⬅ חזרה לאינדקס

השקעה ב ETF לטווח ארוך

🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2024 11:09
היי,

אני תושב חוץ שגר בהולנד ומשקיע (דרך IBKR) ב IMID (כמעט ב-100% מהתיק).

אני אדיש לשינויים בשוק ההון ולא חושש כשהשוק נופל. מבין שזה עניין זמני ומחכה שהשוק יעלה.

חשבתי על שינוי גישה - במקום להשקיע בקרן עולמית, להתמקד ב80% בנאסדק ו-20% Semiconductors (SMH). (לא למכור את IMID, אלא להשקיע כסף חדש).

הסיבה היא שאני מאמין שחברות הטכנולוגיה רק יצמחו עוד ועוד עם הזמן וספציפית תחום המוליכים למחצה יגדל משמעותית עוד.

לגבי הנאסדק - אני מבין שהוא הרבה יותר תנודתי מ IMID, אך התשואה שלו בסופו של דבר גדולה יותר.

אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2024 12:09
השאלה היא מה אתה יודע ששאר המשקיעים לא יודעים, ומדוע זה לא מתומחר כבר עכשיו במחיר המניות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2025 18:03
סתם דוגמה: אני אפילו לא יודע מה זה מוליכים למחצה. אני מאמין שאף כלכלן שלמד באוניברסיטה מובילה מעולם לא לקח שום קורס בחשמל שמסמיך אותו להבין מה זה מוליך מחצה, איך הוא עובד ולמה חברה בשם "בני מולכי מחצה" הצליחה ליצור מודל יותר טוב שלו מהמתחרים בשוק.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2025 18:48
חברות ברוקר גדולות שוכרות מומחים שיסבירו להם בדיוק את הדברים הנ"ל במקרה הצורך. מעבר לכך, חלק מהאנליסטים(בוול סטריט) בחברות הגדולות הם בוגרי פיזיקה ומתמטיקה מהאוניברסיטאות הנחשבות ביותר, לא בגלל הידע הכלכלי אלא בגלל שהידע המתמטי שלהם גבוה בהרבה מבוגרי הכלכלה של אותן אוניברסיטאות. תאמין לי שהם לא משקיעים על עיוור, מצד שני , הנסיון מראה שזה לרוב לא נותן להם הרבה יתרון אם בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2025 18:52
זה משפט שצריך לחדד: כאשר התחרות היא קשוחה מאוד, קשה להשיג יתרון.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2025 19:10
כן אבל אנחנו נכנסים לעניינים של פוליטיקת משרד בתוך ארגון. אני לא מתמצא בזה. אני כן רוצה לטעון שבסוף רוב הכסף שהם מנהלים זה הון עתק. כמה מנהלי קרנות ירצו לדעתך לשחק יותר מדי עם ספקולציות? אני נוטה לחשוב שהאנשים שמרוויחים משוק ההון הם אלא שיש להם הכי הרבה להרוויח והכי מעט להפסיד.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2025 19:22
אני חושב שטענה דומה אפשר להשמיע על מערכת הביטחון, "מערכת הביטחון לוקחת את המצטיינים ליחידות המודיעין הכי מסווגות שלה ומקדמת את האנשים הכי מוכשרים ומצטיינים לתפקידי מפתח". ראינו איך כל המערכות האלה עובדות בזמן אמת כשאלפי מחבלי נוחבה פורצים את הגדר. בסוף כל מערכת, במיוחד מערכת שכל תפקידה זה להרוויח כסף לא חסינה לניהול גרוע, פוליטקות משרד, אינטרסים שלא מסתדרים עם המטרה שלשמה הוקמה המערכת, שאיפה לבנוניות בגלל שחיקה. מלא דברים שאנחנו לא רואים מבחוץ ומאוד מתלהבים מהמערכות האלה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2025 19:59
תרגיל:

1. כמה כספים מושקעים בקרנות עולמיות כל שנה?

2. כמה זה 1% דמי ניהול מהכספים הנ"ל?

3. האם למנהלי הקרנות יש אינטרס להצטיין ולא לשקוע בבינוניות?
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2025 20:17
זה סתם טיעון שלא ילך לשום מקום. כי לא לי ולא לך יש אפשרות באמת לבדוק את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2025 20:18
האם לבכירי מערכת הביטחון יש אינטרס לא לדאוג לביטחון?
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2025 18:03
אתה מדבר על העבר

מה אתה יודע על העתיד?