⬅ חזרה לאינדקס

ציפיות שכר ראש צוות גמפ"א

🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2024 15:16
אני לא מצליח למצוא את ה LEVEL כראש צוות תוכנה ב אחת מחברות הגמפא

אני עם 5 שנות ניסיון ראש צוות ו 10 שנות ניסיום כמפתח תוכנה RT EMB

לא יודע כמה בסיס עליי לדרוש

וכמה מניות

אשמח לעזרה
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2024 16:27
זה לא משנה, אתה תקבל כמו כולם. בחברות האלה יש שכר שווה לעובדים כתלות בדרגה ובמדינה
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2024 16:54
אולי הקבוצה בפייסבוק משכורות בהייטק תהיה לך יותר רלוונטית מהפורום
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2024 17:20
תשאל את המגייס.ת לאיזה LEVEL אתה מיועד. אח"כ חפש ב-levels.fyi (אל תשכח לסנן לפי ישראל), או במקומות אחרים כפי שהציעו לך.

ממש לא. תמיד יש טווח גם בתוך הדרגה. מומלץ גם לנהל משא ומתן, בצורה מנומסת כמובן (נושא בפני עצמו).
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2024 17:38
נהוג להגיד שאפשר להסתכל לפי קליפורניה, ולהוריד 20-30%.
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2024 19:10
בוודאות זה לא נכון.

אפשר (ורצוי) להתמקח, יש מנעד דיי רחב בתוך כל level.
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2024 23:06
לא אומרים היום את הדרגה אליה אתה מתראיין. ולכן אני קצת אבוד

בקבוצה וידויי זכר בהייטק מישהו רשם שהוא מהנדס בכיר ומקבל 55K בסיס - נראה לי ש 55 K בסיס זה משכורת ר"צ לא?
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2024 23:07
השאלה כמה מקובל בגמפא לקבל כ ראש צוות ומה לענות שאני נשאל מה ציפיות השכר שלך
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2024 23:38
אין דבר כזה "משכורת ר"צ".

ר"צ זה לא דרגה.

יש מהנדסים שירויחו יותר מר"צ (אם הם בדרגה יותר גבוהה למשל) ויש ר"צ שירוויחו יותר (אם הר"צ בדרגה גבוהה יותר).
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2024 00:25
מניח שהכוונה היא למנהל בדרגה הנמוכה ביותר
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2024 00:25
נכון, אבל רצ לא יכנס כלבל התחלתי אז אין לו מה להסתכל בכלל על l3/e3/sde1.

אפשר להניח שאתה l4/sde2/e4 ומעלה.

אני הייתי דורש שכר של דרגה מעל הדרגה שציינתי מעלה, מקסימום יורידו אותך.
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2024 02:56
נשמע שאתה בכלל לפני הראיונות,

אז כל השלב של ציפיות השכר בכלל עוד לא רלוונטי לך...

לפחות בחברת הגאמפ"א שבה אני עובד (ומראיין),

יש לנו קריטריונים מאוד ברורים מה לשאול בראיונות הטכניים, וציפיות שכר זו לא אחת מהשאלות.

יותר מזה, בהתאם לרמת הביצוע שלך בראיונות,

אתה יכול לעלות או לרדת מהדרגה שייעדו לך במקור, וכמובן גם לנוע בתוך הדרגה עצמה.

מניח שיש מנהלים שגם מסתכלים על כמה המשרה קריטית להם כרגע,

ועד כמה הם רוצים אותך אישית לעומת אחרים שעברו את הראיונות למשרה,

כדי לדעת כמה להתאמץ בשבילך ברמת השכר.

בקיצור - קודם תעבור את הראיונות הטכניים, אחר כך ראיון עם המנהל בקבוצה המגייסת, ואז כשיחליטו להציע לך חוזה -

הHR ישאלו אותך מה ציפיות השכר שלך.

כרגע זה עוד לא רלוונטי.
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2024 03:02
אם וכאשר תגיע לשלב של ציפיות השכר -

1. לחברה אכפת כמובן בעיקר מה-TC, פחות אכפת להם איך אתה מחלק את המרכיבים (שכר חודשי / מניות).

השאלה אם אתה רוצה למקסם (to maximize) את השכר החודשי או את המניות היא שאלה אישית לגמרי -

תלויה בצרכים וברצונות שלך (למשל: צריך/רוצה למקסם תזרים חודשי, או רווח ארוך טווח?),

תלויה ברמת הסיכון שאתה מוכן לקחת (מוכן להחזיק כמות גדולה של RSU?), ועוד.

כמובן שיהיה טווח מסוים שבתוכו זזים (למשל - מניח שלא יתנו לך לקחת 100% שכר חודשי ו0% מניות, או הפוך),

אבל בהחלט יוכלו להתחשב בבקשה שלך לגבי איזה מהמרכיבים למקסם.

2. לא חושב שכדאי לך "לדרוש".

כש"דורשים" מאחרים דברים -

לרוב יש להם פחות רצון להתאמץ בשבילך,

ולפעמים זה גם עלול לגרום להם לחשוב שאתה חצוף (בטח אם אתה דורש יותר מדי).

יכול לשתף כששאלו אותי מה הן ציפיות השכר שלי (בשלב הסופי, לפני חתימת החוזה),

כתבתי שאני לא יודע מה מקובל אצלם, אבל אשמח לקבל כך וכך שכר וכך וכך מניות (עם נימוקים הגיוניים).

כתבתי בכוונה שכר גבוה, מתוך ידיעה שהניסוח המרוכך שלי ("אשמח לקבל" / "נראה לי סביר ש...") יגרום לכך שבHR ובהנהלה יבינו שאני לא דוחה אוטומטית הצעות נמוכות יותר.

המגייסת התקשרה אליי ואמרה (בטון שהביע הלם :) ) שהיא מכירה את השכר בדרגה הזו, ואף אחד לא מקבל כמו שביקשתי.

אז פשוט עניתי לה בנחת (ובטון נעים!) שאני מבין, ושתציע לי את מה שהיא יכולה, ונראה איך להתקדם מכאן.

היא חזרה אלי עם הצעה שהיא "המקסימום שהיא יכולה" (לפי הגינות כלפי עובדים אחרים בדרגה ובניסיון מקבילים, ולפי בדיקה עם צוות מקצועי על מה שמקובל בשוק),

אבל נתנה לי רמז שמנהלים בכירים יכולים לאשר יותר אם צריך.

ההצעה כבר הייתה בתוך הטווח ההגיוני מבחינתי, אבל בכל זאת ביקשתי שתבדוק אם אפשר להוסיף עוד סכום מסוים.

היא אמרה שתבדוק, וחזרה אלי אחרי יומיים עם אישור.

אגב, כשדיברתי על זה אח"כ עם מנהל הקבוצה, הוא אמר לי שממש לא הייתה לו בעיה עם בקשה כזו, כי הוא רוצה שאנשים יגיעו מרוצים.

בקיצור, כשדורשים - או שאתה מעצבן אחרים, או שאתה מראש מנמיך ציפיות כדי לא לעצבן.

כשמתקשרים את הרצונות שלנו בנחת ובצורה הגיונית (לא נואשת או דורשת) - אפשר לכוון לשכר גבוה יותר...
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2024 13:56
לא סליחה

לא התכוונתי לל לדרוש במלא מובן המילה - הכוונה שאני ממש לקראת שיחה עם HR ולא שאני בשלבים מתחילים

עברתי את כל הראיונות הדרושים

ואני לא יודע מה לענות לשאלה

מה ציפיות השכר שלך

אני ראש צוות תוכנה כיום בחברה אמריקאית מאוד מצליחה - אך לא גאמפא ו לא מקבל מניות

משתכר שכר של 52K

מה אני אמור לענות לשאלה - מה ציפיות השכר שלך? אני שואל כי אני באמת לא קיבלתי מעולם מניות רק בנונוסים

ואין לי מושג מה הדרגה

אם אני אדרוש 55 כראש צוות זה סכום שהגיוני בתחום הגמפא או שזה "מעל למצופה" וכמה מניות עלי לבקש?

האם לאמר תחום ? אני מצפה לשכר בין 55 ומעלה?

כמה מניות בכלל מבקשים ? זה משנה אם אתה ראש צוות או לא?

מתנצל אם ה שאלות שלי טפשיות בעיני חלק מכם אני באמת לא קיבלתי מעולם מניות ולא יודע מה לענות ל שאלה
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2024 14:27
ולא אמרו לך לאיזה level אתה מתמיין? יש מצב לשאול?

נראה לי שהייתי מדברת רק על שכר הבסיס וככה משאירה מקום להתמקח על בונוס ומניות.

תגיד שאתה כיום מרוויח שכר בסיס של 52K ושאתה מצפה לשכר בסיס של 55K.
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2024 15:09
כנראה שתקבל מענק חתימה גדול שיתפרס על השנתיים הראשונות (יכול להיות תוספת של בין 15 ל25 בחודש למשכורת בסיס), משכורת בסיס לדעתי לפחות 50K, יש סיכוי שמעל 60 אפילו. RSU זה ממש תלוי בחברה, אבל הרבה פעמים הVESTING הוא בקטנה בשנתיים הראשונות, וכמויות גדולות יותר מגיעות אחרי השנתיים (בהן גם יש נפילה בשכר כי נגמר המענק חתימה).
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2024 15:59
אתה מדבר על אמזון נראה לי…

בשאר חברות הגאמפ״א זה לא ככה לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2024 19:48
ממעט הדוגמאות שאני מכיר מחברים (אני לא עובד גמפ"א), זה סביב כפול מהסכום הזה, ונפרש ל-4 שנים (לא בטוח לגבי זה ב-100%).
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2024 09:27
מעולם לא עניתי לשאלה הזו במספר. תמיד תתן למגייסת לתת לך מספרים לפני שאתה נותן מספרים.

תגיד שאתה מאמין שההצעה שיתנו לך תהיה תחרותית ואם היא לא תהיה בכיוון בכלל תוכלו להמשיך לדבר על זה. תמשיך ותגיד שאתה לא נותן מספר בשום אחד מהמקומות האחרים שאתה מתראיין אליהם ואתה מעוניין לקבל שכר הוגן שיתאים לניסיון ולמה שאתה מביא לשולחן.

כשהיא מנסה בכל זאת להמשיך לנסות ולבקש אתה ממשיך להגיד אותו דבר אבל בניסוחים שונים כדי לא להישמע כמו רובוט.

להגיד כמה אתה מרוויח היום זה יבוא לרעתך.

הדבר האלטרנטיבי לעשות הוא באמת להבין כמה אתה אמור להרוויח, ולבקש 10-20% יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2024 09:48
הגישה שלי היא שמי ששואל ומתעקש לקבל תשובה על זה מזמין תשובה שקרית. לדעתי זה לא לגיטימי, גם לא רלוונטי. על המעסיק הפוטנציאלי להציע שכר תחרותי והוגן ובכלל לא צריך להזיז להם מהו השכר הנוכחי אצל מעסיק אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2024 12:37
ממה שאני מכיר בגאמפ'א - מנהל זוטר מקביל בשכר לדרגת מהנדס senior

ז"א משכורת בסיס צריכה להיות באזור ה 48k-58k. מה שחשוב לא פחות זה מענק המניות ההתחלתי וזה משהו שמאוד משתנה בין חברה לחברה. המינימום של המינימום הוא שהמענק גדול יותר מסך שווי ה unvested שיש לך במקום העבודה הנוכחי (אחרת זו פשוט ירידה בשכר) ועוד מניות ובונוס חתימה מעבר לזה. המענק נפרס לתקופה שבין 2-4 שנים כתלות בחברה, זה משהו שכדאי לברר ספציפית עם עובדים במקום.

בגדול - בגאמפ"א לא יקפחו אותך כי יש טווחים מקובלים, אבל בהחלט שווה להתמקח על תנאי הכניסה הראשוניים, כי יש גמישות בנושא ומענקים והעלאות שכר שניתנים בהמשך הם קטנים יותר יחסית למענק הכניסה והרבה פחות גמישים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2024 21:05
אז איך זה?
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2024 22:21
אם אני לא טועה בכל שאר הגאמפ״אות ההבשלה היא 25% כל שנה (בחלק מקבלים את זה חודשי בחלק שמינית כל חצי שנה) אבל אין את ההיררכיה בין השנים כמו באמזון.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2024 19:44
יש גאמפה שבה ההבשלה היא 38% בשנה הראשונה, 32% בשניה, 20% שלישית, 10% רביעית. בעצם כמעט הפוך מאמזון.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2024 22:01
וואלה, צודק. זה גוגל? נכון?

זה תמיד היה ככה או שבעבר זה היה שונה?

ואגב, מתי מכניסים את נבידיה? ….

אולי צריך להחזיר את ה- N
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2024 20:50
נכון