנדסת חשמל, או שילוב שלה עם מתמטיקה או פיזיקה או מדעי המחשב. זה תואר מצויין למישהו שיודע שהוא רוצה משהו מתמטי/שימושי, אבל לא בדיוק מה - כי הוא מאוד רחב ומאפשר להחליט אחר כך.

2. אם אתה שוקל להמשיך מעבר לתואר ראשון, אז תואר במתמטיקה הוא מעולה. אחר כך בתואר שני אפשר לעשות "הסבה", אבל אתה מקבל בסיס שאף תואר אחר לא נותן לך. היום אני איש סגל אקדמי, ומצטער שהתואר הראשון שלי לא היה במתמטיקה. אבל אם תואר ראשון בלבד, אז לא הייתי הולך על מתמטיקה (לפחות לא רק מתמטיקה).
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2017 19:01
מהתגובות עולה בעיקר שתואר ראשון במתמטיקה לא מאוד מועיל תעסוקתית. שזה פרמטר חשוב. לא רוצה ללמוד משהו ולצאת עם מעט תעסוקה אחרי 3 שנים. במיוחד לא אם הוא עמוס. האם באמת הסיכוי לעבוד בהייטק נמוך רק עם ידע מתמטי ובלי ידע בתיכנות? זאת בעצם השאלה בסופו של דבר.

לגביי תארים מתקדמים - רחוק מאוד ממני כרגע. חושב רק על תואר ראשון. האם שילוב של מדעי המחשב ומתמטיקה לתואר ראשון יעשה הבדל משמעותי תעסוקתית מאשר מתמטיקה לבד או מתמ'-פיזיקה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2017 19:08
אני חושב שכן, מבחינה תעסוקתית כדאי לשקול גם הנדסה. אתה בטוח שהפנמת לחלוטין את עניין העומס? לטעמי מתמטיקה ו\או פיזיקה מתאימים רק למי שרוצה בכל מחיר להמשיך באקדמיה. אחרת עדיף לשלב תואר המדעי המחשב\הנדסה עם עבודה בתחום החל מהשנה השנייה\שלישית.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2017 19:15
הכוונה היא בכל מקרה להתחיל בפתוחה ולעבור לאקדמיה הקלאסית באפיק מעבר...לא בקטע של פסיכומטרי וכו'. תואר שלם בפתוחה אני מבין שזה הרבה יותר קשה, אז זה כנראה לא אופציה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2017 19:15
החברה שלי בוגרת תואר שני במתמטיקה... בדיוק לומדת לתכנת...
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2017 19:17
הו... זה סיפור אחר ...

תסתכל איזה קורסים אתה צריך למסלול מעבר, ותתחיל לתת בראש. מסלול מעבר של האו"פ זה סיפור לא פשוט בפני עצמו...

זה גם יעזור לך להבין קצת על הלימודים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2017 19:41
אני כן תוהה למה הפסימיות בנוגע לעבודה אחרי התואר. האם זה כי אין ביקוש ויש מעט עבודה? או שהשכר לא מפתה כמו שכר של מתכנת?
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2017 20:18
החדשות הטובות בקשר לאו״פ - אתה לא צריך להחליט כרגע. אתה יכול להתחיל מהקורסים המתמטיים הבסיסיים (לינארית, אינפי) שתצטרך לכל תואר מתמטי/פיזיקלי/הנדסי, ולראות איך זה מרגיש.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2017 20:32
למשך שנה שלמה/כמות הקורסים שנדרשת לאפיק מעבר?
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2017 20:34
בתור בוגר אפיק מעבר, אני ממליץ בחום. האוניברסיטה הפתוחה נותנת כמה יתרונות שאין באוניברסיטה רגילה (לא צריך לשמור מקום מ-6 בבוקר באינפי 1, אפשר לקחת קורסים לאט ולהתמקד בהם, גם תוך כדי עבודה, ובעיקר כי לומדים ללמוד בעצמך ולהתנהל עצמאית). זכור לי שאפילו בראיון עבודה ציינו זאת לטובה פעם אחת.

היום כמעט כל עבודה בהיי טק דורשת רמה כזו או אחרת של "תכנות", אבל זה לא אומר שצריך להיבהל מזה, זה לא מפתח תוכנה שזה עיקר העיסוק שלו. גם בתארים מתקדמים במתמטיקה ופיזיקה אתה "מתכנת": בונה מודלים, מריץ סימולציות, ואפילו מבצע קיצורי דרך מתמטיים (כן, לא הכל צריך לגזור בעצמך...). לכתוב במטלאב, פייתון או איזשוהי שפה "ידידותית" אחרת זו מיומנות בסיסית למישהו שמתעניין במדע ורוצה לעסוק בו.

לגבי תעסוקה: נסה לשלב את מה שמעניין אותך עם משהו "פרקטי". מי שלומד רק פיזיקה\מתמטיקה די חייב להמשיך לתואר מתקדם בשביל עבודה מוצלחת, מה שלא נכון עבור מדעי המחשב, חשמל וכו'. אם אתה מחליט שמתאים לך תואר מתקדם אז אפשר תואר מדעי נטו, אבל אפילו אז כשתגיע לשוק העבודה תגלה שיש הרבה דברים שהיית רוצה לדעת ומעולם לא לימדו אותך (ככה אני הרגשתי לפחות אחרי שני תארים בפיזיקה).
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2017 20:53
תודה.

שוב, יש נקודה שאני מנסה להבין ולהבהיר לעצמי. האם אין עבודה לבוגרי תואר מדעי נטו, נניח בהייטק, נניח כמתמטיקאי, או שפשוט העבודה פחות מכניסה כלכלית/פחות זוהרת מעבודה כמהנדס/מתכנת?
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2017 21:09
התארים במדמ״ח ובהנדסה הם בהחלט מדעיים. הנדסה, בעיקר, סובלת קצת מתדמית ״מעשית מדי״ בגלל השם - זה ממש לא ככה. זה תואר ארבע שנתי שמכיל המון ידע תאורטי במתמטיקה ופיזיקה. כשמהנדס חשמל צריך באמת להתעסק עם חשמל - הוא בד״כ מזמין חשמלאי :)

העניין עם תואר במתמטיקה הוא, שבחירת הנושאים היא כזו שאין הרבה שרלוונטי לעבודה. בנוסף, כמו שמעידות הרבה בדיחות - במקום ישר ללמוד איך לפתור, את רוב הזמן מקדישים להוכחה שקיים פתרון. לכן, בדרך כלל ידרש גם תואר שני. גם תפקידים יותר ״מתמטיים״ שממלאים בוגרי הנדסה - צוותי אלגוריתמים למיניהם - בד״כ דורשים תואר שני.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2017 21:50
לא יכול לענות באופן ישיר על השאלה כי אני עושה דוקטורט במתמטיקה (עיונית) ומעולם לא יצאתי לשוק העבודה. מצד שני בשנים האחרונות קיבלתי לא מעט פניות והצעות תעסוקה מחברות הייטק ופיננסים כך שאני מאמין שיש עבודה לאנשים עם ידע ויכולת מוכחת ללמוד ולחקור.

לגבי המסלול, את הלימודים שלי התחלתי באוניברסיטה הפתוחה כשבהתחלה בכלל כיוונתי את עצמי ללימודי הנדסה. לקחתי כמה קורסים במתמטיקה ופיזיקה וגיליתי שאני טוב בראשון ולא כל כך אוהב את השני, אחר כך כשנירשמתי לאוניברסיטה רגילה לתואר ראשון במתמטיקה וכלכלה (ממש לא ממליץ על תואר בכלכלה, רוב מה שאני יודע בתחום הזה למדתי מהמשקיעה ומספרים שקראתי באופן בלתי תלוי) קיבלתי דיי הרבה פטורים כנגד קורסים שעשיתי באו"פ כך שגם בלי קשר למסלול מעבר, הקורסים שתעשה הם בשום פנים ואופן לא בזבוז זמן.

לדעתי הלא מוסמכת, השילובים מתמטיקה-מדמ"ח ומתמטיקה-פיזיקה הם שילובים שיכולים להחמיא אחד לשני ולשים אותך בעמדת יתרון מול אנשים שלמדו רק פיזיקה או רק מדמ"ח אבל זה רק בתנאי שיש לך את הכשרון והתחת להוציא מהתארים האלה מה שיש להם לתת. אחרת, אם אתה לא אוהב מתמטיקה ותתייחס לזה כמו אל עונש (קורה עם יותר מידי סטודנטים), זה יכול דוקא להיות חסרון.

בנוסף לכל מה שכתבתי, לדעתי תואר ראשון במתמטיקה בלבד יכול להשאיר אותך בתחושה חצויה. יש כל כך הרבה דברים שלא ידעתי בתור בוגר תואר ראשון שזה מביך אותי כשאני חושב על זה. מצד שני אני חושב שלמי שאוהב ומתעניין בתחום אין כמו מתמטיקה :)
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2017 22:05
זה בדיוק מה שאנחנו כותבים לך שוב ושוב...

בפיזיקה ובמתמטיקה אין כמעט עבודה לבעלי תואר ראשון 'במקצוע' (פרט להוראה), במדמ"ח ובהנדסה יש. עד כדי כך פשוט.

מצטרף לעצות של תל אביבי מעלי. הקורסים של הפתוחה ברמה די טובה, אם יזרמו לך טוב זה דבר אחד ואם לא זה דבר אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2017 22:10
מישהו שעשה תואר ראשון במתמטיקה איננו מתמטיקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2017 22:14
שני הסנט שלי...

סנט ראשון: לתואר בפיזיקה או מתמטיקה באוניברסיטה אין צורך בפסיכומטרי (בהנחה ויש לך תעודת בגרות יחסית טובה או אם היא לא מספיק טובה אז הדרישה לפסיכומטרי תהיה ברמה של לגשת בלי ללמוד)

סנט שני: שנה א׳ של כל אחד מהתארים שדוברו עד עכשיו מכילים פחות או יותר את אותם הקורסים (לינארית, אינפי, קורס תכנות, מכניקה-חשמל או דיסקרטית), כיוון שכתבת שאתה שוקל לעשות אפיק מעבר מהפתוחה, אני מסיק שאתה לא לחוץ במיוחד לסיים את התואר ב3 שנים. לכן מה שאני הייתי עושה זה מתחיל ללמוד את הקורסים: לינארית 1, אינפי 1, מבוא למדעי המחשב ומכניקה באוניברסיטה (או בפתוחה אם הסנט הראשון לא יסתדר לך). אני חושב שהנ״ל יתנו לך פרספקטיבה לא רעה לגבי התחומים ובכל מקרה כל אלו יוכלו להספר לך בצבירת נקודות הזכות (אולי למעט מכניקה במקרה ותחליט לא לעשות תואר הכולל פיסיקה או הנדסה)

סנט נ.ב

אני חושב שעדיף לך להתחיל ללמוד באוניברסיטה ולא בפתוחה כי האפיק מעבר עלול לאפשר לך להזדכות על פחות קורסים ממה שעשית ועלול לצמצם את אפשרויות הבחירה שלך בעת שתרצה לעבור, לעומת זאת אם אתה בתוך האוניברסיטה זה הרבה יותר קל לעבור בין חוגים ולקבל זיכויים על קורסים (למשל בעברית יש סטודנטים שנרשמים לפיסיקה כי אין דרישות קבלה ואם הם מסיימים את שנה א׳ עם ממוצע טוב (80-85) מאפשרים להם עבור להנדסת חשמל)
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2017 22:17
נכון. כנ"ל כל מקצוע מדעי(פיזיקה, ביולוגיה).

מצד שני מישהו שאין לו תואר בהנדסה אך עובד כמהנדס, הוא מהנדס :)

מסקנה: להיות מדען יותר קשה מלהיות מהנדס.

ג"נ: מחזיק בתואר "מדעי".

מהנדס.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2017 23:21
תזכור שתואר מדעי זה שלוש שנים, מהנדס זה 4, ותואר מדעי ראשון+שני זה 5. לחפש עבודה עם תואר ראשון מדעי זה קצת כמו לחפש עבודה עם 3/4 תואר הנדסי - אפשרי, אבל קצת משונה וכנראה שתמצא משרות הרבה פחות טובות מאשר עם תואר שלם.

במובן המעשי, יש כמובן הבדל רציני בין תואר מדעי ראשון ושני - בראשון אתה בעיקר "לומד שפה", אתה לא לומד לעשות שום דבר מועיל במיוחד ואין סיבה שמישהו ישלם לך הרבה כסף תמורת כישוריך. בתואר שני אתה מתחיל להתנסות במחקר אמיתי, וזה מאוד שונה מהתואר הראשון (אבל מאוד מבוסס עליו), ופה כבר מדובר ביכולות ששוות לך הרבה מאוד כסף בשוק העבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2017 09:08
לדעתי באופן פרקטי, מי שסיים תואר ראשון במתמטיקה בממוצע טוב, וגם יודע לתכנת ברמה בסיסית (משהו שאפשר להשיג מקורס תכנות אחד או מללמוד לבד בבית, אם יש גישה בסיסית לטכנולוגיה) יוכל למצוא עבודה יחסית בקלות בשוק הנוכחי. אף אחת מהן לא תהיה בתפקיד שהכותרת שלו היא "מתמטיקאי". יש מספר ספור בשוק של תפקידים שזו הכותרת שלהם, ועבורם דרוש לפחות דוקטורט. העבודות שכן יוצעו לבוגר תואר ראשון במתמטיקה הן כל מיני: מתכנת במקום שבו החלק האלגוריתמי/המתמטי יותר חשוב מהחלק ההנדסי, עבודה בחברת יעוץ שעושה מחקר עסקי, קוואנט בתעשית הפיננסים, עבודה בסטארטאפ של מישהו שמכיר אותך טוב. עדיין, ההיצע קטן בהרבה ממי שיש לו בנוסף או במקום זה גם תואר במדעי המחשב או בהנדסת חשמל.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2017 08:29
ממליץ בחום על תואר דו חוגי במתמטיקה ומדעי המחשב. הוא משלב את כל היתרונות של תואר מתמטי מבחינת עניין ופיתוח חשיבה, אבל עם קצה תעסוקתי טוב כמו של מדעי המחשב בסוף. ובמקרה הכי גרוע, מי שמגלה בשנה הראשונה שלא מתאים לו, בדרך כלל יצליח לעבור למסלול מדמ"ח רגיל.

ג.נ. סיימתי תואר במתמטיקה ומדמ"ח ואני ממשיך לתואר שני בתחום.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2017 00:04
עוד שאלה שעלתה לי בנידון:

מה לגביי מתמ' שימושית/יישומית? האם היא יותר "פרקטית" כתואר בפני עצמו?
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2017 10:18
מה ההבדל בין מדמח לשימושית?
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2017 15:13
הקורסים. בשימושית אין דגש על מחשבים (למרבה הפלא, למתמטיקה יש גם שימושים אחרים).
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2017 15:36
אכן.

אבל למיטב זכרוני משקל הקורסים המשותפים מאוד משמעותי. ביחוד בהתחשב בכך שבכדי למצוא עבודה בתחום כדאי לקחת קורסי תכנות ומחשבים כבחירה.

אז בתכלס, אני לא מבין למה ללמוד שימושית ולא מדמ"ח...

וכנראה, שהסטודנטים בישראל מסכימים איתי, כי מספר המוסדות שמציעים את התואר מצטמצם.

נראה לי שגם למאסטר עדיף מדמ"ח, פשוט כי אלגוריתמים נשמע לי קורס יותר קל ממודרנית... בוודאי בסיסי נתונים, או תכנות מונחה עצמים...
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2017 17:01
זה נכון שיש הרבה יותר משרות לבוגרי מדמח מאשר משרות לבוגרי מתמטיקה, אבל יש גם יותר בוגרי מדמח.

אני עוסק בתחום שדורש הבנה בלוגיקה ומתאים למתמטיקאים עם תואר ראשון. לדעתי אפילו יש להם עדיפות על פני בוגרי מדמח או חשמל. בחברה שאני עובד בה היום מוצעות משרות כאלה גם לבוגרי מתמטיקה והם משתכרים באופן דומה לאחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2017 04:15
אם אתה אוהב מתמטיקה ורוצה לעסוק במתמטיקה תעשה תואר (נראה לי).

אם אתה רואה את עצמך כמתכנת - תעשה קורס באינטרנט ותחסוך לעצמך את הכסף ובעיקר את הזמן.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2017 22:28
אני יותר מתעניין בתחומים תיאורטיים ומדעיים אבל אני בשלב בחיי שחשוב לי אחרי 3 שנים לדעת שהסיכוי לפרנסה יהיה (יחסית) גבוה. ולא להיות מבחינה כלכלית-תעסוקתית באותו מצב כמו עכשיו. בגלל זה הפוסט הזה. אם הייתי צריך לבחור מה ללמוד רק על פי מה שמעניין אותי ולא יותר מזה - הייתי לומד פיזיקה. או פיסיקה/מתמטיקה. פשוט מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2017 14:30
אם אתה מתעניין באוניברסיטה העברית יש מסלול 'הנדסת מחשבים עם התמחות בפיסיקה יישומית'. מצד אחד אפשר לעבוד אחרי התואר הזה (אפילו בקלות יחסית, ואפילו תוך כדי - למשל באינטל), מצד שני אם הולך טוב אפשר להמשיך לתואר שני במדעי המחשב\פיסיקה יישומית\פיסיקה. כמה מהדוקטורנטים בפיסיקה הטובים שאני מכיר למדו במסלול הזה. מה שכן הוא קשה מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2017 21:59
היי, הגעתי למסיבה מאוחר, אבל הנושא קרוב לליבי אז אוסיף גם אני לחפירה.

כמו שרבים אמרו לך לפני - כן, אפשרויות התעסוקה והמשכורת הצפויה שלך, שתיהן משתפרות בצורה מאוד משמעותית אם תעשה תואר במדעי המחשב (דו חוגי או חד חוגי, זה לא משנה).

אני אישית בוגר תואר דו חוגי במתמטיקה ומדעי המחשב בת"א. למיטב זכרוני, התואר בגדול מורכב משנה א' שרובה קורסים מתמטיים, והיא מאוד דומה אפילו בין תואר חד חוגי במדעי המחשב ותואר חד חוגי במתמטיקה. בשנה ב' וג' לומדים בערך חצי-חצי מתמטיקה ומחשבים. כלומר התואר הזה מורכב מבערך שנה וחצי עד שנתיים של קורסים מתמטיים, ועוד שנה עד שנה וחצי קורסים במדעי המחשב. (אני ממליץ לוודא את זה מול הסילבוסים, אבל די בטוח שאני לא מטעה פה מהותית).

אז אם לחדד את הדילמה (נעזוב שניה את פיזיקה בצד, כי אני פחות מבין בזה), אתה מתלבט האם לוותר על הקורסים משנה ג' בתואר במתמטיקה, תמורת שיפור משמעותי בעתיד התעסוקתי שלך. הבחירה צריכה להיות שלך כמובן, ונדמה לי שבכל מקרה דעתי זולגת פה בין השורות :-)

מה שלא יהיה, המון בהצלחה! אתה מוזמן גם לדבר איתי בפרטי אם תרצה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2017 13:53
ללא ספק תתחיל בפיזיקה-מתמטיקה. החששות לגבי תעסוקה לא מוצדקים בכלל (אם תשקיע בתואר ותהיה טוב). תכנות זה משהו שמישהו עם ידע מוצק במתמטיקה לומד בכמה שבועות באופן עצמאי, ולאחר מכן קל למצוא עבודה בחברות התוכנה הטובות.

אלא אם מדעי המחשב זה מה שהכי מעניין אותך, אין סיבה לשקול לעשות תואר ראשון בתחום... זה לא יקנה לך שום יתרון יחסי ביחס למישהו עם תואר במתמטיקה.

עוד כמה נקודות למחשבה (אולי מישהו כבר רשם, לא קראתי הכל):

אחרי שנה אחת בתואר תוכל לעבור לכל פקולטה אחרת בלי שום בעיה (בכיוון השני זה פחות טריוויאלי)

חלק גדול מתכניות המצטיינים של אוניברסיטאות שונות מתחילים בפיזיקה-מתמטיקה (הרוב גם ממשיכים)

אחרי התואר תוכל להמשיך למחקר בכל תחום, כולל מדעי המחשב, הנדסה וביולוגיה

תוכל להמשיך לתואר שני במתמטיקה או פיזיקה, שם תקבל מלגת מחייה של כ-6000 שקל
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2017 14:07
אפשר להתחיל במטמטיקה ולעבור בהמשך