⬅ חזרה לאינדקס

השקעה בנדלן - רכישת דירה שניה/ השקעה אחרת?

🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2024 01:12
שלום לכולם,

רכשתי דירה על הנייר במחיר יחסית טוב בצפון, כרגע שילמתי 25 אחוז ממחיר העסקה ושאר התשלומים לפי חןק מכר יהיו בהמשך. הדירה עלתה לי 1.4M. - כנראה מתכנן לגור בדירה

בנוסף קיים בידי הון עצמי נוסף של בערך 250K ועוד קרן השתלמות נזילה של 160k.

חשבתי על עסקת נדלן נוספת שוב דירה על הנייר גם באותו מחיר בערך כדי להרוויח עליה את העליית ערך ולמכור כאשר תהיה מוכנה, מה ההיבטים לגבי מס שבח/ מס דירה שניה במצב כזה?

האם בכלל משתלם/פרקטי הרעיון הזה? שמעתי לא מעט אנשים שעושים סיבובים מדירות על הנייר וכל הפרויקטים של ה10/90 האלה למיניהם( משום מה שמה אני פחות רגוע).

יודע שיש גם את ההיבטים של משכנתא נוספת, השאלה איך הבנק מתייחס לזה ואם ניתן להצהיר שאמכור את הדירה הראשונה למרות ששתיהן לא מוכנות..

אשמח לעזרתם או בכלל לכוון אותי למשהו אחר אם מומלץ

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2024 01:26
מס רכישה דירה שניה - אם תצהיר שבכוונתך למכור את הדירה הראשונה (מניח שאין עוד דירות בבעלותך מעבר לאלו שציינת), אז אתה נדרש לשלם מס רכישה לפי מדרגות דירה יחידה. אם לא תמכור את הדירה הראשונה עד חלוף שנה ממועד קבלת המפתח של הדירה השנייה, תידרש להשלים מס לפי מדרגות דירה נוספת (8% מהשקל הראשון), כולל ריבית והצמדה מיום העסקה.

מס שבח - כדי לקבל פטור מס שבח דירה יחידה תצטרך לעמוד בשני התנאים הבאים:

1. לפחות 18 חודשים מקבלת טופס 4 על הדירה הראשונה.

2. מכירת הדירה הראשונה בתוך שנה מקבלת מפתח לדירה השניה.

לאחר שתמכור את הדירה הראשונה תוכל בהמשך גם למכור את הדירה השניה בפטור מס שבח דירה יחידה, אם תחזיק בה לפחות 18 חודשים מקבלת טופס 4.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2024 06:49
ותנאי נוסף הוא שחלפו 18 חודש מהמכירה הקודמת שנדרש בה פטור דירה יחידה, כלומר במקרה הזה ממכירת הדירה הראשונה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2024 08:59
לפי מה שידוע לי כל עוד הדירה היא על הנייר אין לך מס דירה שנייה והיות ואמרת שאתה מתכונן למכור ולא להשלים את העסקה לא תחויב במס דירה שניה

לגבי מס שבח אני לא יודע איך אפשר להמלט מזה אבל אם תתיעץ עם יועץ לעניין מיסוי מקרקעין תראה ברכה......
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2024 09:22
לעניין מס רכישה, גם דירה על הנייר נחשבת לדירת מגורים