⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות על דירה להשקעה

🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 00:01
היי אנחנו זוג בתחילת ה30 ללא ילדים שרוצים לקנות דירה להשקעה (כרגע לא רואים את עצמנו גרים במקום אחר).

יש לנו הון ראשוני של 700 אלף, אשתי עובדת משרה מלאה ומביאה בממוצע 9 נטו, אני עדיין סטודנט שעובד משרה חלקית ומביא בממוצע 4 נטו- אני אמור לסיים את הלימודים בתוך שנה וחצי ולהתחיל לעבוד במשרה מלאה, אנחנו מצליחים לחסוך כל חודש 2000/3000 בממוצע.

בגלל שאני אוכל להתחיל לעבוד משרה מלאה רק בעוד שנתיים אנחנו מחפשים דירה חדשה מקבלן עם אכלוס של לפחות שנתיים וחצי/ שלוש מעכשיו (מודל 15/85)

לפי החישובים שלנו נצליח בעוד שנתיים חצי/שלוש להגדיל את ההון הראשוני לבערך 850/800 אלף, וגם נהיה זכאים לקחת משכנתא יותר גדולה. (לוקחים בחשבון גם התרחבות המשפחה)

אנחנו מתלבטים בין כמה אופציות ונשמח לשמוע מכם מה אתם חושבים:

1. דירת 3 חדרים בפתח תקוה שעולה בערך 2,200,000- אכלוס בעוד 3/4 שנים

יתרונות: קרבה למרכז, לתחבורה, מקומות עבודה וכו'.

חסרונות: לדירת 3 חדרים יש פחות ביקוש והאם אפשר לצפות לעלייה במחירים באזור של פתח תקווה יחסית לשאר הפריפריה (קריית גת, נתיבות)?

2. דירת 3 חדרים ברובע הבינלאומי בניר צבי ליד לוד, במחיר של 2,200,000- אכלוס בעוד 3 שנים

יתרונות: קרוב למרכז ולרכבת, מקום חדש שמוקם עם פוטנציאל צמיחה גדול (ליד לוד אבל נפרד בפני עצמו)

חסרונות: קושי במציאת שוכרים אם יהיו הרבה דירות להשקעה- במיוחד ביישוב חדש, לדירת 3 חדרים יש פחות פוטנציאל השכרה מ4 חדרים, לא יודעים מה צפי השכירות שתהיה.

3. דירת 4 חדרים בכרמי גת בקריית גת שעולה 2,040,000- אכלוס בעוד שנתיים

יתרונות: שכונה שמתפתחת וקרובה לרכבת וכביש 6.

חסרונות: כרמי גת לא עשתה כבר את הקפיצה בעליית ערך שלה? אולי גם יהיה קושי במציאת שוכרים עקב ריבוי דירות להשקעה

4. דירת 4 חדרים בנתיבות שעולה בערך מליון וחצי- אכלוס בעוד 3 שנים

יתרונות: מחיר נמוך ומשכנתא יותר נמוכה. חסרונות: מיקום, פוטנציאל עלייה יותר נמוך ממקומות אחרים.

בכל אחד מהפרויקטים אנחנו חושבים להשכיר את הדירה לכמה שנים לפני שנמכור אותה- כן לוקחים בחשבון מצבים של תזרים שלילי עד שנמכור את הדירה.

האם כדאי להעריך את השכירות של דירה שנקבל לפי מחיר קצת יותר גבוה ממה שיש עכשיו בשוק?

האם דירת 3 חדרים יחסית במרכז עדיפה על דירת 4 חדרים בפריפריה?

על איזה עוד פרמטרים כדאי לנו להתסכל?

תודה מראש לכל העונים
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 07:36
- המשכנתא עשויה להיות גבוהה מהשכירות, אתם ערוכים לתזרים שלילי? ומה אם הדירה לא תושכר 1-2 חודשים בשנה מכל סיבה?

- האם יש לכם יכולת לגייס הון נוסף, אולי מהמשפחות?

- כמה תשתכר במשרה מלאה ועד כמה העבודות שלכם יציבות?

שואלת כי אתם עם הכנסות צנועות ולפני ילדים. הוצאות נוספות כמו על דירה לא מושכרת יכולות לטלטל אתכם לפי המידע שהבאת.

להיות בעל נכס זה כרוך בהוצאות, לא רק בהכנסות משכירות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 09:57
לדעתי החלופות שהבאת מעבר לפ"ת מעניינות פחות בלשון המעטה, באיזורים האלו יש לא מעט פרוייקטים של מחיר למשתכן ויקח זמן עד שיתאזנו בשכירות ובמחירי הנכסים, כתוצאה ממימושים של משקיעים והצפה של דירות להשכרה. דירת 3 חד בפ"ת, זו השקעה סבירה אם כי שים לב שהיא גוזרת כ-34 אש"ח למטר. היום אני סוגרת עיסקה בתל אביב באיזור של בניינים חדשים בדרום מזרח העיר ב 30 אש"ח למטר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 10:19
דעתי:

לא איזור ביקוש = לא מעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 10:28
זה לא ממש השוואה שקולה בין דירה חדשה לישנה
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 10:31
איפה אתם גרים? איפה אתם רוצים לגור כשתהיו גדולים?

הדבר הכי טוב שאתם יכולים לעשות לדעתי בתור אנשים לא מהתחום הוא ליצור גידור לעלות שירותי הדיור שתצרכו בעתיד.

נראה שאיפה שאתם גרים היום אתם לא יכולים לקנות לפי מה שכתבתם, אבל אם למשל אתם רואים את עצמכם גרים ברמת גן/גבעתיים בעתיד, אז שווה לשקול לרכוש באזורים הזולים יחסית של רמת גן.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 10:50
יש פה כבר כמה דיונים בהם אני מנמקת למה רכישת דירה יד ראשונה היא בעייתית אז לא אכנס לזה. אבל כמו שצויין פה למעלה לא איזור ביקוש לא מעניין. אני לוקחת את זה עד הסף, תנסה להגיע למעגל הכי קרוב לת"א, דירה יד ראשונה, שניה ...עשירית. רמת הסחירות גבוהה יותר, עליות הערך בשרניות יותר, ובאיזורים מסויים גם התשואה גבוהה יותר. מי כמוך יודע.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 12:48
אנחנו ערוכים לתזרים שלילי ולזה שהדירה לא תושכר במשך כמה חודשים ולשינויים במשפחה. זה חלק מבניית התקציב שלנו.

נוכל לגייס עוד 50k. יש לנו גם קרנות השתלמות ועוד קצת חסכונות שאנחנו לא נוגעים בהם.

אני מקווה להשתכר בסביבות 10/11k נטו. ואולי גם אשתי תקבל העלאה במשכורת - העבודה של אשתי יציבה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 12:52
למה את מתכוונת "סבירה"? אני מנסה להבין מה תמיד הבעיה בהשקעה בקניית דירת 3 חדרים.

האם בגלל שיש לזה פחות ביקוש מדירת 4 חדרים? בגלל שכאשר אני ארצה למכור, יהיה לי יותר קשה למצוא קונים מאשר דירת 4 חדרים?
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 12:55
מה עוד נחשב איזור ביקוש חוץ מהמרכז? איך אפשר לדעת אם זה איזור ביקוש?

והאם באזורי ביקוש יש הבדל גדול בין דירות 3 ל 4 חדרים?
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 13:00
כרגע אנחנו גרים ביישוב עפרה (בין אריאל לירושלים).

אנחנו רואים את עצמנו ממשיכים לגור שם בשנים הקרובות כי אוהבים את הקהילתיות, החינוך והקרבה לירושלים.

וגם מכיוון שאנחנו משלמים שכירות מאוד זולה, אנחנו מעדיפים להמשיך לגור שם ולקנות במקום אחר להשקעה, ובהמשך אחרי שנגדיל את ההון העצמי- לקנות שם או במקום אחר דירה למגורים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 13:33
אני מניח שירושלים רבתי הוא גם איזור ביקוש, מתאים למקום שבו אתם גרים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 14:24
בגדול רק איזור המרכז אבל יש כיסים של אזורי ביקוש גם במקומות אחרים, לדוגמא דניה או בת גלים בחיפה, מושבים שונים, הרחבות של קיבוצים וכו'

דרך לקבוע אם זה איזור ביקוש או לא: הכי קל בעולם, לפי המחיר.

יש הבדלים בין דירות 3 ל4 חדרים. 3 חדרים זה יותר לרווקים או משפחות קטנות, 4 זה לשותפים או משפחות גדולות יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 17:30
אני יודעת שיש דיעה רווחת שאומרת שיש פחות ביקוש ל 3 חד על פניי 4 חד', באיזורי ביקוש לרוב לא רק שזה לא נכון, התשואה גבוהה יותר גם בהשכרות וגם בשיעור עליית הערך, זו נגזרת פשוטה של עקומת הביקוש וההיצע, ככל שהמחיר נמוך הביקוש עולה. ועם זאת, חשוב ללמוד את השוק המדובר ולבדוק ספציפית איך הוא מתנהג.

"סבירה" מתייחס לעד כמה האיזור הוא מוטה מרכז, פ"ת היא במרכז יחסית לחלופות. התייחסתי לאיזורים שהעלת, לא בהכרח הייתי הולכת על אסטרטגיה כזו.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 23:57
אני מבין את ההבדלים בין דירות 3 ו4 חדרים מבחינת התאמה לסוגי האוכלוסיות.

השאלה שלי הייתה האם בהכרח תמיד יהיה ביקוש גדול יותר הן בשכירות והן במכירה בדירת 4 חדרים על פני דירת 3 חדרים?

האם אני "אתקע" בעתיד עם הדירה ופחות אצליח למכור אותה במחיר השוק מאשר דירת 4 חדרים?

וממש תודה על העצות! לא מובן מאליו..
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 23:57
הבנתי.. תודה על העצות וההארות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2024 00:00
לא ולא.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2024 06:54
גם אני חולק עמך את ההעדפה הזאת, פשוט ההשוואה בין ה2 בעייתית.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2024 06:59
אם אתם רואים את המשך חייכם שם אז לדעתי עדיף שתקנו שם או באחת הערים האחרות של מטרופולין ירושלים כמו אריאל ומעלה אדומים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 01:00
מתעלק על השרשור

האם ישוב כמו כפר תבור שאכן פריפרי, אך האוכלוסיה דיי עשירה, עונה על הגדרת אזור ביקוש?
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 08:00
מאד יתכן וכן, יש דרך אחת טובה לבדוק: המחיר. בכל מקרה גם אם זה מבוקש יחסית זה מוצר פחות סטנדרטי כלומר סביר להניח שגם פחות נזיל.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 09:22
בתי קרקע עולים מינימום 3מ’ לבית ישן, אין חדש בפחות מ 4מ׳ , לצורך העניין כמעט אין קרקע כלל, וקרקע שעלתה לפני 15 שנה 500k היום עולה 2m