⬅ חזרה לאינדקס

הצעה מגאמפא

🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2024 23:04
בהתלבטויות קשות, אשמח לשמוע את דעתכם.

אני עובד היום בחברת סטארט-אפ בינונית, תנאים אחלה, WLB מצוין, מיקום טוב, אני מאוד אהוב ע"י כולם והמצב החברתי נפלא.

עברתי תהליך בהצלחה באחת מחברות הגאמפא והגעתי לשלב המו"מ לפני חתימת חוזה, ההצעה הראשונית הייתה נמוכה משמעותית מהמשכורת שלי כיום (TC) אני מניח ששויכתי ל level נמוך בגלל שנות הניסיון שלי.

הגשתי הצעה נגדית שבה ביקשתי שכר שהוא מעט גבוה מהשכר הנוכחי שלי (פחות מ 10%) אבל די רמזתי שיהיה לי קשה להסכים להצעה שהיא נמוכה ממה שאני מרוויח כיום.

המגייס/ת הבינ/ה והבטיח/ה להחזיר תשובה בהקדם עם הצעה שקרובה יותר למה שביקשתי.

בהנחה וההצעה הבאה שאקבל עדיין תהיה נמוכה, אבל לא בפער גדול מהחברה הנוכחית, האם זה יהיה צעד חכם לעבור?

כמה נקודות שחשבתי עליהן:

שורה בקו"ח בגאמפא יכולה לפתוח לי המון דלתות בעתיד

אני אלמד ואתפתח הרבה יותר בתפקיד בגאמפא

אני מניח שאוכל להתקדם ב level בצורה יחסית מהירה, והתקרה שם היא הרבה יותר גבוהה מהמקום שאני עובד בו כיום.

אני עוזב מקום שסה"כ מאוד טוב לי בו, אל עבר הלא נודע, בשוק של מעסיקים.

מה אתם הייתם עושים?
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2024 23:17
לא יותר כסף = לא עובר.

לי משלמים בכסף, לא בפוטנציאל.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2024 23:28
תוסיף עבודה עם אנשים איכותיים (לא יודע איך זה בחברה שלך עכשיו)

והרבה פינוקים מעבר לשכר

מצד שני אתה הופך להיות בורג קטן במכונה ומאבד עצמאות להיות יצירתי

אני כנראה הייתי הולך על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2024 23:34
גם אם בעוד שנה הסבירות שהשכר יהיה גבוה משמעותית מהשכר הנוכחי הוא גדול?

זו לא חשיבה צרה לטווח קצר?

ללא ספק יש בינוניות בחברה שלי, וזו אחת הסיבות שאני רוצה לעבור.

בתפקיד הספציפי הזה, כל התפקיד הוא עצמאות וצירתיות אז אני פחות דואג.

זה פשוט אומר לעבוד יותר קשה בשביל פחות כסף, ככל הנראה לתקופה של שנה-שנתיים
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2024 23:36
מי אמר שהשכר יגדל משמעותית?

מי אמר שגם בעבודה הנוכחית השכר לא יגדל?

אולי תקבל הצעה עוד יותר טובה?

עוד שנתיים אלוהים גדול, לך תדע מה יהיה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2024 23:40
כי זה בדרך כלל מה שקורה

אני די הגעתי לתקרת השכר בעבודה הנוכחית, קשה להאמין שישלמו לי יותר מזה.

לעומת זאת בגאמפא התקרה גבוהה פי 3

ואתה צודק לגבי עוד שנתיים אלוהים גדול
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2024 23:47
קח בחשבון שכנראה תקבל הצעה נדיבה מהמעסיק הנוכחי, כשתודיע שאתה עוזב, ושהמעסיק החדש גם לוקח את זה בחשבון. מי שימצמץ ראשון, מפסיד. :)
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 00:26
איך חישבת TC בסטרטאפ?
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 00:33
תבדוק לאיזה לבל אתה נכנס.

אם זה בלבל התחלתי אתה כנראה תעבור ללבל הבא די מהר ואז השכר וחבילת המניות גדלה עוד יותר.

נראה שמשלמים לך די טוב בחברה הנוכחית אם הtc זהה למה שתקבל בגאמפא, חבילת המניות הראשנית בגאמפא היא מאוד נדיבה (בלשון המעטה), גם אותי מעניין איך חישבת את הtc בסטרטאפ הנוכחי, אתה אנונימי אז אתה יכול לשתף גם מספרים, אולי חישבת לא נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 08:54
אני בספק שtc נוכחי גבוה מגאמפא, גאמפא בדרכ משמעותית יותר גבוה. מעבר לזה, כתבת רק למה אתה רוצה להישאר. אני מניח שיש סיבות לכך שהתחלת את התהליך. מה הן?
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 09:59
משכורת בסיס + בונוס שנתי

מרוויח היום 42 ברוטו בחודש, בונוס הוא בדרך כלל משכורת 13, ברוב המקרים אני מקבל גם 14 בתור מצטיין (בונוס כפול).

בהצעה מהחברה בגאמפא הציעו לי 400K בשנה, רחוק שנות אור. (כן זה כולל מניות ובונוסים, בוודאות)

גם אני הופתעתי.

הסיבות הן:

1. תפקיד משמעותי יותר שאוכל ללמוד בו הרבה יותר ממה שאני עושה היום

2. לצאת מאיזור הנוחות, החברה שאני נמצא בה די בינונית מינוס מבחינה טכנולוגית

3. לפתוח דלתות בהמשך הקריירה
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 10:11
לפי דבריך (שויכתי ל level נמוך בגלל שנות הניסיון שלי) אתה די צעיר. נראה שהחלטת כבר ואתה לא באמת מקבל עמדות אחרות.

זה אופייני לרובנו (גם אני חשבתי תמיד שאני יודע הכל). רק בעתיד תבין שאין חכם כבעל ניסיון.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 10:31
מודה שאני נוטה כרגע כן לקבל את ההצעה במידה וישוו את השכר או כמעט ישוו.

אבל אני עדיין מחפש דעות מאנשים שהיו בצומת הזאת בעבר
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 11:03
אציג גישה קצת שונה ( עבדתי בגאמפא בעברי והמשכתי ליזמות ):

1. הדבר הכי חשוב לפי דעתי במקומות עבודה זה היכולת ללמוד, להתפתח ולהתקדם … איזה מקום בעוד מספר שנים יאפשר לערך שלך להיות משמעותית יותר גבוה בגלל התנסות בטכנולוגיה, ניהול, סיטואציות וכו … בד״כ חברות קטנות דווקא יותר מוצלחות בסעיף הזה …בחברות הטק הגדולות כמובן שמאד מאד בשנה לאיזה צוות אתה מגיע ומה יהיה התפקיד הספציפי שלך … אין כאן מקשה אחת.

2. בטחון תעסוקתי - כל עוד אתה מאד מאד טוב( או פוליטיקאי טוב בחברות גדולות) כנראה שיהיה לך בטחון תעסוקתי יותר גבוה משמעותית בחברות הטק הגדולות לעומת חברה בינונית/סטאראפ ממוצע … וכנראה שתצטרך לעבוד פחות קשה… היתרונות של מונופולים …

3. תגמול - החברות הגדולות כנראה מסוגלות לאורך זמן לתגמל משמעותית יותר …אבל לא הייתי שם את השכר בראש העדיפויות …אלא איפה תלמד ותתפתח הכי הרבה .

4. לא הייתי מניח שאפשר להתקדם מהר ב levelים בחברות הטק הגדולות אם כבר הפוך.

יש ויש … יש המון המון בינוניות בחברות הטק הגדולות … זה למה לפי דעתי הכי חשוב זה להכיר את הצוות, העבודה והמנהל לפני המעבר … להבין מול מי אתה הולך לעבוד … להיות בורג קטן בפיצר לא חשוב ולהיות בכלוב מזהב זה מצב של הרבה עובדים שם…נרקבים. אבל מרוויחים טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 11:06
אל תניח את זה, יש להם חוקים משלהם וזה לא בהכרח תלוי כמה עבודה טובה אתה עושה
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 11:20
נראה לי שאני יודע איזו חברה זו…בטח גם יש סיבוס :)

בכל מקרה, מחזק את מה שאהוד אמר, יש צוותים בינונים גם בגאמפא, עובדים לפעמים עם כלים וטכנולוגיות פנימיות שלא שוות כלום בחוץ.

תנסה להבין אם זה המצב ואז לקבל את ההחלטה.

ברמה הראשנה הציפייה היא שאחרי שנה, גג שנתיים כבר תתקדם.

בהמשך זה כבר הרבה פוליטיקה
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 11:37
המטרה שלי היא לפרוש בסביבות גיל 40 (יש לי בערך 10 שנים להגיע לשם), אז מבחינתי המקום שיאפשר לי מספיק עניין כדי ליהנות להגיע לעבודה והכי הרבה תגמול (בכסף) זה יהיה המקום האולטימטיבי, ולמיטב ידיעתי רק גאמפא יאפשר לי למקסם את השכר.

בתפקיד המיועד ללא ספק אלמד הרבה יותר, ב 100%, והוא יהווה מקפצה משמעותית לקריירה, הם פשוט קצת עושים לי lowballing מבחינת שכר...

חחח כן כנראה שניחשת נכון (הנחת את זה בגלל ההצעה הנמוכה? זה משהו שהם עושים בדרך כלל?)

לגבי טכנולוגיות, זה הטופ של הטופ..

לא שאלתי מה הרמה שלי אבל הנחתי L4 לפי ההצעה הראשונה, השכר שלי היום הוא ברף התחתון של L5 לפי איך שקראתי את המפה.

בכל אופן, כשיחזרו אליי עם הצעה נגדית אשאל מה הרמה שלי
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 11:46
אתה יכול להשוות ל level.fyi זה יחסית מדויק.

גם כך בחשבון שבחרות גאמפא יש רפרשים שמעלים את השכר
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 11:51
העניין הוא שאני לא יודע מה ה level שלי, וזה גם לא כל כך משנה, כי זה 150-200K פחות ממה שאני מרוויח היום ואין סיכוי שאסכים להצעה כזאת.

לפי מה שבדקתי, L5 עם 7-8 שנות ניסיון (לי יש 5) מרוויחים באיזור ה 650-680K לתפקיד הזה, אז לא ברור לי למה ההצעה הראשונית הייתה 400, המגייסת אמרה שהיא תנסה להתקרב למה שאני מרוויח היום ותשלח הצעה נוספת ביום שני.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 14:21
כן הם משלמים די נמוך ביחס לשאר.

בזמן האחרון התחלתי לשמוע על חברות שלא מספרות לאיזה לבל אתה מתמיין, שוק של מעסיקים…

אם כך הייתי הולך על זה תוך כדי מקסום השכר.

תנסה לחתור אולי למענק חתימה שיאזן את הירידה קצת, לפעמים קל להם יותר לתת מענק ראשוני או תוספת של מניות מאשר שכר בסיס גבוה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 16:53
דווקא לפי מה שאני הבנתי זה בדיוק הפוך, בגלל שאין להם יותר מדי benefits ביחס לשאר הם משלמים יותר.

אני מניח שהם יתנו לי שכר בסיס נמוך ומענקי חתימה גבוהים + הרבה מניות.

בהנחה והשכר בסיס שלי היום הוא 42 ויתנו לי שכר בסיס של 34-35 לצורך הדוגמא, ואת השאר ישלימו במענקי חתימה/מניות, זה לא נורא מבחינת הפרשות לפנסיה?

מצד שני עד כמה שאני יודע הם משלמים קרן השתלמות מעל לתקרה (בניגוד לחברה שלי) אז אולי זה יתאזן
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 18:55
רוב הסיכויים שמענק מניות שמן יותר עדיף לך מבחינה מיסויית, אם אני לא טועה (תוכל לוודא את הטענה בחיפוש מהיר בגוגל), בהנחה וזו מניה שאתה מניח שתמשיך לעלות...
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 19:34
יותר התכוונתי למענק חתימה שזה קאש
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 21:43
הגשת רק לחברה הספציפית הזו או שאתה מחפש עבודה באופן דיסקרטי/אקטיבי?
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 22:06
מסכים עם אהוד. הדחיפה קדימה לקריירה שווה יותר כסף מאשר שכר בטווח הזמן הקצר. וגם שווה יותר לא רק כלכלית. הייתי הולך על ההצעה נטו מהסיבה הזו, אם יש רושם שהאנשים שם טובים.

לגבי השכר באמת תדחוף אותם לכמה שיותר שיתקרבו. למרות שעם כזה פער לא בטוח שתוכל לצפות שישלימו את הפער, אלא אם יחליטו שאתה על התפר בין דרגות ויתנו לך דרגה מעלה.

לא הבנתי למה אתה משווה תפוחים לתפוזים. אתה עושה עבודה שקולה למישהו עם יותר ניסיון ממך / יש לך יותר השפעה על המוצר מרוב האנשים בעלי 5 שנות ניסיון? (זו לא שאלה רטורית, אולי זה נכון - אבל לא ציינת)
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 23:05
אמרו לך הרבה שיקולים. כשאני עברתי לגמפא, אם לא היתה עליה + כיסוי כל ה unvested, אין שום אופציה שהייתי עובר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 23:28
אם יש לך עוד 10 שנות עבודה השיקול המרכזי שלך צריך להיות התפתחות מקצועית במקום הראשון ושיפור שכר במקום השני. מצד שני, אם אין עליה כלשהי בשכר, אז זה הרבה פחות אטרקטיבי.

שורה של גאמפא בקוח תעזור לך גם אם תרצה לעבור למקום טוב אחר וסביר גם שתעבור עם אנשים חזקים מקצועית מה שיעזור להתפתחות שלך, אלו גם שיקולים חשובים.

אם אתה נוחת בלבל של junior, כמעט מובטח שתקודם ל mid תוך זמן קצר יחסית של 2-3 שנים, בעיקר אם יש לך ניסיון וזה יהווה קפיצה משמעותית בשכר.

שיקול נוסף הוא שכמראיין ראיתי כמה וכמה אנשים שחשבו שהם ברמה מסוימת ובפועל לא היו כשירים אפילו לרבע מזה ביחס לרמה המקצועית שמקובלת אצלנו. אז אם סיווגו אותך כ junior באופן מוצדק - זה נהדר עבורך כי אתה תלמד הרבה. ואם באופן לא מוצדק - אתה תקודם מהר (או שתעזוב). Win win.

באופן כללי, הסיכון שאדם כלשהו לוקח על עצמו כשהוא מתקבל כ junior לחברת גאמפא הוא אפסי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 23:29
לא יצא עדיין לעבור ולוותר על unvested , אתה יכול לפרט? איך זה עובד? פשוט מביאים לך יותר מניות בההענקה הראשונית?
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 23:33
כן. דרג בכיר, אז היו הרבה מניות unvested. כיסו הכל בלי למצמץ, והרבה מעבר. אין לחברות האלה בעיה לשלם מעל 1m$ אם זה מה שצריך במעבר מגמפא אחד לאחר (לא במקרה שלי).
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2024 18:31
לא בקטע של יהירות או משהו, אבל אני לומד מהר מאוד ובכל מקום שהגעתי אליו הפכתי להיות מוביל (ור"צ) מהר מאוד.

אני יודע מה אנשים עם ניסיון של 5 שנים בתעשייה מביאים ואני מאוד בטוח ביכולות שלי.

אני מנהל היום צוות עם אנשים עם 10-15 שנות ניסיון, ולא תמיד שנות ניסיון הם אינדיקטור להצלחה

לא הייתי מגדיר את עצמי כג'וניור.

במקום שאני עובד בו הרמה יחסית גבוהה ואני נחשב לבין המובילים, זה גם בא לידי ביטוי בבונוסים והעלאות.

השאלה היא למה לעזוב מקום כזה כשהכל יחסית כבר קל והשכר נחמד, למקום שבו אני אקרע את התחת ואתחיל מההתחלה כדי להוכיח את עצמי, בשביל שכר נמוך יותר.

הסיבה היחידה היא כי זה גאמפא וכי אני אלמד יותר, אבל לא בטוח שזה שווה את זה אני מניח..

זו תמצית ההתלבטות שלי
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2024 20:19
לא הייתי עובר למשרה עם שכר נמוך יותר או אפילו גבוה יותר ב 10%.

החזירו לך כבר תשובה לגבי הצעת השכר הנגדית שלך?

סביר שאתה צודק ושמו אותך בלבל של ג'וניור, אתה צריך לתקשר שאתה לא ג'וניור ושישימו אותך בלבל שמעל, כמובן שאתה מסתכן בדחיה בנקודה הזו...
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2024 21:27
איך אתה יודע שהשכר נמוך יותר? אני עברתי מתפקיד בכיר לתפקיד בכיר בגמפ״א, ולקח מעל שנה וחצי, עד סבב הבונוסים הראשון (ריפרש), עד שהבנתי את הקפיצה בשכר. לפני זה חשבתי שזה נגיד +20% גג. לא הייתי בכוון.
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2024 21:45
בגדול אתה צודק, כולם רוצים לעבוד בחברות האלה בגלל השכר הגבוה (מאוד) גם ביחס לשאר ההיטק.

אני חושב שהחלק שמאוד מבלבל הוא שמצד אחד אתה טוען שיש לך 5 שנות ניסיון, בנוסף אתה מוכשר מאוד אז אתה משווה את עצמך לאדם עם 8 שנות ניסיון. אבל מצד שני השכר שקיבלת (לפי הצלחתך בראיונות) הוא של ג׳וניור שרק יצא מהאוניברסיטה.

זה מאוד נפוץ ״לרדת״ בדרגה כשעוברים לחברות גאמפא. נאמר vp או דירקטור בחברות אחרות יהיה מנהל (זוטר) בחברות גאמפא. אבל לא נפוץ לרדת בשכר. זאת אומרת ששכר של מנהל גאמפא גבוה יותר משכר של דירקטור בחברות אחרות.

נ.ב

עובד בגאמפא, מראיין מועמדים ומכיר את השכר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2024 21:48
צריך לקבל את ההצעה בימים הקרובים..

לא היית עובר גם מחברה יחסית אנונימית לגאמפא? בהנחה ואתה יחסית בתחילת הקריירה (נגיד עבור 10 אחוז שיפור בשכר)
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2024 21:53
אז אני מניח שהראיונות לא היו הכי מוצלחים אם כך, אם כי בסוף כן קיבלו אותי..

ממה שראיתי עד כה בתעשייה הבדל של כמה שנות ניסיון לא בהכרח מעיד על טיבו של מועמד, בתור אחד שראיין עשרות מועמדים.

יש אצלי בצוות "ג'וניורים" עם שנתיים ניסיון שלא סופרים אנשים עם 10-15 שנות ניסיון.
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2024 22:38
מסכים. זה אינדיקטור אחד.

כמובן. אבל מעולם לא ראיתי אנשים בכירים עם שנתיים ניסיון.

בחברות גאמפא השכר שלך נקבע לפי הlevel וזה נקבע לפי הכישורים והביצועים שלך
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2024 17:14
אני לא יודע להגיד על הקידום המקצועי וכו כי אני לא מכיר את הפרטים וקשה לדעת, אז מתייחס לעניין הכספי בלבד.

לדעתי האישית (בתור עובד גאמפא, בחברה אחרת מזו שאתה מתמיין אליה) -

1. אני חושב שרוב האנשים לא מכירים / מתארים לעצמם עד כמה החברות האלה טובות יותר מבחינת tc מרוב השוק (לא יודע איפה אתה עובד כרגע וכו..)

2. במיוחד בלבלים ההתחלתיים, הקידום בשכר / tc משנה לשנה הוא גדול (לפחות מנסיון אישי, שוב, לא באותה חברה שאליה אתה מתמיין).

3. אני מניח שיש סיכוי טוב שהם ישוו / ישפרו את הצעתם אם השכר הנוכחי שלך גדול יותר מההצעה.

בנימה אישית- אני הייתי בהתלבטות הזו לפני כמה שנים, ולאחר שהודעתי על העזיבה לגאמפא, החברה שבה עבדתי הציעה שדרוג לשכר (שהיה מביא לשכר טוב יותר עבורי) ואני מאוד שמח שסירבתי להם ועברתי. הגבול העליון של ההשתכרות הוא משמעותית יותר גבוה בגאמפא (אני לא טוען שיהיה קל להתקדם, אבל הגבול העליון הוא מאוד גבוה)
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2024 20:02
בדיוק! כל שנה מקבלים (בהנחה שעומדים בציפיות ) ריפרשר שזה בגדול חבילת מניות נוספת על זו שקיבלת כשרק הצטרפת. לכן ב4 שנים הראשונות השכר עולה בצורה קבועה
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 20:10
טוב אז קיבלתי הצעה מעודכנת, וככל הנראה אחרונה, אשתף עוד קצת פרטים ומספרים, ממש מתקשה להחליט, אם כי הכיוון הכללי נוטה ללא.

ההצעה החדשה שקיבלתי היא 520K בשנה, TC (כולל שכר בסיס, בונוסים ומניות)

היום השכר בסיס שלי הוא 504K, ויש בונוס שנתי שנע בין משכורת 13 למשכורת 14 (כלומר, 546-588K בשנה)

כלומר, ירידה בשכר של בערך 10%.

ד.א, שאלתי, באמת סיווגו אותי ברמה נמוכה, עד כמה שהבנתי בין השורות המנהל הישיר ממש ניסה להעלות אותי LEVEL אבל קיבל ברקס מגבוה (כנראה תקצוב או משהו)

אני מניח שאחרי שנה-שנתיים אוכל להתקדם ברמה אבל כמו ש @אורי ג. כתב, עוד שנתיים אלוהים גדול.

עוד כמה שיקולים:

1. הסיבות לעזיבה הן: יציאה מאזור הנוחות, ללמוד טכנולוגיות חדשות ודברים חדשים, ולעבוד עם הטובים ביותר.

2. להמשיך במקום הנוכחי יאפשר לי להמשיך להשקיע בעצמי ובתחביבים שלי, ה WLB מאוד נוח ומאפשר.

3. אי ודאות - אין לדעת מה יהיה בחברה החדשה, יכול להיות שאני אסבול ואקלל את עצמי שהסכמתי לעבוד תמורת פחות כסף.

4. אני כן שואף לגאמפ"א בתפקיד הבא שלי בכל מקרה, רוצה מאוד להגיע לשם ולעבוד עם הטובים ביותר, וכמובן שזה גם בסוף יאפשר לי לקדם את הפרישה שאני מתכנן לגיל 40.

אשמח לשמוע את דעתכם @annona @מלפפון במלח @חתול לילה

@זוג מתחיל

אני מבין מה ההבדל ב TC, אבל שוב כנראה לא לרמה שאני נכנס אליה.

שיפרו לי את ההצעה למקסימום שיכלו במסגרת של הרמה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 20:13
מה זאת אומרת לא הבנתי את הקפיצה בשכר? אפשר לשאול מה הסיכויים לקבל ריפרש?

נגיד, היום בחברה הנוכחית אני מקבל בונוס שלא כתוב בחוזה, אבל קיבלתי אותו כבר כמה שנים ברציפות, ריפרשר זה המקביל שלו בגאמפ"א?

אם ככה אז אולי כדי להשוות תפוחים לתפוחים, אני צריך להוריד את הבונוס מה TC בחברה הנוכחית? או לחלופין, להניח ריפרשר של X כדי לבצע השוואה נכונה?
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 20:17
בנטו זה פחות.

אני באופן אישי מעדיף עבודה מעניינת גם אם השכר טיפה נמוך יותר. אבל אין לי דרך להשוות את רמת העניין שלך בשתי ההצעות.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 20:29
יופי, בהצלחה, נראה שקיבלת הצעה טובה בלי קשר למה שתחליט.

בקשר למה שכתבתי. בגמפא שאני עובד בה היום, ועד כמה שאני יודע בכל האחרות ובכל החברות האמריקאיות הגדולות בכלל, יש כל שנה בונוס, שכולל גם הקצאה של מניות. אנשים כאן קוראים לזה ריפרש.

הבונוס הבסיסי יכול להיות שקול ל 3-4 משכורות. לדעתי לא מדובר בפחות מזה בשום מקרה, אבל אני לא מכיר. הייתי בודק ב levels.fyi, תראה את היחס בין הבסיס לבונוס בחברה שלך בדרגה שלך. זה הכי מדוייק.

אצלי ציפיתי לבונוס מסויים, גבוה מאוד, וקיבלתי הרבה יותר, ברמה שהפתיעה משמעותית לטובה. בגלל זה אני אומר ששנה וחצי בחברה, ולא היה לי מושג מה המשכורת שלי באמת. ומסיבה זו אני לא בטוח שיש לך דרך להעריך את המשכורת שלך. אולי זה רק לקפוץ למים ולראות.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 23:10
מבחינת שכר פרופר אני הייתי עובר, כמו שאמרתי בד״כ עולים לבל די מהר אם אתה ברמה הכי נמוכה. גם תציף את זה מלכתחילה.

בנוסף באמת לא חישבת את הריפרש של המניות שאתה עתיד לקבל כל שנה(בנוסף לבונוס בתלוש השכר), מה שבחברה הנוכחית אין לך.

לגבי השיקולים האחרים כמו עניין וואלבאלה זה כבר עניין אישי שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 23:37
יש בחברה הנוכחית, כתבתי - משכורת 13/14
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2024 00:10
אני הייתי עובר. אתה עדיין צעיר למדי, והערך של השורה הזו בקורות החיים, הדברים שתלמד והקפיצות היחסית מהירות בשכר ישכיחו ממך שאי פעם היה פער. השמיים הם הגבול בערך מבחינת שכר, לעומת היום שנשמע שדי הגעת לתקרה.

דוגמה להמחשה - אם יש שם תכנית espp (שנשמע שאצלך היום אין) שווה כמה אלפים בשנה בחישוב שמרני, ועשויה להגיע לעשרות אלפים בתרחישים מסוימים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2024 15:11
נקודה מהצד השני:

הרבה אנשים שעובדים בגאמפא עוברים למקומות אחרים. לא הכל זהב, ויש חברות שמוכנות לשלם לאנשים ספציפיים יותר לפעמים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2024 15:33
תודה לכולם על התובנות והעצות, מעדכן שהחלטתי ללכת על זה בסופו של דבר.

הסיבות שהובילו אותי להחלטה הן:

1. חישבתי בהתחלה לא נכון את ה TC, בהנחה ושמים מחוץ למשוואה את הבונוס השנתי שלא כתוב בחוזה (שקיים גם בחברה הנוכחית וגם בגאמפ"א), אני לא יורד בשכר ואפילו עולה מעט.

2. בתפקיד המדובר בגאמפ"א אני אלמד בוודאות הרבה יותר, ויהיה לי הרבה יותר עניין.

3. אני מתחיל ב level הכי נמוך שיש, מה שיפחית את הסיכון בציפיות שאני אביא תפוקה מ day one ויתן לי קצת גרייס להכנס לעניינים לאט לאט.

בנוסף, אני מניח שאוכל להתקדם יחסית בקלות ל level הבא (נגיד תוך שנה, מקס' שנתיים) מה שיגדיל את השכר משמעותית.

4. הגעתי למיצוי בחברה הנוכחית מבחינת טכנולוגיה, אופק קידום, וככל הנראה גם שכר, בחברה העתידית האופק הזה יגדל משמעותית ושוב יהיה לי לאן לשאוף.

5. בכל מקרה תכננתי לעזוב את החברה הנוכחית בשנה הקרובה, ואני לא רואה תפקיד אחר שייתן לי רמה כזו של עניין, תגמול, ואופק מקצועי בטווח זמן הנראה לעין.

שוב תודה לכולם!

עזרתם לי מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2024 16:51
בהצלחה!

אשמח אם תוכל לשתף על התהליך שעברת: כמה שלבים, איך ומה למדת לראיונות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2024 18:37
השלב הראשון היה Online assessment, זה בעצם שאלון שמחולק ל3 קטגוריות, שאלות טכניות, שאלות על סיטואציות, ושאלות אישיות. (בערך שעה וחצי)

השלב הבא היה ראיון טכני של כשעה וחצי עם המנהל הישיר וסניור.

לאחר מכן עוד 4 ראיונות שמנוהלים כ loop interview, יחסית ברצף, שעה כל אחד.

2 מהם היו טכניים מאוד, ועוד 2 של יותר של אישיות ותיאור סיטואציות מהקריירה, לפעמים גם שם צריך לגלוש טכנית.

מה למדתי:

במהלך התהליך קיבלתי כל מיני טיפים ספציפיים באיך להתכונן לשלב הבא, אז פשוט יישמתי את הטיפים האלה ולמדתי לפיהם.

אני יכול לפרט עוד על כל אחד מהשלבים אם תרצה.

יכול להיות שזה די יסגיר את החברה ואולי גם התפקיד (אם לא כבר הסגרתי) אז אולי אענה לך בפרטי, בכל זאת ההייטק בישראל זה עולם קטן
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2024 20:46
תוריד ציפיות מהצד שלך. שנתיים, מקס׳ שלוש.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2024 23:52
לא הבנת, את זה אתה מקבל גם בגאמפא שתעבור אליה.

בנוסף לזה יש לך גם חבילת מניות שמתווספת לך כל שנה.

נניח בחתימה מעניקים לך 100 אלף דולר, כל שנה אתה מקבל עוד בנוסף ל100
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 02:47
להוריד ציפיות כדי לא להתאכזב? אני פחות אוהב לחשוב ככה..

אני תמיד אוהב להציב לעצמי מטרות ולאתגר את עצמי, עצם המטרה שהצבתי לעצמי גורמת לי לפעול יותר טוב ולהוציא מעצמי יותר כדי להגשים אותה, גם אם לפעמים אני לא פוגע (ובשנים האחרונות אני ברצף יחסית טוב )
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 02:49
עד כמה שהבנתי מקריאה ב reddit ובעוד כל מיני מקומות, החבילת מניות שמתווספת כל שנה היא רק במידה והמניה ירדה, אז מוסיפים לך עוד מניות כדי להשלים את ה TC

אבל יש מצב טוב שלא הבנתי נכון או שבארץ זה אחרת..
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 09:51
אבל זה לא מטרה שלך. העלאה נוצרת משיקולים רבים, כולל כמה אפשר לקדם כל שנה, מי מחכה בתור, וכו׳. אתה יכול להציב מטרה אישית לצאת הכי טוב שאפשר ב yearly review, אבל בין זה לבין קידום יש אילוצים נוספים שלא קשורים אליך. גם לכל דרגה יש מינימום זמן בתפקיד, בדרגות גבוהות זה 5 שנים, אבל גם בדרגות נמוכות וביניים זה יכול להיות שנתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 09:54
נותנים כל שנה. מענק הכניסה גבוה הרבה יותר, אבל סביר לצפות לסדר גודל של שליש ממנו כל שנה. עבור אדם שמצליח טוב בתהליך ההערכה השנתי. אחרת תחתוך בחצי ככה. בחברות שאני מכיר, בונוס אפס זה אזהרה לפני פיטורים, פעמיים רצוף ואתה בחוץ. נדיר ביותר.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 11:00
נכון, אבל צריך קודם כל לעבור בתחנה הזאת (גאמפא) כדי שיהיו מוכנים לשלם לך הרבה כסף.

בתור מי שמגייס ועובר על קו"ח בחברה הנוכחית, אם אני רואה מישהו שהיה בגאמפא אני אתעדף אותו (לפחות בסינון הראשוני) על פני אנשים שעבדו בחברות יחסית אנונימיות או אפילו מוכרות רק בשוק הישראלי.

זו מטרה לא כל כך מדידה, איך אני יודע שהצלחתי?

אז זה באמת הופך את זה לבעיה, אבל קודם נגיע לגשר..

שליש מכל המענק בשנה? נשמע לי הרבה, אתה בטוח שזה סטנדרט לכל החברות? שוב, מקריאה שלי בכל מיני פורומים לחברה שאני הולך אליה אין דבר כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 15:29
בחברות אמריקאיות ענקיות שאני עבדתי, גם גמפא:

1. יש סיכום ביצועים פעם בשנה. תהליך של חודשיים שבו אוספים המלצות מ 4-5 אנשים לפחות, גם לפי רשימה שאתה נותן. ממני (תפקיד טכני בכיר) מבקשים בערך 15 המלצות בשנה.

2. כחלק מהתהליך אתה מקבל ניקוד, אומרים לך אותו במפורש, והסקאלה ידועה. הפילוג ידוע, לפחות למי שמתעניין, זה לא סוד. 5% עד 10% מקבלים ניקוד מקסימלי.

3. הבונוס נקבע לפי הדרגה ולפי הניקוד. ולפי ההצלחה העסקית של החברה באותה השנה. וזהו.

4. שווי הבונוס (מניות מזומן הכל, ריפרש) זה 1-3 משכורות לדרגות נמוכות, ועולה עם הדרגות. בדרגות גבוהות זה רוב השכר.

5. בנוסף יש עליה בשכר בסיס, לפחות שמקזזת אינפליציה שקלית/דולרית/שער חליפין. נזהרים בזה, כי אי אפשר ללכת אחורה בשנה לא טובה.

6. עליה בדרגה יש הרבה חסמים ואיזונים. זה תלוי בהרבה דברים, מחוץ לשליטתך. מי עוד בצוות, ותק בתפקיד, תור, וכו׳. זה non goal מבחינתך. לא קשור אליך.

7. אני אשאל את השאלה, תחשוב לבד על התשובה: עבור בונוס X ועליה בשכר Y נתונים, מה עדיף? לקבל גם דרגה, או לא לקבל דרגה? לא ברור למה, 80% מהמהנדסים לא מבינים את זה לפני שהשאלה המפורשת נשאלת, וחלק לא מבינים גם אחרי. כנראה זו שאלה קשה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 16:06
תודה על התשובה המפורטת! השכלתי.

שאלה:

בהצעה שאני קיבלתי השכר בסיס הוא רק 370, אבל המענק חתימה לשנתיים הראשונות הוא 133 לכל שנה.

כלומר 503 אלף שקל שנתי (ללא מניות ללא ריפרשרים ללא כלום). עם המניות שקיבלתי יוצא יותר.

את הבונוס הזה (שזה בתכלס קאש לכל דבר ועניין שנכנס חודשי למשכורת, פשוט לא מופרש לקה"ש ופנסיה), נהוג להכליל ב TC? חלק אומרים שלא אבל אני לא מבין למה.

ועוד שאלה, כשמחשבים TC, גם בדרגות הבכירות, האם נהוג להוסיף גם את הריפרשרים שמקבלים כל שנה? ואני לא מדבר על המניות שמקבלים בחבילה כשחותמים על חוזה אלא רק על מה שמתווסף עם השנים.

לגבי השאלה האחרונה ששאלת -

לדעתי זה לא משנה, כי אם x ו y נתונים גם ככה, הדרגה לא רלוונטית.

מצד שני אפשר לטעון שעדיף לקבל גם דרגה כי זה אולי יקרב אותך לדרגה הבאה ואז גם הבונוס והשכר יעלו בהתאם, אבל בדוגמא שאתה נתת זה לא משנה כל עוד הריפרש הוא אותו דבר.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 17:47
אמזון?

ובאמת, ככל שאני יודעת, הם באמת מתנהלים אחרת (ולא לטובה) בכל מה שקשור עם הריפרשים של המניות…

אמזון?

באמזון עושים את זה בשביל לפצות על אחוז ההבשלה הנמוך בשנתיים הראשונות.

כן.

כן. ל- TC מוסיפים את כל מה שמבשיל באותה השנה (כולל מה שמבשיל משנים קודמות ומענק החתימה אם עדיין הוא מפשיר)
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 18:31
כן

אז כל מה שרואים ב levels fyi, לאנשים שנמצאים בחברה כמה שנים, ה TC הוא כולל מניות שהוענקו בריפרשים?

מוסיפים את המחיר של המניות במחיר ההבשלה? או את מחיר המניות במחיר ההענקה?

קצת מאכזב שזה עובד שם ככה.. בכל מקרה אני מסתכל על זה ככרטיס כניסה לעולם הגאמפא.. אז תמיד אפשר לרענן בעתיד
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 19:15
בעיקרון כן (אני כותבת בעיקרון כי אי אפשר לדעת מה אנשים מכניסים).

אבל כאמור *רק* מה שמבשיל באותה שנה.

כך לדוגמא במקרה של הבשלה אחידה לארבע שנים - מכל שנה לוקחים רבע מהמענק/ריפרש.

וזה גם באמת מה שתקבל באותה שנה מהמעביד, אז אין סיבה שזה לא יוכנס ל- TC…

לדעתי האישית צריך להכניס את מחיר המניות בהענקה (כי זה מה שמקבלים מהמעביד).

+1

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2024 20:24
אשמח לשתף ולשאול לעצתכם לגבי מעבר לגמפא. אני עם התלבטות דומה בנושא.

אני בן 40, מנהל דרגה שנייה (מנהל של ראשי צוותים) בחברת הייטק, קואופורייט בינלאומי גדול שאינו אחד מ 7 הגדולות. חברה שנסחרת לפי שווי של מעל מאה מליארד דולר. יש לי אחלה מנהל, עובדים טובים, מוערך, עם wlb די טוב (מעט מאוד טיסות ושיחות עם חול שלא בשעות העבודה הרגילות, מה שלפעמים נדיר בדרגה הזו). ה TC שלי בשנת 2024 יהיה 1.2 מליון שקל. זה שכר ברוטו כולל בונוסים ושווי מניות שהוענקו השנה. השכר הבונוסים והמנייה מאוד יציבים בין השנים. עולים בכל שנה מעט מעל האינפלציה או מדד היחוס. מניח שמכאן יהיה לי קשה להתקדם בחברה בארץ שמונה פחות מאלף עובדים.

תוהה אם כדאי לי בפוזיציה הנוכחית לנסות לעבור לאחת מ 7 הגדולות. אני בתחום שיש לו ביקוש מסויים בחברות האלה אבל לא AI או משהו שמאוד חם כרגע. אין לי ידע יחודי, אני גם לא מחזיק מעצמי כאיזה עילוי. יש לי רק תואר ראשון, אני מנהל די טוב, אבל לא מאלה ש"נולדו" לזה. כמובן שאם לא אתקבל אז אין דילמה, אז מכאן אמשיך בהנחה שכן :)

אז במידה ואתקבל, האם סביר שאקבל דרגה דומה? אם אקח לדוגמא את גוגל, אז דרגה L6 של גוגל? לפי מה שבדקת ב levels.fyi עבור שכר tc של מפתחי/מנהלי תוכנה בארץ בגוגל מהשנתיים האחרונות בדרגה L6 שאינם בתחום של AI, השכר הכי גבוה הוא 1.5 מליון שקל בשנה למישהו שהוא מלא זמן בחברה ו 1.2-1.4 ליתר. האם אלה מספרים אמינים?

במידה וכן, זה שיפור של 20 אחוז בשכר ברוטו. האם לדעתכם זה משהו מהותי שאוכל לקבל בכלל? מה הסיכוי להמשיך להתקדם ולעלות מעבר לשכר הזה?

במילים אחרות, איזה אחוז מעובדי גמפא שאינם בתחום ה AI, ואינם עילויים/דוקטורים משתכרים מעל 1.5 מליון ב 2024 (ללא עליית ערך מנייה)..

ברמה האישית, יש לי דירה ללא משכנתא, וחסכונות של כ 3 מליון שקל + פנסיה, אז אני לא חושב שתוספת של 100 אלף בנטו בשנה תשנה לי את רמת החיים מהותית. בטח לא מול הסיכון לקבל מנהל קשה, אינספור טיסות וישיבות ב 9 בערב. לכן חושב שכדאי לי לעשות מעבר כזה רק אם אוכל להגיע למחוזות ה 1.5 מליון ומעלה + אינפלציה תוך כמה שנים.

לא שוקל לצאת לפנסיה לפני גיל 50.

אני שואל כאן כי אין לי חברים בגמפא שיכולים לתת לי מידע בעניין.

תודה לעונים
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 08:47
נשמע שאתה תגיע ליעד שהצבת וכנראה מוקדם יותר / עם עודפי כסף, אלא אם ההוצאות שלך גבוהות במיוחד. יש סיבה ש- 150אשח נטו בשנה (או אפילו 200) ישנו את היעד הכלכלי? הכל בערבון מוגבל שכן אני לא מכיר את רוב הפרטים עלייך.

בפוסט שלך דיברת בחיוב רק על הפן הכלכלי, ואילו ציירת רק סיכונים במעבר לחברה אחרת.

מה הסיבה שאתה שוקל לעבור?
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 09:27
עוקב אחרי השרשור. תודה לפות"ש על הנכונות לשתף! אם אפשר רק לא לסטות לסיפורי קריירה אחרים... מבטיח לבקר גם בפוסט היעודי שתפתחו.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 09:49
רק כדאי לשים לב- הTC השנתי הנוכחי שרלוונטי לשיקולי מעבר עבודה צריך לכלול מניות שמופשרות בשנה הקרובה, לא מניות שהוענקו השנה (פלוס בונוסים, שכר וכו' כמובן).
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 14:46
אני חושב (בזהירות) שהתשובה טמונה במה תעשה המנייה של חברת הגמפ"א המדוברת בשנים הקרובות אל מול המנייה של החברה הנוכחית.

ניכר שמנהל כמוך שעבד ב-X השנים האחרונות בחברת גמפ"א הרוויח יותר ממך (X גדול מ-0 וקטן ממספר השנים המקסימלי בו חברת גמפ"א כלשהי מעניקה RSU בארץ. אם אני לא טועה המקסימום הוא כ-12 שנים). כמה יותר? בין 0 אחוזים למאות ואולי יותר מאלף אחוזים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 19:13
אני תוהה אם אנשים בגמפא באמת מחזיקים את המנייה במשך שנים. מי שמקבל 100 אלף דולר בשנה, תוך 5 שנים הוא כבר מגיע לסכום של מעל 2 מליון שקל שהם חלק גדול מההון שלו, כולו במנייה אחת. בנקודה הזו יש אנשים שעוברים חברות רק כדי שלא לשים את כל הביצים בסל אחד.

נכון שבשנים האחרונות גמפא הכו את המדד היחוס, כולל נסדאק, אבל אי אפשר להניח שכך יהיה בעתיד. למעשה כמעט כל 10 הגדולות של הנסאק לפני 25 שנה לא הכו את הנסדאק מאז.

דבר עם עובד אינטל, דל, hp או סיסקו שקיבלו מניות בשנת 2000...

אנשים לעולם לא יקנו מהשכר נטו שלהם מנייה אחת של חברה טובה ככל שתהיה ב 2 מליון שקל, סכום שהוא עשרות אחוזים מההון הכולל שלהם, אבל בגלל שקיבלו אותה, הם לא ימכרו. אז נכון שיש את ההטבה מס של השקעת הקרן לפני 50% מס הכנסה, אבל האם זה שווה את הסיכון. על כל עובד אנבדיה שזכה בגדול יש לא מעט עובדים שהמניות שקיבלו התרסקו או ירדו משמעותית אינטל, וויקס, סיסקו, נוקיה וכדומה. אני אישית לרוב מוכר כמעט הכל בהפשרה, משלם מס וקונה נסדאק או סנופי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 19:24
אתה צודק. מופשרות אבל ללא העליית ערך המניית. אני לא חושב שעובד אנבדיה ממוצע יכול לטעון שה tc שלו הוא 5 מליון שקל ב 2024, כי זה השווי בשקלים של השכר והמניות שהופשרו לו השנה. זה אולי נכון טכנית, אבל זה לא בר השוואה. הוא לא יקבל שכר כזה בעוד 3-4 שנים.

אם השכר ב levels הוא לפי שווי מניות שהופשרו השנה, היתי מצפה לראות שכר של מליונים לעובדי אנבדיה בעולם ב 2024, אבל נראה שהרוב המוחלט לא מדווחים ככה. השכר באנבדיה ב 2024 לא נראה שונה מהותית לדרגה דומה מול חברות אחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 23:30
עונה קצת בערבוב על כל הנקודות:

אל תרגיש חובה לשנות מאיזה fomo שלא קשור לכלום.

בקשר ל levels.fyi, נהוג להגיד שצריך להוריד 20% מעמק הסיליקון. בממוצע זה נכון. לא במקרה שלי.

מה שתיארת על עבודה בשעות סבירות זה יוצא דופן. לי תמיד יש משמרת ראשונה ומשמרת שנייה מול אמריקאים. בימי שני עד רביעי דיי מרוצף 6-10, ואני איש טכני, לא ניהולי. חמישי שומר פנוי. מבטל בלי יותר מדי חשבון אם יש סיבה. הבעיה זה כשאין סיבה.

טיסות נרגעו קצת. אפילו מאוד. פעם פעמיים בשנה זה כיף, 4-5 כמו שהייתי טס זה טיפה הרבה, אנשים שטסו כל חודש זה סיוט. זה נגמר.

יש שמקבלים מעל 1.5 מליון TC. גם אנשים טכניים. יש איזה פוסט שכתבתי כאן שקשור ל TC מעל 100k בחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2024 07:46
תשמע, באותה מידה אתה יכול להסתכל על עובדים בעוד חברות לא גמפא בארץ ובעולם שם המנייה עלתה הרבה יותר מכל גמפא (AVGO גם בארץ, TSLA בחו"ל).

אתה אומר בעצמך "אני לא חושב שתוספת של 100 אלף בנטו בשנה תשנה לי את רמת החיים מהותית" אז לכן השאלה מה אתה מוכן לעשות כדי כן לשנות את רמת החיים מהותית?

אתה רואה בעצמך שאנשים דומים לך קפצו ברמת העושר רק אם הם צברו ולא מכרו מניות הרבה שנים. תאמין לי שיש כאלה, אני מכיר גם כמה אישית.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2024 10:41
הנתונים הממוצעים ב- levels.fyi יחסית מדויקים. ואם אין מידע בארץ (לרוב קורה בדרגות הגבוהות) אז אפשר להסתכל על הממוצע בארצות הברית ולקחת 70% וגם זה נותן תוצאה טובה (בממוצע) למה אפשר לצפות בארץ (בדרגות הנמוכות זה יותר לכיוון ה-80% נראה לי כי לא הכנסתי כאן הפרשות מעביד ובדרגות הנמוכות יש לזה עדיין יותר אימפקט).

אז אם מסתכלים על גוגל (ובהנחה שגם שם ״כלל האצבע״ הזה עובד) אפשר לראות שהממוצע בישראל זה 1.48 ולפי 70% מהממוצע של ארצות הברית זה 1.41.

כלומר הפוטנציאל לקבל משהו שמתקרב יותר ל- 1.5 בהחלט קיים.

יחד עם זאת בשביל לעשות שינוי משמעותי (ולדעתי 20% זה לא שינוי משמעותי) אז אתה צריך להתברג בדרגה יותר בכירה ממה שציינת כאן וזה לא פשוט (ובדרגה כזו כנראה יהיו לך לא מעט פגישות עם חו״ל…).

חשוב לציין שלא התייחסתי כאן לעליית הערך של המניות.

ברור שאם גם בשנים הבאות החברות הללו ימשיכו להשיא תשואה מדהימה כמו שהיה בשנים האחרונות אז בדיעבד גם עלייה של 20% בשכר יכולה להיות ״משמעותית״.

אבל זה כבר ״הימור״ אחר.

נכון. צריך להכניס את כל המניות שהופשרו באותה השנה לפי מחיר הענקה (וככה אני מסתכלת על הנתונים ב- levels.fyi. אז כשאני מדברת על 70%-80% מהממוצע בארצות הברית, זה מתייחס למחיר ההענקה הצפוי בארץ).

אגב, שים לב שזה אמור לכלול: או הפשרות מההענקה בכניסה (שהיא לרוב גדולה יותר בשביל לפצות אותך על המניות שלא הופשרו עדיין אצלך) או לכלול מספר הפשרות של ריפרשים. כלומר אם מדובר על אדם שעדיין אין לו ארבע שנים זה יכלול הפשרה מסכום ההענקה בכניסה (והפשרות נוספות אם יש), ואם יש לו מעל ארבע שנים אז זה כולל ארבע הפשרות של ריפרשים.

לכן אם כתוב שאתה צפוי נניח לקבל 140,000$ בשנה, זה לא אומר שאתה מקבל ריפרשים של 560,000$ אלא שכל שנה אתה מקבל ריפרש של 140,000$ ובגלל שאתה עובד יותר מארבע שנים אז יש לך הפשרה של רבע מכל ריפרש וביחד זה נותן לך את ה- 140,000$ בשנה.

(לגבי הסכומים, כמובן שהריפרשים עולים גם הם כל שנה עד שהם מגיעים לתקרה של הדרגה שלך ואז בשביל לעבור את זה צריך לרוב לעלות בדרגה, או לקבל בונוס מיוחד של מניות. חשוב לציין שבדרגות הגבוהות זה לא פשוט לעלות בדרגה אז אתה צריך להיות באמת טוב בשביל שזה יקרה).

גילוי נאות… אנחנו מחזיקים מניות של אחת מחברות הגאמפ״א שנים. ואכן זה מאוד מאוד מסוכן.

אצלנו החלטנו שאנחנו מוכנים לקחת את הסיכון כי ההון שלנו מאוד גדול גם ככה, ובנוסף יש לנו גם בית מגורים וגם נדל״ן להשקעה. אבל זה באמת הגיע לסכומים די הזויים.

לאדם שזה כל הונו עלי אדמות הייתי ממליצה למכור אחרי שנתיים עד שהוא צובר מספיק בשביל להרגיש ״שלם״ עם הסיכונים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2024 15:11
לכם, עם בית מגורים ובית השקעה וכנראה עוד חסכונות ואולי ירושות עתדיות שאינן במנייה, התשואה העודפת של המנייה על פני סנופי כנראה לא תשנה יותר מידי. רוב האנשים במצב כזה ככל כנראה לא יצרכו חלק גדול מהונם בחייהם, ולכן זה באמת לא משנה רמת חיים. השאלה אם אתם בונים על הורשת המנייה ומניחים שהיא תמשיך לעלות ראלית גם עוד 30 שנה ויותר, או חושבים לממש אותה בפנסייה? אם לממש, אז זה רק סיכון על הירושה לילדים: במידה והמנייה תעלה, תחיו ממנה ותורישו את כל הנדלן/סנופי. אם תתרסק, תחיו בפנסיה מהנדלן/סנופי ותורישו מזה פחות
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2024 15:24
יש לך הערכה גסה לגבי אחוז האנשים בגמפא בישראל שמקבלים t.c שהוא מעל 1.6 מליון שקל ברוטו בשנה? איך נראה היום יום שלהם? האם אלה מסוג האנשים שכל החיים שלהם עבודה? עבודה כמעט כל יום בערב, מלא טיסות. אימיילים פה ושם בשבתות? במידה והסיכוי להגיע לשכר כזה הוא נדיר, נניח פחות מ 1 ל 10, וחיים בשביל לעבוד, אז כנראה שזה לא משתלם. אולי משכר של 2 מליון ומעלה זה משתלם (לא לחיות איזה עשור ואז לפרוש מוקדם ברמה גבוהה).

תמיד נראה לי שהבכירים מאוד גם ככה לא עושים את זה בשביל הכסף או פנסיה מוקדמת. הם מסוג האנשים שממשיכים לעבוד גם עם מליונים רבים בבנק, ולרוב לא צורכים מעל חצי מהשכר שלהם. קשה לבזבז ככ הרבה כסף שכל הזמן עובדים..
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2024 15:43
בהצלחה!

מתכון לאסון, אל תעשה את זה! מניסיון אישי ושל רבים אחרים.

לא, אל תוריד ציפיות. תשנה את הציפיות. אתה מגיע לחברה עם המון אנשים איכותיים, מוכשרים ולרובם יש ציפיות להתקדם בסולם הדרגות.

הבעיה היא שהגישה הזו גורמת להמון חיכוכים ומריבות, כי אתה רוצה להוביל ולקחת את הפרויקט הגדול והנוצץ. כי אחרי הכל אתה צריך להתקדם תוך שנה שנתיים ובשביל זה אתה צריך להוכיח את עצמך.

שים לעצמך ציפיות אחרות, נאמר לבנות קשרים איכותיים עם האנשים מסביבך, ללמוד טכנולוגיה חדשה, להפוך למומחה בתחום מסוים בסביבה הקטנה שלך. אלו ציפיות שיביאו לך קידום בצורה הרבה יותר נעימה ומהירה.

אל תבין אותי לא נכון, אני לגמרי מבין מאיפה אתה מגיע, הייתי שם וכך גם הרבה אחרים שאני עושה להם מנטורינג. אלו שהפנימו את הטיפ למעלה הם אלו שהתקדמו, האחרים בדרך כלל לא שרדו הרבה זמן בחברה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2024 15:50
מצטער לנפץ לך את המיתוס, אבל עבודה בשעות מטורפות זה תלוי בנאדם לא תלוי תפקיד. מכיר אנשים בתפקידים בכירים (שמרוויחים הרבה יותר מהסכום שציינת) וחיים בנוחות וכיף. כן, הם טסים אבל כי הם רוצים. כן, יעבדו בערב אבל בבוקר הם בחדר כושר והם מעדיפים לסדר את היום ככה.

לעומת זאת, יש אנשים בתחילת הקריירה שעובדים שעות מטורפות. כי הם רוצים להתקדם ולקבל בונוס (וחושבים שזו הדרך לעשות את זה).
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2024 16:48
תודה על הטיפים!

לקחתי
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2024 22:11
אז מה הדרך לעשות את זה?
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2024 22:56
אין מחלוקת. כשמקבלים הצעת שכר, עליית ערך לא רלוונטית. כנ"ל באתרים כמו levelfyi ,( אני מקווה לפחות).

אבל עובד שמתלבט אם לעזוב, כדאי שגם ישווה את הTC שמציעים לו במקום החדש לTC הנוכחי כולל עליית ערך במקום הנוכחי עליו הוא מוותר.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2024 23:25
מניח שסדר גודל של 100 בגמפא שאני בה, אז כמה מאות, אולי 1000 גג בכל ישראל. ניחוש. חסם עליון.

יום העבודה מאוד שונה מאדם לאדם. אני לא עובד בלחץ בדרך כלל, ממש לא. יש תקופות יותר לחוצות (עכשיו למשל) לפי שלבים בפרוייקט, כל אחד בתחומו. אנשים לומדים לווסת עומס. לא חושב שאף אחד קורע את עצמו. אם אני רואה מישהו שכן, אני מסביר לו שלא כדאי, ושזה ממש לא אינטרס של אף אחד שישרוף את עצמו. אני לא מכיר אף אחד שלא נהנה מהדרך. כל שומר בקניון או קופאית בסופר עובדים יותר קשה מאיתנו, תעזוב שטויות.

גם אני לא מבזבז חצי מהשכר. גם לא 1% בעצם, כלומר ההון היה גדל עם אפס הכנסה. זה לא בגלל שעובד כל הזמן ואין זמן לבזבז, זה בגלל שאין לי תחביבים בזבזניים. זה לא שמעניין אותי איזה יאכטה או משהו. מלקנות טסלה או לטוס לחול להופעה לא ניתן להזיז לסכומים המדוברים. אבל יש שכן, מתאמצים להיות עניים, ממש בכוח. נכנסים למשכנתא מטורפת בבית שעולה 12 מליון אחרי גירושים בגיל כמעט 50. לא מבין את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2024 23:25
למי שרשם למעלה, דיווחים של TC חציוני מהשנתיים האחרונות למנהלי תוכנה בדרגה L6 (מנהלים של ראשי צוותים) בגוגל בארהב עם כ 15 שנות נסיון הוא 2.1 מליון שקל. עם הפקטור 0.7 לתאם לשוק הישראלי שהוצע, יוצא קצת פחות מ 1.5 מליון שקל. אכן תואם לדיווחים מהארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 08:44
לעשות מה? להתקדם?

שאלה טובה, אין תשובה גנרית אחת לכולם, כל אדם צריך משהו אחר
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2024 15:36
אני קצת late to the party ואתחיל מזה שאגיד שאני חושב שההחלטה הספציפית שלך לעבור לדעתי נכונה. אני כן חושב שיש פערי ציפיות מסוימים בין מה שאתה חושב שאתה הולך לקבל לבין מה שאתה ככל הנראה תקבל בפועל. אני כותב מפרספקטיבה של מי שעבר מחברה ישראלית קטנה יחסית ל-corporate אמריקאי מאוד גדול שהוא לא גאמפא.

יש בעיני 3 סיבות טובות לעבור. כסף, זה פרמטר מדיד מאוד( פוטנציאל השתכרות קצת פחות מדיד ואפשר גג לנסות להעריך אותו). שורה בקורות חיים, אומנם פחות מדיד אבל בהחלט נותן לך "נוצה" חיובית בזנב הטווס שלך ונותן אינדקציה למעסיק עתידי שיש לך "תו איכות").

ואז יש את

אחד התנאים להפוך ל"טוב במה שאתה עושה" זה קודם כל להבין מה זה הדבר הזה שאתה עושה ומשם זה לשים רגל ימין ואז רגל שמאל ולהתחיל ללכת. הבעיה פה היא שהדבר הזה ש"אתה רוצה לדעת לעשות" מכיל בתוכו הרבה מאוד דברים שאתה לא יודע שאתה לא יודע.

כלומר הדרך היחידה שלך לגלות את אותם דברים היא רוב הפעמים חשיפה מקרית. עד כאן אפשר להתיחס למה שכתבתי כאקסיומה שמצאתי להיות נכונה עבורי(מפיתוח תוכנה ועד לימוד נהיגה) ודרכה אני מסתכל על העולם. ומכאן אפשר לדבר על איך מקום עבודה יכול facilitate את החשיפה הזו.

הדרך הכי ישירה היא על ידי משימות. אם קיבלת משימה שכוללת יצירת docker ואתה לא יודעה מה זה docker אז אחרי המשימה הזו אתה לא תהיה מומחה docker ולא תדע איך בדיוק לשלב אותו ב-flow הרגיל שלך אבל תהיה לך רשומה חדשה ברשימת הדברים של "הדבר הזה שאתה עושה".

אז איך המשימות שלך ב-corporate גדול ביחס לחברה קטנה?

אני לא מתיימר לטעון שכל ה-corporate הם שבלונה. אבל בדיוק כמו ש-"Software Engineering is all about managing complexity" ככה לכל corporate יש את ה-complexity בצורת scale שצריך לנהל באיזשהו אופן. או אם להיות פחות פילוסופי אז התהליכים ב-corporate יוצרים קופסאות מוגדרות היטב שהגודל שלהן גדל עם עליה בדרגות והרבה מהזמן נשרף על סנכרון בין אותן קופסאות ולהגעה לקונסנזוס.

אם לצטט את עצמי מהודעה אחרת:

"בקורפורייט בהחלט יש תהליכים אבל הם סוג של רועה הכרחי לניהול מורכבות של גודל. אז הם בעיקר שומרים שלא תזוז שמאלה וימינה.

יש הגדרות מאוד ברורות, למשל לפחות אצלנו מפתחים לא עושים design זה לא שזה לא קורה(בטח אם אתה מפתח principle) אבל בשביל זה יש ארכיטקטים. אתה יכול לנסות ליזום אבל הכל זה uphill battle לכל פיסת קוד יש owner ויש subject matter expert... והכל נמרח.

לזה גם תוסיף שלפחות מה שאני רואה(בכמה קבוצות אצלנו) הסניף הראשי שנמצא בארצות הברית נותן את הטון. יש הרבה פעמים תחושה שכולנו שווים אבל יש שווים יותר בדיוק כמו ביחסי מעצמות ובנות חסות :) וזה כמובן בא לידי ביטוי בעבודה עצמה.

"

בחברה הישראלית הקטנה עשיתי design ואז פיתוח ואז מצאתי את עצמי עוסק ב-devops(כי היה צריך) כמות החשיפה שלי כתוצאה מסוג המשימות שלי היתה עצומה. לעומת זאת החשיפה שה-corporate סיפק לי בצורה של משימות ישירות הייתה נמוכה בהרבה וזה לא השתנה משמעותית עם הזמן בלי תלות בביצועים.

אפשר לעבור לדבר על כל האנשים האיכותיים שעובדים ב-גאמפא וללא ספק אתה תמצא הרבה יותר כאלה בחברות שמשלמות את ה-$$$ big. אבל השאלה היא איך הם תורמים לחשיפה שלך? לי בחברה יש יותר מכמה אנשים שהרבה יותר מיומנים ממני. מהראש אני יכול לחושב על שלושה כאלה. הראשון יודע לעשות דברים end to end אבל לא אוהב לתעד, לשתף, או ללמד. השני מרוב שהוא נשאב לכל פגישה שניה בורח מכל פגישה(נמצא בחול) שניסיתי לקובע איתו ובמקום זה עונה בהודעות ופעם אחרונה שהיה לנו "face to face" הייתה לפני בערך שנה. השלישי מאוד נחמד אוהב לדבר ולשתף... אבל אין לנו שום משימות משותפות אז בפועל אין לנו כמעט שום נקודות חיתוך והידע שלנו הוא מאוד ספציפי לתחום שפחות רלווניטי לי.

הדבר היחידי שיצא לי לקחת בצורה ישירה מהקולגות שלי זה הערות code review שמראש משפרות scope מאוד צר של מיומנות ורלוונטיות רק ממש בתחילת הדרך. מאוד במקרה(פשוט שיתף איתי מסך וראיתי אותו עובד) מקולגה ספציפי ראיתי כלים סטנדרטים שהפכו אותי למאוד יעיל בשימוש במחשב וב-cli.

יש את הנושא של לימוד "טכנולוגיות חדשות" שקצת קשה לי להגדיר כי מה זה טכנולוגיות כאשר מדברים על פיתוח תוכנה. האם זה שפות חדשות אז מעבר ללימוד ראשוני של קונצפט(נגיד ניהול זיכרון דרך C, ו-OOP דרך CPP) כמה ערך יש ללמוד RUST אחרי שמכירים C/CPP? מה החשיפה החדשה שמקבלים? אם זה containers אז אחרי שמשתמשים ב-Docker ומבינים את ה-use case כמה כבר קשה לעבור ל-podman? האם יש צורך לעבור על QEMU, VirtualBox, ו-vmware בשביל להבין את הכוח של סביבות מבודדות בקליק אוו שמספיק אחד מהם?

אפשר לדבר על הנושא של כלים לשימוש פנימי בתוך הארגון. יש ערך לחשיפה לכלי שפותר בעיה באופן מוצלח ואתה רואה את זה בפעם הראשונה. למידה של כלי פנימי(לא משנה כמה מהפכני) ברמת ה-API שלא תפגוש מחוץ לארגון לא תורמת למיומנות הכללית שום דבר.