⬅ חזרה לאינדקס

הקצאה בתיק לחברות או סקטור מועדף

🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 18:24
היי, התיק שלי המבוסס על מדדי מניות מרכזיים: סנופי, עולמי ולאחרונה הוספתי גם Smallcap במיצוע חלק בכל רבעון.

לאחרונה יצא לי להתעמק בדוחות של מספר חברות שמעניינות אותי, בסקטורים של שבבים וביומד.

נניח ואני רוצה לבחון חשיפה ביתר לסקטור מסוים או לכמה חברות שמעניינות אותי, איך כדאי להתייחס לזה בתיק? בתור תיק נפרד?

באופן כללי, אלה סקטורים שקשורים ישירות לתחום העיסוק שלי ולכן יש לי הטייה מסוימת כלפיהם, וניתן לומר שאני כבר חשוף לתחומים אלה בגלל המקצוע שלי.

איך אתם מתמודדים עם חברות או תחומים שמעניינים אתכם במסגרת תיק ההשקעות? אם בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 19:24
אני חושב שאם כבר להשקיע פרטנית במניות, אז כדאי לך להשקיע בתחומים אשר יש לך איזשהי זיקה אליהם ובתקווה יותר מזה...מומחיות אמיתית.

ואם כבר אתה עושה את זה...אז עדיף לנסות להשקיע בחברות קטנות יותר שבהן "כמות העיניים" אשר מסתכלות על אותן חברות...קטנה יותר.

לגבי איך לעשות זאת...אני יכול להגיד לך מה עשיתי עם החלק הפעיל שאני משקיע/השקעתי...

התחלתי באחוז קטן מהתיק(הרוב היה מדדי), שמתי לעצמי את מדד הS&P כbenchmark....והגדרתי לעצמי חמש שנים שבהן או שאני מביס את המדד , או שאין טעם ומדובר בבזבוז זמן כי יש לי אלטרנטיבה קלה יותר.

בנוסף הגדרתי חוק שאם אני יוצא מהשקעה בהפסד, אז הסכום חייב ללכת להשקעה מדדית...כי טעיתי.

אם אתה צודק לגבי היכולות שלך ולגבי החברות בהן תשקיע...אז החלק הפעיל יגדל מעצמו ומשם תתקדם...אם לא, תעודת סל וחסל.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 20:01
ז"א להריץ ניסוי על אחוז קטן מהתיק עם יעד מוגדר וחוקים קשיחים אבל פשוטים שכוללים פעולות למקרה שהיעד לא מושג או שהחוקים לא מתקיימים.

עצה טובה.

מה לגבי התמקדות בסקטור? שזה כמובן קל יותר כי ETF פשוט.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 20:23
לא בטוח שהבנתי...אתה שוקל האם לשים סקטור מסויים כbenchmark?

אני לא חושב שזה נכון … אתה צריך לשים כבנצמארק את האלטרנטיבה הכי טובה שיש לך גישה אליה שהיית משקיע בה במידה ולא היית משקיע באופן עצמאי.

הסנופי הוא אלטרנטיבה עם סיכוי סביר לייצר תשואה סבירה לאורך זמן ארוך בגלל סיבות רבות…זוהי אלטרנטיבת השקעה קלה שיש לך…אין שום סיבה מיוחדת להניח שהסקטור מסויים בכלכלה ייצר לך איזשהי תשואה או שמהווה אלטרנטיבת השקעה טובה.(הסנופי מאזן אוטומטית …סקטורים פחות מוצלחים יורדים ויותר מוצלחים עולים).
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 22:56
התכוונתי במקום חברה ספציפית או סקטור+חברה או שתיים.

ברור שהסנופי צריך להיות הבנצ'מארק. גם אם אני מניח וחושב שבשנים הקרובות סקטור מסוים עשוי לצמוח ולעבור את סנופי? (תיאורטי לחלוטין). כלומר אם אני מניח שסקטור מסוים עשוי להצליח יותר בשנים הקרובות, אולי יש היגיון להגדיל חשיפה אליו.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2024 12:25
אין שום בעיה בזה … אם אתה משוכנע שהסקטור יבצע(ככלל) משמעותית יותר מאשר הבאנצמארק אז לך על זה …

רק תשמור על עצמך אובייקטיבי …תמיד לשים מול הפנים את הבאנצמארק …(אני אישית משתמש בsharesight, מקל על החישובים).
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2024 23:45
לא משנה לתיק ההשקעות. אני לא אנליסט full time ואין לי את הזמן והקשב אפילו לנסות להשתמש בידע ספציפי כדי להכות את השוק.

למה שזה יהיה תיק נפרד? זה חלק מתיק ההשקעות, אין טעם לייצר איזו אשליה שזה לא. להפך, ההחלטה של כמה להקצות לחלק הזה מתוך התיק אולי אפילו חשובה יותר מחלוקת סנופי/smallcaps
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2024 03:32
דווקא לסקטור שהעבודה שלי בו אני רוצה להיחשף בחסר

כי במקרה של נפילה בתחום - אני אמצא את עצמי מחוסר עבודה בזמן נפילה בתיק ההשקעות

מניות ספציפיות מתוך הסקטור שאני רואה שעושות עבודה יפה (בפועל, לפני הסתכלות על המניה) - יש מקום לקנות כי יש לך ידע שלרוב השוק לא הגיע
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2024 11:13
אני חושב באופן דומה לגבי מניות ספציפיות מתוך הסקטור, כרגע חשבתי על 2-3% מתוך התיק. לא רואה את עצמי מגדיל את הנתח הזה בגלל החשיפה המוגברת שלי בתור עובד בסקטור, אבל אולי זה ישתנה בהמשך אם ארגיש עם זה בנוח יותר, בכל מקרה stoplimit of 5%.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2024 13:44
ואיפה אתה שם את הtake profit שלך?

אם אתה לא יודע למה אתה קונה - אתה לא יודע מתי תמכור ולמה, ואז לא כדאי להיכנס למסחר במניות ספציפיות או סקטורים ספציפיים

אם אתה קונה מניה כי אתה רואה שחברה X הוציאה מוצר מוצלח, או שהיא עושה אחר משהו טוב יותר מהמתחרות שלה ולכן מאמין בה - מברוק, מכיר אנשים שעשו ככה כסף

אם אתה קונה סקטור בלי סיבה נראית לעין - ועוד מתכוון למכור ברגע שתהיה נפילה קטנה בשוק (5% נפילה זה משהו שסקטור עובר כמה פעמים בשנה נורמלית, יכול להיות רק כי חברה אחת הוציאה דו"ח רבעוני עם ירידה בהכנסות, או מייסד שהחליט למכור חלק מהמניות שלו) - נשמע לי כמו מתכון להפסיד עד הסטופ ששמת
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2024 14:09
לא הייתי ברור. התכוונתי שהאחזקה תהיה לכל היותר עד 5% משווי התיק. לא אסטרטגיית היציאה שטרם גיבשתי.

אני מגלה שלבחור באסטרטגיית יציאה זה לא ככ פשוט. דווקא בקניה, שילוב של ידע מקצועי על המוצרים ומה עובד יותר ומה פחות, יחד עם ניתוח החברה והסביבה שלה כאמור מוכרת לי יחסית טוב, אני מניח שזה אירוע מגובש יותר מבחינה לוגית.

לגבי יציאה, אני עוד בוחן. חשבתי על שילוב הגישות המוכרות של יעד מחיר מסוים, שינוי מהותי בחברה, ויחס מכפיל רווח.