⬅ חזרה לאינדקס

בחירת דירה

🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2024 21:00
יש לי אפשרות לרכוש אחת מבין שני דירות,

הראשונה:

יתרונות:

דירה שעברה הסבה מ5 ל4 חדרים(הגדלת החדר שינה הראשי על חשבון חדר משני) , מטבח איכותי, תכנון נורמלי, מחסן

אזור שנחשב איכותי ושקט בעיר שלי, הדירה דיי מרווחת, הדירה נמכרת במחיר יותר נמוך מדירות זהות (שלא עברו שום הסבת חדרים) באזור

, כל האזור נחשב ליקר (כל הדירות בכל הבניינים נמכרים במחיר זהה ויקר יותר משאר העיר)

חסרונות:

ההסבה של הדירה הופכת אותה לדירה שקשה למכור במידה והיא לא תתאים לי, האזור יחסית לא מוכר לי, הדירה והבניין מרגישים ישנים

(אסלות מונובלוק,תריסים ידניים , לובי דיי פשוט ,אינטרקום שלא עובד,דלת כניסה מיושנת) , קיר הסלון משותף עם קיר הסלון של השכנים, ובין המרפסות יש קיר הפרדה

כמו כן נודע לי שהיה בדירה ליקוי איטום בשנה האחרונה ובוצע תיקון

ולא ברור אם התיקון יחזיק בחורף הבא

הדירה השניה:

יתרונות:

קומה סופר גבוהה עם נוף פתוח שלא יחסם ,דירת 4 חדרים רגילה (ככה שיותר קל למכור) ,מרפסת גדולה

הלובי מרגיש חדש, והדירה מרגישה מודרנית (אסלות תלויות, תריסים חשמלים,נקודת מים במרפסת,דלת יפה בכניסה לבית

אינטרקום מצלמה שעובד...), האזור של הדירה מוכר לי ואני רגיל ללכת בו, אין קירות משותפים עם השכנים

חסרונות:

הדירה נמצאת במגדל של 20 קומות שצמוד לעוד כמה מגדלים כאלו ובכל מגדל יש חנויות בקומת הקרקע

ליד הבניין נמצאים בניינים ישנים שעלות הדירות בהם זולה יותר מהדירה הזו (ככה שיש אוכלוסייה פחות חזקה שמה)

הממד נמצא בכיוון שממנו באים טילים,

הדירה עוצבה בצורה לא יפה על ידי הבעלים (הנמכות גבס, תקרה לא לבנה ,טפטים , מטבח עם שיש לא יפה)

כדאי לבטל את העיצובים הקיימים אני צריך להשקיע כ40 אלף שקל

כמו כן התכנון האדריכלי של הדירה קצת לא רגיל (המטבח צמוד לקיר הטלוויזיה)

יש הבדל של בערך 170 אלף שקל בין הדירות (הראשונה יותר יקרה)

הדירה השניה חדשה ב4 שנים מהדירה הראשונה

מטרת הרכישה היא מגורים ולא השקעה

באיזה דירה הייתם בוחרים ?
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2024 22:34
לא להאמין מהם השיקולים היום...

ומעבר לזה -

1. כיווני אוויר, אור ושמש יכול להיות פרמטר להשוואה בין הדירות

2. האם אתה מחפש דירה מוכנה לכניסה לטעמך - לא הכי ברור עד כמה זה מהותי

3. בניין לא גדול ומוזנח - יהיה קשה לגייס את בעלי הדירות להשקיע בנראות. אחרת זה כבר היה קורה. אתה יכול להניח שזה לא ישתפר אלא אם בא לך לעשות זאת לבד.

אני הייתי מעדיפה את הדירה הראשונה כי כתבת

שהאזור איכותי ושקט. זה קריטי, את זה לא ניתן לשפץ לפי הטעם.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2024 00:21
מה נחשב לכיוון אוויר טוב וממה כדאי להימנע ?
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2024 00:38
יש לך ילדים? אם כן, בית הספר שמשוייך לכל שכונה עשוי להוות שיקול מרכזי.

אני הייתי נוטה ללכת על הדירה השניה (במידה והשכונות נחשבות כשוות ערך באיכותן) - גם דירה יותר חדשה, יותר מודרנית בגימור, קומה גבוהה ובלי העניין של 5 חדרים שנהפכו לארבעה. הוצאה של 40 אלף ש"ח כדי לתקן את מה שמפריע לך זה לא עלות גבוהה (יתכן שאתה אופטימי מדי וזה יעלה בפועל יותר).

מה זה משנה מי גר ליד? כל עוד זה לא שכונה של עבריינים, למה זה צריך להפריע?
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2024 10:15
זה לא מפריע אבל אני מנסה לחזות בעיות עתידיות מבחינת רעש וכו...

הדירה הראשונה פונה לחזית של רחוב פנימי, כלומר אין כביש ראשי , כל הבניינים ליד הם בגובה של 14 קומות ועוד כמה בניינים נמוכים יותר (9 קומות)

הדירה השניה נמצאת בבניין עם חנויות בקומת קרקע כביש ראשי ליד (בתוך עיר) אבל הדירה פונה לצד העורפי ככה שלא שומעים את המכוניות, מימין ומשמאל לבניין יש

בניינים של 20 קומות

מה מניסיון הקוראים יותר שקט ? (אני ראיתי את שני הדירות באמצע היום ולא שמעתי רעש חריג)
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2024 11:59
הבן שלי גר בקומה 12 בדירה מול הכביש הראשי. מהקומה הזאת לא שומעים כמעט שום דבר בצורה חזקה (למעט צפירות אמבולנס) גם במרפסת, כך שאני מניחה שאם מדובר על קומה גבוהה מזאת - רעש מהרחוב הוא לא מה שיפריע לך.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2024 13:27
הייתי בדירה של חברים במידטאון, הכל שאלה כמה הכביש ראשי. אצלם גם בקומה גבוהה (לא זוכר כמה אבל יותר מ-12) יש ככ הרבה רעש גם בלילה שלא כיף לשבת במרפסת.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2024 14:21
לא כביש כזה מרכזי וגם לא מדובר על תל-אביב.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2024 15:58
הדירה הספציפית שאני שוקל היא עורפית כלומר מהצד שלא פונה אל הכביש

האם ישנה בעיה מיוחדת בקנית דירה שעברה הסבה על ידי ביטול חדר אחד להגדלת שטח אחר בדירה ?

האם הייתם קונים דירה שנודע לכם שהייתה בה בעיית איטום שתוקנה ?
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2024 11:32
מחזקת. בהנחה ואין בעיות מבניות, לשנות/לשפר עיצוב אפילו ב40 אלף זה "לא נורא" ביחס לעלות הדירה. וגם זה משהו שחלקו אפשר לעשות בשלבים/חלקים. (תתייעץ עם מעצב פנים/מלביש בתים טוב, תופתע מכמה פתרונות יצירתיים במעט כסף יש כדי לשנות עיצוב)

הדירה הראשונה נשמע שיכול להיות בעיות שהן יותר מבניות או בלאי.

בעיות איטום זה בכלל נאחס - במיוחד שלא אמרו לך מה עשו שם כדי לטפל בזה ואיפה/מה הייתה הבעיה. בכללי בשביל לאטום מחדש צריך פחות או יותר להרים את הרצפה כי האיטום נמצא שם (אלא אם הבעיה הייתה מאוד מאוד נקודתית), יש פתרונות זמניים יחסית של לחדש רובה שזה לטווח של אולי כמה שנים במקרה הטוב.

כמובן זה רק נקודות לשיקולך.
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2024 15:33
האם היית סומך על אחריות שנתן מי שביצע את האיטום ? (מדובר בקיר חיצוני ולא שכן ממה שנאמר לי)

הדירה עצמה דיי מושקעת ולא מצריכה שינוי עיצובי,אבל כמו שרשמתי יקרה יותר מהדירה הקטנה אך נמצאת באזור שנחשב טוב לעיר שלי בהשוואה לדירה השניה
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2024 16:36
אישית לא הייתי מתלהב לקנות במגדל. מניח שדמי ועד הבית גבוהים הרבה יותר ויש יותר סיכוי שהוא יהפוך לסלאמס.
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2024 16:41
לא משנה מטרת הרכישה, לעולם רכישת דירה צריכה להמדד בפרמטרים כלכליים. אתה שואל לצערי שאלות לא נכונות ונופל בפח המכונה "דירת מגורים", הגדרה המלבינה כביכול עיסקה גרועה במעטה מנומק. תעשה מחקר שוק, תבין מחיר למטר, תפתח קצת תפיסה השוואתית כמו שהיית כנראה עושה לרכישת מקרר או רכב, באופן כזה שהעיסקה הגדולה בחייך תעשה מתוך מחשבה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2024 17:06
הדירה הראשונה בבניין של 14 קומות השניה 20 קומות, ככה ששניהם סוג של מגדלים, אני גם מחפש קומה גבוהה (מעל 5) בכל מקרה
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2024 17:08
מה שאני עושה זו בדיוק ההשוואה, כי יש לי כסף לקנות את שני הדירות ומה שנשאר זה להחליט מה מהם תהיה יותר טובה לפי הפרמטרים הייחודיים של הדירות האלו

במה את חושבת שאני טועה ?
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2024 15:04
לא אתה עושה השוואת חשקים :-) כמו: "אזור שנחשב איכותי ושקט בעיר שלי", לא השוואה של נתונים כלכלים כמו מחיר למטר בשני האיזורים וכיצד הם מתייחסים לשוק, נתוני הגירה, אולי באיזור הישן ישנן תוכניות שיציפו ערך עוד מספר שנים ובאיזור המגניב יותר "לא נשאר בשר על העצם"?
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2024 15:54
דירת מגורים כשמה כן היא, צריכים לגור בה. אם האיזור ,האוכלוסיה ,בתי הספר, השירותים הצבוריים בה דפוקים לא יעזור איזה אקסל כלכלי תבצע זה לא יעשה אותך מאושר מקסימום קצת יותר עשיר. סביבת מגורים היא מרכיב עיקרי בחיים שלך וחיים אותם פעם אחת, לא תוכל לחזור לחיות אותם עוד פעם עם הכסף שחסכת.

יש הבדל בין מרגישים ישנים ללא מתוחזקים. בכמה מהמקומות הכי יקרים באיזור המרכז ישנם בניינים שמתוך כוונת מכוון לא מרגישים חדשים ונוצצים ולו רק בגלל שזה מסננת על אוכלסיה ישראלית שמחפשת את הנוצץ.

אם הבניין מתוחזק, בניין שמרגיש ישן הוא בעל יתרון בעיניי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2024 16:25
פורום המשקיעה הוא פורום כלכלי ולכן זה יותר מלגיטימי לקיים שיח כלכלי מעבר לשיח אמורפי על אושר ותפיסת הדירה למגורים, כמוצר צריכה ענק!

דירה היא לרוב השקעה הכי משמעותית בפרוטופוליו של

הישראלי הממוצע, אז רצוי לעשות אותה בראיה כלכלית רחבה ולא בראיה של כבש.

אם החשיבה היא רק למקסם רמת חיים וחשקים אין צורך כלכלי לקנות, ניתן לשכור.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2024 16:45
תחליטי, זה מוצר צריכה או השקעה. כי אם זה מוצר צריכה ועוד ענק כפי שכתבת, הוא קודם כל צריך להתאים לך, את צורכת אותו. כמו שלא תקני אוכל רעיל פג תוקף רק בגלל שהוא זול וזה מאוד כלכלי.

אם זה השקעה את יכולה לקנות פחון בשכונת פשע שמיועדת לפינוי בינוי בעוד 20 שנה ולעשות טבלת יאוש.

כסף או "כלכלה" הוא אמצעי, לא מטרה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2024 17:06
לא הבנתי את המשפט הזה. איך מקסום רמת חיים וחשקים קשור בהכרח לקניה או השכרה?
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2024 17:08
לעולם רכישת דירה היא השקעה, טובה או גרועה.

כשרוכשים דירה כמוצר צריכה משיקולים שאינם כלכלים, זו רולטה היכולה להסתבר כהשקעה גרועה וחבל כי מדובר בכסף גדול.

כדי לחיות ולהנות אין צורך להשמיד ערך.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2024 17:12
פשוט. כשאתה שוכר

דירה אתה לא משקיע בנכס ולא צמוד לעלית/ לירידת ערך שלו.

שכירות היא הוצאה לא נכס.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2024 17:45
אבל השקעה טובה-גרועה זו סקאלה. בהינתן שנלקחים *גם* שיקולים כלכליים (במקביל לשיקולים הנוספים) זו יכולה להיות השקעה טובה דיה.

אני מסכימה איתך שחשוב להבין את המשמעויות הכלכליות של ההחלטה הזו ולהבין כמה עולה החלק של ״הצריכה״.

כמה עולים השיקולים הפסיכולוגיים (הרצון להיות בעל הדירה, הרצון לא להתעסק עם שוכרים וכו׳), כמה עולים ״הצרכים״ שנובעים מהבחירה לקנות ״בית מגורים״ (שכונה/אוכלוסיה/חינוך), וכמה עולים ״החשקים״.

אחרי שמבינים את העלות יכולים להחליט האם התועלת מצדיקה את העלות.

והעלות יכולה להיות בהשוואה לדירה להשקעה (שלא תשמש למגורים) ויכולה להיות גם בהשוואה לתשואה אלטרנטיבית מהשקעה אחרת (כגון שוק ההון).
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2024 17:57
תדמייני שהוא מעוניין לשכור אחת מהדירות (או דירה דומה להן) ואין לו בעיה לשלם דמי שכירות גבוהים, אך אבוי - אין כאלו בשוק.

הפתרון המוצע הוא לרכוש דירה ולהשכיר אותה לעצמו. הרכישה הופכת להשקעה סבירה, כי דמי השכירות גבוהים ואפילו יש שוכר שמוכן לשלם אותם לטווח ארוך.

האם אפשר היה למצוא השקעה טובה יותר? בוודאי, ולא בהכרח ברכישת דירה - ניתן היה גם (למשל) לגור בדירה זולה יותר ולהשקיע את ההפרש במניות.

עם זאת, לאנשים יש מן זכות כזו בה הם יכולים לבחור על מה להוציא את הכסף שלהם, בפרט על דיור טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2024 18:07
מסכימה לניתוח שלך. עם זאת לדעתי במיוחד בגילאים צעירים בו הצורך העיקרי הוא להגדיל הון, בעייני זה בזבוז של ממש לא לעשות שימוש בהטבות המיסויות והמימוניות לצורך עסקאות שיש בהן ערך מוסף (פחות דירות לצורכי מגורים פושרות באיזורי ביקוש ללא כל פוטנציאל) כדי למקסם את ההון העצמי ולכוון לנקודת זינוק פיננסית גבוהה לחיים.

לאחר שצוברים הון בגילאים הצעירים, אפשר להתפנק בשלב מאוחר יותר ולהנות ממנעמיי החיים ושלל מוצרי צריכה, כולל מגורים.

ברור שאין כאן התייחסות למקריי קצה של הייטקיסט שעשה אקזיט או יורש צעיר ועשיר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2024 18:17
מכפיל הכח על מנת לייצר יתרון מובנה במיוחד בגיל צעיר, הוא חיסכון אגרסיבי מצד אחד והשקעות נבונות מצד שני. לא חייבים שום דבר.

זכותך גם לשבת בכיסא נדנדה כל היום ולעשן נרגילה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2024 18:49
נכון, וזכותי גם להתייעץ בפורום על סוג הטבק בלי לחטוף קיטונות של ביקורת.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2024 18:51
אפשר להתקדם בדיון אם יועלו כמה פרמטרים כלכליים ועל זה אפשר להוסיף את מה שקשה למדוד (האישי-הרגשי-העדפות...).
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2024 20:53
אם ההון שלי נמצא בתיקי השקעות אז הרווחים שלי מגיעים ממנו במקום לממש את התיק, לשלם מס רווחי הון ואז לקחת הלוואה של מיליונים מהבנק.

כמובן שאם מישהו שוכר ולא משקיע/חוסך אז הוא בבעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2024 07:09
מה שהעלתי כאן לא בא מתוך מטרה לבקר או להתנצח, הכוונה היתה להבהיר איך דחיית סיפוקים יכולה לקדם צבירת הון יציבה לאורח שנים. זכיתי לראות איך צעירים עם רקע חלש, משנים סטטוס כלכלי דרך משמעת. לא לכל אחד זה מתאים, ולמרות זאת שווה ללמוד את הסודות ולאמץ את מה שהנפש מסוגלת לעמוד בו. באתר הזה יש הרבה מאוד ידע כדי לצאת לדרך הזו, שיהיה בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2024 07:11
לא הבנתי...
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2024 08:22
יש מי שמעדיף לא לדחות סיפוקים ולצבור פחות הון. זכותו.

איך זה קשור, ומאין את מסיקה את הרקע של פותה"ש?

אין פה שום סודות.

אבל זה לא מה שמעניין את פותה"ש.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2024 20:28
הגישה שלך שגויה לפי דעתי.

יש כיום שני אפשרויות למגורים שכירות או בעלות על דירה

בישראל רוב המשכירים הם אנשים פרטיים תעבי בצע ולא חברות, רוב חוזי השכירות הם לתקופה של שנה (כל שנה צריך לחדש)

ואין חוקים שמקבעים את שכר הדירה או מגנים על הדייר מהתנהגות ביריונית של בעל הנכס

אם היינו נמצאים במדינה שאני יכול לשכור לטווח ארוך מחברה מסודרת ויש חוקים שמגנים עלי ומונעים משכר הדירה לקפוץ

ונותנים לי יציבות להישאר בדירה במשך שנים ארוכות ולקנות רהיטים שלא יזוזו כל שנה, אז כמובן שהייתי שם את הכסף במדד כלשהוא ונהנה מהתשואה

אבל אנחנו בישראל...

כמו כן לשים כסף בדירה בישראל היא השקעה לא כל כך גרועה, אוסף של אנשים מושחתים (חברי כנסת ,קבלנים, "כתבי כלכלה" , מתווכים ,יועצי משכנתאות ,מהנדסי נתונים בלמ"ס) דואגים שמחירי הדירות לא ירדו
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2024 23:20
זה טוב, לא?

כל שנה יש לך אפשרות לצאת מהדירה ולחפש מקום חדש. בישראל יש הרבה סיבות לרצות לצאת מהדירה \ חוזה.

כן ולא. לשכ"ד אמנם אין חוקים של המדינה, אבל בסופו של יום קיים חסם עליון של כמה אפשר לדרוש, שוק חופשי, תחרות וכאלה.

לגבי ביריונות? יש לא מעט חוקים ופסקי דין שמונעים ושומרים על זכויות של דיירים.

שכחת אוכלוסיה שחייבת לגור במרכז של המרכז ובשום פנים ואופן לא תזוז מ"מ דרומה או צפונה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2024 06:57
לשים כסף בדירה בישראל היא השקעה לא כל כך גרועה

מסכימה איתך לחלוטין, רק כדאי לעשות זאת לאחר שביצעת מחקר שוק מעמיק (ניתן לעשייה גם ללא איש מקצוע) ורק אחר כך להתחשב בפרמטרים רגשיים של המטבח, הנוף והסביבה.

ניתן לקנות דירה למגורים שהיא נכונה להשקעה, אבל החשיבה שצריכה להוביל היא כלכלית, בהתאם לפרמטרים שהצגתי למעלה, ופרמטרים נוספים שכתבתי עליהם בעבר גם כאן בפורום.

אם היינו נמצאים במדינה שאני יכול לשכור לטווח ארוך מחברה מסודרת

פשוט לא נכון, התחום הזה תפס תאוצה אדירה בשנים האחרונות מאז 2014 : אשטרום, מגוריט, אזורים, אלו רק חלק מהחברות המספקות פתרונות דיור להשכרה לטווח ארוך למשך 15-20 שנה, כששכר הדירה מתעדכן פעם בשנה בהתאם למדד וניתן להעלות אותו בחמש השנים הראשונו מקסימום ב 5%. החברה הממשלתית "דירה להשכיר" היא זו שמשקוות את הקרקעות בדיוק למטרה הזו, באופן מפוקח.

אוסף של אנשים מושחתים

ונניח שאתה צודק...זה לא תירוץ לעשות טעויות, אולי להיפך.
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2024 09:40
לא כל אחד יכול להנות מההטבה הזו של מגורים לטווח ארוך. החברות שקמו הן טיפה בים.

אם אני לא טועה זה נתון להגרלה/עמידה בקריטריונים מסוימים.

אם פלוני רוצה לשכור דירה ממש לא בטוח שיהיה זכאי ויוכל מחר לשכור נכס בתנאים כאלו.
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2024 11:11
רק הבהרה - בפרויקטים של שכירות לטווח ארוך יש כמות של דירות שהן בשכירות מופחתת שהן אלו שמגרילים קריטריונים וכו'. יש גם מלאי של דירות לשוק החופשי.

מה שכן אכן כרגע יש מעט מאוד פרויקטים כאלה. דפדפתי לפני כמה שבועות בפרויקטים במרכז הארץ וכמעט ואין דירות פנויות (בדקתי מהמלאי לשוק החופשי), לא בדקתי מה רשימת ההמתנה (אולי למישהו אחר יהיו את הנתונים האלה של כמה זמן ממתינים :) )
🕒 פורסם בתאריך: 15/07/2024 21:04
תראה, אנחנו שכרנו דירה רגילה לשבע שנים ואז הארכנו לעוד שבע שנים, זה אפשרי נקודה. מי שמסמן לו

מטרה למצוא שכירות לטווח ארוך, מוצא. להתחיל להסביר למה אי אפשר, נובע מזה שכנראה לא ממש רוצים.