⬅ חזרה לאינדקס

4 חדרים בלי ממ"ד או 3 חדרים עם ממ"ד

🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 20:46
היי,

אני ובן זוגי מתלבטים בין קניית דירת 3 חדרים עם ממ"ד שנבנתה ב20 שנים האחרונות במרכז לבין דירת 4 חדרים ללא ממ"ד שנבנתה בשנות ה80 גם במרכז. אין לנו ילדים כרגע ולכן אין לנו צורך ב4 חדרים ל10 שנים הקרובות לפחות אבל כולם מעודדים אותנו לקנות דירת 4 חדרים בכל זאת. מצד שני מפחידים אותנו שאם נקנה דירה ללא ממ"ד יהיה לנו קשה למכור אותה בעתיד והערך שלה יעלה פחות מדירה עם ממ"ד. מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 22:06
אני לא הייתי רוכש דירה ללא ממ"ד עד שנשמיד את מתקני הגרעין האיראני או שנושמד, מה שיבוא קודם.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 23:52
אם היא משנות ה-80, אז סביר להניח גם שלא תהיה שם התחדשות עירונית או אופציה לתמ"א כלשהי.

אני באופן אישי לא הייתי מוותר על ממ"ד בתקופה מתוחה זו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 06:04
אישית אני מעדיף ממד. לגבי מכירה בעתיד, המיקום יותר משפיע מאשר ממד כן או לא, יש דירות בתל אביב שנבנו בשנת תרל"ח שנמכרות במיליונים כי הן במיקום נחשק.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 07:08
לדעתי, הסיכוי לשימוש אמיתי בממ״ד בדירה במרכז (תל אביב והסביבה) שואף לאפס. דרך אגב, אין מקלט בבניין ? מקלט עדיף כשמדובר על משקל וזמן ההתרעה של טילים שיגיעו למרכז (תל אביב והסביבה).
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 07:21
יש מקלט בקומה 1-, השאלה היא אם באמת יהיה כ"כ קשה למכור את הדירה יום אחד אם נרצה? ושערך הדירות האלה יעלה הרבה יותר לאט?
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 08:34
זה ההבדל היחיד בין שתי הדירות?

אני מאמין שהשיקול מורכב יותר,

מה מצב הדירות מבחינת מפרט/ שיפוץ/ תשתיות?

האם אין העדפות נוספות לאחת הדירות מעבר לממ"ד או לא ממ"ד?

לכאורה "בהלת הממ"ד" תהיה תלויה ב"האם עברה שנה מהמלחמה האחרונה",

כמו שאף אחד לא זוכר היום איך עוטים מסכה...
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 08:37
אני הייתי הולך על ה4.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 08:41
האם היום למוכר "קשה" למכור את הדירה ללא הממ"ד? אם אתה חושש שבטווח הארוך המלחמה תסלים, לא הייתי קונה דירה בכלל (קושי במכירה שקול לגמישות במחיר)

מדוע? אם כבר אפשר לחשוב על טיעון לפיו הן יעלו מהר יותר - בזמן מלחמה דירה ללא ממ"ד אמורה להיות עם הנחה גדולה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 08:42
הוכח שממ"ד לא יעיל במקרה פגיעה ישירה אלה רק רסיסים.

ההמצאה הכי יעילה שהוכחה זה מקלט קומתי או במינוס 1.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 10:29
עוד נימוק לטובת ה -4, ממ״ד מגביל אותך בשיפוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 13:08
השנה האחרונה הוכיחה אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 15:31
ברור שצריך הגנה אבל,

מה שמגיע לתל אביב ויכול לפגוע בבנין זה טילים כבדים, כולל הטילים מאיראן. לא כמה קילו חומר נפץ אלא מאות קילו. ממ״ד לא יחזיק מעמד בפגיעה של דבר כזה. אני בספק שאפילו בפגיעה לא ישירה אבל קרובה מספיק. לדעתי מקלט של בנין לעומת זאת עדיף בהרבה במקרה כזה, בהנתן כמובן שיורדים למקלט.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 16:02
פגיעה ישירה בממד לרוב היא דבר נדיר.

ההגנה היא יותר מהדף ורסיסים.

לרדת למקלט זה לא תמיד דבר פרקטי שאתה גר ברב קומות וצריך לרדת ברגל/מעלית.

וגם יותר קשה ליישום שיש ילדים קטנים לא סתם פיקוד העורף החליט על בניית ממד"ים.

ואגב- אם אני לא טועה, ממ"ד גורם לחיזוק כל הבניין.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 16:18
ולכן פיקוד העורף אומר להיכנס לחדר פנימי בדירה(אם אתה לא קומה אחרונה),

ממ"ק זאת האופציה הכי טובה לדעתי בארץ חבל שכבר לא בונים ככה היום.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 16:20
יש עדיין בניינים עם ממ"קים כבר נתקלתי בפרוייקטים חדשים כאלו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 16:54
אולי בקרוב נראה קאמבק של הממ"ק.

אבל בסופו של דבר גם אם יירו אלפי טילים כבדים לגוש דן, רוב הבניינים לא ייפגעו ישירות אבל כן עשויים לחטוף הדף חזק מפגיעה סמוכה, ובפני זה ממ"ד כן נותר פתרון טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 18:18
בונים לפעמים זה פשוט לא רווחי, אתה מפסיד שטחים ברי מכירה ככה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 20:23
אני מהמר נגד, אפילו אם זה יותר פרקטי, אנשים רוצים את ההרגשה הבטוחה שיש ממד בדירה שלהם.

בנווה זאב בבאר שבע יש ממק בחלק גדול מהבניינים, וזאת שכונה שחלק גדול ממנה נבנה בשנות ה90.

אני הייתי הולך על ה4 חדרים, אבל אולי האדישות קלקלה אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 21:26
הייתי הולך על ה3 חדרים. לא רק בגלל הממד אלא בגלל הבניין שיותר חדש.

זה בהנחה ומדובר על מגורים כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 21:43
מה רמת הודאות של ההנחה הזו / מאילו גילאים חשבתם על צורך בחדר רביעי? מנחש שהסביבה שלכם מושכת ל-4 מכיוון שמעריכים את הזמנים אחרת מכם

מה הקשר לדעתך בין השניים? ממד לא מגן מפני גרעין, ולכיוון השני, במידה ונשמיד מתקני גרעין אתה חושב שמאזן הטילים שמקיפים אותנו ישתנה?
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 22:52
הקשר הוא שאיראן מפעילה ומממנת את כל מה שיורה עלינו טילים, והשמדת תכנית הגרעין שלה תוריד את גובה האיומים במזרח התיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2024 20:51
אני אוסיף קצת מידע בהמשך לשאול שנשאלו כאן.

לגבי הנחה על דירות בלי ממ"ד אז אין כרגע, נראה שאפילו שיש האטה במכירות של דירות יד שנייה אנשים לא מוכנים לרדת במחיר בשביל למכור.

מבחינת הצורך שלנו ב4 חדרים - לא חשבנו על זה עד שלא הלחיצו אותנו שכשיהיו לנו ילדים אז חשוב שלכל ילד יהיה חדר. לי אין שום בעיה ששני ילדים יהיו ביחד בחדר אחד ושלושה ילדים בטוח לא יהיו לנו.

אנחנו כן רוצים אקסטרה חדר או חצי חדר בשביל שיהיה לי חדר עבודה כי אני עובדת מהבית שלושה ימים בשבוע אבל זה לא חובה, אני יכולה לעשות פינת עבודה גם במקום פינת אוכל.

דירות ה3 חדרים שאנחנו מסתכלים עליהן אכן יותר חדשות אבל מצד שני אם נצטרך לשדרג דירה האם שווה לקנות דירה "רק" ל10 שנים?

חשוב לי לציין גם שאין לנו עזרה כלכלית מהמשפחה ולא תגיע עוד כמה שנים ירושה שתאפשר לנו לשדרג דירה.

ולכן חשבנו שאולי כבר עדיף לקנות דירת 4 חדרים שנבנתה בשנות ה80 ולהסתפק במקלט בבניין. אבל אז שמענו מכמה אנשים שלדעתם דירות כאלה יהיה קשה למכור כי כל הדירות החדשות וכל הדירות שנבנו ב20 שנים האחרונות הן עם ממד. אני כן רוצה לציין שדירות ה4 חדרים שאנחנו מסתכלים עליהן משופצות עם חניה בטאבו ומעלית ובד"כ גם מרפסת, פשוט אין ממד.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2024 22:46
בדירה ללא ממ"ד יש סיכוי יותר טוב שייתנו לך להרחיב את הדירה אם תבנה ממ"ד.

בהחלט מצטרף לזה שעכשיו יש תבהלה לממ"דים ואחרי המלחמה אף אחד לא יזכור את זה, בפרט שמדובר באזור המרכז.

ובעיקר את עניין המחיר שעכשיו דירות עם ממ"ד מבוקשות יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2024 23:20
לא יודע לגבי הנחות לדירה בלי ממ"ד, אבל: סגנית הכלכלן הראשי הסבירה שמהניתוח שלהם מכירות מוגברות של דירות עם ממ"ד מאז תחילת המלחמה מסבירות את העלייה במחירי הדיור. קיום ממ"ד בדירה הוא לא משתנה שנאסף בעת מכירת דירה, כך שהלמ"ס לא יכולים להתייחס לכך במודל. במודל מתוקן בו ממ"ד כן מופיע כמאפיין של דירה, אין עליות במחיר.

לא בטוח מה הייתי עושה במקומכם, כן מסכים שממ"ד הוא פקטור פסיכולוגי בעיקר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 12:45
הייתי הולך על 4 חדרים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 13:31
נשמע שאתם רוצים לקנות דירה לזמן ממושך אז למה אתה כבר חושב על המכירה?

מי יודע מה יהיה כאן בעוד 10-20 שנה ?
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2024 12:40
מעניין אותי לשמוע מה הוחלט, אם הוחלט.