⬅ חזרה לאינדקס

לבטים בנוגע לבחירת מסלול קריירה

🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2024 15:32
היי, אז קצת על עצמי-בן 26 בקרוב, ומסיים עוד רגע תואר ראשון בכלכלה מאחת האוניברסיטאות המובילות ואחרי שירות מילואים ארוך.

הייתי מאוד שמח לשמוע מאנשים פה בפורום המלצות לאיזה אפיק ללכת, זאת משום שאני רוצה לעשות את מסלול הקריירה האופטימלי ביותר-הן מבחינה כלכלית והן מבחינת סיפוק ומיצוי יכולותיי.

עבדתי בשנה האחרונה בתור סטודנט במשרת תפעול בבית השקעות, עבודה רוטינית מאוד שלא ממש לימדה אותי על התחום, אז כן קצת קיבלתי רתיעה מהתחום, אולי הבנתי שאני רוצה עבודה קצת יותר מגוונת, שכוללת יותר אינטראקציות בינאישיות.

מסקנותיי מהתואר הראשון הן שבקורס האקונומטריקה לא כיכבתי, והתנסות בשפת תכנות R לא הייתה חוויה מדהימה. ניסיתי גם ללמוד באופן עצמאי פייתון והגעתי למסקנה שעולם הדאטה והתכנות כנראה לא בשבילי.

את קורסי המיקרו והמאקרו עברתי בשלום, חלקם בציונים טובים וחלקם פחות, אבל המסקנה הייתה שאני לא רוצה להיות כלכלן פרופר במשרד האוצר או בנק ישראל- היה נחמד ללמוד את המודלים אבל לא מעבר.

אני כן חושב שאני יודע לעבוד קשה. בשנים הקרובות לא ממש מעניין אותי work-life balance. אני פשוט צריך למצוא משהו שמתאים לי מבחינת היכולות שלי והסיפוק האישי.

צעדים אפשרים שחשבתי עליהם לשנים הבאות הם:

*ייעוץ אסטרטגי.

*לא לוותר על תחום שוק ההון, אולי ללכת לניהול תיקים\שיווק השקעות?

*הייטק-כפי שציינתי בתכנות אני לא משהו, אבל יש עוד הרבה תפקידים (sales, marketing, product), שבהם לאו דווקא צריך לדעת לתכנת.

*MBA בחו"ל-יש גם אזרחות אירופאית אז הרעיון קורץ לי-האם צעד כזה ישפיע בצורה דרסטית על הקריירה?

אז רשמתי ממש בקצרה את הרעיונות שעלו לי לראש, והייתי שמח לשמוע את דעתכם או אפילו רעיונות חדשים. תודה מראש :)
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2024 16:08
אם תפרט על הנושא הנ״ל, חברי הפורום יוכלו לעזור יותר
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2024 16:54
מההתנסות הקצרה שלי בשוק העבודה, בלימודים ובאינטרקציות בינאישיות:

* אני טוב בלייעץ לאנשים, בלי קשר לתחום הפיננסים. לדוגמה תחום הכלכלה ההתנהגותית מעניין אותי (לא בטוח שאפשר לנתב את זה למשהו תעסוקתי).

* אני מאמין שבזכות התואר פיתחתי את היכולות האנליטיות שלי, לחשוב לעומק ולנתח דברים.

* הייתי בעזה, ונראה לי שפיתחתי מאוד את השריר של עבודה תחת לחץ ואי וודאות תמידית וגם ראיתי שאני מתמודד עם סיטואציות כאלה בצורה טובה מאוד.

אלו דברים שהצלחתי לחשוב עליהם שאיכשהו אפשר להביא אותם לשוק העבודה, לצערי סל תכונות מאוד כלליות, אבל מאמין שאם היו תכונות יותר ספציפיות הייתי פחות מתלבט.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2024 21:45
כדאי לך לבדוק את תחום הFP&A. שכר התחלתי לא גבוה אבל המון אופציות לקידום והתפתחות. עובדים הרבה עם מחלקות שונות בארגון, מתעסקים הרבה בניתוחים ואנליזות ועובדים הרבה תחת לחץ וחוסר וודאות. כמו כן, ברוב המכריע של המקרים אין צורך להשתמש באקונוטריקה, R או SQL
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2024 23:00
- תחום FP&A: עבודה עם אנשים, לרוב נפוץ בארגונים גדולים. זו עבודה בצוות, במחלקה ויש הרבה אינטרקציה (אקסלים, מערכות מידע, ולא מעט דאטה וניתוח נתונים).

- משרות finance business partner: שילוב של ייעוץ, אקסלים ומה שנאמר על FP&A.

- תמחיר: משרות קלאסיות בחברות יצרניות. הרבה דאטה ומערכות מורכבות. מתאים למי שאוהב לצלול לרמת הבורג ולהבין כמה עולה לייצר מכונית.

- לימודים בחו״ל: כן, באוניברסיטה נחשבת. או מנהל עסקים או כלכלה תואר שני, שני כיוונים שונים.

- ייעוץ: אפשר להתנסות דרך ה big4 ואפשר בחברות ייעוץ אסטרטגי. דרך ה big4 תצא עם פרקטיקה ודרך ייעוץ אסטרטגי בעיקר תפתח דלתות למשהו לא ברור...
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2024 09:04
חשבת על ייעוץ משכנתאות?
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2024 18:39
יצא לי לשמוע על התחום אבל למען האמת לא ראיתי אותו כאופציה תעסוקתית.

אשמח לשמוע לגבי שכר, לאיזה סכומים ניתן להגיע בתור FP&A או finance buisness partner?

העיסוק דומה לשל רואה חשבון? יש קורסים מומלצים שדרכם אני יכול לקבל אינדיקציה אם התחום מתאים לי?
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2024 20:21
תפקיד רואה חשבון שונה מהותית מהתפקידים הכלכליים. מה במשותף? מספרים, אנליזה, אקסל, מערכות מידע.

לא יודעת לגבי שכר...
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2024 09:51
כלכלן מתעסק הרבה יותר באנליזות, שיתוף פעולה עם מחלקות בארגון וכדומה. רואה חשבון בסופו של דבר אחראי בעיקר שהדוחות הפיננסיים יעמדו בתקינה. פחות משנה לו האנליזה.

מבחינת שכר - לפני 10-12 שנה שהתחלתי משרה מלאה הרווחתי 10 ברוטו, לא יודע כמה השתנו המשכורות מאז. יחד עם זאת, במקצוע הזו הפוטנציאל שכר די גבוה. מאמין שמנהל מחלקה כלכלית/FP&A בישראל בחברת הייטק מרוויח באיזור ה40-45 אלף שכר בסיס. אני לא עובד בארץ כבר כמה שנים טובות אז לא יודע בדיוק.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2024 14:53
אדחף לדיון ברשותכם :)

תואר ראשון (ומעבר המבחנים) עבור ראיית חשבון מהווה יתרון על פני תואר בכלכלה עד כמה שידוע לי.

ברמה העקרונית, מה מונע מרואי חשבון להתעסק בFP&A (למשל, בחברת הייטק), אם בכלל?

כרגע אני במכינה לקראת תואר ראשון במנהל עסקים וחשבונאות - האפשרויות האלו מאוד מעניינות

אני מאוד נהנה מעבודה על האקסל. מניח שאשמח לאינטרקציה ומערכות מידע יבואו לי באופן טבעי.

לגבי דאטה וניתוח נתונים, אין לי ניסיון.

האם אני מפספס משהו? אולי הכנסה כרואה חשבון גבוהה יותר לאורך זמן?