⬅ חזרה לאינדקס

חיוב בריבית על מינוס של 6 שעות / פגיעה בדירוג אשראי?

🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2024 12:17
יש לי חשבון בנק בלי מסגרת אשראי

הייתי צריך לבצע העברה גדולה ולכן מכרתי קרן כספית בשעות הבוקר בזמן מסחר ,

אחרי שראיתי שיש מספיק יתרת זכות ביצעתי העברה (זה"ב) והחשבון לא הראה על מינוס

בשעות הערב נכנסתי לבדוק וראיתי שנוצר מינוס, ומכירת הקרן הכספית כלא היתה !

מיהרתי להפקיד מזומן בכספומט

ועכשיו קיבלתי שורת חיוב בריבית

גם הפקדת המזומן נרשמה רק למחרת !

הבנק לא מסכים לבטל בטענה שלוקח יום עד שהמאזן משתקף בחשבון ועלי לסדר זאת מראש,

אני חושש לפגיעה בדירוג האשראי שלי כיוון שלא היתה לי מסגרת

האם יש לי קייס מול הבנק?
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2024 12:55
זה גם משהו ידוע וגם במכירה הם בד״כ רושמים שלוקח יום עסקים אחד לסלוק את הכסף ממכירה/קניה.

לדעתי אין לך פה קייס בכלל. אתה תמיד יכול לנסות.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2024 13:09
לא. זמן סליקה של ני"ע בארץ הוא 1 יום עסקים.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2024 13:18
באופן אישי קרה לי גם מקרה דומה (לא קשור לקרן כספית, אבל כן מינוס של כמה שקלים שהבנק גבה עליהם ריבית)

לא פגע לי בדירוג אשראי.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2024 13:58
היה לך מסגרת אשראי?
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2024 14:36
@yossik ציטטת 2 הודעות של אותו בנאדם.

אנחנו יודעים של @Geek driver יש חשבון בלי מסגרת אשראי.

אבל הוא ( @Geek driver ) שאל אם ל @התותח הגזור הייתה מסגרת אשראי או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2024 15:10
לא.
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2025 14:08
בהחלט כן. כל עוד הנתונים הוצגו כאילו החשבון זוכה מיד לאחר שיגור ההוראה, מדובר בטעות טכנית של הבנק שבחר להציג כספים שטרם נסלקו.

טיפלתי במקרה דומה (בבנק הבינלאומי, אולי מדובר באותו בנק) - פניתי לבנק שתיקן והשיב את העמלה שגבה על הכניסה למינוס (בגלל ההצגה השגויה שלהם של הנתונים).

לאחר מכן פניתי למערכת נתוני אשראי של בנק ישראל, שלאחר בדיקת המקרה חייבו את הבנק לתקן את הנתונים כך שהכניסה למינוס לא תפגע בדירוג.

ממליץ.

@אורי ג. , @Kipodi - לידיעתכם.
🕒 פורסם בתאריך: 19/01/2025 22:53
גם לי אין מסגרת בחשבון, ויש לי הוראת קבע שמכניסים לי כל חודש מאותו הבנק, היא ערך ה10 ועקרונית אמורה להיכנס באותו היום (אותו בנק) וגם כשלא נכנסת באותו היום היא נרשמת ערך ה10.

קרה לי כבר כמה פעמים שירד לי ציון האשראי בגלל זה. מתברר שהדיווח למערכת האשראי היא בחצות ואם באותו הרגע רשום מינוס אז הציון יורד למרות שבעצם מבחינת הבנק אתה לא במינוס.

פניתי לבנק לא בדיוק היה עם מי לדבר. אפשר לערער בבנק ישראל על ציון אשראי שגוי- חפש בגוגל. הגשתי בקשה והבנק ענה לבנק ישראל שההורדה בצדק...

בקיצור לא היה קריטי בשבילי אז התייאשתי...
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2025 08:10
מצד אחד-סליקת המכירה שביצעת אכן אורכת יום עסקים.

מצד שני-אמרת שהוצג לך באפליקציה כאילו המכירה כבר בוצעה והכסף זמין, וגם יכולת לבצע איתו העברה בנקאית. מבחינת האדם הסביר הגיוני לחשוב שהכסף כבר זמין במקרה כזה.

אישית אני חושב שאין לך מה להפסיד מהגשת תלונה לבנק ישראל. במקרה הכי גרוע תישאר בדיוק באותו מצב שבו אתה כרגע.

כמובן מדובר בדעתי בלבד, לא המלצה או ייעוץ משפטי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2025 08:34
גם לי זה קרה בבינלאומי. אני עדיין בהתכתבויות (לוקח המון זמן) איתם דרך מערכת פניות הציבור שלהם. הם החזירו חלק מהכסף, אני עדיין מתעקש שיחזירו לי הכל.

נקודה טובה לגבי פנייה לבנק ישראל לגבי תיקון דירוג האשראי. אני מניח שעדיף לעשות את זה אחרי שיחזירו את הכסף, ואז יש "הוכחה" שהבנק הודה בטעות
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2025 19:38
אני נכנסתי למינוס מלאכותי כזה במזרחי בגלל שהפקדתי לפיקדון מיד לאחר מכירת מקמ.

אני חושב שזאת טעות של הבנק, אין לי מסגרת, לא הגיוני שאכנס למינוס בגלל הפקדה. אני אדרוש ממנו לתקן אותה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2025 21:41
סליחה על הבורות...

למה זה כזה חשוב, ומאיך שנכתב הפוסט גם מרגיש בהול ולחוץ נורא?...

עד היום חשבתי שיתרת חובה בעו"ש זה Big No No בגלל העבר הבעייתי שלי עם מינוסים (השתקמתי מאז ואני גמול!), אבל מה הרעיון שיש ליום אחד או שניים איזה מינוס אקראי של פה ושם?

זה כזה נורא?

אני אפילו לא יודע מה דירוג האשראי שלי.

אנחנו כבר אמריקה?(שואל ברצינות, לא מזלזל).
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2025 23:15
קרה לי החודש. זה ממש טעות של הבנק. מכרתי קרן כספית, הכסף הופיע בחשבון. ללא שום רמז שלא סופי. ואז העברתי לקנייה אחרת. יום אחרי התברר שמבחינתם היה מינוס. מכיוון שיש לי איזה מסגרת ברירת מחדל אפסית, זה הופיע כחריגה של מאות אחוזים. מפגרים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2025 00:17
גם לי קרה אותו דבר, רק שהחיוב על ה"מינוס" היה ב1 לינואר (המכירה הייתה איפשהו בדצמבר ובאף זמן לא הופיע מינוס בעו"ש אגב) ביקשתי מהבנקאי החזר, נראה מה יגידו
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2025 03:25
הכותרת שגויה, אין כזה דבר מינוס של מספר שעות, כל פעולה נרשמת על יום עסקים (בימי חול מסתיימים ב18:30, ביום שישי מסתיים ב13:00 אם אני זוכר נכון). אם הייתה חריגה ממסגרת זה ביום עסקים שלם, לא נמדד בשעות (לצורך הדוגמה, פעולה שבוצעה ביום ג׳ ב18:31 או ביום ד׳ ב18:29 הן בדיוק אותה דבר - כאילו התבצעו ביום ד׳).
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2025 09:46
אני לא מבין 2 דברים:

1) אם אכן הכסף לא נכנס בפועל לחשבון, מדוע הוא מופיע בעו"ש ואפשר לבצע פעולות איתו? זו ממש הטעיה!

2) כשאני מוכר קרן של בלקרוק שנסחרת בארץ וקונה מייד אח"כ קרן אחרת של בלקרוק, אף פעם לא קורה לי שאני מקבל חיוב על מינוס, האם במסחר בקרנות ETF בארץ הכסף כן נכנס מיידית לעומת קרן נאמנות (קרן כספית במקרה של הדיון)?
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2025 09:53
יש מצב שאתה צודק, כי מי שמציג לך את המידע הוא הבנק שמרוויח מכך שאתה חושב שהכסף כבר בחשבון.

הקנייה גם נסלקת רק ביום למחרת, כך שבמקרה זה אין בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2025 10:01
מסכים שזו הטעיה. אני יכול להעיד שבדיסקונט השיקוף של העו"ש הוא בהתאם ליום הערך הנוכחי, אבל יש בנקים שלא מקפידים על כך. גרוע מהשיקוף בעו"ש זה שהם מאפשרים לך לבצע פעולה בחשבון עם כסף שאין לך ובלי שיש לך מסגרת אשראי, ואז מחייבים אותך על חריגה (ועל הדרך פוגעים לך בדירוג האשראי).

כנראה שתמונת המראה היא שלקוחות יתקשרו בבהלה לסניף מדוע אינם רואים את הכסף של נייר הערך שהם מכרו.

לטעמי ככל שיותר אנשים יתלוננו על כך למפקח על הבנקים, יש סיכוי שיתקנו תקנה מתאימה שתמנע את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2025 10:14
חברים,

להבנתי, צריך לקחת בחשבון יום סליקה או אם בחול ומוכרים ביום חמישי אז הסליקה לא תתבצע עד יום ראשון.

אני אף פעם לא מכר וקונה באותו יום.

במערכת המסחר של לאומי, בראש העמוד כתוב במפורש מה הסכום הפנוי לרכישה הבאה.

בעו"ש הכסף נכנס מייד לאחר מכירה אבל מופיע עם כוכבית.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2025 15:05
מזרחי אמרו שיזכו אותי על הריבית. הם גם טענו שזה לא משפיע על דירוג האשראי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2025 15:29
תוציא דו"ח נתוני אשראי ותבדוק שלא נרשמה לך חריגה ממסגרת.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2025 16:36
לדעתי יהיה רשום חריגה ממסגרת אבל הם טוענים שזה לא ישנה את הדירוג.

יש לי כבר מקרה כזה. רשום חריגה (של כ200 ש"ח רק ליום אחד) וגם רשום דירוג מושלם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2025 16:59
אני עדיין לא מבין מה כל האטרף הזה בנושא דירוג אשראי. אל תבזבזו יותר מההכנסות שלכם ולא צריך דירוג אשראי.

אמא שלי בת 95 מעולם לא עברה את מסגרת האשראי שלה [אין לה מסגרת אשראי].

אתם מבינים? אשה בת 95 ואף שיק לא חזר, אף פעם לא במינוס.

אז אם קשישה בת 95 יודעת לנהל את הפיננסים שלה אז מה אתם מקטרים כל הזמן?

אל תיכנסו למינוס, אל תיקנו ניירות ערך מייד לאחר מכירה [תמתינו יום אחד לסליקה].

אותו כנ"ל אני.

אני חושב שהדיון הזה כבר מוצה ואין סיבה להמשיך, אבל, לא נועל ותוציאו קיטור...
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2025 17:04
לא מבין את הטענה. המשתמש הטיפוסי בפורום זה לא זה שמצוי במינוס ומגלגל הלוואות, אלא אנשים בעלי הון גבוה יחסית, שחלקם משתמשים בכלי הנפלא שנקרא מינוף.

לכן אם הבנק גורם להם בלי ידיעתם להיכנס לחריגה, בין אם משלמים על כך ריבית ובין אם דירוג האשראי שלהם עלול להיפגע, זכותם להלין על כך.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2025 15:52
אני נוטה לשער שאמא שלך היקרה עד מאה ועשרים, לא מכירה את התחביב של חברי הפורום להשאיר שקלים בודדים בעו"ש בשביל מיקרואופטמזיציה.

ולכן גם אם הבנק 'הטעה' אותה שיש לה עוד סכום בחשבון, השימוש בזה לא גרם לה למינוס, כי היה עוד כסף פנוי בעו"ש.