⬅ חזרה לאינדקס

לשתות משהו קר בלב מדבר - בן 34 מתחיל (כמעט) מאפס

🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 11:58
שלום לכולם, אני מתרגש לכתוב פה.

את המשקיעה אני מכיר בערך משנת 2011, עת שהתנועה החברתית הערה משכה אותי להתערבב ולהתעניין בכלכלה, יחד עם שאר נושאים.

עם זאת, לקחו שנים רבות עד שהחלטתי לעשות מעשה ולשלב את הידיעות שרכשתי עם כסף ועשייה אמיתיים.

בעיקר בעקבות הרבה שנים של התמודדות נפשית מלווה בהתמכרויות לחומרים, מה שלקח הרבה מהאנרגיה שלי.

כיום אני בן 34, רכשתי במהלך השנים ניסיון והכשרות בעולמות הטיפול (מסאג'), אימון (מיינדפולנס) ותנועה (מאמן חדר כושר).

לאחרונה חזרתי לגור בבית ההוריי שהציעו את עזרתם. אני מתחיל עבודה כשכיר (30 שעות בשבוע) כמנהל מחסן לוגיסטי קטן.. ובמקביל אני רוצה לאמן כ-10 שעות שבועיות בשעות הערב.

הכיוון שלי כרגע הוא לגור אצל ההורים, לחסוך את הוצאות שכ"ד והחזקת רכב, ולחסוך 50% ויותר מההכנסות שלי. יחד עם זה לבנות קרן חירום עם 12 חודשי מחיה, תיק השקעות וכו'. להעמיק בעולם הכלכלי דרך התנסות.

יש לי קרן השתלמות עם 27,000 ש"ח מנוהלת באלטשולר שחם, עכשיו הסתכלתי ודמי הניהול הם 0.80% (נראה לי גבוה מאד ביחס למה שקראתי פה), וכתוב שהתשואה השנתית עד כה עומדת על 15% (מסלול מנייתי). הייתי רוצה לנייד אותה לקרן בניהול עצמי ולהתעסק בזה קצת בעצמי, כי זה מעניין אותי, ובטח גם יהיה משתלם יותר לטווח הארוך.

יש לי הלוואה עתיקה בבנק, כרגע עומדת על 17,000 ש"ח אני משתוקק לסגור.

בעו"ש יש לי כרגע 1,700 ש"ח.

אשתדל להתמיד בכתיבה פה ביומן.

בגדול יש לי הרבה כישרונות ותחומי עניין שיכולים להיות גם הכנסה צדדית, עיקר הבעיה שלי היא ההתמודדות הנפשית שהיא בגלים. גלים שאני מאד אנרגטי ויצירתי וגלים שקשה לי מאד להניע את עצמי לשום דבר. בנוסף לזה אני מבין שהתרגלתי עם השנים לנווט את האנרגיה הגבוהה שלי למפגשים חברתיים, רומנטיים למיניהם ולעוד כיוונים שכאלה. היום אני משתדל לנווט את האנרגיה להתפתחות וצמיחה שיש להם קרקע (עשייה מפרנסת, יצירת קשרים משמעותיים, פיתוח כישורים)

אני כבר כמה שנים טובות מכוון ומשתדל לנווט את האנרגיה שלי בקביעות ובהתמדה לדברים שמפתחים ומצמיחים אותי, תרגול מיינדפולנס ותנועה, השקעה בעסק העצמאי ופיתוח התחומים שאני אוהב (אני למשל, אוסף ומאזין למוסיקה בצורה מעמיקה מאד. יש לי חלום של הרבה שנים לנגן כדי ג'יי וליצור, מה שיכול להיות גם אפיק הכנסה נוסף נהדר.)

לאחרונה אני גם מטפל בעצמי קצת יותר טוב ונראה שהגלים נהיים מתונים יותר (אולי זה גם ההתבגרות הפיזית).

אם הדברים שלי נגעו במישהו'י פה אני מראש מודה שקראתם.

אשמח לכל תגובה שעולה לכם, אם זו הכוונה, שאלה, שיקוף וכו'.

תודה! אהבת יקרות (LoveeDovee)
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 12:05
ברוך הבא לפורום, מאוד מרגש ומשמח לשמוע איך צמחת מתוך ההתמודדות והקושי. מאחל לך בכל ליבי הצלחה ושגשוג!

בבקשה תמשיך לעדכן.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 13:20
שיהיה בהצלחה!

אפשר לשאול למה לא הצלחת לחסוך יותר כסף לאורך השנים? זה בעקבות הוצאות גבוהות מדי או הכנסות נמוכות מדי?
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 13:55
מעריך שחלק מהעניין נובע מ:

כשהגעתי לגיל 30 הבנתי שבעצם חצי מהחיים היתי מכור מתפקד.

היום אני, תודה לשמש, נקי ויציב.

אם אתה עדיין מרגיש שהדברים האלה נמצאים בך, במקומך אני היתי מנסה לסדר את העניין לפני שאני משקיע משאבים כמו בנית קרן חירום, אופטימיזציות להשקעות זניחות, הכנסה צדדית וכו'.

+1. למזלך יש היום הרבה כלים אלקטרונים פיזיים זולים ותוכנות חינם... רוץ על זה!

עלה והצלח!
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 14:17
היי, הייתי שקוע עמוק בדכאונות, כך שההכנסות היו נמוכות מדי.

היום אני בדרך של החלמה ואיזון, ונראה שתשומת הלב והמיקוד שלי עוברים יותר לכיוון השקעת הזמן שלי בהחלמה ופרנסה :)

היי תודה רבה על השיתוף, אני מעריך את זה.

כן אני עדיין מרגיש שהדברים האלה נמצאים בי, ללא ספק. מנסה להתמודד ולמצוא את הדרך לעזרה והחלמה. מבין שזה גם דורש משאבים של זמן וכסף. שומע את עצתך, תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 14:21
זה יוצא 216 שקל בשנה, עם צבירה כזאת במקרה הטוב תוריד ל0.6%, בקיצור לא שווה את ההתעסקות בדמי ניהול.

כתבת על הרבה תחומים שלמדת, באיזה תחום אתה מתכנן לאמן? איך אתה מתכנן למצוא לקוחות?

לדעתי המסגרת של עבודה קבועה ל30 שעות בשבוע ומגורים בחינם אצל ההורים באמת יכולה לאפשר לך גם להתאפס כלכלית ולסגור את ההלוואה וגם לאט לאט לפתח את יכולת ההשתכרות שלך בתחום הנוסף שתבחר להתמקד בו. אבל חשוב לדעתי שזה יהיה רק תחום אחד ותהיה ממוקד בו ולא תתפזר לכל מיני דברים שונים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 15:38
.היי תודה על ההתייחסות. אני מכוון לאמן בעולם המיינדפולנס

זה משהו שעשיתי בעבר ואני אוהב את זה, טוב בזה ויש לזה ביקוש.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 16:34
מעניין, כמה משלמים על זה? איך אתה מתכנן לשווק ולמכור את זה?
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2024 09:05
בשנה האחרונה לא עשיתי את זה באופן רציף, גביתי 250 - 300 ש"ח למפגש בשנים שעסקתי בזה.

בנוגע לשיווק ומכירה, יש קהילות גדולות של אנשים שמכירים אותי מכל מני הקשרים, בעבר כשרציתי להזמין לקוחות הצעתי כל מני שירותים שהם חינמיים אם זה לקולגות או למכרים כמעין "מפגש היכרות", זה עבד ממש טוב. וגם פניתי למעגלים הקרובים יותר שלי ושיתפתי אותם שאני פעיל בעניין ומקבל לקוחות וגם הם הפנו אליי.

גם, כשאני מרגיש יותר טוב :) אני כותב הרבה, ומפרסם. דרך הרשתות החברתיות ודרך בלוג, זה גם הביא אליי בעבר לקוחות שנשארו תקופות ארוכות וגם סיפרו לחבריהם.

לאחרונה הוצאתי סימניות לספרים שהם מעין כרטיס ביקור שלי. אני אוהב לקרוא, וכשאני מגלגל שיחה כלשהי אני פשוט נותן את זה כמתנה. נראה איך ולאן זה יישלח כנפיו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2024 08:43
עדכון קטן, התחלתי עבודה חדשה כשכיר לראשונה מזה שנים, עבודה פשוטה וסולידית מאד. אמור להיות סביב ה-6 אלף בחודש. במקביל עושה כל מני גיגים על המחשב שקשורים לטקסטים וכתיבה, 100\200\300 ש"ח פה ושם.

קורא בפורום ובאתר ונראה שבראש המטרות הכלכליות שלי צריכה להיות המטרה לסגור הלוואה של 18,000 ש"ח שמתגלגלת כבר 15 שנים בערך. עכשיו אני מתלבט, יש לי קרן השתלמות עם 30 אלף ש"ח שבשנה הבאה תיפתח. אני שוקל האם בחצי שנה הקרובה לחסוך בצורה אגרסיבית ביותר ולסגור את ההלוואה מההכנסות שלי ולא לגעת בקרן, או לשבור את הקרן מיידית (עם 45% לרשות המסים) ולסגור את ההלוואה.

קראתי פה שבעצם לסגור הלוואה זה כמו לשים כסף על מכשיר כלשהו עם תשואה גבוהה. תכלס זה נכון.

בבטן מרגיש לי לנשוך שפתיים עכשיו כמה שצריך ולעבוד כמה שצריך ולסגור את ההלוואה הזאת ולהשאיר את הקרן על הכיריים שלה שתמשיך לעבוד ועוד יותר להנות מזה שלא אצטרך לתת יותר מדי לרשות המסים הארורה.

כרגע חי בצנע מוחלט. לא מרגיש שחסר לי משהו אבל סדרי העדיפויות בהחלט משתנות. מעדיף יותר זמן עם עצמי, לישון מוקדם לקום מוקדם ולהתמקד. במקביל מלא טילים אזעקות והבלאגן הידוע.

צ'או בינתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2024 09:04
תשים לך יעד: לסגור את ההלוואה תוך x חודשים על ידי חיסכון קפדני ותעמוד בזה. סיפוק גדול יהיה לך לאחר 15 שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2024 12:13
בתחום הפיננסי לדעתי זה ברור שהדבר הכי חשוב כרגע זה לסגור את ההלוואה, אחר כך כל השאר.

בתחום המקצועי, אני חושב שכדאי לך לשאוף להתמקצע לעומק בתחום מסוים אחד ולא להתפזר לכיוונים שונים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2024 19:34
אין לי קמצוץ של איך לעזור לך, אלא להודות על מה ששיתפת. תודה (:
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2024 19:10
מעריך את זה, תודה !
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2024 22:46
בחיים לא.

אם תפתח זה כמו ששילמת על ההלוואה על ידי ריבית קצוצה של שוק האפור....

כרגע, המטרה שלך צריכה להיות הגדלת הכנסות או ידע שיביא בעתיד הלא רחוק להגדלת הכנסות
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2024 18:42
יאפ, תודה.

הגעתי גם להבנה הזו ולסדרי העדיפויות (תודה על האפשרות להתייעץ ולשתף פה ! )

ועשיתי תכנית עבודה שלפניה בהערכה הכי שמרנית אכסה את ההלוואה בתוך חמישה חודשים.

בינתיים חודש ראשון עבר טוב ויש להמשיך ללכת בדרך.

תודה שקראת והגבת !
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 18:42
עדכון קטן וסולידי, 3 חודשים אחרי פתיחת היומן.

יעד כלכלי, כיסוי הלוואה עתיקה.

סכום ההלוואה העדכני: 10,472 ש"ח

ועוד כמה מילים,

בחודשים הללו מצבי הולך ומשתפר מיום ליום מכל הבחינות.

העבודה כשכיר לא קלה, פיזית ונפשית ונראה שעברתי חודשי הסתגלות ודברים עולים על קצב טוב ומישור של התמודדות.

בעסק העצמאי שלי זיקקתי את אחד הכשרונות שלי, שהוא כרגע נראה בעל פוטנציאל השתכרות גבוהה, ייחודיות נדירה בשוק ועם ביקוש

התחלתי לקבל יותר פניות ואני בזמן הפנוי שלי לומד ומשקיע מחשבה איך למנף אותו עוד (רשת חברתית, פניה יזומה לארגונים שזקוקים לשירות מהסוג הזה וכו')

והדרך ממשיכה :) תודה לכם על העדות והתמיכה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2024 14:54
אהלן,

מתגבר על הבושה והחשש לכתוב פה שמא ייראו ויחשבו

אני נהנה מזה. וגם מהיכולת לתעד רגעים בדרך שלי ושירחפו אי שם בענני הרשת.

פוטרתי מהעבודה כשכיר, במקביל בזמן שעבדתי, עבדתי גם על עצמי והתחזקתי עוד ועוד.

יש לי עסק קטן שנותן שירותי כתיבה ותרגום, הוא פעיל כבר 14 שנים ותמיד הייתי עם שאיפות מאד נמוכות בנושא, אמרתי לעצמי שזה רק עבודות מהצד. תמיד אמרו לי שכדאי לי להשקיע בזה, שפוטנציאל ההשתכרות, ביחס לכישרון וליכולת שלי הוא עצום. זלזלתי בזה. משהו שם השתנה ואני משקיע אנרגיה בעסק הזה בחודשים האחרונים, החודש הוא שבר שיא של כל הזמנים בהכנסות (11,000+) ובקבלת עבודות.

מה שאפשר את זה אני חושב שזו הסתכלות יותר ריאלית, שיש לי יכולות עם פוטנציאל השתכרות הכי גבוהה מסך היכולות שלי כרגע, ושכדאי לי להשקיע בזה.

אני משתדל לא לנוח על זרי הדפנה ולהשאר ער, יחד עם זה, אני גם ממש שמח.

אני שואל את עצמי איך אוכל לפתח ולמנף את השירותים הללו, אם זה לימודי והכשרות רלוונטיים בתחום, שיווק, ועוד.

אני אוהב לעבוד בעסק שלי, זה שירות שאני נהנה לתת ואני גם טוב בו (לעומת העבודה שלקחתי כשכיר שהייתי בה על הפנים).

ציינתי יום הולדת לפני כמה ימים, עם מבט על איפה הייתי ואיפה אני היום, אני במקום הכי טוב שהייתי אבר בחיי

באמת מכל הבחינות. כלכלית, נפשית, חברתית, משפחתית, תעסוקתית.

יחד עם זה, יש דרך ארוכה, ואני מרגיש כל כך מאחור בתחומי חיים משמעותיים. לפעמים זה בא עם קולות שיפוטיים מאד, גם על זה אני שמח לראות שאני במקום אחר בחיים, ומזהה את הקולות האלה כ-קולות, ובעיקר יודע שיש עוד קולות, ועוד דרכים יותר מיטיבות להסתכל על הדברים.

משתדל להזכיר לעצמי שאף פעם לא מאוחר, ולשמוח שעכשיו תנאים ונסיבות הבשילו בחיי, ואפשר לתת בראש.

אני כן חושב איך להמשיך, תעסוקתית העסק העצמאי שלי נכון לעכשיו קובע עבודות דיי מעכשיו לעכשיו.

הייתי שמח שזה ישתנה ותהיה לי תמונת מצב יותר רחבה על עבודות לאורך השנה.

בשנים האחרונות נתתי עוד שירות, שהוא נוגע לענף אחר מזה שציינתי בשורה מעל,

לפי התכנית המקורית שלי, עכשיו זה הזמן להתחיל לפתוח את שירותיי וליצור גם שם הכנסה ותנועה.

זה בא ביחד עם חשש, שמא אני מתפזר שוב לכל עבר, יחד עם רצון להתמקד וליצור יותר יציבות.

בעולמי הפנימי יש גם את המחשבות על העתיד היותר רחוק,

מחשבות על ללמוד באקדמיה, בעיקר כי אני מאד אוהב ללמוד, לקרוא ולכתוב ומאמין שאוכל לעשות חייל בעולם האקדמי

ועל הדרך גם קצת להרים את גאוותי הפצועה חח , אם זה בכלל משנה משהו. בינתיים זה רק במחשבה.

בינתיים דבק במטרה שהצבתי, לסגור את ההלוואה העתיקה (מתקרב! 7,000 נותרו בקרן)

ומשם להמשיך לחסוך קרן חירום של 3 חודשים.

ממשיך לחיות אצל ההורים.

להביט, להודות ולעבוד עם מה שיש.
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2024 15:30
עלה והצלח בדרכך החדשה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2025 16:34
היי היי שלום לכולם, עדכון קצרצר

נראה שאני אעמוד ביעד שלי ואסיים עם ההלוואה הצרכנית הארורה בחודש אפריל, יציאת מצרים פרטית שכזו :)

העסק לתרגום וכתיבה פועם את פעימתו, בשלושה חודשים האחרונים נהניתי לשוטט באינטרנט ומחוצה לו, להכיר א'נשים בתחומים רלוונטיים וליצור קשרים עם לקוחות חדשים. עשיתי כמה עבודות מעניינות מאד והשתכרתי יפה.

נכון לעכשיו אני עובד פעמיים - שלוש בשבוע בעבודה פיזית, ימים מאד ארוכים (12+) שעות עם חבר'ה שעבדתי איתם פעם. האמת? כיף לי. כיף לי לראות את הכסף נכנס בכל יום, אני נהנה מהחברה הטובה ואוהב להיות בחוץ ולהרגיש את הגוף פועם.

כפי ששיתפתי פה בספטמבר, התהליך הכלכלי הוא בהלימה לתהליך של הבראה והחלמה של הרבדים העמוקים יותר, הגופני, הנפשי, הרוחני.

נכון לנקודה זו , אין מאושר ומרוצה ממני. כן לחיות עם ההורים בגילי יכול להביא התמודדויות וקושי מסוים, אבל מעל להכל זכיתי בהורים תומכים וסביבה נפלאה.

אני שומר יומיים בשבוע שבהם אני מטפל באנשים, כרגע יש לי 2 לקוחות

עיקר הקושי שלי בעיסוקים העצמאיים הוא לשבת על התחת (או להתרוצץ ברגליים) ולהתחבר לאנרגיה שמחפשת הזדמנויות לעבוד ולהתרחב. אני מרגיש שיהיה נכון לטפח אותה על גבי בסיס טוב של העבודה הפיזית, הקבועה והיציבה. אני ממש נהנה לקום לפני עלות השחר, ולדעת שיש מקום עבודה יציב ופעיל שלא תלוי במצב הרוח וההשראה שלי.

אני מאמין שבפעם הבאה שאכתוב פה, זו תהיה חגיגה צנועה של חיסול חובות קטנים אך מעצבנים של שנים ארוכות.

תודה לכם !
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2025 19:35
אהלן לכולם, וליומני היקר.

תמה ונשלמה תקופת התשלום על ההלוואה ואני אדם נטול חובות , הידד :)

מאז שפתחתי את היומן הזה החזרתי הלוואה וטיפלתי בעצמי ובכנות? הולך טוב. נכנסתי לכושר, הורדתי במשקל, שילמתי הלוואה ואני קוצר עוד פירות בחיי וזה מרגיש טוב.

עם זאת, אני עדיין בהתחלה, או אפילו מאחוריה. משתדל לשמור על מצב הרוח ועל נשימה סדירה.

אני חושב להתחיל ללמוד באוקטובר ומברר את האפשרויות שלי, אני בעולמות הטיפול, ליווי והדרכה כבר כמה שנים טובות

ואני חושב אם תואר רלוונטי יתרום לי לחיים המקצועיים. אני כרגע חושב על עבודה סוציאלית.

אני תוהה האם אצליח לעמוד במסגרת הדורשנית, כשאני מבוגר בערך בעשור מהרבה מהתלמידים סביבי. וגם חושב האם בכלל כדאי לשנות כיוון, לתחום אחר, שעושים בו יותר כסף מעולם הטיפול.

אני עדיין גר אצל ההורים ומאד אשמח לצאת מכאן ועם זאת, אני מסתכל בחוץ ונראה לי כל כך יקר לשכור דירה ולקנות רכב שאני מפחד שכל העבודה שהשקעתי בשנה האחרונה תתפוגג ותתאדה לה.

בקיצור, שאלות לגביי המשך הדרך.

עכשיו הכוונה היא להמשיך לחסוך, בהמשך לפתוח תיק השקעות, ולהתקדם במה שהתחלתי. אין חוב! הידד!
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2025 22:07
לך על זה.

תלוי איפה, האם תגור לבד או עם שותפים וכו'.

לא תמיד צריך רכב. אפשר גם אוטובוס או אפילו אופניים אם אתה גר קרוב לעבודה.

הכשרון הנ''ל שציטטתי-אני מניחה שאתה יכול לעבוד בו מהבית (?). אם כן זה יחסוך לך הרבה (שכ''ד ועוד).

נכון שלא כיף לגור עם ההורים באיזשהוא שלב אבל הם עוזרים לך וזה לא מובן מאליו בכלל.

קודם תחסוך כסף עם הרווחים מהעסק ומגורים אצל ההורים ורק אחר כך תשקול לצאת למגורים בשכירות. לגור מחוץ לבית ההורים עולה לא מעט כסף (שכ''ד, חשבונות, אוכל, בילויים מידי פעם ועוד)

כל הכבוד על הדרך שעשית!!
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2025 09:21
היי תודה רבה לך! נכון לרגע הזה אני משקיע בעסק הזה. אממה, זה שירות שבינה מלאכותית משתלטת עליו בקצב מהיר, וגם זה לא נוגע לי כל כך במשמעות ועניין.

תודה על התגובה
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2025 13:01
שלום אנשים יקרים,

קראתי את הפוסט האחרון של המשקיעה והוא נגע בנקודות שאני מתמודד איתן בימים אלה ואני אשמח לשתף בתקווה לקבל שיקופים קולות נוספים ממכם.

בעקבות תהליך ההחלמה והשיקום שאני עובר בשנה האחרונה, מתחזק אצלי הרצון להעמיק את היכולות המקצועיות שלי בכוונה להתפתח ולהעלות את רמת ההכנסה שלי.

אז ללבטים.

באופן טבעי לדברים שבהם עסקתי בחיים הבוגרים שלי חשבתי להתחיל תואר בעבודה סוציאלית. אני עוסק בטיפול ובליווי בצורות שונות וזה היה נראה מתבקש וטבעי.

יחד עם זה יש עוד קול(ות).

האחד, רמת ההכנסה כעובד סוציאלי היא יחסית נמוכה והעבודה אינטנסיבית מאד.

כן, זה מעניין ומשמעותי בעיניי, ותורם לעולם טוב יותר.

עם זאת, נראה לי שיש לי יכולות ואיכויות שאוכל לפתח ולעסוק במשהו עם הכנסות גבוהות יותר משמעותית. יכול להיות שאם הייתי במקום בריא יותר ובתחושת מסוגלות בעברית כמו שאני היום, הייתי מפנה את תשומת לבי ל'איך להכניס הכי הרבה כסף' ועוסק במשהו אחר.

כיוון שאני כבר דיי 'מוסלל' לתוך העבודה הטיפולית (התרגלתי, הכרתי, שכנעתי את עצמי שזה מה שאני עושה) , אני מתקשה לראות אפיקים אחרים.

אילו כישורים לדעתי יש לי?

אני דובר אנגלית מעולה, יודע לבטא את עצמי ורעיונות בצורה נגישה (זה פידבק שאני מקבל הרבה ועזר לי המתורגמן וכותב) , יש לי משמעת ויכולת ללמוד ולתרגל באופן עצמאי רעיונות וגישות חדשות.

יש לי יחסי אנוש טובים ויכולת ליצור יחסים חיוביים.

יש לי התמצאות בסיסית + בהמון תחומים ויכולת לשוחח עליהם ולהעמיק בהם.

אני מאד אוהב ליצור חיבורים ושיתופי פעולה.

אני מצליח להביא זווית דיי שקולה ועניינית לנושאים שאני מתבקש להתייחס אליהם.

חשבתי ללכת לייעוץ בנושא, הסתכלתי וראיתי כמה אפשרויות. האמת שאני דיי סקפטי לגביי האפקטיביות שלהם עבורי.

רגע לפני שאני מחליט אם לקפוץ ראש ללימודים אקדמיים או השקעת זמן מאסיבית אחרת.

אשמח לקולות נוספים שלכם.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2025 09:45
אהלן לכולם,

שנה וחודשיים עברו מאז שפתחתי את השרשור הזה.

עו"ש: 14,000 ש"ח

קרן השתלמות: 35,000 ש"ח

ביטקוין: 1,000 דולר +-

יצאתי מבית ההורים אחרי שנה לא פשוטה אבל תומכת. גר עכשיו בבית קטן משלי משלם שכירות 1,500 ש"ח.

העמקתי בעבודה בהדרכה וליווי (מה שנקרא גם אימון רגשי).

סיימתי הכשרה מקצועית בתחום והתחלתי לעבוד יומיים קבועים בבית ספר עם נוער, כחלק מכיוון שאני רוצה להעמיק בו, עבודה עם נוער.

בשירותי התרגום, תמלול וכתיבה הכנסתי בערך 50,000 + ש"ח השנה, שזה יותר מאי פעם.

התחברתי ללקוחות חדשים ומרוצים שחוזרים, תרגמתי ספר לראשונה בחיים ובסה"כ אני מבסוט מהכיוון והתנועה.

התחלתי גם מערכת יחסים חדשה מול גופי הביטחון, דרך התחום של הליווי והאימון הרגשי. יצאתי איתם לפרויקט אחד, ונראה שזה ימשיך וזה יהיה מתגמל.

נגנב לי רכב לפני חודש וחצי, עכשיו אני נדרש ככל הנראה לרכוש רכב.

להתנהל בלי רכב איפה שאני גר זה אפשרי, אבל מגביל מאד. נראה שאוכל לשלם במזומן ממה שיש לי בעו"ש.

אני בודק גם אפשרות להלוואה כנגד קרן ההשתלמות שלי, אראה אילו תנאים הם מציעים ואז אחליט אולי לקנות רכב חדיש יותר במקום גרוטאה ב-5,000 ש"ח.

אשמח לכיוונים איך לנהל תקציב בצורה שתוכל לשים לי מול העיניים מספרים, סדרי עדיפויות ותכנון כלכלי נכון.

נפשית רגשית גופנית אני גם בכיוון טוב, ההתמודדויות לא קלות, אבל נראה שאני מתמודד יפה והכיוון טוב וראוי.

לפעמים זה נראה כמו המון עבודה, שלעולם לא תגמר, ואני לומד גם עם זה להמשיך ולנוע במצב רוח טוב.

התחיל קשר רומנטי חדש עם אווירה טובה ומיטיבה (לא רעיל) , ואני רוצה להעמיד תקציב לטיפול קבוע מה שעד עכשיו לא התאפשר.

זה העדכון לבינתיים,

שיהיה חורף חמים והתכנסות נעימה
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2025 10:53
כל הכבוד על כיסוי החובות וההתקדמות הכלכלית, המקצועית ובעיקר הנפשית (זה הכי חשוב).

לגבי העתיד המקצועי שלך, לדעתי אתה חייב לדבר לפחות עם 3 אנשים הכי מוצלחים שאתה יכול ליצור איתם קשר בקטגוריה שלך (וצריך מאמץ גדול בשביל להשיג את הקשרים ולדבר איתם) ולשאול לגבי המסע שלהם, הכנסות, אפשרויות וכו'.

בלי זה, לעולם לא להיכנס למשהו עם הכנסות נמוכות, מחויבות גבוהה ואינטנסיביות חסרת פרופורציה.

לגבי ניהול תקציב - לא ברור לי מה קשה לך בלעשות ולנהל אותו. תכתוב דייב רמזי למשל ותראה את התכנים שלו. תפתח אקסל ותרשום את ההוצאות. יש גם חברות מסחריות כמו riseup שבונות כלים לניהול תקציב במחיר יחסית זול.

זה לא מדע טילים. אתה מסדר הוצאות והכנסות, ורואה האם ההוצאות עומדות בקנה אחד עם ההחלטות שלך בתחילת החודש ובחיים.

הערה קטנה לגבי 1000$ בביטקוין - נראה לי מיותר לחלוטין כרגע, בהתחשב שקרן ההשתלמות שלך לא נזילה בלי מיסוי גדול כרגע, כל ההון שלך זה 14 אש"ח בעו"ש. כלומר 1000 דולר (בהנחת שער דולר 3.3) זה 20% מההון הנוכחי שלך, זה המון.

אם היה לך 200 אלף ש"ח, לא היית שם 40 אלף בביטקוין נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2025 15:33
על אילו עבודות למשל אתה מדבר?
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2025 16:58
זה מעניין. חשבתי שהAI ייפגע בעסק הזה שלך, כי זה נשמע כמו משהו שמודל שפה מתמחה בו. אם הגעת להכנסות גבוהות משנים קודמות נראה שיש לך עדיין יתרון יחסי. חשבת לנסות להשתמש בAI כדי לעשות את זה יותר ביעילות ולהגדיל הכנסות? אולי שצ׳אט ג׳יפיטי יכתוב הצעה ואתה תקרא ותערוך אותה, או שתנסה ללמד אותו לעשות את מה שאתה עושה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2025 07:11
תודה על העדכון. :)

נראה שאתה בדרך הנכונה ודברים משתפרים ואתה מפתח, כל הכבוד!

אני מבין שגם באימון רגשי וגם בתרגום, תמלול וכתיבה הולך לך טוב, וכמו כן אתה ממש טוב עם אנשים וליצור קשרים. כדאי לפי דעתי לדבר עם הלקוחות שלך להבין מה הבעיות שלהם ואיך אתה יכול להביא להם עוד ערך.

חוץ מזה אתה גם יכול לחשוב איך אתה יכול להרחיב את העסק שלך או לייעל אותו ובכך להגדיל את ההכנסה.

ועוד נקודה, לפי דעתי אתה גם יחודי בגלל שעברת את מה שעברת ואתה יכול לשתף, לספר, לעורר השראה לעוד אנשים כדי שיגיעו למקום טוב יותר. לכן אתה יכול לעשות משהו כמו הרצאות בנושא, לכתוב ספר וכו'. (לא במקום מה שאתה עושה היום אלא בנוסף, לאט לאט ולראות מה מתקדם טוב יותר)

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2025 16:58
קודם כל, ממש תודה שקראת והגבת.

האמת שעשיתי את זה. זו עצה מעולה.

זו דרך לעבור, אין פתרונות קסמים. ונראה שאני על הדרך הזו. הרגעים בהם אני יורד קשורים בעיקר למצבי הנפש והאנרגיה שלי.

עובד על זה :)

זה משפט מעניין, וגם קצת מערער עבורי. בוא נאמר, נוגע בנקודה. לעשות כסף טוב (משמע 20,000 וצפונה במונחיי..) זה אפשרי, לא קל.

לא יודע להתייחס כרגע למשפט הזה שלך,

נאמר שהוא נוגע בנקודה שמתעוררים ספקות סביבה וזה נושא שלם לשיחה עבורי.

ובמציאות, נכון לרגע זה המקצוע בו בחרתי להעמיק ולהתפתח.

תודה! אני על זה. אבדוק את דייב רמזי.

מעניין. הכסף הזה הוא בעצם תשלום שקיבלתי עבור עבודות שעשיתי, מלקוחות שהם ביטקוינרים. אני לא קונה ביטקוין באופן פעיל בימים אלה.

בעצם אתה היית ממליץ לשקול להעביר את הכסף לאפיק השקעה אחר, אם אני מבין נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2025 17:01
אבדוק את האפשרות הזאת! תודה. כיוון שאני מלווה בעיקר הרצאות, כנסים ושיעורים ומתרגם באופן סימולטני, אני לא בטוח אילו עוד שירותםי אני יכול לספק עבורם. אבל אתן לשאלה הזו להדהד.

זו באמת מחשבה מועילה :)

חח תודה. כרגע זה נשמע לי נוראי עבורי להחשף בצורה כזו.

אבל זה באמת כיוון מחשבה פוטנציאלי.

המון תודה שקראת והגבת. מעריך.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2025 17:02
היי תודה שקראת והגבת.

אני לא ממש בתוך עולם הAI, אתה מכיר מנועי שפה שמתעסקים בתרגום בקצב דיבור?
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2025 17:32
אתה מתרגם משהו כתוב למשהו כתוב או הקלטה למשהו כתוב? כך או כך, אפילו צ׳אט ג׳יפיטי הישן והטוב יודע לעשות את שתי המשימות האלה. אתה יכול לכתוב או לעשות הקלטה בכל שפה ולבקש לתרגם לכל שפה אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2025 19:09
אני מתרגם בכתב, בקצב דיבור, מאנגלית לעברית.

כך שהעבודה שלי היא LIVE , לא מול הקלטה או טקסט.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2025 00:10
אתה יכול להקליט בלייב את מה שאתה מאזין לו ולקבל תשובה תוך שניה, בלייב לחלוטין. אספקט הלייב לא רק שלא מגביל את השימוש במודל שפה, רוב הסיכויים שמודל השפה יהיה מהיר יותר ממך.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2025 10:34
האמת שמכל ההודעות שלך זו ההודעה אולי הכי מדאיגה.

בקצב ההתקדמות של הAI כיום, תרגום זה אחד המקצועות הכי בעייתיים להישאר בו, כולל תרגום סימולטני.

כל המודלים כבר מאוד מתקדמים בזה. לדעתי הטכנולוגיה תאכל אותו בקרוב מאוד ומקצוע התרגום כבר הרבה זמן ברשימת המקצועות בסכנת היעלמות...

אם על זה אתה סומך לפנסיה הייתי ממליץ כבר להכין את תכנית ב'.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2025 14:02
כן אבל מה שמעניין אותי יותר זה שהוא עשה עדיין כסף טוב בשנה האחרונה מלעשות את זה בעצמו. אם יש עדיין מספר שנים עד שכל הלקוחות המדוברים יתייעלו לחלוטין, ויש לו יכולת למצוא לקוחות בתחום - יש הרבה כסף שאפשר עדיין להרוויח בשנים האלה. אם הוא ירתום AI בשביל לעשות פי 5 או פי 10 מהעבודה שהוא עשה לבד, הוא ירוויח כסף טוב. כעבור שנים בודדות כשהמקצוע ייעלם, הוא עדיין פיתח סקילס בעבודה עם AI שהוא יוכל לעבור איתם לתחום קצת אחר.

מה שבטוח לדעתי הוא שלהישאר בתחום + לא להשתמש בAI זו האופציה הכי פחות טובה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2025 14:30
לגבי הרכב - תראה איך תוכל לדחות רכישה. אולי תחלוק רכב עם חבר, תשאל מהמשפחה או איזה סידור הוגן וזמני. כשתתבסס יוצר עם מרחב נשימה תוכל לרכוש רכב ביתר קלות
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2025 12:21
שלום עליך,

קודם כל, התרגום עבורי הוא גיג מתמשך, יעני עסק צדדי :)

אני מעמיק ומתמחה בעולם הטיפול והאימון, כרגע מתמחה ומעמיק בעבודה עם בני נוער (מעל עשור בשדה הזה).

מקווה לעסוק בטיפול אימון והדרכה כמה שיותר בחיים. אם נתייחס לעניין הפנסיה..

כשהתרגום יילך, אשחרר אותו באהבה ואעבור הלאה.

כיוון שגדלתי והתעצבתי כמו שקרה, אני מעמיק ומתמחה בעולם הטיפול, ובמקביל מטפח עוד מיומנויות שיוכלו לספק לי פרנסה אם אצטרך. מה קוראים אותו, כלבויניק.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2025 12:22
שלום ידידי, ממה שאני רואה בשטח, באמת נראה שקצב אימוץ הטכנולוגיה האנושי בתחומים האלה איטי בהרבה מקצב הפיתוח הטכנולוגי. כך שייקחו כמה שנים עד שהטכנולוגיות הללו יאומצו לגמרי. ובאמת עד אז, הכסף על הרצפה מה שנקרא.

יש לך כיוונים רלוונטים ללמידה וקריאה והפניות בנושא הAI? אני בור מוחלט בעניין.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2025 12:25
זה נשמע כמו עצה אחראית ונכונה.

הייתי שמח לדחות..

נראה לי שאין לי ממש ברירה.

אבל נשלחתי לרעיון שלא חשבתי עליו קודם, ואגשש פה בשכונה אולי לסידור של רכב קהילתי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2025 15:02
קודם כל חשוב להתנסות, תוריד את האפליקציה של צ׳אט ג׳יפיטי, נסה לכתוב לו ולהקליט לו. תתחיל בלנסות לבקש ממנו לתרגם דברים שאתה צריך. אם התוצאה לא מתאימה למה שצריך תסביר לו כמו שהיית מסביר לבן אדם ותן לו את הקונטקסט של מה שאתה בדיוק צריך.

אני חושב שעדיף לך בשלב ראשון להתחיל מהיישום שלך ולנסות למצוא טריקים פרקטיים בלייעל את העבודה שלך, במקום לרכוש המון ידע תיאורטי שלא בהכרח תצטרך. בסהכ היישום הוא די פשוט, אתה יכול לכתוב לו בשפה טבעית ואולי המודל המנטלי שיעזור לך זה לחשוב שקיבלת עובד ואתה המנהל שלו ומסביר לו איך לעשות את העבודה בשבילך.