⬅ חזרה לאינדקס

יומנו של ילד עם שאיפות

🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2024 22:34
לקראת סוף השירות הצבאי, הבלוג והפורום החלו לשמש לי חומר לקריאה לפני השינה, ועכשיו כשהשתחררתי הגיע הזמן להתחיל לתעד את המסע שלי.

כמה נקודות לפני שנתחיל:

1. זה פחות יהיה יומן שמייצג הכנסות\הוצאות, אלא יותר מעקב אחרי ההתפתחות האישית שלי כאדם צעיר ששואף להיות חופשי כלכלית, אבל עדיין לא יודע מה בדיוק תהיה הדרך לשם.

2. הסיבה העיקרית ליומן הזה היא שיהיה לי משהו לחזור אליו כשאין לי מוטיבציה להמשיך, מקווה שבאמת אראה התקדמות כלשהי.

3. אעלה פה הרבה רעיונות שלא איישם, אבל עדיין חשוב לי לתעד אותם כחלק מהתהליך.

4. השירות הצבאי שלי השפיע עליי מאוד, לטובה ולרעה, בקצרה הייתי לוחם בחצי הראשון לשירות וג'ובניק חשוב בחצי השני.

נתונים יבשים:

בן 21, השתחררתי לפני שלושה חודשים משירות סדיר(משמעותי יחסית, אך לצערי לא יעזור לי יותר מדי בחיים), מאז השחרור משרת במילואים וגר עם אבא.

בעל חיסכון קטן שמורכב בעיקר משכר המילואים בחודשים האחרונים+קצת שנשאר מהשירות - סדר גודל של 45K ש"ח בעו"ש כרגע, עם עוד 26K בפיקדון הצבאי.

הכנסה חודשית: 10-11K שרובה משכר המילואים, וחלק קטן מאוד מאוד מ-SIDE HUSTLES.

הוצאה חודשית: 2-2.5K בערך, מתוכן 1000 בערך הולך על תחזוקת רכב והשאר הוצאות אישיות.

קצת עליי:

1. אני אדם שאפתן מאוד מטבעי, לפני הצבא זה היה מאוד ניכר ועבדתי קשה להשיג את המטרות שלי (אז זה היה להיות ספורטאי אולימפי), איפה שהוא בצבא נחלשתי קצת מנטלית ואני מוצא את עצמי עובד הרבה פחות על דברים שיקדמו אותי, ובעיקר מבזבז את הזמן על דברים מהנים (יציאות עם חברים, צפייה בטלוויזיה, משחקי מחשב).

2. מאז ומתמיד הוגדרתי כאדם חכם מאוד, ע"י המשפחה, החברים, והסביבה הכללית. אני באופן אישי מרגיש לפעמים את החוכמה הזאת שמדברים עליה, הרגשתי אותה בציונים הגבוהים בבית ספר ובפסיכומטרי שקיבלתי בלי יותר מדי מאמץ, בלמידה וההבנה המהירה שתמיד הייתה לי, ובסקרנות שקצת נעלמה בשנים האחרונות (וחזרה מאז השחרור).

3. אני מגיע מסביבה ורקע סוציו-אקונומי יחסית נמוך, יש לי מעגל חברים קרוב ויציב יחסית, שאמנם אוהב אותי אך לצערי הרב לא חולק ברובו את השאפתנות ודי מעודד אותי לבזבז זמן וכסף.

נקודה עיקרית: השכלה גבוהה זה נושא מורכב אצלי, זו תהיה מעין רשת ביטחון שתאפשר לי להרוויח כסף כל חודש, להשקיע ובסופו של דבר להגיע לעצמאות כלכלית. אבל אני רוצה הרבה יותר מזה, אני רוצה להיות עשיר מאוד, רציתי את זה מאז שהייתי ילד קטן ואני לא רוצה ליפול לתבנית חיים הזאת של לימודים>עבודה מסודרת בתחום קבוע>חיסכון\השקעה סולידית וחיים יציבים.

אני יודע שהתבנית הזו היא הדבר הכי טוב שהסבירות שלו היא גבוהה, אבל איפה שהוא בפנים אני עדיין ילד שרוצה להיות איש עסקים עשיר שיש לו כל מה שירצה.

אני חושב על תחום עיסוק לחיים מילדות ועדיין לא מצאתי תשובה, ובגלל זה אני גם לא יודע מה אני בכלל ארצה ללמוד אם אחליט שכן.

יש בי תקווה שאיפה שהוא בשנה הקרובה אמצא כיוון שיאפשר לי להחליט בלב שלם, אם ידרוש לימודים אז אעשה את זה כמו שצריך, ואם לא אז אעשה את מה שידרש.

מטרות לתקופה הקרובה:

1. למצוא עבודה סדורה, כרגע קשה לי למצוא משהו קבוע בגלל חוסר הוודאות מהמילואים, פה ושם יש איזה עבודה מזדמנת אבל לא יותר.

2. לחזור לכושר ותזונה טובה, הייתי ספורטאי נבחרת ישראל לפני הצבא ולצערי בחצי השני של השירות השמנתי קצת(עדיין נראה טוב, פשוט לא ספורטאי) ואיבדתי הרבה מהיכולת הגופנית שלי.

3. לייצר מקור הכנסה שהוא לא המשכורת, כרגע יש לי חנות דיגיטלית בETSY שהקמתי בספטמבר האחרון, ממנה הההכנסות עומדות עד כה על 3.7K ש"ח מתוכן 2.7K רווח - מה שיוצא בערך 300 ש"ח רווח בחודש.

4. לצבור כמה שיותר הון (בעזרת מטרות 1 ו-3) כדי שיהיה רלוונטי להשקעה.

5. להשתחרר מהמילואים ולטייל קצת בחו"ל.

6. להבין מה(ואם) אני רוצה ללמוד, כרגע הגעתי למסקנה שהשנה לא אתחיל ללמוד.

איך אני משיג את המטרות האלה:

הקושי העיקרי שלי הוא המנטלי, בשנתיים האחרונות כל מה שעניין אותי זה להשתחרר מהצבא, העברתי את השירות מיום ליום ולא עשיתי יותר מדי עם עצמי, יצרתי לעצמי אישיות עצלה.

לפני כמה שבועות התחלתי לחזור לעצמי, לעשות את המעבר מהאישיות שפיתחתי בצבא חזרה בחזרה לילד השאפתן שהייתי לפני שהתגייסתי.

לשם כך נקטתי בכמה צעדים שאני מקווה שאתמיד בהם:

1. התחלתי להתאמן באופן קבוע, לאכול ולישון כמו שצריך - עד כה מרגיש שזה השינוי המנטלי הכי גדול, בעיקר כי ספורט זה אזור נוחות בשבילי, וההתמדה בו יוצרת מעין גלגל שלג של עשייה.

2. התמדתי בהפסקה הטרייה יחסית מהעישון שליווה את השירות הצבאי.

3. השבוע חזרתי לעבוד על החנות בETSY, עד כה היא מכרה בקצב יחסית קבוע מוצרים שהעלתי כשהקמתי אותה ומאז לא התעסקתי בה כלל, עכשיו אני מתחיל להבין שאולי התחום שלה הוא לא הכי SCALEABLE ואני מנסה לחשוב על רעיונות חדשים. אציין שהיא ממשיכה להכניס רווח ממוצע של כ-300 ש"ח בחודש.

זהו לבינתיים, אני לא יודע באיזה תדירות אעדכן כאן, אבל אני מקווה להציג התקדמות מעדכון לעדכון.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2024 23:10
יש לך מודעות גבוהה מאוד לאישיות שלך ולמה מניע אותך, זה כשלעצמו נכס!

בלי להיעלב, תתבגר

אתה רוצה להיות עשיר מאוד כדי שיהיה לך "כל מה שתרצה". אז אני שואל: מה אתה רוצה?

זו לא סתם הצקה. תגדיר מטרות (שאולי ייקח לך גם שנים עד שתחדד אותם ויכול להיות או אפילו סביר שישתנו עם הזמן), זה ימקד אותך שלא תהיה שבוי באיזה מרתון שבסופו יתברר שלא רק שהוא בלי יעד, יתברר שאתה מתרחק ממנו...

הרבה הצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2024 03:14
יש בעיה אחת עם לרצות להיות עשיר, תמיד יהיו אנשים עם יותר כסף ממך.

לכן, עצתי היא לזוז קדימה, לא למעלה.

תשאף שמחר, בעוד חודש, עוד שנה תהיה יותר עשיר מאדר אתה היום.

אם תשאף שעוד שנה תהיה יותר עשיר מאחרים, תגלה מהר מאוד שתמיד יש מישהו עם יותר כסף.

שיהיה בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2024 08:25
קריאה מעניינת, תודה על השיתוף.

אני מסכים עם הרעיון הכללי שלך - לקחת עכשיו שנה ולגלות את עצמך - מבחינת עבודה, להחליט על לימודים, וכו'.

יחד עם זאת, כמו שכתבו מעלי:

לדעתי, יותר נכון להסתכל על כסף \ עושר בתור אמצעי, לא מטרה.

מה אתה רוצה להיות מסוגל להרשות לעצמך?

יש הבדל גדול אם התשובה היא (א) בית, משפחה, 3 חופשות בחו"ל ו- 2 רכבי יוקרה, או (ב) מטוס פרטי ואי פרטי.

יש שיגדירו את שניהם בתור "עשיר", ויש שיגדירו רק את (ב).

וגם כמובן סיכויי ההצלחה להשיג את (א) לעומת (ב) הם שונים לחלוטין.

אלה רק דוגמאות, אבל אני מנסה להעביר את המסר: תחליט מה אתה רוצה. הכסף הוא האמצעי (אחד מהם לפחות) לממש את השאיפות שלך.

אגב, אתה בן 21. הרצונות שלך ישתנו עם השנים. זה טבעי והגיוני. לא בהכרח תסכים איתי (אני בגיל 21 לא בהכרח הייתי מסכים, וגם הייתי הרבה יותר עקשן ו-וכחן). אבל כדאי לשמור על גמישות מסויימת, לפחות עם החלטות שתקבל שישפיעו על הטווח הארוך.

בכל מקרה, אשמח לקרוא עדכונים ממך, ובהצלחה!

מסכים מאוד
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2024 15:22
+1
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2024 21:55
הייתי מציב הפסקת עישון כמטרה בפני עצמה. במיוחד לאור הרקע הספורטאי שלך ומה שאתה מתאר. גם נזק בריאותי, גם נזק כלכלי, גם גורם לדכדוך (לדעתי) וגם יוצר תחושה של אי יכולת (מניסיוני). טבעי לגמרי לעשן בצבא, בטח ובטח בתקופת השגעון של השנים האחרונות.

הייתי מעשן כבד כנער צעיר, כשהפסקתי הרגשתי תחושת סיפוק עילאית שלא שכחתי עד היום ומונעת ממני לעשן גם כשזה מאוד מפתה.

יהיה מעניין לעקוב. בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2024 22:31
אני מבין את הרעיון מאחורי הגדרת מטרה, במקרה הזה המטרה שלי היא עושר מסוג דוגמה (ב), הסיכויים הם נמוכים בהרבה וזה ברור, אבל אני באמת מאמין שזה בר השגה עבורי, יכול להיות שזה ייקח 5 שנים, 50 שנים, ויכול להיות שזה גם לא יקרה בכלל, אבל זו המטרה.

כך או כך אני מאמין שהרבה דברים ישתנו אצלי בשנה הקרובה ויכול להיות שגם לא ארצה את אותם הדברים בדיוק, בגלל זה אני משתדל להישאר עם ראש פתוח לפחות לתקופה הזו.
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2024 22:56
הרצונות והמטרות שלך הולכים להשתנות מאוד בשנים הקרובות. אין צורך להינעל על מטרה מסוימת כבר מעכשיו.

במקום זאת, תתחיל לנקוט צעדים שייצרו אצלך שגרה בריאה במינימום מאמץ: תיעוד של הכנסות והוצאות כדי שתוכל ללמוד על עצמך הרגלים בדיעבד, בריאות ותזונה כדרך חיים (כי תיארת פה שזה חשוב לך), למידה רצינית בבלוג הזה כמעט כל יום.

אלה צעדים ריאליים יותר מאשר להצליח לבחור מקצוע שיהפוך אותך לעשיר מאוד, שבדרך פלא אחרים לא חשבו עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2025 11:49
עברו 11 חודשים מאז שפתחתי את "היומן" הזה, והרבה קרה מאז.

החלטתי לכתוב פה מעין עדכון כי לאחרונה אני מרגיש שקצת נתקעתי, ואולי לשים את הכל בכתב יעזור לי לסדר את הראש חזרה לכיוון הנכון.

השנה האחרונה - תקציר:

1. סיימתי 5 חודשים של שירות מילואים בספטמבר האחרון, ובסוף ספטמבר כבר התחלתי לעבוד כאנליסט בתחום הייעוץ העסקי.

2. נרשמתי והתקבלתי לתואר ראשון שמתחיל באוקטובר, וויתרתי על הקבלה מתוך החלטה שלא להתחיל ללמוד השנה.

3. פיתחתי את החנות הדיגיטלית והיא מכרה המון למשך חודשיים, עד שהיא נסגרה על הפרת תנאים.

4. חסכתי כסף ממשכורות בעיקר ופתחתי תיק השקעות.

השנה האחרונה - מקצועית:

1. עם השחרור מהמילואים התחלתי לחפש עבודה, ולמזלי יחסית מהר הצלחתי למצוא משרת אנליסט שאיכשהו נושקת לשירות הצבאי שלי, ובעצם נכנסתי לתחום בלי תואר (למרות שמרבית העובדים בחברה הם בעלי תואר ראשון לפחות).

2. כבר בחודשים הראשונים גיליתי שאני די טוב במה שאני עושה ואפילו אפשר להגיד שאני אוהב את זה - הפרויקטים שיצא לי לעבוד עליהם מאוד עניינו אותי אישית ובאופן כללי אני מתחבר לאופי העבודה (כמובן שכמו בכל תחום, יש הרבה חלקים שהם מאוד אפורים ומעייפים).

3. החיבור שלי לעבודה לא עבר להנהלה מעל הראש, ויוצא שבעוד חודש אני מתחיל משרת סניור בצוות שלי, כשבעצם אני מקודם על פני עובדים עם יותר ניסיון והשכלה ממני. הקידום מגיע עם העלאה בתנאים (שיש לציין שיחסית נוחים אך לא מתקרבים להייטק), והבטחה להמשך מסלול קידום מהיר יחסית, ללא צורך בהשכלה אקדמית (כמובן שזה תקף רק לחברה שבה אני עובד עכשיו).

4. אלמנט שחשוב לציין זה שאני מבלה שעה וחצי בנסיעות לכל כיוון לעבודה וחזרה, ככה שחלק גדול מהיום שלי מתבזבז ברכבת. אני אנסה לסחוב לפחות עד סוף 2025 כי החיסכון של לא לגור במרכז הוא באמת משמעותי, אבל אם אשאר במשרה הנוכחית אז לא תהיה ברירה אלא לעבור בסוף.

השנה האחרונה - התפתחות אישית:

1. כחלק מהרצון להמשיך להתפתח, נרשמתי השנה לתואר ראשון במדעי המחשב באחת האוניברסיטאות המובילות.

בחרתי להירשם למדמ"ח בעיקר בגלל פוטנציאל ההשתכרות הגבוה, העובדה שתנאי הקבלה הם הכי גבוהים (מלבד רפואה), וכי יש לי זיקה מסוימת (אך מינימלית) לתחום.

2. קצת לאחר ההרשמה הגיע גם הקידום, שעזר לי להחליט להישאר במשרה הנוכחית ולדחות את הלימודים בשנה אחת לפחות.

3. כבר כתבתי בעבר שאני לא יודע אם בכלל אני רוצה ללמוד, כי באמת אין תחום בעולם שאני יכול להגיד שאני מוכן להשקיע 3-4 שנים לרכישת תואר רק כדי להיכנס אליו, ובנוסף בעצם להתחייב אליו לכל החיים. המצב הנוכחי שלי מאפשר לי לראות איך דברים יתקדמו בשנה הקרובה ואולי אפילו לשקול כיוונים אחרים.

אין ספק שאם אבחר לא ללמוד, כמעט תמיד יהיה בי את החשש הזה שאולי מתישהו, מי שאני כאדם, והניסיון שלי בתחום כזה או אחר - כבר לא יספיקו ואתחרט על זה שלא עשיתי תואר כמעין רשת בטיחות.

בנוסף, זמן קצר מאוד לאחר שפתחתי את הפוסט הזה, התחלתי להשקיע יותר זמן (ומעט מאוד כסף) בפיתוח החנות הדיגיטלית שדיברתי עליה לפני כמעט שנה. היא התרוממה מהר מאוד ובחודש הראשון כבר מכרה בכ-4000 ש"ח, מתוכם כ-2500 רווח. בשבועיים הראשונים של החודש השני מכרה בכ-6000 ש"ח, מתוכן כ-4000 רווח. לצערי הרב החנות נסגרה באמצע החודש השני לאחר שהגישו נגדי תלונות (ובצדק) על הפרת תנאים של הפלטפורמה - שממנה הורחקתי לצמיתות.

מאז שקלתי לפתוח חנות באותו הסגנון על דומיין משלי - מה שידרוש השקעה כספית גבוהה יותר כדי להביא טראפיק - ואולי גם הרבה יותר זמן כי אם כבר אעשה את זה, אז אצטרך לתפעל רשת סושיאל כי כבר אין לי פלטפורמה להסתמך עליה שתביא לי לקוחות.

אני לאחרונה חושב על זה יותר ומקווה שאעשה עם זה משהו - כי יש פה פוטנציאל לא ממושש.

במעבר חד - חסכתי את מרבית המשכורות שלי עד כה (למרות שאין ספק שבזבזתי הרבה יותר מדי - וזה משהו שאני חייב להתנהל בו עם משמעת עצמית גבוהה יותר מכאן והלאה).

פתחתי תיק השקעות והתחלתי להפקיד בתדירות חודשית\דו-חודשית.

תמונת מצב פיננסית (ש"ח):

תיק השקעות: 80K

עו"ש: 15K

קרן כספית: 10K

פיקדון צבאי: 26K

צעדים והחלטות להמשך:

1. אני אסיים את 2025 עם חצי שנת ניסיון בתפקיד סניור (אפשר לקרוא לזה ניהולי) בחברה, ובסוף השנה אני צפוי לשמוע על תוכניות להמשך המסלול שלי בחברה לשנה-שנתיים הקרובות. לא הייתה לזה שום דרישה עד עכשיו - אבל אני מניח שבסוף השנה תידרש ממני גם התחייבות מסוימת כחלק מהבטחת המשך המסלול הזה.

2. אני חייב לנצל את הזמן הזה שאני עדיין גר אצל אבא שלי ובעצם אין לי יותר מדי הוצאות קבועות (מעבר לתחזוקת רכב, וכמה חשבונות שאני משלם בבית), כדי לחסוך כמה שיותר (מאמין שאני יכול לחסוך לפחות 8K בחודש, ואחרי הקידום אפילו יותר) ולהפנות את הכסף הזה לתיק ההשקעות.

3. בנוסף אני אמשיך לחקור ולשמוע על הזדמנויות תעסוקה בתחומים אחרים שאולי מעניינים אותי.

כל עוד אני נשאר בתחום הנוכחי אז הדבר הנכון בשבילי יהיה להישאר בחברה שאותה אני כבר מעריך וגם מרגיש בה מוערך, גם אם השכר בחברות הגדולות יותר בתחום הוא קצת יותר גבוה. מה גם שאני מעדיף להתרחק מהרבה מהחברות הגדולות בתחום בגלל סיבות אישיות.

4. לא ציינתי את זה, אבל איפה שהוא באוקטובר חזרתי לעשן והפסקתי להתאמן. בינואר הפסקתי שוב לעשן ומאז לא חזרתי. קצת אחרי גם חזרתי להתאמן כמו שצריך. חשוב לי מאוד להתמיד גם באימונים ובתזונה, וגם בהפסקה מהעישון.

5. לשכנע את עצמי להישאר בבית ולא לעבור למרכז, כי הכסף שאני יכול לחסוך על שכר דירה יעזור לי לבנות הון עצמי ראשוני גבוה הרבה יותר מהר. למרות שייתכן והעצמאות של לגור לבד והעוד שלוש שעות של זמן פנוי ביום באמת שוות את זה.

6. לגבי לימודים - אני באמת לא יודע. מלבד ההחלטה שלא להתחיל ללמוד השנה, קצת קשה לי להחליט לא ללמוד בכלל. למרות שאני יודע שאין באמת משהו שמעניין אותי מספיק בשביל ללמוד (כמו שכתבתי למעלה) ובטח שלא בשביל להפסיק לעבוד ולעשות כסף ל3-4 שנים.

זהו לבינתיים, אני מניח שנראה מה יהיה, לא יודע אם אכתוב פה שוב מחר או בעוד שנה או אם בכלל, אבל מקווה להציג התקדמות אם כן.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2025 12:03
כמה חסכון אתה מעריך שתצבור ב-10 שנים הקרובות בשני התרחישים הבאים:

1. תמשיך בעבודה הנוכחית ללא השכלה

2. תלמד מדמ"ח ותעבוד בהייטק
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2025 12:50
בהנחה ואשאר שכיר, ללמוד מדמח ולעבוד בהייטק ללא ספק יהיה כלכלי מאוד. מצד שני, קשה לי להבטיח לעצמי שאני באמת אעבוד כמתכנת יותר מכמה חודשים בלי להשתגע ולשנוא כל רגע. (אבל מי יודע, אולי כשאראה את המשכורות מההייטק נכנסות לחשבון אז אתאהב במקצוע).

לעומת זאת בתחום שלי שאני כבר יודע שאני יכול להתמיד בו, פוטנציאל ההשתכרות הוא מאוד עמום, השכר משתנה מאוד מחברה לחברה, וקשה לדעת באיזה תפקיד אהיה בעוד עשר שנים.

מה גם שאני לא מתכנן להישאר שכיר לנצח, ככה שאם אשאר בתחום הנוכחי, אשאף להקים משהו משלי לפני גיל 30
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2025 12:58
מה שתרצה, אבל טוב לדעת שזה פורום אקטיבי ויש ציפייה שתגיב למי שכותב לך וטורח לחשוב ולעזור לך
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2025 13:41
כמובן שאגיב לכל מי שכותב, הפידבק של החברים פה זה דבר מוערך מאוד.

התכוונתי ללא יודע מתי אכתוב עדכון נוסף
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2025 13:54
בתור אחת שמזדהה עם זה, למה שלא תיקח קורסים שמעניינים ומקדמים אותך באוניברסיטה הפתוחה/אחר? בלי להתחייב לתואר, אולי בכמה תחומים במקביל? קצת מחשב, קצת פיננסים, יזמות...

לפי התיאור שלך, אתה גם מחפש עניין וגם יודע להיכנס למסלול שבחרת, ולדבוק בו לכמה שנים (לא כל אחד בנוי להיות ספורטאי אולימפי מבחינה זאת).

העצמאות (וההתבגרות כתוצאה מכך) תתן לך עוד משהו שחשוב לך - לפתח ראש יזמי ועצמאי. אם אתה עדיין מתכנן על עושר גדול, נוחות זה הדבר האחרון שאתה רוצה להיות בו. ליזם צריך קוצים בתחת :)
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2025 14:04
האמת שחשבתי על לקחת כמה קורסים פיננסיים בפתוחה, אבל השאלה זה אם יהיה להם ערך כלשהו מעבר ללצבור ידע, כי הרי כנראה שלא אשלים תואר שהם רלוונטים לו.

מבחינת עצמאות אני חושב שאני יחסית בסדר, באופן כללי אני מתנהל כאדם כמעט עצמאי ודואג לרוב הדברים בבית (כביסה, אוכל וכו), ובלי קשר אני יודע שאוכל להסתדר לבד די בקלות.

מה גם שהשירות הצבאי מאוד ביגר אותי בהיבט הזה.

וכמובן שיזם צריך לצאת מאזור הנוחות, והאמת שלגור עם אחד ההורים זה מאוד לא נוח בשבילי אלא להפך, די כאב ראש. אבל אחרי הכל החיסכון הכספי של שכר דירה (שהוא לא גבוה בעיר שאני גר בה כרגע, אבל אם אעבור זה כבר יהיה לתל אביב כדי להתקרב לעבודה) הוא משמעותי.

לדעתי ברגע שאכנס לזוגיות רצינית יותר אז אעבור די מהר , רק בשביל הפרטיות והשקט הנפשי
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2025 18:33
זה הערך הכי גבוה ללימודים, לא התעודה בסוף.

ידע, ותובנות שנובעות מהידע+ הניסיון הנצבר.

כמה חבל שהאקדמיה הפכה לבית ספר מקצועי :(

והצעתי את זה כי נראה לי שאתה צמא לידע באישיותך אבל מנסה להתאים את עצמך למה שמקובל. אתה לא טיפוס רגיל, ומבחינתי זאת מחמאה :)
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2025 01:37
כן, בהחלט. במיוחד חשבונאות.
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2025 18:19
תודה על המחמאה קודם כל :)

בהחלט אשקול לקחת קורס להתנסות

קורס ספציפי שאתה ממליץ עליו להתחלה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2025 01:38
קורסי הבסיס בחשבונאות , לא זוכר איך קוראים להם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2025 10:17
שמתי לב שכשכתבתי את העדכון האחרון, לא עשיתי דבר חשוב מאוד - לעבור על המטרות שהצבתי לעצמי בפוסט המקורי ולראות איפה אני עומד ביחס למה שהגדרתי.

עמדנו בהצלחה

אין ספק שיש שיפור ניכר, אבל יש לי עוד הרבה עבודה לפני שאחזור לרמה שאני יודע שכבר הייתי בה בעבר, ואחרי זה כמובן שארצה לבנות עוד מעל.

באופן מוזר זאת המטרה שהגשמתי הכי מהר. עם זאת, לצערי החנות נסגרה די מהר כמו שכבר כתבתי למעלה. בין כל העבודה והנסיעות לא הצלחתי לגרום לעצמי להתיישב ולהתחיל מחדש, אבל זה משהו שחייב לעשות.

צברתי סכום ראשוני ופתחתי תיק. אמנם יכולתי לחסוך יותר אבל בסהכ אפשר לומר שאני בדרך הנכונה.

להשתחרר כן, לטייל לא יותר מדי, וגם האמת שלא דחוף לי כל כך כי אני נהנה מהתהליך.

כמו שאמרתי כבר נרשמתי ללימודים השנה וגם הספקתי לבטל. עוד שנה של לעבוד ולהבין איך אני רואה את המשך הדרך שלי בתחום זה הצעד הנכון עבורי.

בסהכ נראה שהייתי בכיוון הנכון בשנה האחרונה, אבל ההתקדמות שלי בחלק מההיבטים (למשל חיסכון חודשי) לא הייתה מיטבית.

מקווה שלכתוב את זה כאן באמת יעזור לי להתמיד ולא לתת להרגלי הצריכה שלי להשתלט עליי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2025 22:41
נשמע שאתה הולך בכיוון טוב.

כל הכבוד לך!

מעניין לשמוע איך יהיה המשך המסע.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2025 12:05
עדכון קצר, שמטרתו היא בעיקר להזכיר לעצמי איפה אני עומד ולאן אני הולך.

מרגיש שהייתי בתקופה מאוד טובה בחצי שנה האחרונה, ושלצערי (או שדווקא לשמחתי?) נתתי לעצמי להירגע קצת יותר מדי בחודש האחרון בהיבטי ההתפתחות האישית.

את החודשיים וחצי שעברו מאז העדכון האחרון, אפשר לחלק לכמה וקטורים:

1. הצלחתי להתמיד מאוד בשגרת האימונים שחזרתי אליה השנה, ולשמחתי אני יכול לומר שהגעתי לתוצאות שלא ראיתי בעצמי מאז ימי כספורטאי בתיכון, ואפילו יותר במובנים מסוימים.

בנוסף הגדרתי לעצמי מטרות וקווים כלליים של התנהלות מבחינת אימונים ותזונה לשנה הקרובה, ואני באמת מרגיש שאני בכיוון הנכון.

2. במקביל, נכנסתי לעומס משמעותי בעבודה שנבע משילוב של פרוייקט חדש שנכנס, חוסר של מנהל לפרוייקט עקב סיבות אישיות שלו, ותפקוד שלי כמנהל בפועל שיש לומר היה מוצלח מאוד. למרות שמסלול הקידום שלי כבר הובטח עוד לפני כן, אני מרגיש ששוב הוכחתי ואני מוכיח את עצמי. גם לאנשים שמעליי, וגם באופן אישי לעצמי, שכנראה אני באמת שייך לתחום הזה, ושפתיחת משרד משלי בעתיד זה בהחלט משהו שאני רואה כדפ"א.

3. פתחתי מחדש את העסק (חנות דיגיטלית שציינתי בפתיחת הפוסט הזה ובמהלכו), בניתי מוצר ופלטפורמת מכירה שלמה במהלך יוני-יולי, אבל בין כל העומס לא הצלחתי לגרום לעצמי לשבת כדי לייצר תוכן ולהקים קמפיינים ולהתחיל להביא לקוחות. אני ממשיך לדחות את זה ולבזבז זמן, וזה משהו שחייב להשתנות בהקדם.

4. במישור האישי, הייתה תקופה עמוסה רגשית, שילוב של הרבה עניינים משפחתיים, ובמקביל עודף של אירועים שקשורים למערכת יחסים מאוד מורכבת עם דמות דומיננטית שנכנסה לחיי בשנה האחרונה (אציין שהמורכבות היא נתון שלא לבחירתי, אבל ההחלטה להיכנס למערכת היחסים הזאת למרות המורכבות היא החלטה שלי שאני שלם איתה נכון לעכשיו).

בנוסף הקדשתי בחודש האחרון הרבה יותר זמן לעשייה שיותר מוקדשת לנפש ולא להתקדמות ישירה לעבר המטרות.

לא אכנס לפרטים, אבל שילוב עשייה אומנותית שלמדתי לאהוב, יחד עם הקדשת זמן לתחביבים מפעם כמו אמנויות לחימה, וקריאה מחדש של ספרים שאהבתי ושינו משמעותית את התפיסה שלי בימי השירות הצבאי (למרות שאני לא אדם שחובב ספרים מטבעו).

בסה"כ אני נמצא במקום טוב, אבל עם הרבה פוטנציאל לא ממומש עקב הורדת רגל מהגז. לזהמתלווה גם סיכון גבוה שנובע ממערכת היחסים הנפיצה שציינתי קודם (ושוב, הבחירה שלי הייתה להיכנס אליה בכל מקרה, שכן מטבעי אני אדם שלא פורח משעמום, אוהב אקשן ואת האדרנלין שמגיע איתו).

מטרות עד העדכון הבא:

1. להתמיד בחנות ולהביא אותה למכירות ראשונות.

2. להמשיך בשגרת והאימונים והתזונה כמתוכנן.

3. לא לתת לעומס בעבודה להשפיע עליי מנטלית, ולהמשיך ביצועים ברמה שמצופה ממני.

4. לקחת את מערכת היחסים הזו למקום בריא ויציב ככל הניתן.

5. להמשיך לשלב את העבודה על הנפש עם החיים האמיתיים, כי היא מאוד עוזרת לי לתפקד ביציבות, ותהיה מפתח עיקרי שיאפשר לי להתמיד בשאר המטרות שהגדרתי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 21:25
במבט לאחור, זה היה אחד הצעדים המשמעותיים ביותר שעשיתי השנה.

לא עישנתי כבר 8 חודשים, והשינוי הוא ללא ספק אחד הדברים המורגשים ביותר.

פיזית אני במצב הכי טוב שהייתי בו ב5 שנים האחרונות (כמובן שזה בעיקר בזכות שגרת האימונים והתזונה).

במקום לפתור עצבים (שקורים לי בערך 20 פעמים ביום) עם סיגריה או ג'וינט, אני נאלץ לנסות לשלוט בעצמי ולהתמודד עם הרגש במקום להדחיק.

שלא לדבר על תחושת הגועל העצמי שהייתה מגיעה עם כל סיגריה שנייה, המחשבה הזאת על זה שאני יודע שאני מזיק לעצמי כי אני לא מסוגל להתמודד עם הדחף לעשן.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 21:44
משמח מאוד!

כל הכבוד, צעד משמעותי וקשה