⬅ חזרה לאינדקס

ציון נמוך בקורס מבוא למדעי המחשב

🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2024 15:12
הקדמה:

בן 20,התחלתי בתואר בכלכלה וניהול באוניברסיטה הפתוחה ולאחר שסיימתי 25% בערך,עברתי לכלכלה ומדעי המחשב (גם בפתוחה) בנסיון לעלות את השכר שלי שאסיים את התואר.וכבר בקורס הראשון ראיתי גם שאני ממש מתחבר לתחום של מדמ"ח ואוהב את התכנות.לפני זה היה לי 0% רקע בתחום.

הקורס הראשון שהייתי צריך לעשות היה מבוא למדמ"ח.הבנתי שזה קורס קשה אז לקחתי רק אותו בסמסטר ובמשך חודשיים וחצי בערך, בכל הזמן הפנוי שהיה לי רק למדתי אליו ותרגלתי מבחנים,כך שאפשר לאמר ש"טחנתי" את הקורס (עשיתי בסביבות ה-32 מבחנים).

עשיתי את המבחן ואני כנראה אקבל בסביבות ה-70.עכשיו אני יודע שהרבה יגידו לי שאם תרגלתי כל כך הרבה וזה הציון שקיבלתי אז כנראה שאני פשוט לא מתאים כל כך לכל התחום של מדמ"ח.

אבל העניין הוא שבמבחן לוקחים שאלה אחת מ-leetcode ברמת medium,שהיא שווה 25 נקודות.ואין מצב ביניים בשאלה-כלומר או שעלית על הטריק וקיבלת 25 נקודות או שלא עלית וקיבלת 0.(הטריק הוא לא אלגוריתם רגיל שקל לעלות עליו אלא משהו מעבר-מניח שזה בשביל למיין תלמידים).

ולא משנה כמה שאלות כאלו אתה מתרגל,תמיד יכולים להביא לך משהו שונה שלא ראית ואתה תפספס את הטריק ותאבד את כל הנקודות.וזה בעצם מה שקרה לי,לכן מתוך ה-30 נקודות שירדו לי,25 נקודות ירדו על השאלה הזאת.

מה שאני רוצה לשאול:

הרבה אמרו לי שאני אחפש משרה ראשונה בתחום,יסתכלו על הקורס הזה ואם יש לי ציון נמוך בו (פחות מ-80) יפסלו אותי ישר אז כדאי לי לגשת למועד ב.

העניין הוא שקשה לי מאוד עם מועדי ב בגלל שאני שונא לחזור על חומר שכבר למדתי וטחנתי כל כך הרבה-מרגיש שזה לא מקדם אותי לשום מקום ובנוסף זה משעמם ממש לתרגל מליון פעמים אותו דבר-בקיצור זה יעשה לי רע.

אז:

1.האם אני באמת לא מתאים לתחום של מדמ"ח אם תרגלתי כל כך הרבה וקיבלתי רק 70.

2.אם אני מתאים,לגשת למועד ב?

3.כמה הציון בקורס הזה באמת קריטי למציאת משרה ראשונה בתחום?
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2024 15:32
התואר הוא גם "חותמת" שיש לך יכולת התמדה, לא רק כישרון.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2024 15:40
אני לא עצלן.יש לי יכולת התמדה ענקית.התחלתי ללמוד את התחום מ-0 ובמשך חודשיים וחצי, מה שעשיתי במשך כל היום,זה לתרגל מבחנים בלי הפסקה.(וכל זה עוד באוניברסיטה הפתוחה ששם העזרה היחידה שאתה יכול לקבל זה מהסטונדטים עצמם.אלא אם אתה משלם לקורס חיצוני,מה שאני לא עשיתי).

אני בטוח שאפשר להבין שאחרי חודשיים וחצי אינטנסיביים כאלו,הסיבה לכך שאני לא רוצה לגשת למועד ב לא נובעת מעצלנות אלא מעצם העובדה שזה משעמם ממש לחזור על אותם נושאים שוב.ושוב,זה לא שלא הבנתי את הנושאים וזו הסיבה ללמה לא קיבלתי ציון טוב.הבנתי כל מה שלימדו עד הסוף.אבל שוב כמו שכתבתי,תמיד יש שאלה מ-ליטקוד שיש בה טריק שהוא מעבר למה שנלמד.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2024 15:43
לא.

אם אתה רוצה לקבל 100 אז או שאתה תותח מדמ"ח

או שתפתור 200 שאלות עד שתכיר את כל הטריקים

אגב, אותה שאלה שפספסת, אחרים פתרו? זה ייתן אינדיקציה אם מדובר בשאלה פסיכית או שלא חרשת מספיק.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2024 15:51
כל ההודעות בקבוצה שראיתי לגביה,היו כמה שהיא הייתה קשה ומורכבת.

לא מפתיע אותי,לפני שני מועדים הם שמו שאלה ברמה hard מליטקוד.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2024 15:54
קיבלת או שאתה מנחש כמה קיבלת?

אז אתה יודע שיגידו לך? או שאמרו לך?

פעם היחידה ששאלו אותי מה היה הציון - ביקשו לראות גליון מלא. וזו לא היתה המשרה הראשונה.

בקיצור, הייתי אומר שאתה חי בסרט שרק לך יש כרטיס אליו (נחש בן כמה אני)

בזמנו כשלמדתי פגשתי הנדסאי שהשלים למהנדס... הוא בא בגישה של "גם 60 שזה עובר".

לא כולם יהיו טאלנטים - מדעני נתונים על חלל שמבקשים 80,000 לשבוע עבודה.

אבל הציון זה לא מה שיכשיל אותך... לא כולם היו עם ממוצע 100.

חצי מהכיתה שהתחילה איתי מחשבים, זלגה לכיתה של "ניהול תעשיה" - הממוצע שלהם עלה ב-15 נקודות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2024 16:15
לא קיבלתי ציון עדיין אבל ב-70 נקודות שאני מדבר עליהן, השוותי תשובות עם איזה 10 אנשים ובנוסף היה לי ממש קל לענות עליהן.

לא אמרו לי אבל ככה אני הייתי מגיב אם מישהו היה מספר לי את מה שכתבתי (אם הוא היה שוכח לציין שבמבחן יש שאלת ליטקוד קשה)

מה זה קשור?בא בחור צעיר שרוצה להבין איך הדברים עובדים מאנשים עם ניסיון וככה אתה מגיב?

לא המצאתי את מה שכתבתי לגבי ההסתכלות של המעסיק על הציון בקורס.זה בא מעוד 3 אנשים שיודעים על מה הם מדברים.

מה שאני עושה כאן זה פשוט שומע עוד דעות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2024 16:29
והם קיבלו כבר ציון?

ואני אומר לך שזה ממש לא נכון.

התחום של "מדעי המחשב" כל כך רחב ומה שאתה יכול להיות ולעשות כל כך רחב...

המבוא הוא כשמו - רק מבוא.

בכלל שנה ראשונה נועדה לסנן אנשים שלא מסוגלים לצלוח אותה ולהמשיך הלאה.

אז אני מגיב אחרת.

אני אומר לך שאתה רואה שחורות והעולם לא עובד ככה.

ואם ה-3 הללו הם לא מעסיקים, כנראה שגם הם לא באמת יודעים על מה הם מדברים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2024 17:26
אחי למדתי בטכניון.

עשיתי מועד ב' לרוב הקורסים. רק בזכות זה סיימתי עם ממוצע סבבה.

ככה זה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2024 18:18
תקבל ציון. אם הוא נמוך מ85, גש למועד ב'.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2024 22:13
זה בוודאות לא נכון ויש מספר סופי של טריקים. תלמד עוד :)

זה גם מה שתגיד בראיון עבודה שישאלו אותך איך היה לך בלימודים?

למה שאגייס אותך ולא בן אדם אחר שטחן והתמיד ויודע יותר טוב את החומר כי הוא עשה פעמיים כל מבחן?
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2024 23:30
בחיים שלך אל תקשיב למה ש"כולם" אומרים.

קודם כל מכיוון שזה לא "כולם", מי שמקבל 90+ לא כותב הודעות, אלא יושב בשקט, כך ש"כולם" זה הבינוניים ומטה. שנית, גם אם זה באמת כולם ואפילו אם כולם צודקים, אין תועלת בלהתלונן בפורומים, תועלת זה רק מעשים שמשנים את המציאות, למשל מועד ב או לחזור על הקורס אחרי שהחומר שקע קצת (שים לב שלפעמים יש מגבלות שונות על חזרה על קורסים).
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2024 07:40
אלה החיים חבר, מועדי ב הם חלק מהם.

אם חשוב להצליח תעשה מועד ב.

גם בעבודה אחרי התואר עושים אותו דבר שוב ושוב...
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2024 10:00
בת של חברים כנראה ניגשה איתך גם למבחן איתך.

לא הבנתי ממה אתם מפחדים, אבל היא באה בגישה של לעשות , לקבל עובר ולהמשיך.

יש עוד מספיק קורסים להספיק לפני הצבא.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2024 11:27
השאלה היא מה המטרה שלך.

ציונים חשובים בעיקר ללימודי המשך (תואר שני, וכו') - או - למשרות סטודנט ו/או מתמחה/בוגר

הם פחות חשובים ברגע שאתה נכנס לתעשייה.

הציונים שלי לא היו מי יודע מה וזה אף פעם לא הפריע לי במציאת תעסוקה במקומות איכותיים
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2024 11:54
המטרה שלי היא שהתואר ישתלם לי מבחינה כלכלית.

כלומר שאני אסיים את התואר,אני אוכל להגיד לעצמי שכל הזמן והמשאבים שהשקעתי בו (בזמן שאני מוותר על הכנסות מעבודות אחרות+מוותר על נסיון) היה שווה את זה מבחינה כלכלית ולקריירה-בין אם זה בגלל שאני מקבל שכר גבוה יותר ממה שהייתי מקבל בלי תואר או בגלל שעכשיו אני יכול לעשות כל מיני הסבות וקורסים שהתואר הוא תנאי קבלה לשם.

שורה תחתונה:

רוצה שהתואר תהייה השקעה טובה.

ברור לי שציונים נמוכים יכולים להפוך את התואר להשקעה פחות טובה.

אבל מה שאני מנסה להבין בפורום הזה זה האם הם יכולים להפוך את התואר להשקעה גרועה-כלומר שאני מפסיד ממנה.

(לא מעוניין בתואר שני אבל כנראה שאתעניין בקורסים כמו BI לדוגמא שבחלק מהמקומות דורשים תואר בשביל תנאי קבלה)
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2024 12:03
בוא נדבר אחרי שתקבל ציון. אם תקבל בטעות 85 (כי היה פקטור) או 60 (כי טעית במשהו שחשבת שצדקת) זה יכול להשפיע על כל התמונה.

בכל מקרה, ציון 70 בבחינה של מבוא מדעי המחשב ממש ממש ממש לא אומר שאתה לא מתאים. במיוחד אם אתה מתחבר לתחום ואוהב תכנות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2024 13:00
לא, תואר במדמח זה לא השקעה גרועה, אולי לא תהיה ראש צוות בגוגל, אבל עדיין יהיה לך תואר שיפתח לך דלת להייטק, שזה עדיף על הרבה תעשיות אחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2024 13:09
השקעה טובה גם אם התואר יהיה בציונים נמוכים?

מקווה שזה לא יקרה אבל מכין את עצמי לרע מכל.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2024 13:29
כל עוד יש לך תואר, וזה מאוניברסיטה מוכרת ולא מאוניברסיטת לטביה בהתכתבות, תהיה לך אפשרות למצוא עבודה מתגמלת בתחום.

יהיה לך יותר קשה להתמודד עם אנשים שלמדו במקומות חזקים יותר, או אנשים עם ציונים טובים יותר, אבל אתה עדיין יותר טוב מכל מי שלא למד.

תחשוב על זה ככה, אתה מכשיר את עצמך להיות ספורטאי מקצועי, או כדורסלן מקצועי. גם אם תהיה השחקן הכי גרוע ב nba, עדיין תהיה יותר טוב מ99% משחקני הכדורסל שיש.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2024 15:03
אפילו יותר טוב ממישהו בלי תואר אבל שיש לו יותר נסיון ממני?מה הגבול של כמה התואר יתן לי עדיפות בהשוואה לאנשים בלי תואר?
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2024 15:27
כנראה שלא, כי הוא הצליח להכנס למקומו בלי תואר, כלומר או שבא עם נסיון עצמי או בוטקמפ כלשהו וצבר כמה שנים.

ועדיין השאלה גם תלויה בתחום הספציפי.

יכול להיות שיהיה לך ידע תיאורטי נוסף שיכול לעזור/ לשפר למערכת.

בקיצור, החיים הם לא שחור ולבן.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2024 16:29
אני מודה שאני לא מבין מה אתה מנסה להעריך כאן. על הסקלה אתה בגבול התחתון. כרגע אתה סטודנט מתחיל בפתוחה, עם ציון בינוני מינוס בקורס מבוא.

אתה בנקודת פתיחה לא טובה אם התחרות שלך היא מצטייני דיקן מהטכניון שהיו קצינים בטכני של 8200, אבל יש עוד הרבה אנשים בעולם, חלקם הוציאו גם פחות ממך.

האם התואר ייתן לך עדיפות מול אנשים ללא תואר ? לדעתי האישית בטווח הארוך כן. רוב האנשים שאני מכיר שהתמידו והתקדמו בהייטק בתחום התכנות היו בעלי השכלה פורמלית בתחום. האנשים היחידים שאני מכיר שהתקדמו בלי תארים ורק על סמך ניסיון מעשי בשטח היו אנשי סיסטם.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2024 16:46
מהניסיון שלי ושל האנשים הקרובים אליי, כדאי להשקיע מאוד ב3 סמסטרים הראשונים בציונים טובים גם אם זה אומר לעשות מועדי ב׳ על 70.

אחרי זה כבר לחפש משרת סטודנט. ואחרי שאתה מתקבל לעבודה ראשונה זה תלוי אם תרצה להמשיך לתארים מתקדמים או לא
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 06:23
קראתי את רוב התשובות שקיבלת וניכר שאנשים פה לא יודעים מי זו תמר וילנר ומה זה מבוא למדעי המחשב בפתוחה, בכל אופן, הרשה לי לגחך. גם אם קיבלת 70, הייתי לוקחת ועוברת הלאה. יש קורסים יותר רלוונטים כמו אלגוריתמים ומבוא לאלגו' ומבני נתונים ששם באמת עלולים להסתכל על הציון בעין יותר בוחנת עבור סטודנט, אבל מבוא לג'אווה? נו באמת.

אני קיבלתי שם 73 סופי, במנמא 96, באלגוריתמים 90. מצאתי עבודה.

יתרה מכך, התואר הוא סנן רק לעבודה ראשונה. משמע, בעבודות הבאות הוא יעזור לך אבל גיליון הציונים שלך לא ממש יעניין מישהו כמו הניסיון שצברת.

בקיצור, תחליט איפה אתה עושה את המלחמות שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 10:04
הרבה אמרו לי שהציונים חשובים רק לעבודה הראשונה בתחום.

אני רק רוצה לוודא שאני באמת אצליח לשבור את המחסום של העבודה הראשונה ולא אגיע למצב שאני מחפש עבודה במשך שנה ולא מוצא בגלל שמעסיקים לא מרוצים מהציונים שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2024 16:48
שמע, אמרו את זה קודם הרבה לפני...

אתה נותן למבחן הזה הרבה יותר חשיבות ממה שאתה צריך

כן, ציונים חשובים, אבל הם לא מה שייקבע האם תוכל להיות מועסק או לא... יש המון אנשים שהשיגו עבודה בתחום בלי תואר בכלל (אתה בעצמך אמרת)

ו @Monarch לפניי עוד נתנה לך עדות וניסיון שלה בעצמה.

אני חושב שאתה נותן לספק העצמי שלך לכרספ ביכולת ההערכה העצמית שלך, בבקשה תפסיק. אתה תפגע רק בעצמך, הדברים החשובים שאתה צריך לקחת מהחוויה הזו הם:

1) זה לא סוף העולם אם אתה מקבל ציון נמוך, ציונים לאוו דווקא משקפים מציאות (וכן גם המעסיקים יודעים את זה)

2) ההערכה העצמית שלך לא צריכה לנבוע מציונים

3) אין שום וודאות בכלל לגבי העתיד - לקוות שהעבודה הראשונה שתצליח תהיה ''שווה את זה'' זה קצת בלתי אפשרי.. בלי שום קשר לציונים שלך. דמיין שאתה מצליח במועד ב'

וממשיך לסיים את התואר עם ממוצע גבוה סבבה ? מוצא עבודה שמשלמת טוב אבל אתה תשנא כל דקה שלך שם. יהיה שווה את זה ? לא, נכון ?

תתייחס לעבודה בתור ניסיון, לא בתור היעד שלך יש כל כך הרבה מעבר לצ'ק בסוף החודש (אם כי גם לו יש משקל כלשהו)

* עצה שלי בסוף - אם אתה רוצה לשבור את המחסום, כדאי גם שתביא איתך את הערך המוסף שלך... מהו ? אין לי מושג זה הערך שלך לא שלי. אבל זה יהיה מה שיוכל לעזור לך לדחוף אל העבודה הראשונה שלך, לא רק הציונים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2024 18:18
דעה כנראה לא פופולרית:

אין סיבה להתרכז בציונים בכלל, אלא רק בלמידה והפנמה. ציונים הם כלי לאמוד את הלמידה.

המטרה בתואר בסופו של דבר היא לא השגת ציונים, אלא התמקצעות בתחום.

אם אתה חג סביב ציון נכשל, ואתה משקיע המון זמן - כנראה שהלמידה שלך לא אפקטיבית במיוחד.

סתם כדוגמה, לפתור 32 מבחנים נשמע לי מאוד לא סביר, בעיקר שמדובר בקורס מבוא.

מציע לך לטפל בצורת הלמידה במקום להתרכז בציונים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2024 10:35
הלמידה שלי דווקא כן אפקטיבית.

פשוט בגלל שהתנאי קבלה היחידי לאוניברסיטה הפתוחה הוא דופק אז הם עושים את המבחן של הקורס הראשון (מבוא למדמח) ממש קשה בשביל לסנן את מי שאין לו את היכולות להמשך התואר.

כל מי ששאלתי אותו (ושאלתי הרבה) כמה מבחנים צריך לתרגל בשביל רק לעבור את הבחינה,ענה לי בסביבות 20-30 מבחנים.האנשים ששאלתי לא היו כאלו שבקושי עברו,אלא כאלו שקיבלו 80+.

סתם דוגמא-לפני 2 מועדים הם נתנו שאלה של 25 נקודות שלקוחה מ-leetcode ברמה hard (מסוג השאלות שגוגל נותנת למרואיינים שלה-לפי מה ש-leetcode אומרים).

(בנוסף לכל זה-לפני הקורס לא היה לי רקע במדמח)

עדות לכל זה,אתה יכול לראות כמה הודעות אחורה במה ש- @Monarch כתבה
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2024 10:57
@סטאר

לפני מספר שנים עשיתי את המבחן של מדמ"ח של בפתוחה, קיבלתי סביב 70. זה בהנתן שכבר צברתי ניסיון מקצועי בתחום.

היום אני עובד בחברה בין לאומית גדולה, בתור מהנדס תכנה ואף אחד אף פעם לא התעניין בשום ציון בשום מקצוע.
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2024 23:36
מתוך סקרנות הורדתי את המבחן האחרון במבוא למדעי המחשב ושפת ג'אווה(מניח שזה הקורס) ואני משוכנע יותר ממיקודם שלתרגל leetcode וגם 30 מבחנים זאת דרך מאוד לא יעילה, גם אם קיימות שאלות ברמת leetcode hard.