⬅ חזרה לאינדקס

חופשה בחו"ל - חופשה סולידית

🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 05:35
הורי ההפך הגמור מסולידים. עשו כל טעות פיננסית אפשרית וחיו מהלוואה להלוואה להלוואה עד לאחרונה (ירושה - מכירת חצי דירה).

בשלוש השנים האחרונות עשיתי להם המון חינוך פיננסי ושיפרתי את מצבם פלאים לשמחתי הרבה.

נושא אחד שממש לא הצלחתי לשפר ואני חוטא בו בעצמי, נושא החופשות בחו"ל.

ניסיתי לשכנע אותם ללכת למלונות 3 כוכבים ולא 5 כוכבים ללא הצלחה כבר כמה פעמים. כשאני מזמין חופשה, אני נאלץ להזמין ב5 כוכבים - כך שלא יוצא לי להתנסות ב3 כובבים.

אמי ואבי מוגבלים פיזית (אבי משמעותית יותר).

בילויים עם אמי הם בדרך כלל סביב קניות, אוכל, קפה, וכד'. לא סולידי - לא נורא.

עם אבא שלי הבעיה הגדולה יותר - שנינו מאוד אוהבים קזינו, והחופשות הן סביב הקזינו.

זה כבר מגיע לרמה מדאיגה, לדעתי.

קניתי לאבי (ולי) חופשה ליום הולדתו (והולדתי) ב2025, כשאני מחשב את הסכום שאנחנו אמורים להוציא אני די נדהם - 20 אלף ש"ח לבזבוזים בקזינו. כ400 יורו ליום לאחד.

אציין שמעולם לא הייתה לנו חופשה כה ארוכה (6 ימים מלאים). ובכל זאת, זה מטורף.

אשמח לשמוע ממכם, חכמי הפורום, מה אתם עושים בחופשות שלכם. לא כמה אתם מוציאים (כי הכל יחסי ביחס ל"כמה יש" לכל אדם).

אלא מה אתם עושים בחופשות שלכם. מה הם הבילויים?

מחפש רעיונות לבילויים יותר סולידיים - המתאימים למוגבלים פיזית.

ארצות יעד עיקריות:

הונגריה, רומניה, שוויץ.

מוזמנים להציע גם ארצות חלופיות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 06:05
הטווח של מוגבלות פיזית הוא מאוד רחב, איך הם מתניידים? מה ההגבלה שיש להם ? הרי גם בקזינו צריך לזוז ממקום למקום

לטייל או לקחת סיור מודרך אישי במדינת היעד כנראה יהיה הרבה יותר זול, בטוח שאפשר למצוא משהו מותאם השאלה אם זה מעניין אותם. בכללי העולם הרבה יותר נגיש מבעבר ואפשר לעשות כמעט כל דבר גם עם מוגבלות פיזית. להרבה נקודות עניין אפשר להגיע עם אוטובוס תיירים או מונית גם כאלה שהם ״בטבע״

לדעתי אין מניעה להעביר את כל הזמן בקזינו אם זה הכיף שלהם, פשוט להקציב מראש כסף שאפשר לבזבז. אם 400 יורו ליום זה מעל הקציב אז להקציב פחות או לטוס פחות, פעם בשנה לעשות טיול אחד יקר במקום 2 זולים יותר
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 06:47
רעיונות:

- טיולים בטבע (להזמין משהו מאורגן לצורך נגישות), בחלק מהמקומות יש מסלולים נגישים ואפילו חלקים בטירות עתיקות שהונגשו.

- מוזיאונים ואתרים מעניינים שונים בעיר, לקחת סיור, אחרת זה יכול להיות פחות מעניין.

- מקומות טובים/מעניינים לאכול בהם, "סיור אוכל" עצמאי או בתשלום.

גם בולגריה זולה יחסית

אפשר להגביל את כמות הימים של השהייה במקומות עם הקזינו.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 08:53
אני אישית אוהב לטייל בטבע לקחת איתי כמה סנדוויצ׳ים/פירות יער וכדומיו במכולת הקרובה

לגבי מסעדות אני ממליץ לחפש דברים מקומיים פינתיים

בדרך כלל מה שבמרכז ובולט וזוהר זה מקומות שנועדו לתיירים והמחירים בהתאם

לגבי לינה אני לא יודע מה להמליץ לזוג הורים מבוגרים, אפשר להבין שהם רוצים קצת יותר ״תנאים״, אני מסתפק במיטה מקלחת ושירותים כי גם ככה אני נמצא במלון/דירה רק לשינה שאר הזמן אני מטייל

ולגבי קניות אין מנוס לגבי מותגים המחירים דומים בכל מקום אלא אם תמצאו האוטלטים למינהם או חנויות מקומיות

ומהמקומות שנתת כאופציות שוויץ סופר יקרה לשופינג לא מומלץ בכלל (לקניות, לטיול רגיל כן אבל גם כן סופר יקר באופן כללי), הונגריה ורומניה לא הייתי אבל מניח שהמחירים הרבה יותר ידידותיים, פראג גם מעולה יש קזינו וקניות במחירים סבירים.

תהנו :)
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 09:30
לא מאוד מהותי, אבל אני סקרן:

איך 400 יורו ליום ל-6 ימים מסתכמים ל-20 אלף ש"ח?

מה ה"אסטרטגיה" בקזינו? משחקים עד שהתקציב היומי נגמר, או שאם מגיעים לרווח מסוים סוגרים את היום?

מה גובה ההימור בכל סיבוב ביחס למינימום הנדרש?
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 09:59
400 יורו לאחד, אנחנו שניים. יוצא כ4800 יורו.

המינימום בשולחן לסיבוב הוא 10 יורו (פוקר 5 קלפים). משחקים גם במכונות לעיתים.

אנחנו משחקים על המינימום בדרך כלל, אולי קצת מעל המינימום במכונה. בשולחן - בגובה המינימום.

אסטרטגיה אין יותר מדי, משתדלים להנות מזמן איכות יחד ולהשתחרר מהתובענות של החיים. אם זוכים ממשיכים לשחק, לא באנו להרוויח כסף. אם חורגים מהתקציב הולכים. אם מדובר ביום האחרון אפשר לחרוג אך משתדלים שלא.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 10:20
תקציב בילויים של 800 אירו לזוג ליום זה תקציב גבוה! מאוד! מאוד!

אם אני משווה את זה לדברים אחרים שאנחנו נוהגים לעשות:

* כרטיס למיוזיקל (נניח בלונדון או ניו יורק) זה גג 200 דולר לאדם. וזה המקסימום של המקסימום, אם זה מיוזיקל מבוקש בתאריך מבוקש בכסא מבוקש. וכמובן שזה לא משהו שאנחנו עושים על בסיס יומי כשאנחנו בחו"ל

* מוזיאון - כרטיס עולה 15-20 אירו לאדם מקסימום

* טיול בטבע - מחיר האוכל שאתה לוקח לדרך.

בכלליות, התקציב שלנו של בילויים הוא פחות מ100 אירו ליום לזוג...

ספציפית למקומות שאתם מתכננים לבקר:

* בהונגריה בבודפשט יש המון בריכות תרמיות, קודם כל זה כיף וגם אתם יכולים להתפנק עם עיסויים. וגם יש מקומות עתיקים ומהממים אדריכלית. כרטיס יכול לעלות 40-50 אירו לאדם.

* שוויץ מאוד יקרה, אבל פרט לאוכל אתה לא צריך לשלם על בילויים. תסתובבו בטבע, היא בין המקומות היפים בעולם (לדעתי)! בייחוד באיזור האלפים בדרום. באופן כללי המדינה מאוד מסודרת ומוסמנת היטב, חפש שבילים בהתאם ליכולתם של הוריך. אימי נכה ומתניידת על קלנועית, זה לא הפחית מהיופי שראינו בטיול.

* בכל עיר גדולה יש יש מדריכי טיולים שעובדים על בסיס טיפים (תכלס מצפים לקבל סביבות 10-15 אירו לאדם). שזה מראה ומסביר את כל העיר. זה גם ממש נחמד

אני מניח שאם כבר התקבע המנהג שלכם של ללכת לקזינו, אז להגיד לאבא שלך שהפעם מוותרים על קזינו והולכים לטיול או מוזיאון לא יעבור בצורה חלקה.

אבל אולי אפשר לעשות את זה הדרגתי. חפש מקום שממש תאהבו שניכם, תוותרו רק על יום קזינו אחד ותראה איך אתם מבלים במקום אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 10:21
לדעתי כדאי לנסות לבלות בפאבים/מסעדות/ארקייד. יכול להיות זמן איכות דומה והרבה יותר בזול.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 10:59
אני מבין את הבעייתיות בלמצוא בילוי מתאים.

אמא שלי לדוגמה לא מדברת אנגלית, אז הצגות, מוזיאונים, סרטים וכולי לא מדבר אליה. היא נהנית מקניות, וגם מסתם להסתובב ולהסתכל על מקומות חדשים. אם אביך סובל מנכות, הסתובבות ברחובות ולספוג אווירה זה גם בעיה.

אבל 800 יורו ליום זה המון.

לא חובה כל יום קזינו... או 400 לשניכם ולא לאדם.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 11:09
אנחנו מבוגרים וקצת מוגבלים פיזית. כלומר, אין יותר מסלולי טיול ארוכים ובטח לא כאלה שכוללים עליות וירידות חדות.

אני יכולה לפרט לך מה אנחנו עושים בחו"ל אבל אין טעם. ההורים שלך (ואתה?) אוהבים את כל מה שאנחנו לא אוהבים, וכנראה הם לא יאהבו את מה שאנחנו אוהבים.

ההמלצה היחידה שאני יכולה לתת, וזה קשור לכל קניה בחיים ולאו דווקא חו"ל, היא להתאים את ההוצאות להכנסות ולא לפנטזיות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 11:41
אפשר יום כן יום לא בקזינו... ככה אתה חותך בחצי את ההוצאות.

קיבלת טיפים מעולים, גם אתה יכול לקצץ בהוצאות הקזינו שלך ולהגביל את התקציב רק שלך ל 200 יורו למשל ולהשאיר לאבא שלך את ה"תענוג" של להפסיד 400 יורו ביום.

במאמר מוסגר, אני לא מצליח להבין את הקטע בהימורים, אולי אם בא לך לה ץסביר לי אשמח... כי הכל מתוכנן לכך שהבית תמיד ינצח ואתה תמיד תפסיד.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 12:17
הדרך הטובה ביותר שיש לי לתאר את ההרגשה היא רכבת הרים. אתה מתרגש מהעליות, הירידות והסיבובים החדים.

אבל זה לא לכל אחד...
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 13:44
אז מתנת יום ההולדת לאבא שלך היא 20 אלף שקלים? זו לא מתנת יום הולדת סטנדרטית להורה, גם לא רבע מזה...
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 13:58
ממה ההורים שלך נהנים בארץ חוץ מהימורים?
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 14:19
תודה לכל המגיבים, אנסה להתייחס לכולם.

לחלוטין מסכים. לכן נפתח הדיון, הייתי קצת בהלם בעצמי.

אציין שיכול להיות שטעיתי והכפלתי את הסכום, אולי מדובר ב400 יורו לשנינו ולא לאחד (כלומר סך הכל 400 ולא 800). אם זה נכון, המצב פחות בעייתי.

בדרך כלל אבא שלי דואג לענייני הכספים ואני רק עוזר כלכלית, הפעם אני אחראי על הכל כי מדובר בהפתעה. נכנסתי קצת להלם שקלטתי כמה אצטרך להוציא.

בדרך כלל אנו נוסעים ל3-4 ימים, הפעם יצא שישה ימים מלאים - לא תכננתי את "הבזבוזים" כראוי - קפצתי קצת מעל הפופיק. אציין שהמחירים יצאו זולים יותר כאשר שיניתי מ5 ימים ל6 ימים (בעיקר בגלל הטיסות) - אך את הכסף לבזבוז לא חישבתי טוב.

פאב זה רעיון מעולה! ארקייד אני בספק שיש שם, אבדוק.

לצפות בליגה האנגלית (כדורגל) בפאב יכול להיות חוויה מאוד נחמדה. אנסה לחפש פאבים קרובים.

הוא לא אבא סטנדרטי ;)

באמת שמגיע לו הכל ומעבר.

את האמת? זה קצת עצוב...

לא נהנים אני מניח. החופשות זו ההתפרקות שלהם. אולי מסעדות? כן, מסעדות... מעבר לזה, רק החופשות וההתפרקות.

אמא עוד אולי נהנת מהדברים הקטנים כמו סריגה ותחביבים אחרים, אבא די מתקשה למצוא תחביב למעט צפייה בכדורגל (בעבר היינו מנויים לקבוצה במרכז ונסענו כל שבועיים מנהרייה).

"טיולי כדורגל" (חבילות לחו"ל) מאוד מאוד יקרות, מה גם שבדרך כלל גוררים גם כן בילוי בקזינו.

אציין שאמי לא מהמרת בכלל, מסרבת אפילו להיכנס לקזינו ולבלות איתנו (בלי לשחק).

עבור אבא שלי אני מסכים - עבור אמא שלי לא. דווקא מאוד יכול להיות שזה יכול להיות רלוונטי עבורה. אשמח אם תשתפי בכל אופן. גם אם זה לא רלוונטי עבור ההורים, זה יכול להיות רלוונטי עבורי לעתיד.

לא קיבלתי דוגמאות לחופשות סולידיות, כך שכן אשמח לשמוע רעיונות. בכלל, אני ובילויים זה לא מתחבר... הבילוי היחיד שלי הוא שאני בחו"ל עם אחד מההורים (או שניהם).

אני לא יוצא, לא מבלה. נהנה בבית עם הספרים הישנים :)

אדרנלין. כל אחד והסם שלו. יש מי שנהנה מוויסקי טוב, יש מי שנהנה מספורט, לצערי אני ואבא שלי נהנים מהימורים :/

יש משהו בריגוש שמוציא מאנשים (במיוחד אנשים סגורים) משהו שמתחבא בהם.

למשל בעבר שאבא שלי הביא "מכה" בפוקר, הוא אשכרה התחיל לבכות מהתרגשות. התחבקנו. אנחנו אף פעם לא מתחבקים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 14:40
ב 800 יורו אתם יכולים לאכול כל יום במסעדת מישלן.

חנויות בקשר לכל תחביב אפשרי יכולות להיות רלוונטיות. סיור באיצטדיון, "סתם" משחק בליגה הבכירה במדינה אירופאית יהיה כמעט תמיד ברמה גבוהה בהרבה מהליגה המקומית ולא יקר כמו "חבילה".
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 14:41
אז החופשות הסולידיות שלנו מורכבות מכמה אלמנטים:

1. שהות מועדפת בסביבה כפרית יפה, כזאת שאפשר לשוטט בטבע בסביבה או לקחת את הרכב לנחל או הר או תצפית יפה.

2. גם אם אנחנו מבלים חלק מהזמן בעיר, זה תמיד יהיה בדירה ולא במלון. דירה שיש בה מטבחון שכולל מקרר, כיריים וקומקום חשמלי. ומרפסת עם תצפית יפה.

3. משתדלים לבלות בכל מקום כמה ימים ולכן קונים מצרכים בסופרמרקט ומכינים לנו ארוחות בוקר ונישנושים לשאר היום, כולל אלכוהול.

4. פעם ביום אוכלים במסעדה מקומית פשוטה וטעימה.

5. העניין שלנו בחו"ל הוא טבע (אני גם חובבת אדריכלות ואמנות) ותצפיות על התנהלות והתנהגות של מקומיים, כולל לפחות פעם-פעמיים של שיחות מעמיקות איתם אם מתאפשר. אנחנו לא מתעניינים בחנויות, בטן-גב, מסיבות, אטרקציות, שווקים, הימורים ומסעדות שף.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 14:53
בזה אנחנו כנראה חלוקים. הערכה וכבוד לא נמדדים בערך מתנה כספית.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 15:01
את צודקת, אבל עידו מראה הערכה וכבוד על ידי ארגון טיול שאבא שלו אוהב. אם אבא שלו היה אוהב את פר גינט ועידו היה לוקח אותו לנורבגיה, כולם היו מוחאים לו כפיים. אפילו שנורבגיה מאוד יקרה.

אבא שלו אוהב פוקר... אז הוא לוקח אותו לקזינו

לקחת את אבא לחוויה שהאבא רוצה זו מתנה נהדרת, הבעיה היא שזה הרבה מעל הפופיק לסטודנט במשרה חלקית. 800 יורו ליום בקזינו זה מוגזם.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 15:12
סליחה על הטרחנות, אבל אני לא מבין איך "ריגוש" מסתדר עם לשחק עד שמפסידים את התקציב היומי. אתה יודע בדיוק מה תהיה התוצאה כשתצא מהקזינו, ואני לא רואה מה הריגוש בלגלות באיזו שעה זה יקרה...

כמה זה שונה מלשחק במחשב שלא על כסף? (בפרט כשאמרת שחלק מהזמן הוא על מכונות מזל)

כתבו כאן לא מעט רעיונות - תוריד את הקזינו ותעשה בערך כל דבר אחר, וכבר תקבל חופשה הרבה יותר סולידית.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 15:47
סליחה על הבלבול. הכוונה שמההורים לא "ספגתי" חופשות סולידיות. אני שמח מאוד על השיתופים שקיבלתי כאן :)
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 16:22
עם ההורים הייתי רק בחופשות סולידיות - נופשון אחת לשנה מטעם העבודה (כמו בית אירוח כפר גלעדי, שנות ה 90) ועד 2 חופשות סך הכל באירופה הקלאסית בקיץ (אז זה היה הוצאה גדולה נראה לי).

באופן כללי ספגתי לא מעט חינוך פיננסי והתנהלות סולידית לגמרי ולקח לי מלא שנים להבין שההורים שלי היו אנשים די מבוססים - אבל בחרו בסולידיות.

כיום אני מנסה להוציא אותם מהסולידיות וקדימה לפרגן קצת לעצמם, זה לא עובד ככה...
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 17:51
אתה מתאר התנהלות שהיא בקצה הסקלה, אולי טיפה לפני לשימוש בשטרות כסף להדלקת סיגרים אבל מחפש חופשות סולידיות?

נשמע שהפער גדול מידי.

פוקר הוא משחק יכולת אבל לא נשמע שאתם בצד המרוויח. גם לא נהוג לדבר הרבה בשולחן, בטח לא בשפה זרה (מחשש לשיתוף פעולה) ולכן אין פה גם עניין של גיבוש משפחתי אלא פשוט הימורים בצורה הכי פשוטה. הריגוש של אולי הפעם. נשמע שיותר זול פשוט לגרד המון חישגד. זה יצא יותר זול.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 18:03
אני מודה שאני לא סולידי וכבר כתבתי את זה בעבר

אני הולך למלומות טובים מסעדות טובות ומה שעושה לנו טוב

מעולם לא התחברתי לקזינו

לא יודע לשחק פוקר (מעולם לא למדתי)

מי שנהנה מזה שיבושם לו

להבנתי הכלל צריך להיות להגביל את ההפסד כי הבית תמיד זוכה

ולגבי רעיונות:מתיקח נהג פרטי שיקח אתכם לטיול פרטי

ועד ללכת משחק כדורגל במקומות טובים

העיקר זה הזמן ביחד
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 18:07
יש המון סוגי פוקר.

זה שאתה מתאר - לא זה שאנו משחקים.

אין פסול בהתנהגות לא סולידית ורצון להשתפר, בין אם עבור הורי או עבור עצמי בעתיד.

הציניות מיותרת.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 18:15
אני יכול להבין את הריגוש שבקזינו.

פעם שהייתי בחו"ל , נכנסתי לאחד והסתכלתי על המהמרים.

זה היה מאוד מרגש. הניצחונות, ההפסדים, התגובות, באמת שנהניתי.

בפרט שזה לא היה הכסף שלי :)
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 18:20
אין גרם ציניות.

אם הייתה תחרות "לא סולידי" אני כנראה הייתי מגיע לגמר אבל רק אם זה בתוך התקציב והיכולות. אני לא עושה מה שאני לא יכול להרשות לעצמי או שבא על חשבון משהו חשוב בחיי.

אני באמת חושב שהדרך הנכונה היא להבין מהיכן מגיע הריגוש ואז לחפש אותו במקום אחר או להגביל אותו במסגרת תקציבית צרה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 18:42
השרשור הזה קצת מפתיע בניגודיות לעומת אחרים שפתחת, בהם שיתפת שאתה לא חיי ברווחה גדולה, עובד קשה בשכר צנוע לכל היותר, מקבל קצבאות וכספים לא באים לך בקלות; ואז משתף אותנו בתרבות בילויים בקזינו... יש כאן דיסוננס שמעלה את השאלה מה פיספסנו בשרשורים הקודמים... משתפת את הירהורים שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 19:16
נכון, אני מסכים בהחלט לכן הרצון לשנות וההפנמה שהלכתי רחוק מדי, עם כל הרצון הטוב.

תוצאה של המון תסכול שנצבר בשנה האחרונה.

בדיעבד 4 ימים - מעל ומעבר (וגם את הזמן הזה אפשר להעביר בפעילות אחרת/נוספת).

אנסה להפנים את הטיפים (למשל הפאב). לילות כדורגל יכולים להיות נחמדים מאוד. התחלתי לחפש מקומות :)
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2024 21:12
אבא שלי גם אהב לשחק פוקר(למזלי לא רכשתי את ההרגל המגונה הזה) אבל היה בעל מודעות פיננסית ולכן החופשות בילדותי היו סולידיות.

הרעיון היה שהיינו עושים חופשות משפחתיות עם המשפחות של החברים של אבא שלי בצימרים זולים ולפעמים באוהלים בחוף הים, לפני החופשה אבא שלי וחבריו היו פורטים כסף למטבעות של עשרות אגורות וחצאי שקלים, כל אחד היה מגיע עם שקית מטבעות מלאה, ובלילה היו יושבים ומשחקים להם פוקר בכיף, בלי שאף אחד יפסיד הרבה או ירוויח, אבל עדיין קיבלו את הריגוש של ההצלחה והכישלון. אם תוכל לארגן חופשה כזאת עם קרובי משפחה/חברים תוכלו גם להנות וגם לייצר חופשה הרבה יותר חברותית וסולידית.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 21:53
מבחינת מדינות, תבדוק באיזה מהם הדמי מינימום הם הכי זולים (מניח שזה יותר מקזינו אחד במדינה)

בגדול בולגריה, צכיה, פולין הם היותר זולות באירופה (רומניה מאוד התייקרה)

אבל שוב אותך בעיקר מעניין המחיר מינימום לשולחן

מבחינת קזינו ואני ממש לא מבין גדול

הייתי ממליץ לנסות ללכת דווקא על משחק בלאק גק (מהפעמים הבודדות שהלכנו זה תמיד לזה)

ההסתברות לזכיה שם עם ממש מעט תרגול היא 49 אחוז שזה משמעותית יותר טוב מכל משחק אחר כלומר אתם יכולים לבלות הרבה יותר זמן על השולחן באותו כסף

בפועל בחצי מהמקרים יצאנו מורווחים (וגם נהנהו משתיה חינם)

רעיון נוסף אחר זה לקחת ליום אחד שחקן פוקר מקצועי לדוגמא שילמד אותכם לשחק

זה יכול להיות אחלה בילוי וגם לשחק מולו כמובן

ותכלס גם להשתפר במשחק ואז להפסיד פחות או לשחק יותר זמן

מעבר לזה היתרון המדינות האלה שהלינה זולה והאוכל זול

אז דווקא אולי לקחת סוויטה מפנקת במלון עם שירות חדרים

או ארוחת במסעדת מישלן או סתם בדירוג מאוד גבוהה

מעבר לזה פעילויות מותאמות יכולות להיות תרמה - בריכות ספא חמות בקלות מעביר יום שלם בטח אם אתם בלי ילדים קטנים ולוקחים גם את המתחם vip

וכמו בכל פעילות יקרה תמנן את זה

יום כן יום לא

בטח לא ביום שאתם נוחתים או ממריאים חזרה שתנצלו אותו למנוחה...

*אנחנו כמעט תמיד בחול בעיקר במטיילים ברגל ובטבע אבל מבין שזה אולי לא לכל אחד

אם זאת שווה לשקול לעשות יום טיול אחד או חצי יום

עם נהג פרטי לאטרקציה הכי מרכזית במדינה עם איזה 2 עצירות למסעדות מעולות זה גם יכול להיות יום מגבש עם אמא

יש כמעט בכל מקום נהגים ומדריכים ישראלים שגרים שם וזה גם יכול להיות מעניין להכיר וללמוד ממנו