⬅ חזרה לאינדקס

שאלה בנוגע לאינטראקטיב ברוקר

🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2024 06:34
שלום חברים,

אני חדש לפורום אז אנא סילחו לי אם אני לא במקום הנכון. בכל אופן, קיימת כידוע האפשרות לפתוח חשבון באינטראקטיב ברוקר (IB) ולהשקיע דרכם כספים. בהקשר לכך, ובקשר למה שנראה כתקנות חדשות מטעם הממשלה, עולות השאלות הבאות: 1. במידה והממשלה מטילה הגבלות על העברת כספים לחשבונות בבנק זר, האם הכספים המושקעים כבר ב-IB (שהושקעו בטרם הוחלו התקנות) ניתנים להעברה משם לחשבון בבנק זר? לדוגמא, יש לי 10K דולר ב-IB. אני פותח חשבון עו"ש בצרפת. אוכל להעביר הכסף מ-IB לחשבוני החדש גם אחרי החלת התקנות? 2. העברת הכספים ל-IB נעשית לחשבון שלהם בבנק ישראלי. האם תקנה ממשלתית כזו לא תאפשר זאת? 3. במידה והממשלה מלאימה חלק מהחשבון (קרה כבר ביוון לדעתי), האם זה חל גם על חשבוני ב-IB? הדבר המבלבל עם IB הוא המימשק, הקרוי "אינטראקטיב ישראל", שמעלה את החשש שלמרות שכביכול הכספים עברו לחו"ל, הם עדיין תחת רגולציה ישראלית. בתודה לכל העונים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2024 08:47
על איזה תקנות אתה מדבר?

חברה קפריסאית
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2024 21:10
יש כמה IB - יש את האמריקאי ויש סוג של נציגות ישראלית, שזו כנראה חברה ברשומה בקפריסין (אז למרות שהיא מציגה את עצמה כישראלית - ונותנת שירות בעברית וגם עמלות גבוהות יותר מהאמריקאי - היא לא באמת רשומה פה).

אני חושבת שבמה שנמצא באמריקאי הם לא יוכלו לגעת במידה ואכן תהיה הלאמה.

אין לי מושג לגבי הנציגות האחרת
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2024 21:13
1. יכולים לגעת אבל זה קשה יותר (אחרת כל הפושעים היו שמים את הכסף ב- IB)

2. יכולים גם להכניס אותך לכלא עד שתיתן את הכסף
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2024 21:38
פות"ש שאל על כספים לגיטימיים, לא כספי פשיעה שהמשטרה רוצה לשים עליהם יד (שברור שתחת צו בית משפט ניתן יהיה לקחת).

אם יהיה פה חוק שמורה לישראלים לתת את כל כספם לממשלה, יהיה מעניין לראות אם יוכלו לשים יד על כספים שנמצאים בחו"ל, מניחה שיהיה קשה לעשות זאת.

רוסיה עשתה כמה וכמה הלאמות לאורך השנים, אולי גם עוד מדינות, צריך לבדוק מה קרה אצלם