⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות אתכם לקראת לקיחת משכנתא

🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2024 15:55
היי כולם,

רוכש דירה למגורים בשווי של כ-4.5 מליון ש"ח. מתכנן לפרסם למכירה את הדירה הנוכחית ולנסות למכור סביב 3 מליון ש"ח תוך כשנה.

יש לי הון עצמי של כ-2 מליון ש"ח ו2.5 מליון ש"ח אקח כמשכנתא.

מה שנראה לי הכי חשוב זה היכולת לפרעון מוקדם לאורך השנה הזו ובפרט ביום שבו אקבל את תמורת הדירה החדשה.

האם אתם יכולים לתת לי טיפים אלו מסלולים רלוונטיים למקרה שלי? ואיזה תמהיל הייתם עושים. בתכנון שלי המשכנתא שלי תעמוד למשך של כשנה.

אשמח לכל תובנה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2024 16:15
היי חובב פנסיה,

אני עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות.

אתה רוצה למזער את עמלת הפרעון המוקדם (ברגע הפרעון).

לכן, הדבר הטוב ביותר הוא שתבנה את התמהיל לפי שליש קבועה לא צמודה (כהלוואת בלון) ושני שליש הלוואה משתנה כל שנה לא צמודה.

התמהיל הזה יבטיח לך פרעון ללא קנסות.

בהצלחה,

אייל מפינוויז
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2024 16:30
תודה אייל. אשמח שתסביר למה התמהיל שכתבת הוא הכי כדאי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2024 17:55
כמו שאיל אמר, אתה צריך להמנע מעמלת פרעון גבוהה (שיש בדרך כלל במסלולים עם הריבית הקבועה). ביחס אליה (יכולה להגיע לעשרות אלפי שקלים) ההפרש בין הריביות לתקופה של שנה בערך הוא קטן יחסית (לא בטוח שזניח, בכל זאת משכנתא בסכום גבוה).

כמובן שגם בתוך המסלולים ללא עמלת היוון (העמלה המשמעותית) יש משמעות לבחירה במסלולים המועדפים.

קודם כל תעשה טובה לעצמך, תשקיע שעה באינטרנט ותלמד על המסלולים השונים. תוכל להבין יותר טוב את התשובות כאן ואת השיח עם חברת משכנתאות אם תקח אחת.

תגדיר לעצמך מה יכולת ההחזר החודשית שאתה יכול לעמוד בה (ככל שההחזר החודשי גבוהה יותר ככה הריבית הנמוכה יותר).

אתה בכל מקרה לוקח חברת משכנתאות? אם כן זה הזמן, יוכלו להסביר לך את הניואנסים.

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2024 18:12
בלקיחת הלוואה בריבית קבועה לא צמודה יש לך סיכון לעמלת פירעון (עמלת ההיוון) אם הריבית תרד. זה משום שבמקרה כזה הבנק ילווה עם ההחזר שלך לאנשים אחרים בריבית נמוכה ממה שיכול היה לקבל ממך אם לא היית פורע את ההלוואה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 05:35
אשמח שתסביר למה דווקא שליש שני שליש. תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 10:41
כי אתה חייב לקחת שליש קבועה.

+1
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 15:55
אתה יכול לקחת הלוואת בלון לעד שנתיים

ואז לא תצטרף לקחת משכנתא בכלל
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 21:07
אתה לא חושב שזו תהיה הלוואה יקרה בהרבה?