⬅ חזרה לאינדקס

חישוב ההוצאות עם בלי ילדים

🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2024 14:19
אנחנו משפחה חמש נפשות. שלושה ילדים בין 10 ל 17

כרגע ההוצאות בשיאן. חוגים..קייטנות.. מסגרות.. שיניים.. תמיכה כזו ואחרת

חישוב גס מראה שהילדים צורכים לפחות 50 אחוז מההוצאות.

כשאתם מחשבים את ההון הנדרש לפרישה מוקדמת אתם עושים את המתמטיקה שלכם לכמה תוציאו כשהילדים יגדלו?

איך אתם מביאים אותם בחשבון בראייה עתידית?
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2024 14:36
זאת שאלה מאוד טובה, וגם מאוד קשה לענות עליה.

נראה שאתם באמת בגילאים שבהם ההוצאות מאוד גבוהות. מצד שני, לבן\בת ה- 17 שלכם כנראה אין עוד הרבה שנים להיות חלק מהתא הכלכלי שלכם.

הילדים שלי קטנים יותר (כמובן שיש הוצאות גדולות גם: גן פרטי, צהרונים, קייטנות), ואיפשהו הגעתי למסקנה שבממוצע להקצות 3,000 ש"ח לילד לחודש זה עובד לנו. זה היה לפני כמה שנים, ככה שהאינפלציה שחקה את המספר הזה קצת. אני מקווה מאוד שאני לא טועה.

ככה גם, בראייתי, כשהילד יגדל מספיק ויהיה אדון לעצמו, נוכל "להוון" את 3,000 הש"ח האלה (לפי כלל 3%-4% או כל מכפלה אחרת שנחליט עליה) ולהעניק אותו במתנה

אני לא בטוח אם זה עונה על השאלה בדיוק, מצד שני אני לא בטוח שיש לי תשובה יותר טובה :)
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2024 14:55
שאלה טובה מאוד, בתכנון העתידי הורדתי דברים כמו שכר לימוד )מסגרות פרטיות) וחוגים, אבל לא צמצמתי אוכל והוצאות אחרות. אני יוצא מנקודת הנחה שנעזור להם עד שיסיימו אוניברסיטה, אז מתכנן לצמצם את התקציב יותר רק אחרי שיגיעו לגיל 24 בערך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2024 14:57
לא לוקח בחשבון שינויים עתידיים בצריכה.

יותר מדי חוסר ודאות סביב זה.

מסתכל תמיד על ההוצאה הממוצעת 12 חודשים אחרונים ומניח שהיא תישאר ככה (צמודה למדד) בעתיד.